Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Essential Vietnam - Saigon, Hoi An, Hanoi, Hue, Halong

de la
4780 
* 2 adulti | perioada 09.02.2023 - 18.02.2023 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Verifica disponibilitate

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.

Descriere

Destinatie: Vietnam

Durata: 9 nopti

Plecari: 9 februarie


Vietnamul s-a reinventat și a devenit cea mai căutată destinație turistică din Asia de Sud-Est. Nu este doar o destinație de vacanță la modă, ci o experiență de calătorie în sine, probabil cea mai complexă din zonă. 

Capitala sa, Hanoi, a reușit să-și păstreze stilul vechi, în ciuda unui boom economic. Cartierul său vechi este un amalgam de tarabe cu mâncare delicioasă, piețe și străzi labirintice.
Orașul Ho Chi Minh este modern, cu zone de zgârâie nori,  în timp ce orașul Hoi An, protejat UNESCO, și-a păstrat farmecul în ciuda numărului de turiști.

Ariile protejate naturale ale Vietnamului, de la Golful Ha Long până la Delta Mekong, trecând prin plajele din Da Nang, îl fac cu adevărat magic.


In noiembrie 2022 am petrecut două săptămâni in Vietnam cercetând destinația.  Concluzia este că Vietnam este dintre destinațiile noastre preferate, în mod cert de pus pe #bucketlist. Și în care, în mod cert, vom reveni.

Vă propunem un program compact - Essential Vietnam, 9 nopți din care nu lipsesc

 • Hanoi, fermecătoarea capitală a țării, cu centrul istoric și arhitectura colonială
 • Croazieră în Holful Ha Long, locul din care James Cameron și-a luat inspirația pentru Avatar
 • Hoi An, aflat în patrimoniul UNESCO, orașul lampioanelor
 • Delta Râului Mekong
 • Canalele Cu Chi, din care trupele de gherilă comuniste cunoscute sub numele de Viet Cong au luptat împotriva armatei americane timp de 20 de ani
 • Hue, fosta capitală imperială
 • Ninh Bihn, probabil cea mai mare surpriză a acestui tur...facem toate aceste lucruri


 • în grup restrâns
 • însoțit de @Iulian Nichita
 • alături de parteneri locali dragiZIUA 1: SOSIRE ÎN HO CHI MINH
Întâlnire cu ghidul la Aeroportul Otopeni, pentru îmbarcare cursa Turkish Airlinesc cu destinația Ho Chi Minh City. Escală în Istanbul.

La sosirea în Ho Chi Minh City, veți fi întâmpinați de ghidul nostru și transferați la hotel. Check in și cină, în apropierea hotelului. Đupă cină se poate face o scurtă plimbare în centrul orașului Ho Chi Minh.
Masa: cină
Cazare: Hotel în Ho Chi Minh


ZIUA 2: HO CHI MINH CITY/ HCMC  
Micul dejun la hotel. Ne familiarizăm cu Vietnam si Ho Chi Ming si facem un tur  de oraș, fără a rata:

- Palatul Reunificării,  una dintre cele mai importante clădiri din oraș. Aici, pe 30 aprilie 1975, s-a încheiat oficial ceea ce vietnamezii numesc „Războiul american”
- Muzeul Războiului/ War Museum: cunoscut anterior ca Museum of American War Crimes, este o manifestare emoționantă a inutilității războiului. Pozele alb negru din expoziția „Requiem” sunt deosebit de emoționante, dedicate jurnaliştilor şi fotografilor străini şi vietnamezi care au pierit în timpul conflictului. Expoziția include ultimele lor fotografii, făcute chiar înainte de a muri. În curtea muzeul veți vedea tancuri și avioane de luptă.
- Catedrala Notre Dame și Oficiul Poștal:  Vietanm a fost colonie franceză, așa că nu este suprinzător că vom găsi un Notre Dame în centrul orașului.  În mod remarcabil însă, fiecare piatră folosită la construcția acestei catedrale din HCMC sa a fost expediată din Franța către Vietnam.
- Piața Ben Thanh: Piața centrală din HCMC, cu o selecție incredibilă de tradițional și modern - veți găsi aici de toate, de la Nike falși, haine tradiționale vietnameze Áo dài, fructe, bijuterii de aur și orice altceva de la care vă puteți găndi. Un moment numai bun pentru a schimba bani și a ne cumpăra o pălărie tradițională vietnameză.
Mese: Mic dejun, Prânz
Cazare: Hotel în HCMC


