Vacanta Laponia Tara Lui Mos Craciun

  • Ioni
  • /
  • 17 mai 2023

Vacanta Laponia Satul Lui Mos Craciun

Vacanta Laponia 2023


Laponia, numita si Tara lui Mos Craciun nu este o tara propriu-zisa ci o regiune geografica situată în nordul Europei care apartine mai multor state: Finlanda, Suedia, Norvegia și Rusia. Ca destnatie turistica, Laponia Finlanda este cea mai cautata, capitala regiunii fiind chiar orasul lui Mos Craciun, Rovaniemi.

Laponia are o populatie indigena, numita Sami, care este dispersată în întreaga regiune si este caracterizata de o cultura bogata strans legata de mediul natural iar in centrul valorilor traditionale este cresterea renilor. Turiștii pot vizita satele sami pentru a afla mai multe despre cultura Laponiei.

 Cerere oferta personalizata pe whatsapp

Oferta vacanta Laponia


Obiective turistice Laponia


Laponia are numeroase obiective turistice de explorat iar pentru vacanta cea mai cautata destinatie este Laponia Finlanda. Vezi pe scurt care sunt cele mai importante atractii turistice si cand este cel mai bine sa vizitezi Laponia:

 Cerere oferta personalizata pe whatsapp


Satul lui Moș Crăciun


Satul lui Mos Craciun este situat în orasul Rovaniemi, capitala regiunii Laponia Finlanda si este un loc emblematic, unde poți îl poți întâlni pe Moș Crăciun în persoană, poți vizita atelierul lui și te bucuri de atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă. Satul lui Moș Crăciun este un parc tematic dedicat lui Moș Crăciun unde vizitatorii pot experimenta atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă. Unul dintre punctele de atracție principale ale Satului lui Moș Crăciun este Atelierul lui Moș Crăciun, unde poți vedea elfi lucrând la jucării și alte cadouri pentru copii. O alta atractie o reprezinta oficiul postal unde copiii pot trimite scrisori pentru Mos.


Satul lui Moș Crăciun oferă o gamă variată de activități pentru copii si adulti, cum ar fi plimbări cu sania trasă de reni sau caini, plimbări cu snowmobilul, patinaj pe gheață, restaurante și cafenele unde poți savura mâncăruri tradiționale de Crăciun si magazine de suveniruri. Acesta este un loc ideal pentru a te bucura de atmosfera magică a Crăciunului și pentru a crea amintiri de neuitat.

Aurora boreală


Aurora boreală este un fenomen natural uimitor care apare în regiunile polare ale Pământului si mai este cunoscută și denumirea de luminile nordului. Aurora boreală este rezultatul interacțiunii dintre particulele încărcate electric din atmosfera Pământului și particulele solare. Când particulele solare ajung în atmosfera Pământului și intră în contact cu moleculele din atmosferă, acestea emit lumini colorate.
Aurora poate prezenta diferite culori, cum ar fi verde, roz, albastru, mov și galben iar aspectul său caracteristic constă în benzi de lumină și forme ondulate care se mișcă în cer. Aurora este vizibilă în zonele apropiate de polii geografici, Laponia fiind cea mai apreciata destinatie de vacanta pentru observarea acestui fenomen natural. Pentru a vedea luminile nordului este important să fie cer senin și întunecat iar activitatea solară joacă un rol crucial. Perioadele cu intensitate solară crescută, cum ar fi cele de vârf ale ciclului solar, oferă șanse mai mari de a observa aurora boreală.


Cele mai bune momente pentru a observa aurora boreală sunt în perioadele de toamnă și iarnă, când nopțile sunt foarte lungi în regiunile polare. Va recomandam folosirea aplicatiilor speciale care monitorizează activitatea solară și oferă predicții ale aurorii boreale, astfel încât să fiti la locul potrivit, la momentul potrivit. Pentru a trăi aceasta experiență uimitoare de observare a aurorii boreale, poți alege să te alături unei excursii organizate sau să te cazezi într-un loc în afara zonelor urbane cu poluare luminoasă. Există opțiunea de a te bucura de aurora boreală în timp ce practici activități precum plimbări cu sania trasă de câini sau reni, dar este important să fii pregătit pentru vremea rece și să ai răbdare, deoarece aurora boreală este un fenomen natural și nu poate fi garantată în fiecare noapte.

Noptile albe


Nopțile albe reprezinta un fenomen natural caracteristic regiunilor polare, inclusiv Laponiei, în timpul verii si se datorează poziției geografice. Nopțile albe sunt perioade în care soarele nu coboară sub orizont și rămâne deasupra liniei orizontului pe tot parcursul nopții, fiind rezultatul înclinării axei Pământului și al latitudei înalte a regiunii Laponiei în timpul sezonului de vară.
Nopțile albe încep în jurul datei de 21 mai și se încheie în jurul datei de 21 iulie dar în unele zone din Laponia, cum ar fi nordul extrem al Finlande, nopțile albe pot dura chiar și până în august. Acest fenomen creează o atmosferă unică și magică în Laponia unde in timpul noptii lumina soarelui este suficienta pentru activități în aer liber.

