Hotelurile cu Aquapark din Bulgaria

  • Ioni
  • /
  • 16 aprilie 2019

Hoteluri cu Aquapark, mini-aquapark sau tobogane in Bulgaria

Chiar dacă planul tău este să te relaxezi atunci când mergi la mare - adică să stai la plajă toată ziua, dacă stai mai mult de câteva zile, simți nevoia să mai faci și altceva. Un aquapark sau chiar câteva tobogane te pot răcori numai bine într-o zi însorită, mai ales dacă te-ai saturat de intrat în apa mării. Pentru copii, indiferent de vârstă, un aquapark este o atracție în sine.

Nu de puține ori vei realiza că cei mici preferă datul pe tobogane oricărei intrări în apa sărată. Pentru a le satisface plăcerea, este important să știi ce hoteluri au propriul aquapark și ce hoteluri dețin câteva tobogane în Bulgaria - de reținut că pe litoralul bulgăresc, acestea există pentru toate vârstele.

În general, aquaparkuri sau tobogane au hotelurile care nu sunt situate foarte aproape de plajă, pentru a veni cu o atracție în plus în întâmpinarea turiștilor, însă ele au fost ulterior dezvoltate de hotelurile care au beneficiat de spațiul necesar pentru amplasarea acestora, tocmai pentru că sunt căutate de tot mai mulți turiști.

îți prezentăm mai jos cele  mai impresionante Aquaparkuri si hotelurile care ofera acces gratuit la acestea, dar si pe cele care au tobogane si alte facilitati pentru copii:

1. Aquapark Nessebar (Nessebar)

Cu o suprafata totala de 55.000 metri patrati, aquaparkul din Nessebar este cel mai mare de acest fel din zona de litoral a Bulgariei, punand la dispozitia clientilor 2527 metri de tobogane, 38 de tobogane si 60 de alte structuri acvatice, toate acestea folosind un volum de 10 milioane de litri de apa. In vara anului 2020, suprafata aquaparkului a fost marita, astfel ca alte 5 tobogane au fost adaugate. De distractie se bucura nu doar cei mici, ci si cei mari, Aquaparkul adresandu-se tuturor grupelor de varsta. De asemenea, nivelul de adrenalina difera in functie de ce categorie de tobogane preferi: exista nivel usor si foarte usor, intermediar, avansat, extrem. Dintre atractii merita mentionate: Lightning, toboganul care face deliciul adultilor printr-o cadere abrupta de 10 metri, Kamikaze, Freefall, Surf Simulator. In cursul lui 2021 urmeaza sa fie adaugate alte precum Space Shuttle, King Cobra, spre delciul celor mici sau Treasure Island. 
Tariful per vizita in intervalul 10:00 - 18:00  este de 40 BGN/adult sau copil mai inalt de 1.30cm, 20 BGN pentru copii intre 91 cm si 1.30 cm, adultii peste 61 de ani achita 20 BGN, in timp ce copiii sub 90 de cm beneficiaza de intrare gratuita.
Pentru oaspetii hotelului Aqua Paradise din Nessebar, intrarea la Aquapark este gratuita. In tarif sunt incluse: acces toata ziua la Aquapark Nessebar, sezlong si umbrela in limita disponibilitatii, loc de parcare (120 locuri de parcare), transport catre si de la Sunny Beach, Sveti Vlas, Elenite, Nessebar, Ravda, servicii sanitare (toaleta), dus, vestiar, statie de prim ajutor. Optional se poate plati pentru mancare si bautura, nefiind permis accesul cu produse din exterior in incinta Aquaparkului. Din si catre Pomorie, transportul este 5 BGN de persoana (dus intors) - acest serviciu a fost suspendat pe parcursul lui 2020.

Hotel Aqua Paradise 4*, Nessebar



Imagine: Aquapark Aqua Paradise, Hotel cu acces gratuit la Aquapark Nessebar


2. Aquapark AquaMania (Albena)

In ALBENA, cel mai important este aquaparkul AQUAMANIA, construit in anul 2014, finalizat in anul 2016, cu o serie de dotari suplimentare. Suprafata construita este de 40.000 de metri patrati, intrarea fiind gratuita pentru hotelurile amintite mai jos. Conform TripAdvisor, Aquamania este al 8lea cel mai bun aquapark din Europa, infrastructura fiind dedicata turistilor de orice varsta, nu doar copiilor. Capacitatea totala a aquaparkului este de 1000 de vizitatori, pe o suprafata ce atinge 30.000 de mp. 