ZIUA 3: HO CHI MINH – DELTA MEKONG - TUNELURILE CU CHI – HO CHI MINH
Mic dejun și ne pregătim pentru una dintre cele mai frumoase zile. Astăzi vom vedea  Delta Mekongului si Tunelurile Cu Chi

Pentru a combate forțele americane și sud-vietnameze mai bine aprovizionate în timpul războiului din Vietnam, trupele de gherilă comuniste cunoscute sub numele de Viet Cong au săpat în apropiere de Saigon un sistem de 200 de km de tuneluri, pe 3 straturi de adâncime, ultimul fiind la 10m.
Soldații au folosit aceste rute subterane pentru a găzdui trupe, pentru a transporta armament și provizii, pentru a întinde capcane și pentru a organiza atacuri surpriză.
Pentru Viet Cong, viața în tuneluri a fost dificilă. Erau slab aerisite, hrana și apa lipseau deseori, iar tunelurile erau infestate cu șerpi, scorpioni, păianjeni și rozătoare. De cele mai multe ori, soldații își petreceau ziua în tuneluri muncind sau odihnindu-se și ieșeau numai noaptea pentru aprovizionare sau luptă. Uneori, în perioadele de bombardamente puternice, ei erau forțați să rămână în subteran mai multe zile. Toți erau bolnavi iar malaria a devenit doua cea mai mare cauză de deces, după rănile de luptă.
Ghidul povestește însă cu mândrie despre faptele de vitejie ale Viet Cong și capcanele pe care le întindeau soldaților americani, despre  despre tactica de luptă. Capcanele, de tot felul, nu erau menite să omoare, ci să rănească și imobilizeze soldatul. Odată imoblizat, colegii lui ar fi venit să îl salveze. Și atunci, kaboom, 4-5 soldiers dead, not just one.
Tot cu mândrie vorbește și despre faptul că americanii nici măcar nu încăpeau în tunerluri.
Pentru public, tunelurile au fost mărite până la 1 m înălțime/ lățime.  Poți parcurege maxim 100 m, dar majoritatea turiștilor ies după primii 20 m. Noi am parcurs 60 m – este sufocant și înfricoșător.
În plus față de tuneluri, există și un poligon. Poți alege să tragi cu un AK47/ M16/ M60 sau RPK, fără absolut nicio pregătire anterioară, cam la 1 minut după ce ai achiziționat gloanțele (2 EUR/buc).
Deși spun o poveste tristă, tunelurile Cu Chi sunt unul dintre putinele locuri în care poți vedea Vietnamul așa cum probabil ți l-ai imaginat - cu propagandă și povești despre război.


După vizita tunelurilor și prânz, vom fi transferați către Delta Mekong. Când spui Vietnam, spui și Mekong, și  nu se poate vizită fără a admira și maiestuosul râu. O bărcuță ne va trece pe uina dintre insule, unde vom face cunoștință cu câteva familii locale. În urmă cu puțin timp zona era exclusiv agrara, dar acum, o dată cu dezvoltarea turistică, au început să dezvolte și mici businessuri - vom vedea o plantație de pomelo, vizităm o familie de apicultori și ne vom plimba cu bărcuța pe unul dintre brațele secundare.
Seara, timp liber.

Mese: Mic dejun, Prânz
Cazare: Hotel în HCMC


ZIUA 4: HO CHI MINH CITY - HUE / fosta capitala imperiala a Vietnamului
Hue: Râul Parfumului, Thien Mu Pagoda, Mausoleul Minh Mang, Citadela Imperiala

După micul dejun, transfer la aeroportul Tan Son Nhat pentru zborul către Hue. Vom face un tur de oras ce include si o excursie cu barca pe  Râul Parfumulului si cel mai cunoscut sit religios din Hue, Thien Mu Pagoda și mausoleul fostului împărat Minh Mang.

