Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

REVELION 2025

Sa vedem care sunt cele mai interesante traditii de revelion si unde ne-am dori sa fim la trecerea dintre ani.

Citeste mai mult

REVELION 2025


Oferte Revelion - Traditii si superstitii de revelion din intraga lume

Indiferent dacă de Revelion 2024 sunteti in vacanta intr-o țară străină sau acasă cu familia și prietenii, probabil că aveți cateva tradiții de Anul Nou. Fie ca purtati chiloti rosii, puneti bani in buzunare sau spargeti o ceapa, superstitiile de revelion sunt o obisnuinta in toate culturile lumii.

Sa vedem care sunt cele mai interesante traditii de revelion si unde ne-am dori sa fim la trecerea dintre ani.

Revelion Romania
In Romania, de revelion, se zice ca e bine sa purtati ceva nou si ceva rosu pentru a primi multe daruri si a avea noroc in dragoste in noul an. Zic sa dublam miza si sa purtam ceva nou care este rosu :) Se spune si ca revelionul trebuie sa ne prinda cu usa de la intrare deschisa pentru a permite noului an sa intre, nu cumva sa ramanem in urma.
Vechile superstitii ne spun sa avem o capatana de usturoi in buzunar, sa alungam spiritele rele iar in prima zi din an nu trebuie sa aruncam nimic din casa ca, de fapt, aruncam norocul. Trebuie sa mai avem in buzunare cateva boabe de grau sa nu suferim de foame si niste bani sa ne imbogatim in noul an :)
Ce nu trebuie sa facem de revelion? Nu trebuie sa dormim sau sa dam bani cu imrumut si mai ales nu trebuie sa plangem caci vom avea un an cu evenimente triste.
Sa nu uitam minunatele costrume colorate ale colindatorilor care vin cu capra.
Si daca traditia spune ca de revelion trebuie sa ne manisfetam voia buna prin zgomot si galagie pentru a alunga spiritele rele nu ne ramane decat sa respectam traditia. Sa inceapa petrecerea!


Revelion Italia

In Italia, de revelion, e musai sa purtam chiloti rosii sau macar sosete :) Avem incredere in italieni caci sunt recunoscuti la nivel mondial in privinta modei. Mai spre sudul Italiei (Napoli) se arunca de la fereastra lucruri vechi si nefolosite (vesela, haine) ce simbolizeaza renuntarea la vechi si primirea noului cu bratele deschise. Acum am inteles de ce este murdarel centrul din Napoli :))Revelion Spania

În Spania, de revelion, se mananca 12 boabe de struguri – cate unul pentru fiecare bataie a ceasului la miezul noptii. Fiecare boaba de strugure reprezintă norocul pentru anul ce abia a inceput, 12 boabe – 12 luni calendaristice. În marile orașe precum Madrid și Barcelona, ​​oamenii se adună în piețele principale pentru a-și mânca strugurii împreună.


Revelion Columbia

În speranța unui an nou plin de călătorii, locuitorii din Columbia se plimba cu valize goale în jurul blocului :)) Sau le cara dupa ei prin oras pe data de 31 decembrie. Aici, la noi, se spune ca asa va fi anul, cum te prinde revelionul. Zic, mai bine sa ne prinda revelionul in vacanta decat sa plimbati valizele goale in jurul blocului.


Revelion Danemarca
Locuitorii din Danemarca salută Anul Nou aruncand cu farfurii și pahare vechi in usa de la intrare a vecinilor. Cu cat sunt mai multe cioburi cu atat e mai norocos noul an. La miezul noptii traditia este sa sara toata lumea de pe scaun – practic saritura in noul an aduce noroc.


Revelion Finlanda

În Finlanda, oamenii prezic anul următor topind cutii de conseve si turnand metalul lichefiat in apa rece. Apoi interpreteaza forma - o inimă sau un inel înseamnă nuntă, o barca prezice călătorii iar un porc inseamna multa mâncare.


Revelion Scoţia

În Scoția, traditia de revelion este ca prima persoană care trece pragul unei case al unei case trebuie sa aduca un cadou pentru noroc.


Revelion Grecia


În mod tradițional, in Grecia, de revelion, se atarna o ceapa de usa de la intrarea in casa iar de dimineata părinții își trezesc copiii apăsându-i pe cap cu ceapa. Tot de Revelion, in Grecia, se striveste o rodie pentru a prezice bunastarea noului an iar la miezul noptii se taie prajitura cu noroc, numita vasilopita. Este un fel de chec in care se pune un banut iar persoana care va primi felia cu banutul va avea noroc tot anul.


Revelion Cehia

In Cehia, de revelion, se taie un mar pe jumatate si in functie de forma si aspectul miezului se prezice daca noul an va fi unul rodnic sau nu.


Revelion Brazilia

Revelionul in Brazilia este vara asa ca una dintre traditii este ca la miezul noptii sa sari de 7 ori in valurile oceanului. Brazilienii se imbraca in alb pentru sarbatorierea revelionului dar poarta lenjerie colorata in functie de dorintele pentru noul an: alb = pace; albastru = prietenie; galben = bogatie; roz = dragoste; rosu = pasiune; portocaliu = succes profesional; verde = sanatate; mov = inspiratie