Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

ISTANBUL - REVELION 2023 IN INIMA BIZANTULUI pachet 5 zile plecare din Bucuresti zbor Tarom


Descriere

Destinatie: Turcia

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
4 nopti cazare cu MIC DEJUN la hotel RADISSON PRESIDENT BEYAZIT 4*superior sau similar
Transfer grup aeroport/ hotel/ aeroport
Tur panoramic al zonei istorice a orasului Istanbul
Transport avion TAROM Bucuresti Otopeni – Istanbul - retur; 2 Bagaje de cala de 23 kg si un bagaj de cabina de 8 kg/persoana!
Taxele de aeroport
Asistenta touristic in limba romana la transfer, la turul panoramic si la excursiile optionale

Servicii neincluse:
Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat Cocktail Holidays (10 €/persoana).
Cheltuieli personale;
Intrari la obiective;
Excursii optionale;
Bacsisuri pentru ghid local sau sofer: 10 €/persoana si se predau insotitorului de grup la plecare;
Cina Festiva de Revelion – Croaziera pe Bosfor este optionala si daca se doreste se achita la inscriere: 155 €/persoana.

• Cazare 4 nopti cu mic dejun la hotel RADISSON PRESIDENT BEYAZIT 4*superior situat foarte central • Bilet de avion Tarom Bucuresti – Istanbul - Bucuresti • Taxe de aeroport incluse • Ghid local si insotitor de grup roman pe toata durata programului • BONUS! Tur panoramic al orasului Istanbul • Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special suplimentar (10€/persoana) • BONUS! Doua bagaje de cala incluse de 23 kg si un bagaj de cabina de 8 kg

Descriere Program

30.12.2022 Bucuresti–Istanbul–Turul panoramic al orasului Istanbul
Prezentare la Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda lsi intalnire cu insotitorul de grup la ora 06.00 dimineata, pentru imbarcare la cursa TAROM RO261, cu decolare la ora 08.35 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora 10.50 local. Transfer la hotel si Turul Panoramic al Istanbului- zona Sultanahmet: Moscheea Albastra, Hipodromul, Basilica Cisterna, Obeliscul Egiptean, Sfanta Sofia. Cazare la hotel 4*sup.

31.12.2022 Istanbul– Croaziera si Palatele Bosforului
Mic dejun. Timp liber sau optional o Croaziera pe Bosfor, cu vizita la fabrica de pielarie si la Bazarul Egiptean. Se face o scurta oprire la mormantul lui Suleyman Magnificul si apoi se traverseaza centrul istoric spre imbarcarea pe vasul de croaziera cu plecare din Portul Galata. Aveti sansa sa navigati prin Stramtoarea Bosfor ce desparte cele doua continente, Europa si Asia si uneste apele Marii Negre cu Marea Marmara. De pe vas puteti admira de-a lungul Bosforului: Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale cu vile si conace de lemn, Fortareata Rumeli, cele doua poduri, Patriarhia Ortodoxa din Fanar, zidul bizantin de aparare lung de 22 km, ce a reprezentat cea mai puternica fortificatie a evului mediu. Se face o oprire si se da timp liber pentru vizitarea Bazarului Egiptean, de mirodenii, construit intre 1597 – 1664 si considerat al doilea bazar acoperit ca vechime din Istanbul. Cazare la hotel 4*sup. Optional, Cina Festiva de Revelion – Croaziera pe Bosfor, cu spectacol oriental si bauturi locale incluse – optiune la inscriere. LA MULTI ANI 2023!

