Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Pret


Tip Oferta


Destinatie


Despre Sicilia Italia

Sicilia, cea mai mare insula din Mediterana, cu peisaje geniale, plaje superbe si un vulcan activ te asteapta sa o descoperi. Nu rata inghetata siciliana intr-o vacanta fantastica!

Citeste mai mult

Despre Sicilia Italia


Sicilia este o insulă situată în Marea Mediterană, în sudul Italiei. Este cea mai mare insulă din Marea Mediterană și a cincea cea mai mare insulă din Europa.

Sicilia are o istorie bogată, fiind locuită încă din timpurile preistorice. A fost locuită de diferite popoare de-a lungul istoriei, inclusiv greci, romani, vandali, bizantini, arabi, normanzi și spanioli. Aceste culturi au lăsat amprente profunde în arhitectura, arta și cultura siciliană.

Sicilia are o gamă largă de atracții turistice, inclusiv plaje frumoase, muzee și galerii de artă, situri arheologice, parcuri naturale și o bucătărie delicioasă. Unele dintre cele mai populare destinații turistice includ orașele Palermo, Catania, Taormina și Syracuse, dar și locuri mai puțin cunoscute, cum ar fi satul medieval Erice sau insula Marettimo.

De asemenea, Sicilia este faimoasă pentru vinurile sale excelente, precum Nero d'Avola, Cerasuolo di Vittoria și Marsala, precum și pentru produsele sale gastronomice, cum ar fi pasta cu pesto alla trapanese, arancini (chiftele siciliene umplute cu orez și sos) și cannoli (prăjituri siciliene umplute cu cremă dulce de brânză).

În plus, Sicilia este cunoscută și pentru vulcanul său activ, Etna, care este unul dintre cele mai active vulcani din lume. Etna atrage turiști din întreaga lume datorită peisajelor sale spectaculoase și a posibilității de a face excursii și drumeții.


Cele mai populare destinații turistice din Sicilia


Sicilia este una dintre cele mai populare destinații turistice din Italia. Sicilia este o insulă uimitoare, plină de istorie, cultură și peisaje naturale spectaculoase iar cele mai populare stațiuni de pe insulă sunt:


TaorminaTaormina - o stațiune pitorească situată pe o stâncă la poalele vulcanului Etna, cu vedere la Marea Ionică. Aici puteți vizita amfiteatrul grecesc, străzile înguste și magazinele de suveniruri.

Taormina este un oraș situat pe coasta estică a Siciliei, Italia. Este cunoscut pentru peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și cultura vibrantă.

Orașul Taormina este situat pe o colină înaltă, oferind o panoramă uimitoare asupra Mării Mediterane și a munților din jur. Una dintre cele mai populare atracții ale orașului este Teatrul grecesc din Taormina, care datează din secolul al III-lea î.Hr. și a fost construit într-un stil grecesc clasic.

Pe lângă teatru, Taormina are și alte obiective turistice, cum ar fi Catedrala San Nicolò, Palatul Corvaja, Grădinile Publice și Muzeul de Artă Contemporană. Orașul este, de asemenea, cunoscut pentru străduțele sale înguste și labirintice, care adăpostesc o mulțime de magazine, restaurante și baruri.

Datorită poziției sale privilegiate, Taormina este o destinație populară pentru turiștii din întreaga lume, mai ales în timpul verii. Orașul are, de asemenea, o viață de noapte vibrantă, cu numeroase cluburi și baruri care servesc mâncăruri și băuturi locale.


CefalùCefalù - un oraș mic aflat pe coasta de nord a Siciliei, cu o plajă frumoasă și un centru istoric impresionant. În apropiere se află și Parcul Național Madonie, cu peisaje de munte spectaculoase.

Cefalù este un oraș istoric și pitoresc situat pe coasta nordică a Siciliei, în apropiere de Palermo. Este cunoscut pentru plajele sale frumoase, peisajele spectaculoase, clădirile istorice și cultura bogată.

