Cand sa vizitezi Sicilia

  • Ioni
  • /
  • 29 noiembrie 2022

Sicilia se poate vizita tot timpul anului, cu avantaje si dezavantaje pentru fiecare sezon. Din noiembrie pana in aprilie este extrasezon cu vreme mai capricioasa dar totul este mult mai ieftin, asa ca depindeti foarte mult de noroc. Iarna este blanda si scurta in Sicilia, cea mai ploioasa luna fiind ianuarie cand pe Vulcanul Etna se depune zapada.
Vezi cele mai bune oferte pentru Siclilia cu avionul sau descopera cel mai frumos Circuit Sicilia cu ghid



Incepand cu luna martie, temperatura creste treptat si precipitatiile scad, astfel va puteti bucura de primavara siciliana. Luna martie este perfecta pentru vizita deoarece soarele este inca bland si totul este verde pe insula.

In luna aprilie este de obicei Pastele si este mai scump dar merita, mai ales inainte de sarbatori cand in toate micile localitati din Sicilia se sarbatoreste Carnavalul.

Din luna mai incepe deja vara si se aglomereaza statiunile de litoral. Sezonul estival din Sicilia dureaza pana la final de octombrie, cu vreme buna de plaja. Vremea in Sicilia poate fi foarte calda in lunile de vara iar inghetata siciliana este renumita in intreaga lume pentru calitatea exceptionala.

Daca va doriti o vacanta activa in Sicilia, cu multe vizite si privelisti panoramice, atunci lunile martie, aprilie si octombrie sunt cele mai potrivite. Daca doriti mai degraba un sejur la mare si plaja ar trebui sa mergeti din mai pana in octombrie iar daca doriti sa experimentati Sicilia autentica si neaglomerata de turisti mergeti din noiembrie pana in martie.

Circuitul nostru in Sicilia de 1 Martie
cu ghid geograf, Nichita, va prezinta cele mai frumoase locuri din Sicilia. Contrastul fabulos dintre perla Siciliei, Taormina, un orășel boem, cocoțat pe stânci și Catania cu agitația, zgomotul și mirosul din piața de peste  vă arată adevărata viață siciliană ce se trăiește cu intensitate maximă.

În 6 zile vedem Siracusa, Agrigento, Monreale, Palermo, Cefalù, Taormina, Catania, Etna si Scala dei Turchi. Mâncăm gelato și pizza și pasta fresca, bem un espresso sau un vin local de calitate și fotografiem minunățiile naturale și culturale ale Siciliei.

Cu o floare nu se face primăvară dar vă garantăm că pe 1 Martie, în Sicilia este primăvară!



SOURCE AND TAGS