După-amiază vom vizita citadela imperială, de unde a domnit dinastia Nguyen între 1802 și 1945. Citadela, apărată de ziduri de 6 m înălțile, a fost construită după modelul Orașului Interzis din China.
Mese: Mic dejun, Prânz
Cazare: Hotel în Hue.

ZIUA 5: HUE - DANANG - HOI AN
După micul dejun plecăm din Hue, fosta capitală imperială a Vietnamului, pentru Hoi An. Traseul este pitoresc - vom trece prin Hai Van Pass sau Ocean cloud pass. După ce acest drum a fost făcut faimos de Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May de la Top Gear, toate traseele turistice trec (și) pe aici.

Hoi An este un fost port comercial major din Asia secolelor al XVII-lea și al XVIII-lea, iar arhitectura și stilul său de viață relaxat s-au schimbat puțin de-a lungul anilor.  Este unul dintre puținele orașe care a scăpat bombardamentelor americane. Facem un tur pe jos în centrul vechi al orașului pentru a vizita casele comercianților, podul acoperit japonez vechi de 400 de ani și piața colorată.

Seara, opțional, plimbare cu bărcuța pe râu, sub lumina lampiaonelor.

Mese: Mic dejun, Prânz
Cazare: Hotel in Hoi AnZIUA 6: HOI AN - DANANG - HANOI
Transfer de la hotelul din Hoian la aeroportul Danang pentru zborul spre Hanoi. Avem o zi plină și începem turul orașului Hanoi, capitala Vietnamului. Hanoi este un oraș unic cu bulevarde mărginite de copaci, arhitectură colonială franceză, lacuri liniștite și temple orientale. Turul de oraș include atracții precum Mausoleul lui Ho Chi Minh și casa lui pe piloni, Pagoda cu un singur stâlp, Templul Literaturii, Pagoda TranQuoc.
Masa: Mic dejun, Prânz
Cazare: Hotel în Hanoi


ZIUA 7: HANOI – CROAZIERĂ HALONG BAY
Preluare de la hotel și transfer în orașul Halong. Străbatem peisajul rural pitoresc și sosim la debarcaderul Halong în jurul orei 12:30. Ne îmbarcăm pe croazieră și navigăm prin
golful magic, unde mii de insule sculptate în calcar se ridică din valuri ca dinții unui dragon. Luăm prânzul și apoi facem o scurtă drumeție către un vârf din apropiere pentru o panoramă spectaculoasă a Golfului. Apoi, cine dorește, poate înota pâna la o plajă liniștită sau se poate ramâne pentru plajă, pe barcă.

După-amiaza târziu, avem opțiuni pentru caiac sau se poate închiria o barcă de bambus.

Revenim pe croazieră și ne bucurăm de cocktailuri la apus. Cină pe barcă și relaxare.
Masa: mic dejun, prânz, cină
Cazare:  Pe vasZIUA 8: HALONG BAY – HANOI
6h30: Începeți ziua cu un exercițiu de Tai Chi de dimineață, ocazie cu care, cu puțin noroc, vă puteti bucura și de un răsărit de soare superb.

Mic dejun cu cafea și fructe proaspete,  după care vizităm o peșteră din zonă. Ne întoarcem către doc, nu înainte de a lua prânzul.
Retur cu autocarul către Hanoi și seara, timp liber.
Masa: Mic dejun, Prânz
Cazare: Hotel în Hanoi

ZIUA 9: HANOI – HOA LU – TAM COC/ Ninh Binh - HANOI
Prea puțini călători ajung la Ninh Binh, o zonă fascinantă, cunoscută la nivel local sub numele de „Ha Long -ul de pe uscat” datorită peisajului său magic pe râu, cu munți de calcar abrupti care se ridică printre orezării.
Cea mai bună modalitate de a vă face o idee despre acest sit protejat de UNESCO este un tur cu barca cu vâsle de-a lungul râurilor sale strălucitoar. Nu plecăm până nu urcăm și cele 500 de trepte până la punctul de belvedere de la Mua Caves.