Unul dintre cele mai populare obiective turistice din Cefalù este Catedrala din Cefalù, o biserică normandă construită în secolul al XII-lea, care este cunoscută pentru mozaicurile sale impresionante. O altă atracție importantă este Rocca, o stâncă imensă care oferă o priveliște uimitoare asupra orașului și a zonei înconjurătoare.

În afara acestor obiective turistice, Cefalù este cunoscut și pentru plajele sale, cu nisip fin și apă cristalină, care sunt populare printre turiști și localnici. De asemenea, orașul are o mulțime de restaurante, baruri și cafenele care servesc mâncăruri tradiționale siciliene și alte specialități culinare.


PalermoPalermo - capitala Siciliei, este o destinație vibrantă și agitată, cu o istorie bogată și o varietate de atracții turistice, cum ar fi Catedrala din Palermo, Palatul Norman și Piața Pretoria.

Palermo este un oraș situat în partea de nord-vest a insulei Sicilia, Italia. Este capitala provinciei Palermo și a fost un important centru cultural și economic în istoria sa.

Orașul are o istorie bogată și complexă, fiind fondat de fenicieni în secolul al VIII-lea î.Hr. și fiind influențat de o serie de civilizații, inclusiv greci, romani, arabi, normanzi și spanioli. Această diversitate culturală a lăsat o amprentă puternică asupra arhitecturii, artei și gastronomiei orașului.

Palermo este cunoscut pentru numeroasele sale atracții turistice, cum ar fi Catedrala din Palermo, Castelul Zisa și Piața Pretoria. De asemenea, orașul are o serie de muzee, inclusiv Muzeul Regional din Palermo și Muzeul Arheologic Antonino Salinas.

În plus, Palermo este renumit pentru bucătăria sa, care include preparate precum arancini (bomboane de orez umplute)


Siracusa


Siracusa - un oraș antic din sud-estul Siciliei, cu ruine grecești și romane bine conservate, inclusiv Teatrul Grecesc, Piateta Duomo și Fontana di Artemide.


Siracusa este un oraș istoric și pitoresc situat în partea de sud-est a Siciliei, Italia. Este una dintre cele mai vechi așezări grecești din Italia și a fost o importantă metropolă în perioada clasică.

În Siracusa, vizitatorii pot explora multe obiective turistice, inclusiv unul dintre cele mai mari teatre antice din lume, Teatro Greco, care datează din secolul al V-lea î.Hr. și a fost locul unde s-au ținut multe piese de teatru celebre în timpul perioadei clasice grecești.

O altă atracție populară este insula Ortigia, situată în centrul orașului și care găzduiește unele dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură barocă siciliană, cum ar fi Catedrala din Siracusa, care a fost construită pe locul unui vechi templu grecesc.

Muzeul Arheologic Regional Paolo Orsi este o altă atracție importantă, unde vizitatorii pot vedea o gamă largă de artefacte și exponate din perioadele


Agrigento


Agrigento este un oraș situat în partea de sud-vest a Siciliei, în Italia. Este cunoscut mai ales pentru situl arheologic Valle dei Templi (Valea Templului), care este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și este una dintre cele mai mari și mai bine conservate zone de temple grecești din lume.

În timpul perioadei antice, Agrigento a fost una dintre cele mai importante colonii grecești din Sicilia și a jucat un rol important în istoria regiunii. În prezent, orașul este o destinație turistică populară datorită moștenirii sale arheologice și culturale, dar și a frumuseții sale naturale, cu plaje spectaculoase și peisaje rurale pitorești.

Pe lângă Valea Templului, alte atracții turistice din Agrigento includ Muzeul Arheologic Regional, care găzduiește numeroase artefacte și exponate din perioada antichității, precum și centrul vechi al orașului, care păstrează multe clădiri istorice și frumoase biserici. De asemenea, zona înconjurătoare este bogată în podgorii, plantații de măslini și sate tradiționale siciliene, care oferă o experiență autentică a culturii și gastronomiei siciliene.