Ca program, accesul este permis de Luni pana Duminica in intervalul 10:00 - 18:00, in perioada 19.06 - 15.09.2021. De ce ai alege acest aquapark? Nu doar ca are dimensiuni considerabile, insa a fost construit din dorinta de a distra cat mai multi turisti si a oferi facilitati cat mai variate, de aceea veti putea gasi aici o serie de tobogane si structuri dedicate de ultima generatie. Iata cateva:
ProRacer: poti face intrecere cu prietenii tai, de a lungul celor 4 slideuri ce insumeaza 315 m lungime.
Tornado: Lung de 191 metri, Tornado este singurul tobogan de acest fel din Europa
Lazy River: sau cum sa te bucuri linistit de meandrele din jurul copacilor umbrosi

Oaspetii hotelurilor: Primasol Ralitsa Superior, Primasol Ralitsa Superior Garden, Primasol Ralitsa Aqua Club, Primasol Villas Ralitsa Aqua Club, Vita Parc si Vilele Vita Park, beneficiaza de acces gratuit, nelimitat pe perioada sejurului, cu gratuitate de asemenea pentru copiii care au sub 90 cm inaltime. Pentru oaspetii altor hoteluri care doresc sa aiba acces la Aquamania, tarifele sunt urmatoarele: 27 Leva/pers (adulti peste 120 cm inaltime), pentru o zi intreaga (de luni pana duminica) si 14 leva pentru copii (intre 91 si 120 cm). Pentru jumatate de zi, adultii vor plati 22 Leva, in timp ce copiii, 12 leva. Prosoapele se pot inchiria de la fata locului contra sumei de 7 leva/pers, indiferent de tipul biletului sau durata sederii. 

Alte detalii:
Copiii sub 16 ani au acces doar in prezenta unui adult care ii va avea sub observatie
Nu este permis accesul cu mancare si bautura din afara 
Nu este permis accesul cu animale de companie
Fumatul este permis doar in locurile special amenajate

Hoteluri cu acces gratuit la Aquapark AquaMania

Hotel Primasol Ralitsa Superior Garden 3*, Albena


Hotel Primasol Ralitsa Aqua Club 4*, Albena


Hotel Primasol Ralitsa Superior 3*  (Ralitsa Superior Main Building), Albena



Chiar daca aceste hoteluri sunt situate ceva mai departe de plaja, prezenta aquaparkului suplineste acest lucru, spre deliciul celor mici. 
Poti vedea filmuletul de promovare al Aquaparkului Aqua Mania aici



Imagine: Aquapark AquaMania



Imagine: Aquapark AquaMania


Imagine: AquaPark Acuamania


3. Aqua Nevis Hotel & AquaPark 4* (Sunny Beach)
Aquaparkul hotelului Aqua Nevis are o suprafata totala de 36.000 de metri patrati, ceea ce face ca hotelul Aqua Nevis sa fie printre preferatele familiilor cu copii care isi doresc vacante active si distractive. Printre atractiile aquaparkului merita amintite: Uphill Water Coaster, Niagara, Kamikaze, Free Fall Slide, Insula de aventura H2O, Lazy River si multe alte atractii atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Oaspetii hotelului AquaNevis desigur, au acces gratuit la aceste facilitati, avand chiar si o intrare separata dedicata, deoarece aquaparkul primeste si turisti care nu sunt cazati la hotel. Accesul se face in baza bratarilor de cauciuc, iar tariful pachetelor difera in functie de specificul acestora. Pot fi pachete pentru o zi cu pranz inclus, pachet de weekend, pachet de familie, de grup sau chiar combo: acces la aqua park si luna park. Pentru varianta combo, un adult plateste 54 BGN pe zi, in timp ce pentru un copil, tariful este de 34 BGN/zi. O intrare normala la Aquapark per adult/zi, costa 40 BGN, in timp ce pentru un copil tariful este de 20 BGN. Un bilet de acces pe perioada weekendului costa 52 BGN/adult si 26 BGN/copil.

Hotel Aqua Nevis 4*, Sunny Beach 
Profita acum de oferta speciala Aqua Nevis 4*



Imagine: Hotel Aqua Nevis

4. Topola Skies Resort & Aquapark 4*  


Imagine: Topola Skies Resort & Aquapark

Zona de Aqua Park este împărțită în două secțiuni: o zonă cu tobogane cu dimensiuni reduse pentru copiii mici și o zonă cu tobogane mari pentru copii, adolescenți si adulți deopotrivă. În zona pentru copii mici regăsim 4 tobogane toate pornind din zona clopotului mare de apă. În zona dedicată copiilor mai mari, adolescenților si adulților vă puteți bucura de cinci dintre cele mai favorabile tobogane cu apă - „Aqua Tube”, „Free Fall”, „Black Hole”, „Thunder Cruise” și „Turbolance”, precum și o piscină de valuri unică. De asemenea, copiii vor avea o mulțime de distracție la castelul de apă, unde vor putea juca la voie și vor „lupta” pentru a se salva de pirați.