01.01.2023 Istanbul – Palatul Dolmabahce - Buyuk Ada – Marea Marmara
Mic dejun. Timp liber. Optional, turul Insulelor printilor, transport cu tramvaiul pana la port si imbarcare pe vas de linie, cu destinatia finala Buyuk Ada, unde faceti o placuta plimbare cu buggy – masinute electrice si unde sunteti asteptati cu un pranz pescaresc gustos. Va propunem alternativ turul Palatului Dolmabahce si doua continente, un tur de jumatate de zi ce include vizitarea ultimului palat al sultanilor, construit in sec. al XIX-lea de arhitectii otomani Karabet si Nikogos Balyan pe o suprafata de 110 mii mp, locul unde parintele Turciei moderne Mustafa Kemal Ataturk, a trecut in nefiinta in 1938. Din anul 1952 Palatul devine muzeu, adapostind o pretioasa colectie de antichitati europene, mobilier, candelabre, in 285 de camere si 46 de sali. In cateva minute aveti sansa sa traversati Bosforul pe podul cu acelasi nume, ce uneste cele doua continente, sa suiti pe Culmea Camlica, de unde aveti o panorama completa a Marii Marmara si a Marii Negre si unde se afla noul turn de televiziune,. Cazare la hotel 4*sup.

02.01.2023 Istanbul –Vizita la Palatul Topkapi-Seara Orientala pe apele Bosforului
Mic dejun. Timp liber pentru odihna si plimbare. Vizita optionala la Palatul Topkapi. Seara, va propunem optional, o croaziera pe Bosfor cu cina traditionala, muzica si dansuri orientale. Cazare la hotel 4*.

03.01.2023 Istanbul-Bucuresti
Mic dejun. Predarea camerelor si transfer de la hotel la aeroport (aproximativ 35 km), pentru imbarcare la cursa TAROM RO262 cu decolare spre Bucuresti la ora 11.40 local. Aterizare la Otopeni-Henri Coanda la ora 11.55.

Excursii optionale - preturi informative

•    Croaziera si Palatele Bosforului - Pret informativ de persoana pentru min. 20 platitori: 65 €/persoana
•    Croaziera pe Bosfor seara: 65 €/persoana (mai putin in sear de Revelion)
•    Palatul Dolmabahce si imprejurimi - Pret informativ de persoana pentru min. 20 persoane: 60 €, fara intrare la Harem inclusa
•    Insula Printilor – Buyuk Ada - Pret informativ de persoana minimum 20 persoane: 50 €/persoana.

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 30 PERSOANE. Pentru un grup de 25 -29 persoane se percepe un supliment de 20 €/persoana. Pentru un grup mai mic de 25 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

Informatii utile specifice calatoriilor in Istanbul

• Istanbul este cea mai mare metropola a Turciei, singurul oras din lume situate pe doua continente: Europa si Asia. Legatura intre cele doua zone se face atat pe doua poduri spectaculoase, cat si cu transportul maritime public, sau cu metroul.
• Pentru cei ce doresc sa faca cumparaturi, nu uitati ca acesta este polul negocierilor. Nu acceptati primul pret! Daca doriti sa obtineti cel mai bun pret, acceptati invitatia negustorului la ceai sau cafea si inarmati-va cu rabdarea necesara. Negociati pana cand obtineti pretul droit! Negocierea pretului este o arta actoriceasca pe care toti comercianti turci o manuiesc cu pricepere si rabdare, stand calmi la o ceasca de cafea sau ceai.
• In timpul iernii este bine sa va imbracati comod, dar suficient de gros, pentru ca daca soarele nu isi face aparitia, cu siguranta ca vantul destul de puternic si ploaia vor fi prezente. Umbrela trebuie sa fie rezistenta!

Informatii Utile

• Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 2,5 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Bagajele permise pentru calatorie: 2 bagaje de cala x 23 kg si 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
• Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
• Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare
• Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
• Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;
• Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
• Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
• Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Servicii ghid/ conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. Ghidul local turc, autorizat, va asigura explicatiile pe perioada turului inclus si in timpul excursiilor optionale.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.  
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
1. Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria I56592 – valabila pana la 02.01.2023  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.)

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
-    Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
-    40% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
-    40% - se plateste cu 31zile inaintea datei de plecare;
-    20% - se plateste cu 21zile inaintea datei de plecare
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
-    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60 zile inainte de inceperea sejururlui;
-    40% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
-    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
-    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

• Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Turciei doar in baza pasaportului national valabil minim 150 zile de la data intrarii in Turcia: 90 zile (perioada maxima de sedere) + 60 zile. Pasapoartele care nu contin semnatura titularului sunt considerate documente de calatorie invalide, iar posesorilor le poate fi refuzata imbarcarea sau intrarea in statul de destinatie. 
• Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
• Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
• Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
• Cetateni straini trebuie sa  intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
•    Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d. Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.