Letojanni


Letojanni este o comună mică situată în provincia Messina din Sicilia, Italia. Se află la aproximativ 5 km sud-est de orașul Taormina și la aproximativ 50 km nord-est de orașul Catania.

Letojanni este o destinație turistică populară, datorită plajelor sale frumoase și apei cristaline. În timpul verii, orașul este animat de turiști care vin să se bucure de soare, mare și nisip fin. În afara sezonului estival, Letojanni este un loc liniștit și relaxant, ideal pentru cei care caută să se bucure de frumusețea peisajului sicilian.

O atracție turistică importantă în apropiere de Letojanni este orașul istoric Taormina, care este situat pe o colină și oferă o panoramă impresionantă asupra Mării Mediterane. Taormina este cunoscută pentru străzile sale medievale, clădirile istorice, grădinile sale frumoase și teatrul antic grecesc.

Giardini Naxos


Giardini Naxos

Giardini Naxos este un oraș și comună din Italia, situat în regiunea Sicilia, în provincia Messina. Este situat la aproximativ 50 de kilometri sud-vest de orașul Messina și la aproximativ 40 de kilometri nord-est de orașul Catania.

Orașul este situat pe o coastă frumoasă a Mării Mediterane, oferind o varietate de plaje și locuri de agrement, cum ar fi sporturile nautice, ciclismul sau golf-ul. În plus, Giardini Naxos este situat în apropierea Parcului Național al Vulturului și al Vulcanului Etna, care oferă o gamă largă de activități în aer liber, inclusiv drumeții și excursii.

Giardini Naxos este, de asemenea, un loc istoric important, fiind considerat prima așezare grecească din Sicilia. În oraș se găsesc ruinele antice ale coloniei grecești Naxos, precum și diverse alte situri istorice, cum ar fi Castelul Schisò și Bazilica Santa Maria.

Orașul este, de asemenea, cunoscut pentru gastronomia sa, care se bazează pe produsele proaspete din Marea Mediterană, inclusiv fructe de mare, pește proaspăt și legume. În plus, orașul găzduiește festivalul Sagra del Pesce, un festival anual dedicat preparării și servirii peștelui proaspăt. 

Catania


Catania este un oraș situat pe coasta de est a Siciliei, în Italia. Este al doilea cel mai mare oraș din Sicilia după capitala Palermo și este un important centru economic și cultural al insulei. Orașul este situat la poalele muntelui Etna, cel mai activ vulcan din Europa, și este renumit pentru clădirile sale baroce din piatră de lavă.

Istoria Cataniei datează din epoca antică și a fost locuită de greci, romani și normanzi, precum și de arabi și bizantini în Evul Mediu. De-a lungul secolelor, Catania a fost afectată de cutremure, erupții vulcanice și invazii străine, dar a reușit întotdeauna să se reconstruiască și să-și păstreze bogata moștenire culturală și arhitectonică.

Atracțiile turistice din Catania includ Catedrala Sfântului Agatha, care datează din secolul al XI-lea și a fost reconstruită de mai multe ori în urma cutremurelor, Piața del Duomo, care găzduiește un muzeu și un izvor de apă termală, Palatul Biscari, o clădire barocă imensă care este acum un muzeu și Parcul Villa Bellini, un frumos parc public cu alei umbroase și fântâni.

De asemenea, Catania este un punct de plecare popular pentru excursii pe muntele Etna, care oferă o priveliște spectaculoasă și o experiență unică pentru turiști. Orașul are, de asemenea, o viață de noapte vibrantă și o bucătărie locală delicioasă, cu preparate din pește și fructe de mare proaspete și o gamă largă de vinuri siciliene de calitate.