Masa: Mic dejun, Prânz
Cazare: Hotel în Hanoi

ZIUA 10: PLECARE
Timp liber pentru cumpărături până la transfer la Aeroportul NoiBai pentru zborul de retur.
Masa: Mic dejun
Cazare: N/A

Tarif: 2390 EUR/pers
Supliment single: 350 EUR

Tariful include:
 • Zbor Turkish Airlines cu escală în Istanbul  ( București - Ho Chi Minh City // Hanoi  - București)
 • 2 Zboruri interne cu Vietnam Airlines (Ho Chi Minh City - Da Nang // Da Nang - Hanoi)
 • Bagaj de mână și bagaj de cală de 20 kg
 • Transport cu autocarul pe toată perioada excursiei
 • Ghizi vorbitori de limba engleză
 • 9 nopti Cazare cu mic dejun în cameră dublă, hotel 3 *
 • Croazieră în golful Halong
 • Băutură de bun venit în croazieră
 • Mesele menționate în propunere
 • Excursiile menționate în program (tur de oraș în Ho Chi Minh, Hue, Hanoi si Hoi An, excursie in Delta Mekong și Cu Chi Tunnels, Hai Van Pass, excursie în Ninh Bihn)
 • Transferurile de la aeroport

Tariful nu include:
 • Asigurari medicale și storno
 • Viza (50 USD, se obține individual, online)
 • Bacșis Ghizi


Orar de zbor, Turkish Airlines
09/10 februarie  Bucuresti - Ho Chi Minh City  21:20 - 23:40 // 02:50 - 17:00
19/20 februarie  Hanoi - Otopeni  22:05 - 05:20 // 08:35 - 08:50


Documente necesare călătorie Vietnam
 • Pasaport valid  încă 6 luni
 • Viză (se obține facil, online)

Dimensiune grup:
 • Tarif valid pentru un grup de 20 de persoane. In cazul în care grupul va fi mai mic de 20 persoane, tariful se majorează cu 50 EUR.
 • Grup minim pentru realizarea acestui program: 14 persoane
Destinatie: Vietnam

Durata: 9 nopti

Plecari: 9 februarie


Vietnamul s-a reinventat și a devenit cea mai căutată destinație turistică din Asia de Sud-Est. Nu este doar o destinație de vacanță la modă, ci o experiență de calătorie în sine, probabil cea mai complexă din zonă. 

Capitala sa, Hanoi, a reușit să-și păstreze stilul vechi, în ciuda unui boom economic. Cartierul său vechi este un amalgam de tarabe cu mâncare delicioasă, piețe și străzi labirintice.
Orașul Ho Chi Minh este modern, cu zone de zgârâie nori,  în timp ce orașul Hoi An, protejat UNESCO, și-a păstrat farmecul în ciuda numărului de turiști.

Ariile protejate naturale ale Vietnamului, de la Golful Ha Long până la Delta Mekong, trecând prin plajele din Da Nang, îl fac cu adevărat magic.


In noiembrie 2022 am petrecut două săptămâni in Vietnam cercetând destinația.  Concluzia este că Vietnam este dintre destinațiile noastre preferate, în mod cert de pus pe #bucketlist. Și în care, în mod cert, vom reveni.

Vă propunem un program compact - Essential Vietnam, 9 nopți din care nu lipsesc

 • Hanoi, fermecătoarea capitală a țării, cu centrul istoric și arhitectura colonială
 • Croazieră în Holful Ha Long, locul din care James Cameron și-a luat inspirația pentru Avatar
 • Hoi An, aflat în patrimoniul UNESCO, orașul lampioanelor
 • Delta Râului Mekong
 • Canalele Cu Chi, din care trupele de gherilă comuniste cunoscute sub numele de Viet Cong au luptat împotriva armatei americane timp de 20 de ani
 • Hue, fosta capitală imperială
 • Ninh Bihn, probabil cea mai mare surpriză a acestui tur...facem toate aceste lucruri


 • în grup restrâns
 • însoțit de @Iulian Nichita
 • alături de parteneri locali dragiZIUA 1: SOSIRE ÎN HO CHI MINH
Întâlnire cu ghidul la Aeroportul Otopeni, pentru îmbarcare cursa Turkish Airlinesc cu destinația Ho Chi Minh City. Escală în Istanbul.