Destinatie: Turcia

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
4 nopti cazare cu MIC DEJUN la hotel RADISSON PRESIDENT BEYAZIT 4*superior sau similar
Transfer grup aeroport/ hotel/ aeroport
Tur panoramic al zonei istorice a orasului Istanbul
Transport avion TAROM Bucuresti Otopeni – Istanbul - retur; 2 Bagaje de cala de 23 kg si un bagaj de cabina de 8 kg/persoana!
Taxele de aeroport
Asistenta touristic in limba romana la transfer, la turul panoramic si la excursiile optionale

Servicii neincluse:
Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat Cocktail Holidays (10 €/persoana).
Cheltuieli personale;
Intrari la obiective;
Excursii optionale;
Bacsisuri pentru ghid local sau sofer: 10 €/persoana si se predau insotitorului de grup la plecare;
Cina Festiva de Revelion – Croaziera pe Bosfor este optionala si daca se doreste se achita la inscriere: 155 €/persoana.

• Cazare 4 nopti cu mic dejun la hotel RADISSON PRESIDENT BEYAZIT 4*superior situat foarte central • Bilet de avion Tarom Bucuresti – Istanbul - Bucuresti • Taxe de aeroport incluse • Ghid local si insotitor de grup roman pe toata durata programului • BONUS! Tur panoramic al orasului Istanbul • Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special suplimentar (10€/persoana) • BONUS! Doua bagaje de cala incluse de 23 kg si un bagaj de cabina de 8 kg

Descriere Program

30.12.2022 Bucuresti–Istanbul–Turul panoramic al orasului Istanbul
Prezentare la Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda lsi intalnire cu insotitorul de grup la ora 06.00 dimineata, pentru imbarcare la cursa TAROM RO261, cu decolare la ora 08.35 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora 10.50 local. Transfer la hotel si Turul Panoramic al Istanbului- zona Sultanahmet: Moscheea Albastra, Hipodromul, Basilica Cisterna, Obeliscul Egiptean, Sfanta Sofia. Cazare la hotel 4*sup.

31.12.2022 Istanbul– Croaziera si Palatele Bosforului
Mic dejun. Timp liber sau optional o Croaziera pe Bosfor, cu vizita la fabrica de pielarie si la Bazarul Egiptean. Se face o scurta oprire la mormantul lui Suleyman Magnificul si apoi se traverseaza centrul istoric spre imbarcarea pe vasul de croaziera cu plecare din Portul Galata. Aveti sansa sa navigati prin Stramtoarea Bosfor ce desparte cele doua continente, Europa si Asia si uneste apele Marii Negre cu Marea Marmara. De pe vas puteti admira de-a lungul Bosforului: Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale cu vile si conace de lemn, Fortareata Rumeli, cele doua poduri, Patriarhia Ortodoxa din Fanar, zidul bizantin de aparare lung de 22 km, ce a reprezentat cea mai puternica fortificatie a evului mediu. Se face o oprire si se da timp liber pentru vizitarea Bazarului Egiptean, de mirodenii, construit intre 1597 – 1664 si considerat al doilea bazar acoperit ca vechime din Istanbul. Cazare la hotel 4*sup. Optional, Cina Festiva de Revelion – Croaziera pe Bosfor, cu spectacol oriental si bauturi locale incluse – optiune la inscriere. LA MULTI ANI 2023!

01.01.2023 Istanbul – Palatul Dolmabahce - Buyuk Ada – Marea Marmara
Mic dejun. Timp liber. Optional, turul Insulelor printilor, transport cu tramvaiul pana la port si imbarcare pe vas de linie, cu destinatia finala Buyuk Ada, unde faceti o placuta plimbare cu buggy – masinute electrice si unde sunteti asteptati cu un pranz pescaresc gustos. Va propunem alternativ turul Palatului Dolmabahce si doua continente, un tur de jumatate de zi ce include vizitarea ultimului palat al sultanilor, construit in sec. al XIX-lea de arhitectii otomani Karabet si Nikogos Balyan pe o suprafata de 110 mii mp, locul unde parintele Turciei moderne Mustafa Kemal Ataturk, a trecut in nefiinta in 1938. Din anul 1952 Palatul devine muzeu, adapostind o pretioasa colectie de antichitati europene, mobilier, candelabre, in 285 de camere si 46 de sali. In cateva minute aveti sansa sa traversati Bosforul pe podul cu acelasi nume, ce uneste cele doua continente, sa suiti pe Culmea Camlica, de unde aveti o panorama completa a Marii Marmara si a Marii Negre si unde se afla noul turn de televiziune,. Cazare la hotel 4*sup.