Nopțile albe din Laponia reprezintă o experiență specială dar este important de menționat că perioada de lumină continuă poate afecta ritmul circadian al organismului, iar unii vizitatori pot avea dificultăți în a adormi. Pentru a te adapta mai ușor poți utiliza măști de dormit și draperii opace pentru a crea o atmosferă întunecată în camera de cazare.

Parcul Național Pallas-Yllästunturi


Parcul Național Pallas-Yllästunturi oferă peisaje impresionante, cu munți, văi și păduri pitorești unde poți practica activități precum drumeții, schi, snowboarding și observarea florei si faunei sălbatice. Acest parc național este situat Laponia, în partea de nord-vest a Finlandei si are o suprafață de aproximativ 1.020 de kilometri pătrați, fiind una dintre cele mai populare destinații pentru iubitorii de natură și activități în aer liber care viziteaza Laponia.

Vârful Pallas este una dintre atracțiile principale ale parcului, avand o înălțime de cca. 807 metri, oferind o panoramă impresionantă asupra peisajului înconjurător. Gasiti o retea extinsă de trasee de drumeții, cu diferite nivele de dificultate, astfel încât poți admira flora, fauna și peisajele magnifice ale Laponiei indiferent de experienta pe care o detii la nivel de hiking.

Muzeul Arktikum


Muzeul Arktikum este amplasat în Rovaniemi si oferă informații despre natura și cultura nordului, unde puteti  afla mai multe despre viața sălbatică a regiunii polare, despre explorările arctice și despre viața tradițională a popoarelor nordice. Este un muzeu și centru de știință, un loc fascinant care prezintă cultura, istoria și natura zonei arctice, cu accent pe regiunea Laponiei și Cercul Polar Arctic. Muzeul Arktikum găzduiește numeroase expoziții interactive și informative care oferă o perspectivă amplă asupra vieții și mediului în regiunea arctică.

Expozițiile explorează teme precum istoria, tradițiile, mediul natural, fauna și flora specifică regiunii. Muzeul organizează diverse activități și evenimente tematice, precum conferințe, proiecții de filme și expoziții temporare. Prin intermediul expozițiilor interactive și a informațiilor oferite, muzeul oferă o experiență educativă și captivantă pentru vizitatori de toate vârstele.


Recomandari cazare Laponia


Ai sanse maxime sa vezi aurora boreala in decembrie, vezi oferta


Levi Moonlight 3* - Cazare in Tara lui Mos Craciun


Levi Moonlight este amplasat la 600 de metri de Spa Water World, din Levi si oferă cazare cu acces la o saună. Este o varinata de cazare accesibila, de 3 stele in Laponia Finlanda.
Cand sa vizitezi Laponia? Va propunem o oferta de Sf Nicolae sau alte plecari in luna decembrie, sejur 4 nopti

Vezi oferta completa pentru Vacanta Laponia

  Cerere oferta personalizata pe whatsapp

Design Hotel Levi 5* - Cazare in Tara lui Mos Craciun


Design Hotel Levi este amplasat în Levi, la 70 de metri de centrul spa Water World, Design Hotel Levi oferă acces direct la pârtia de schi și piscine interioare și în aer liber, deschise pe tot parcursul anului.
Cand sa vizitezi Laponia? Va propunem o oferta de Sf Nicolae sau alte plecari in luna decembrie, sejur 4 nopti

Vezi oferta completa pentru Vacanta Laponia

  

Hotel Santa Claus 4* - Cazare in Tara lui Mos Craciun


Hotelul Santa Claus 4* este modern si se afla printre cele mai cautate hoteluri din Rovaniemi. Oaspetii se pot bucura de un acces facil la tot ceea ce poate oferi acest oras plin de viata. Hotelul se afla aproape de Cercul Polar, în centrul oraului Rovaniemi, la 10 minute de mers cu maina de satul lui Mos Crciun.

Cand sa vizitezi Laponia? Va propunem o oferta de Craciun sau alte plecari in luna decembrie, sejur 4 nopti

Vezi oferta completa pentru Vacanta Laponia

   Cerere oferta personalizata pe whatsapp

Levi Panorama 4* - Cazare in Tara lui Mos Craciun

Unitate

Hotel Levi Panorama este un hotel elegant, tipic scandinav, care ofera o frumoasa priveliste asupra peisajelor Laponiei.

Cand sa vizitezi Laponia? Va propunem o oferta de Sf Nicolae sau alte plecari in luna decembrie, sejur 4 nopti

Vezi oferta completa pentru Vacanta Laponia


SOURCE AND TAGS