La sosirea în Ho Chi Minh City, veți fi întâmpinați de ghidul nostru și transferați la hotel. Check in și cină, în apropierea hotelului. Đupă cină se poate face o scurtă plimbare în centrul orașului Ho Chi Minh.
Masa: cină
Cazare: Hotel în Ho Chi Minh


ZIUA 2: HO CHI MINH CITY/ HCMC  
Micul dejun la hotel. Ne familiarizăm cu Vietnam si Ho Chi Ming si facem un tur  de oraș, fără a rata:

- Palatul Reunificării,  una dintre cele mai importante clădiri din oraș. Aici, pe 30 aprilie 1975, s-a încheiat oficial ceea ce vietnamezii numesc „Războiul american”
- Muzeul Războiului/ War Museum: cunoscut anterior ca Museum of American War Crimes, este o manifestare emoționantă a inutilității războiului. Pozele alb negru din expoziția „Requiem” sunt deosebit de emoționante, dedicate jurnaliştilor şi fotografilor străini şi vietnamezi care au pierit în timpul conflictului. Expoziția include ultimele lor fotografii, făcute chiar înainte de a muri. În curtea muzeul veți vedea tancuri și avioane de luptă.
- Catedrala Notre Dame și Oficiul Poștal:  Vietanm a fost colonie franceză, așa că nu este suprinzător că vom găsi un Notre Dame în centrul orașului.  În mod remarcabil însă, fiecare piatră folosită la construcția acestei catedrale din HCMC sa a fost expediată din Franța către Vietnam.
- Piața Ben Thanh: Piața centrală din HCMC, cu o selecție incredibilă de tradițional și modern - veți găsi aici de toate, de la Nike falși, haine tradiționale vietnameze Áo dài, fructe, bijuterii de aur și orice altceva de la care vă puteți găndi. Un moment numai bun pentru a schimba bani și a ne cumpăra o pălărie tradițională vietnameză.
Mese: Mic dejun, Prânz
Cazare: Hotel în HCMC


ZIUA 3: HO CHI MINH – DELTA MEKONG - TUNELURILE CU CHI – HO CHI MINH
Mic dejun și ne pregătim pentru una dintre cele mai frumoase zile. Astăzi vom vedea  Delta Mekongului si Tunelurile Cu Chi

Pentru a combate forțele americane și sud-vietnameze mai bine aprovizionate în timpul războiului din Vietnam, trupele de gherilă comuniste cunoscute sub numele de Viet Cong au săpat în apropiere de Saigon un sistem de 200 de km de tuneluri, pe 3 straturi de adâncime, ultimul fiind la 10m.
Soldații au folosit aceste rute subterane pentru a găzdui trupe, pentru a transporta armament și provizii, pentru a întinde capcane și pentru a organiza atacuri surpriză.
Pentru Viet Cong, viața în tuneluri a fost dificilă. Erau slab aerisite, hrana și apa lipseau deseori, iar tunelurile erau infestate cu șerpi, scorpioni, păianjeni și rozătoare. De cele mai multe ori, soldații își petreceau ziua în tuneluri muncind sau odihnindu-se și ieșeau numai noaptea pentru aprovizionare sau luptă. Uneori, în perioadele de bombardamente puternice, ei erau forțați să rămână în subteran mai multe zile. Toți erau bolnavi iar malaria a devenit doua cea mai mare cauză de deces, după rănile de luptă.
Ghidul povestește însă cu mândrie despre faptele de vitejie ale Viet Cong și capcanele pe care le întindeau soldaților americani, despre  despre tactica de luptă. Capcanele, de tot felul, nu erau menite să omoare, ci să rănească și imobilizeze soldatul. Odată imoblizat, colegii lui ar fi venit să îl salveze. Și atunci, kaboom, 4-5 soldiers dead, not just one.
Tot cu mândrie vorbește și despre faptul că americanii nici măcar nu încăpeau în tunerluri.
Pentru public, tunelurile au fost mărite până la 1 m înălțime/ lățime.  Poți parcurege maxim 100 m, dar majoritatea turiștilor ies după primii 20 m. Noi am parcurs 60 m – este sufocant și înfricoșător.
În plus față de tuneluri, există și un poligon. Poți alege să tragi cu un AK47/ M16/ M60 sau RPK, fără absolut nicio pregătire anterioară, cam la 1 minut după ce ai achiziționat gloanțele (2 EUR/buc).
Deși spun o poveste tristă, tunelurile Cu Chi sunt unul dintre putinele locuri în care poți vedea Vietnamul așa cum probabil ți l-ai imaginat - cu propagandă și povești despre război.


După vizita tunelurilor și prânz, vom fi transferați către Delta Mekong. Când spui Vietnam, spui și Mekong, și  nu se poate vizită fără a admira și maiestuosul râu. O bărcuță ne va trece pe uina dintre insule, unde vom face cunoștință cu câteva familii locale. În urmă cu puțin timp zona era exclusiv agrara, dar acum, o dată cu dezvoltarea turistică, au început să dezvolte și mici businessuri - vom vedea o plantație de pomelo, vizităm o familie de apicultori și ne vom plimba cu bărcuța pe unul dintre brațele secundare.
Seara, timp liber.

Mese: Mic dejun, Prânz
Cazare: Hotel în HCMC


ZIUA 4: HO CHI MINH CITY - HUE / fosta capitala imperiala a Vietnamului
Hue: Râul Parfumului, Thien Mu Pagoda, Mausoleul Minh Mang, Citadela Imperiala

După micul dejun, transfer la aeroportul Tan Son Nhat pentru zborul către Hue. Vom face un tur de oras ce include si o excursie cu barca pe  Râul Parfumulului si cel mai cunoscut sit religios din Hue, Thien Mu Pagoda și mausoleul fostului împărat Minh Mang.

După-amiază vom vizita citadela imperială, de unde a domnit dinastia Nguyen între 1802 și 1945. Citadela, apărată de ziduri de 6 m înălțile, a fost construită după modelul Orașului Interzis din China.
Mese: Mic dejun, Prânz
Cazare: Hotel în Hue.

ZIUA 5: HUE - DANANG - HOI AN
După micul dejun plecăm din Hue, fosta capitală imperială a Vietnamului, pentru Hoi An. Traseul este pitoresc - vom trece prin Hai Van Pass sau Ocean cloud pass. După ce acest drum a fost făcut faimos de Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May de la Top Gear, toate traseele turistice trec (și) pe aici.

Hoi An este un fost port comercial major din Asia secolelor al XVII-lea și al XVIII-lea, iar arhitectura și stilul său de viață relaxat s-au schimbat puțin de-a lungul anilor.  Este unul dintre puținele orașe care a scăpat bombardamentelor americane. Facem un tur pe jos în centrul vechi al orașului pentru a vizita casele comercianților, podul acoperit japonez vechi de 400 de ani și piața colorată.

Seara, opțional, plimbare cu bărcuța pe râu, sub lumina lampiaonelor.

Mese: Mic dejun, Prânz
Cazare: Hotel in Hoi AnZIUA 6: HOI AN - DANANG - HANOI
Transfer de la hotelul din Hoian la aeroportul Danang pentru zborul spre Hanoi. Avem o zi plină și începem turul orașului Hanoi, capitala Vietnamului. Hanoi este un oraș unic cu bulevarde mărginite de copaci, arhitectură colonială franceză, lacuri liniștite și temple orientale. Turul de oraș include atracții precum Mausoleul lui Ho Chi Minh și casa lui pe piloni, Pagoda cu un singur stâlp, Templul Literaturii, Pagoda TranQuoc.
Masa: Mic dejun, Prânz
Cazare: Hotel în Hanoi


ZIUA 7: HANOI – CROAZIERĂ HALONG BAY
Preluare de la hotel și transfer în orașul Halong. Străbatem peisajul rural pitoresc și sosim la debarcaderul Halong în jurul orei 12:30. Ne îmbarcăm pe croazieră și navigăm prin
golful magic, unde mii de insule sculptate în calcar se ridică din valuri ca dinții unui dragon. Luăm prânzul și apoi facem o scurtă drumeție către un vârf din apropiere pentru o panoramă spectaculoasă a Golfului. Apoi, cine dorește, poate înota pâna la o plajă liniștită sau se poate ramâne pentru plajă, pe barcă.