02.01.2023 Istanbul –Vizita la Palatul Topkapi-Seara Orientala pe apele Bosforului
Mic dejun. Timp liber pentru odihna si plimbare. Vizita optionala la Palatul Topkapi. Seara, va propunem optional, o croaziera pe Bosfor cu cina traditionala, muzica si dansuri orientale. Cazare la hotel 4*.

03.01.2023 Istanbul-Bucuresti
Mic dejun. Predarea camerelor si transfer de la hotel la aeroport (aproximativ 35 km), pentru imbarcare la cursa TAROM RO262 cu decolare spre Bucuresti la ora 11.40 local. Aterizare la Otopeni-Henri Coanda la ora 11.55.

Excursii optionale - preturi informative

•    Croaziera si Palatele Bosforului - Pret informativ de persoana pentru min. 20 platitori: 65 €/persoana
•    Croaziera pe Bosfor seara: 65 €/persoana (mai putin in sear de Revelion)
•    Palatul Dolmabahce si imprejurimi - Pret informativ de persoana pentru min. 20 persoane: 60 €, fara intrare la Harem inclusa
•    Insula Printilor – Buyuk Ada - Pret informativ de persoana minimum 20 persoane: 50 €/persoana.

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 30 PERSOANE. Pentru un grup de 25 -29 persoane se percepe un supliment de 20 €/persoana. Pentru un grup mai mic de 25 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

Informatii utile specifice calatoriilor in Istanbul

• Istanbul este cea mai mare metropola a Turciei, singurul oras din lume situate pe doua continente: Europa si Asia. Legatura intre cele doua zone se face atat pe doua poduri spectaculoase, cat si cu transportul maritime public, sau cu metroul.
• Pentru cei ce doresc sa faca cumparaturi, nu uitati ca acesta este polul negocierilor. Nu acceptati primul pret! Daca doriti sa obtineti cel mai bun pret, acceptati invitatia negustorului la ceai sau cafea si inarmati-va cu rabdarea necesara. Negociati pana cand obtineti pretul droit! Negocierea pretului este o arta actoriceasca pe care toti comercianti turci o manuiesc cu pricepere si rabdare, stand calmi la o ceasca de cafea sau ceai.
• In timpul iernii este bine sa va imbracati comod, dar suficient de gros, pentru ca daca soarele nu isi face aparitia, cu siguranta ca vantul destul de puternic si ploaia vor fi prezente. Umbrela trebuie sa fie rezistenta!

Informatii Utile

• Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 2,5 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Bagajele permise pentru calatorie: 2 bagaje de cala x 23 kg si 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
• Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
• Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare
• Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
• Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;
• Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
• Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
• Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Servicii ghid/ conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. Ghidul local turc, autorizat, va asigura explicatiile pe perioada turului inclus si in timpul excursiilor optionale.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.  
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
1. Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria I56592 – valabila pana la 02.01.2023  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.)

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
-    Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
-    40% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
-    40% - se plateste cu 31zile inaintea datei de plecare;
-    20% - se plateste cu 21zile inaintea datei de plecare
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
-    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60 zile inainte de inceperea sejururlui;
-    40% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
-    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
-    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

• Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Turciei doar in baza pasaportului national valabil minim 150 zile de la data intrarii in Turcia: 90 zile (perioada maxima de sedere) + 60 zile. Pasapoartele care nu contin semnatura titularului sunt considerate documente de calatorie invalide, iar posesorilor le poate fi refuzata imbarcarea sau intrarea in statul de destinatie. 
• Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
• Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
• Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
• Cetateni straini trebuie sa  intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
•    Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d. Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.