Tarif Aqua Park Topola Skies Resort & Aquapark 4*:

Clienții Topola Skies Resort & Aquapark 4* se pot bucura gratuit de toate toboganele de apă, ca parte a pachetului All-Inclusive.

Durata:             Adulti                       Grup** adulti            Copii*               Grup** copii
Intreaga zi        30 leva (persoana)   27 leva (persoana)   15 leva (copil)   15 leva (copil)
Jumatate zi***   24 leva (persoana)  22 leva (persoana)    12 leva (copil)   12 leva (copil)

* Vizitatorii cu o înălțime de până la 90 cm pot folosi gratuit unitățile; 90-120cm. sunt considerați ca fiind copii, cu o înălțime mai mare de 120cm. sunt considerați ca adulți.
* Vizitatorii de până la 120 cm au acces limitat la unele tobogane.
** Un grup de minimum cinci persoane / copii.
*** Taxele de jumătate de zi se aplică după ora 14:00.

Hotelul oferă de asemenea clienților săi acces la Action Park. Vizitatorii pot să se bucure de o varietate de construcții din frânghie de natură extremă și două niveluri de dificultate:
Nivelul 1 - Cu o înălțime de 2,5m. și zece obstacole în drum, această parte a parcului de acțiune Topola Skies este perfectă pentru începătorii care doresc să-și încerce limitele;
Nivelul 2 - Construcțiile avansate sunt mult mai solicitante și cu obstacole mai dificile. Cu 5m. de înălțime, această porțiune a parcului vă va pune fizicul la încercare, forțându-vă să vă depășiți limitele.

Parcul de acțiune Topola Skies Resort & Aquapark oferă oaspeților săi doi pereți de cățărare, fiecare de 8 m. înălțime.

Tarif Action Park Topola Skies Resort & Aquapark 4*:
Toți clienții de la Topola Skies Resort & Aquapark 4* pot profita gratuit de parcul de acțiune, ca parte a pachetului All-Inclusive.

Vizitatorii ar trebui să plătească o taxă de intrare de 20 leva de persoană.

Nu doar că are unul dintre cele mai impresionante Aqua Parkuri din Bulgaria, ci și unul dintre putinele parcuri de acțiune din zonă. Datorită acestor facilități este un hotel pe care îl recomandăm atâț familiilor cu copii dar și celor ce doresc să îmbine relaxarea de la malul mării cu distracția adusă de cele două parcuri din interiorul resortului Topola Skies.

Rezervă acum un sejur aici!


5. Sol Nessebar Resort & AquaPark, Nessebar

Sol Nessebar Palace 5*

Este hotelul de 5 stele al complexului si beneficiaza de acces la toate facilitatile acestuia, gratuit, inclusiv la Aquapark. 


Hotel Sol Nessebar Resort 4*
Reducere 15% valabila pana la 28.02.2021
Hotelul de 4 stele al resortului - ofera de asemenea o experienta unica la malul marii, intr-un oras pe cat de frumos, pe atat de incarcat de istorie.


Imagine: Sol Nessebar Resort & Aquapark 


Imagine foto: Sol Nessebar Resort & AquaPark 

6. Hotel Laguna Park 4*, Sunny Beach  



Imagine: Laguna Park Aquapark

7. Club Hotel DIT Evrika Beach 4*, Sunny Beach 


Dintre principalele atractii, merita amintite:

Parcul acvatic pentru copii:
Adancimea apei este de 0.3 m. Aceasta atractie este dedicata copiilor sub 12 ani.  Copiii trebuie sa fie supravegheati in permanenta de catre adulti. 

Kamikaze
Adancimea apei este de 1.30 m. Greutatea maxim admisa este de 120 kg. Din motive de siguranta, persoanelor cu deficiente fizice si locomotorii nu li se permite accesul

Spirala
Adancimea apei este de 1,3 m, toti copiii trebuie sa aiba peste 1.30 pentru a li se poermite accesul, dar si greutatea maxima de 120 kg. 

Whirlpool
Adancimea apei este de 2 m, este interzis accesul copiilor sub 18 ani. Greutatea maxima este de 120 kg, 

Imagine: Parc acvatic DIT Evrika Club Hotel

8. Atlantida Aquapark (Elenite)
La Aquaparkul situat in complexul Elenite au acces gratuit turistii intregului complex.

Hotel Royal Park 4*





Hotel Andalusia 3*, Elenite


Hotel Atrium Beach 3*


Hotel Royal Castle 5*



Imagine: Atlantida Aquapark


Imagine: Atlantida Aquapark

9. Hotel Grifid Bolero, Golden Sands

Are propriu Aqua park si este unul dintre hotelurile cu servicii excelente din Nisipurile de Aur, cel mai popular dintre hotelurile lantului Grifid in Bulgaria.