Obiective turistice Sicilia


Sicilia este una dintre cele mai frumoase și interesante destinații turistice din Italia, cu o bogată istorie și cultură, peisaje spectaculoase și o bucătărie delicioasă. Iată câteva dintre cele mai populare obiective turistice din Sicilia:

Valea Templului din Agrigento - Situl arheologic Valle dei Templi este unul dintre cele mai mari și mai bine conservate zone de temple grecești din lume și este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Catedrala din Palermo - Această catedrală gotică din secolul al XII-lea este cel mai important monument din Palermo și găzduiește mormântul împăratului Frederic al II-lea.

Muntele Etna - Acest vulcan activ este cel mai înalt vârf din Italia de sud și oferă o priveliște spectaculoasă, precum și oportunități pentru drumeții și excursii cu telefericul.

Cetatea din Siracusa - o fortăreață impresionantă construită în secolul al XIII-lea, situată într-un gol al Mării Mediterane.

Baroque Towns din Val di Noto - o regiune din sud-estul Siciliei care găzduiește opt orașe baroce spectaculoase, inclusiv Noto, Ragusa și Modica, toate incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Taormina - un oraș pitoresc situat pe coasta de est a Siciliei, cu o plajă frumoasă și un amfiteatru roman impresionant.

Templul lui Segesta - un templu grecesc bine conservat din secolul al V-lea î.Hr., situat pe o colină în apropierea orașului Calatafimi.

Riserva Naturale dello Zingaro - o rezervație naturală protejată cu plaje frumoase, peșteri și trasee de drumeție.

Catedrala din Monreale - o catedrală impresionantă din secolul al XII-lea, cunoscută pentru mozaicurile sale spectaculoase.

Marsala - o oraș mic situat pe coasta de vest a Siciliei, renumit pentru vinurile sale dulci și pentru explorarea insulei Stagnone, o zonă de coastă cu saline și insule pitorești.

 

În afară de cele mai cunoscute obiective turistice din Sicilia, există și multe alte atracții și locuri mai puțin cunoscute, dar totuși uimitoare, pe care le puteți explora în timpul vizitei dvs. în această insulă magică. Iată câteva dintre ele:

Castello di Venere - o fortăreață medievală situată în apropierea orașului Erice, pe vârful unui deal, cu o priveliște impresionantă asupra regiunii.

Terme Segestane - un complex de băi termale naturale situate în apropierea orașului Castellammare del Golfo.

Pantalica - o zonă impresionantă de necropole rupestre, care datează din epoca bronzului și este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Scala dei Turchi - un versant alb de marmură naturală, situat pe coasta de sud a Siciliei, care oferă o priveliște spectaculoasă asupra Mării Mediterane.

Selinunte - un sit arheologic spectaculos, cu ruinele unui oraș grecesc antic, situate pe o coastă frumoasă.

Isola Bella - o insulă mică și pitorească situată în apropierea Taorminei, cu plaje frumoase și peisaje spectaculoase.

Palazzo Borgia - o clădire istorică impresionantă situată în centrul orașului Lentini, cunoscută pentru arhitectura sa barocă și pentru expozițiile sale de artă contemporană.

Isole Egadi - un grup de insule frumoase în apropierea coastei vestice a Siciliei, populare pentru plaje și sporturi nautice.

Mănăstirea de la Tindari - o mănăstire benedictină din secolul al XI-lea situată pe o colină cu o priveliște spectaculoasă asupra Mării Mediterane.

Cetatea din Caltabellotta - o cetate medievală bine conservată situată pe un deal în apropierea orașului Agrigento.

Villa Romana del Casale - o vilă romană din secolul al IV-lea cu mozaicuri bine conservate, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, situată în apropierea orașului Piazza Armerina.

Parcul Nebrodi - un parc național în zona de munte din nord-estul Siciliei, cu peisaje naturale spectaculoase și sate pitorești.

 

Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 165 hoteluri

oferta
speciala
de la 1466  1298  / camera * 2 adulti | perioada 30.08.2024 - 06.09.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 1720  1524  / camera * 2 adulti | perioada 23.08.2024 - 30.08.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii