Albena - Igienizare si masuri de siguranta pentru sezonul 2020


Coronavirus - Masuri de siguranta in Albena pentru sezonul 2020

Asteptand in continuare incetarea starii de urgenta si implicit o decizie oficiala cu privire la data de deschidere a noului sezon turistic in Bulgaria, hotelierii au convenit deja asupra setului de masuri necesare ca urmare a epidemiei COVID-19. Pentru statiunea Albena, situatia a fost mai usor de gestionat, intrucat managementul acesteia este unul unic, astfel ca masurile impuse vor fi luate la nivel de statiune si adoptate de catre fiecare hotel in parte. Mai mult, responsabilii anunta faptul ca toate aceste masuri vor face ca cele mai multe dintre hoteluri sa fie deschise in conditii optime inca de la jumatatea lunii iunie. In cele ce urmeaza redam comunicatul transmis de catre statiunea Albena:


La Albena Resort, siguranța, sănătatea și bunăstarea oaspeților și a personalului nostru rămân prioritatea noastră numărul unu de 50 de ani incoace.
Vrem să vă simțiți încrezători și confortabili atunci când călătoriți în Albena și să vă bucurați de vacanță cu deplina incredere.

Pentru a asigura un mediu sigur și sănătos, pe langa masurile standard, am implementat o serie de reglementări suplimentare pentru activitățile de salubritate și dezinfectare din zona statiunii, cu scopul de a preveni răspândirea COVID-19.

Am urmărit îndeaproape și am respectat recomandările,protocoalele și procedurile emise de autoritățile de sănătate publică si de Guvern. Astfel, fiecare dintre masurile de preventie vor fi adoptate in timp util. Inspectorul sanitar al statiunii a efectuat o evaluarea a situatiei actuale printr-o serie de analize si date de teren, pe baza carora au fost stabilite protocale, proceduri si reglementari cu aplicabilitate dupa cum urmeaza:

Va exista un prim filtru de monitorizare la intrarea in statiune:

Fiecare vehicul ce va intra in statiune va fi dezinfectat inainte de a trece de bariera. Igienizarea va fi efectuata de catre o echipa instruita special. Va fi de asemenea monitorizata temperatura fiecare persoane care intra in resort. In cazul in care temperatura depaseste 37 grade Celsius, autoritatile locale de sanatate vor fi anuntate in vederea unei interventii imediate, pentru fiecare caz in parte. Daca turistul care prezinta simptomatologie a calatorit cu autocarul, fiecare dintre pasageri va trebui sa astepte cu rabdare si sa urmeze instructiunile care i se vor oferi. 
Fiecare reprezentant al statiunii implicat in procesul de ignieizare si monitorizare a temperaturii, va avea echipament de protectie corespunzator.


Masuri de igiena in hotel:

La intrarea in hotel va fi masurata din nou temperatura fiecarui turist, dupa care va urma dezinfectarea mainilor prin dispensere existente la intrare si in tot hotelul. Daca la a doua monitorizare, temperatura va fi mai mare de 37 de grade Celsius, persoana in cauza va beneficia de interventie imediata si izolare intr-un spatiu delimitat. 

Fiecare angajat al hotelului va dispune de echipament de protectie corespunzator. Receptia nu va permite crearea de aglomeratie, astfel ca va fi incurajata in continuare pastrarea unei anumite distante pentru cei care asteapta in lobby.

Spatiul de receptie va fi dezinfectat dupa interactiunea cu fiecare turist care efectueaza procedura de check-in /check-out. 

O atentie deosebita se va acorda spatiilor comune folosite extensiv: bai, intrerupatoare, lift, etc. Lenjeriile folosite vor fi predate personalului intr-un mod adecvat, evitandu-se lasarea acestora pe jos, in dreptul usii, etc.


Reguli de igiena in restaurant:

La intrarea in restaurant vor exista dispensere astfel incat fiecare turist va trebui sa isi igienizeze mainile. Personalul restaurantului se va asigura ca nu se creeaza aglomeratie si ca se pastreaza distanta fizica adecvata pentru preventie. Dupa fiecare dintre mese, restaurantul va fi dezinfectat (podea, mese, scaune), la fel tacamurile si orice alte obiecte folosite pe timpul mesei.


Reguli de igiena in shuttle bus:

Toate mijloacele de transport din Albena vor fi igienizate de catre personalul specializat, pe baza de spray dezinfectant purtat in rucsaci. Igienizarea se va efectua de mai multe ori pe zi si la fiecare schimbare de tura.


Igienizarea in zona plajei:

Aleile vor fi dezinfectate zilnic, la fel si bancile si alte poteci care duc catre plaja. Dupa colectarea deseurilor, pubelele vor fi de asemenea dezinfectate cu spray.


Alte masuri de igienizare pe langa cele generate de COVID 19:

In lunile aprilie - mai, va exista un proces de toaletare a peluzelor si igienizare a spatiilor verzi, precum si a zonei de plaja. De asemenea se vor folosi substante impotriva tantarilor si a altor insecte.


Recomandari pentru turistii statiunii Albena:

Trebuie sa ne amintim: cauza este una comuna, incercam sa asiguram cat mai bine protectia turistilor, iar turistii au responsabilitatea de a contribui pe cat posibil la buna functionare a lucrurilor. 

Astfel, va recomandam:

Pastrati distanta minima necesara!
Este de o importanta majora sa respectam instructiile existente in zona de lobby a fiecarui hotel. 
Fiecare turist va trebui sa respecte regulile de igienizare recomandate
Daca cineva prezinta simptome precum: febra, tuse seaca, durere de cap sau stare de oboseala, trebuie sa se adreseze imediat receptiei hotelului printr-un telefon, fara a parasi camera in care este cazat. 

Pana atunci, pe siteul statiunii, informatia va fi in permanenta actualizata cu masurile luate tocmai pentru ca sejurul turistilor sa fie unul reusit.

SOURCE AND TAGS