Melia Hotels - Igienizare si masuri de siguranta pentru 2020

  • Ana
  • /
  • 26 mai 2020

Lantul hotelier Melia a anuntat masurile de siguranta si preventie pentru deschiderea noului sezon, in contextul COVID - 19. Nu a fost inca anuntata data de deschidere a hotelului, insa premisele sunt ca acest lucru sa se intample cat de curand. Va vom tine la curent pe blog, insa pana atunci prezentam in cele ce urmeaza comunicatul transmis de catre Melia Hotels.

Echipamente de igienizare noi, la standardele impuse
Au fost deja implementate protocoalele necesare si normele de igienizare care sa ofere siguranta turistilor de la inceput si pana la sfarsitul sejurului. Au fost luate masuri deosebite pentru ca aerul din camera si spatiile comune sa aiba o calitate cat mai buna. In acest sens, aparatele de aer conditionat, incalzire si racire vor fi dezinfectate inainte de sosirea turistilor. 

De buna implementare a tuturor masurilor de dezinfectare se va ocupa un specialist care va exista in fiecare dintre hotelurile lantului Melia.

Inca de la intrarea in hotel si in toate spatiile comune vor exista dispensere cu gel dezinfectant pe care turistii sa le poata folosi. De asemenea, contra cost, se poate achizitiona si un kit de preventie compus din masca, manusi si gel dezinfectant)

Personalul hotelului va avea la dispozitie echipament de protectie pe care il va folosi in permanenta. De asemenea, in bucatarie va avea acces un numar redus de persoane, iar acestea vor fi instruite in privinta tuturor regulilor alimentare de igiena. 

Masa in regim all inclusive va putea fi servita in continuare in restaurant, mesele fiind distribuite in asa fel incat distantarea sociala sa fie pastrata. De asemenea, sistemul de servire va fi cel de genul pietelor in care fiecare este servit de catre personal, pentru a evita contactul tuturor turistilor cu alimentele. Exista si varianta takeaway in care turistii pot alege sa manance in camera, la plaja sau in alt loc in care isi doresc.


In privinta igienizarii camerelor si a articolelor de spalat, acest lucru se va face atunci cand turistii nu sunt in camere, precum si atunci cand acestia solicita aceste servicii. Lenjeria va fi distribuita in saci sigilati. Va fi dezinfectat tot spatiul camerei, cu accent deosebit pe intrerupatoare si telecomenzi. 

Obiectele decorative (perne, etc) sau altele asemenea ce nu pot fi spalate la peste 60 de grade, vor fi eliminate. Paharele vor fi sigilate individual. Cosul de gunoi din baie va putea fi folosit fara a fi nevoie de atingere. Toate articolele de papetarie din camera vor fi eliminate si va fi folosita o aplicatie digitala care sa raspunda acelorasi nevoi.

Pe siteul oficial al hotelului Melia.com, turistii pot consulta pana chiar inainte de plecare aceste masuri de igienizare, informatia fiind in permanenta updatata.


SOURCE AND TAGS