Hotel Grifid Vistamar 4*, Nisipurile de Aur

Are de asemenea acces gratuit la Aquaparkul hotelului Bolero, fiind situat in imediata apropiere a acestuia. Renovat recent, hotelul Grifid Vistamar pune la dispozitia turistilor sai un spatiu de cazare cu design deosebit - rezerva un sejur pentru familia ta


Aquaparkul are o suprafata de 8000 de metri patrati.
Imagine: Aquapark Grifid Bolero

10. Hotel Prestige Hotel & Aqua Park 4*, Nisipurile de Aur 
Reducere 10% valabila pana la 28.02.2021 


Imagine: Prestige Hotel & Aquapark

Imagine: Prestige Hotel & Aquapark

11. Hotel Prestige Deluxe, Nisipurile de Aur 

Imagine: Prestige Deluxe & Aquapark


Imagine: Aquapark Hotel Kuban

13. Hotel Sol Luna Bay 4* 


Detine un aquapark deschis in vara lui 2013. Parcul acvatic ofera diverse facilitati, precum tobogane, Aquatube, Multitrack, Kamikaze, Rolba, dar si un joc acvatic cu mai multe activitati pentru cei mici



13. Hotel Melia Grand Hermitage 5*, Nisipurile de Aur  


Este unul dintre hotelurile de top din Nisipurile de Aur, cotat cu 5 stele. Hotelul este recomandat familiilor cu copii nu doar datorita serviciilor excelente, ci si prin prisma proximitatii fata de plaja, aflandu-se la doar 100 de metri de aceasta. Hotelul pune la dispozitia celor mici pe langa programe de animatie si activitati variate, si un sistem de tobogane acvatice de dimensiuni considerabile, de care cei mici se pot bucura. 



Imagine: Melia Grand Hermitage

14. Aquapark Duni

Statiunea dedicata preponderent familiilor cu copii este compusa din 5 hoteluri, dupa cum urmeaza: Marina Beach 5*Marina Royal Palace 5*Belleville 4*Pelikan 4*Holiday Vilage 4*. Acestea impart facilitatile, inclusiv infrastructura dedicata activitatilor pentru copii. Aquaparkul este cel care face deliciul celor mici, iar la el au acces toti turistii complexului, gratuit.

Hotel Marina Beach 5*, Duni



Hotel Marina Royal Palace 5*, Duni 



Hotel Belleville 4*, Duni 



Hotel Pelikan 4*, Duni  


Holiday Village 4*, Duni



Imagine: Duni Royal Resort Aquapark 


Imagine: Duni Royal Resort Aquapark

15. Hotel Best Western Premium Inn 4*, Sunny Beach



Imagine: Best Western Premium Plus, Parc Acvatic 

Hoteluri cu mini aquapark:

1. Hotel White Lagoon 4*, Balcic 



Imagine: Hotel White Lagoon 4*


2. Hotel LTI Dolce Vita 4*, Nisipurile de Aur 



Hotelul detine un mini-parc acvatic de 500 m2, cu 4 tobogane - copiii sunt 12 ani trebuie sa fie insotiti de un adult pe toata perioada. 


Imagine: LTI Dolce Vita Sunshine Resort Aquapark


Tobogane si facilitati de dimensiuni mai reduse pentru copii, au si hotelurile:

1. Hotel Riu Helios Paradise 5* 



Imagine: tobogane Riu Helios Paradise


2. Hotel Melia Sunny Beach 4*
Reducere 15% pentru rezervari efectuate pana la 28.02.2021


Imagine: tobogane Melia Sunny Beach


3. Hotel Wave Resort 4*, Aheloy 



Imagine: Wave Resort



Imagine: Wave Resort - tobogane


4. Hotel Azalia 4*, Constantin si Elena 



Imagine: tobogane Hotel Azalia


5. Hotel Sunrise Blue Magic 4*, Obzor 

Imagine: Sunrise Blue Magic


6. Hotel Mimosa Sunshine Hotel COOEE 4*, Nisipurile de Aur 



Imagine: Tobogane Hotel Mimosa


7. Hotel Trakia Plaza 4*, Sunny Beach




Imagine: Tobogane Trakia Plaza Hotel

8. Hotel Alba 4*, Sunny Beach



Imagine: Hotel Alba 4*


9. Hotel Tiara Beach 4*, Sunny Beach



Imagine: Tobogane Tiara Beach


10. Hotel Kotva 4*, Sunny Beach 



Imagine: Tobogane Hotel Kotva

11. Hotel Dolphin 4*, Constantin si Elena


Imagine: Dolphin Hotel


Imagine: Hotel Dolphin, aventura park


12. Hotel Lebed 4*, Constantin si Elena  
Ca si Dolphin, este un hotel pentru familii care pe langa Aqua Park, pune la dispozita turistilor sai sezlong si umbrela pe plaja gratuit


Imagine: Hotel Lebed


SOURCE AND TAGS