După-amiaza târziu, avem opțiuni pentru caiac sau se poate închiria o barcă de bambus.

Revenim pe croazieră și ne bucurăm de cocktailuri la apus. Cină pe barcă și relaxare.
Masa: mic dejun, prânz, cină
Cazare:  Pe vasZIUA 8: HALONG BAY – HANOI
6h30: Începeți ziua cu un exercițiu de Tai Chi de dimineață, ocazie cu care, cu puțin noroc, vă puteti bucura și de un răsărit de soare superb.

Mic dejun cu cafea și fructe proaspete,  după care vizităm o peșteră din zonă. Ne întoarcem către doc, nu înainte de a lua prânzul.
Retur cu autocarul către Hanoi și seara, timp liber.
Masa: Mic dejun, Prânz
Cazare: Hotel în Hanoi

ZIUA 9: HANOI – HOA LU – TAM COC/ Ninh Binh - HANOI
Prea puțini călători ajung la Ninh Binh, o zonă fascinantă, cunoscută la nivel local sub numele de „Ha Long -ul de pe uscat” datorită peisajului său magic pe râu, cu munți de calcar abrupti care se ridică printre orezării.
Cea mai bună modalitate de a vă face o idee despre acest sit protejat de UNESCO este un tur cu barca cu vâsle de-a lungul râurilor sale strălucitoar. Nu plecăm până nu urcăm și cele 500 de trepte până la punctul de belvedere de la Mua Caves.

Masa: Mic dejun, Prânz
Cazare: Hotel în Hanoi

ZIUA 10: PLECARE
Timp liber pentru cumpărături până la transfer la Aeroportul NoiBai pentru zborul de retur.
Masa: Mic dejun
Cazare: N/A

Tarif: 2390 EUR/pers
Supliment single: 350 EUR

Tariful include:
 • Zbor Turkish Airlines cu escală în Istanbul  ( București - Ho Chi Minh City // Hanoi  - București)
 • 2 Zboruri interne cu Vietnam Airlines (Ho Chi Minh City - Da Nang // Da Nang - Hanoi)
 • Bagaj de mână și bagaj de cală de 20 kg
 • Transport cu autocarul pe toată perioada excursiei
 • Ghizi vorbitori de limba engleză
 • 9 nopti Cazare cu mic dejun în cameră dublă, hotel 3 *
 • Croazieră în golful Halong
 • Băutură de bun venit în croazieră
 • Mesele menționate în propunere
 • Excursiile menționate în program (tur de oraș în Ho Chi Minh, Hue, Hanoi si Hoi An, excursie in Delta Mekong și Cu Chi Tunnels, Hai Van Pass, excursie în Ninh Bihn)
 • Transferurile de la aeroport

Tariful nu include:
 • Asigurari medicale și storno
 • Viza (50 USD, se obține individual, online)
 • Bacșis Ghizi


Orar de zbor, Turkish Airlines
09/10 februarie  Bucuresti - Ho Chi Minh City  21:20 - 23:40 // 02:50 - 17:00
19/20 februarie  Hanoi - Otopeni  22:05 - 05:20 // 08:35 - 08:50


Documente necesare călătorie Vietnam
 • Pasaport valid  încă 6 luni
 • Viză (se obține facil, online)

Dimensiune grup:
 • Tarif valid pentru un grup de 20 de persoane. In cazul în care grupul va fi mai mic de 20 persoane, tariful se majorează cu 50 EUR.
 • Grup minim pentru realizarea acestui program: 14 persoane