Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Denumire circuit


Destinatie


Tip Oferta


Despre Sri Lanka

Sri Lanka este o tara superba. Descopera Sygiria, Kandy, Ella, Colombo si bucura-te de preturi mici la safari in Parcurile Nationale ce adapostesc elefanti, leoparzi si o multime de animale salbatice.

Citeste mai mult

Despre Sri LankaDespre Sri LankaSri Lanka este o insulă situată în Oceanul Indian, la sud-est de India, la nord-est de Maldive și la sud de Golful Bengal. Cu o suprafață de aproximativ 65.610 km pătrați, este cea de-a 25-a cea mai mare țară insulară din lume. Capitala Sri Lankăi este Sri Jayawardenepura Kotte, dar cel mai mare oraș și centrul comercial este Colombo.

Populația Sri Lankăi este de aproximativ 21 de milioane de oameni, iar limba oficială este singaleza, deși engleza este larg vorbită și recunoscută ca a doua limbă oficială. Budismul este religia predominantă din țară, urmat de hinduism, islamism și creștinism.

Sri Lanka are o istorie îndelungată și bogată, care datează de peste 3.000 de ani. A fost odată o importantă rută comercială între Asia și Europa, ceea ce a dus la influențe culturale diverse din partea celor două continente. Aceste influențe sunt vizibile în arhitectura, arta, muzica și dansurile tradiționale ale țării.

În prezent, Sri Lanka este o destinație turistică populară, datorită plajelor sale frumoase, a peisajelor montane și a faunei sălbatice variate. Parcul Național Yala este unul dintre cele mai populare destinații turistice, cu o mare varietate de animale, inclusiv elefanți, lei, urși și mai mult de 200 de specii de păsări.
Sri Lanka - Trip of a Lifetime


Viața în Sri Lanka


Cu toate ca Sri Lanka a trecut printr-un război civil lung și sângeros, care a durat aproape 30 de ani, până în 2009, viata in Sri Lanka este una pasnica in acest moment. Conflictul a avut loc între forțele guvernamentale și grupurile militante separatiste tamile, care au cerut un stat separat în nordul și estul țării. Acest război a dus la pierderea multor vieți și la distrugerea a multor zone din țară.

În prezent, Sri Lanka se confruntă cu probleme de drepturile omului și de guvernare, precum și cu tensiuni etnice și religioase dar aceste aspecte nu sunt deloc evidente in locurile turistice.Există probleme legate de dezvoltarea economică și de infrastructură în unele zone ale țării. Cu toate acestea, guvernul Sri Lankăi lucrează pentru a aborda aceste probleme și pentru a promova dezvoltarea și prosperitatea țării.

Sri Lanka - Trip of a Lifetime


Obiective turistice in Sri Lanka


Sri Lanka este o destinație turistică populară, datorită peisajelor sale variate, a plajelor sale frumoase, a istoriei și culturii sale bogate și a faunei sălbatice exotice. Iată câteva dintre cele mai populare obiective turistice din Sri Lanka:

    Templul Dintelui din Kandy - Este unul dintre cele mai sacre locuri budiste din lume, unde este păstrat un dinte sacru al lui Buddha.

    Fortul Galle - Este o fortăreață olandeză din secolul al XVII-lea, declarată patrimoniu mondial UNESCO. Aici puteți explora străzile înguste, casele din epoca colonială și poarta imensă de intrare.

    Parcul Național Yala - Este unul dintre cele mai populare parcuri naționale din Sri Lanka, cunoscut pentru o varietate de animale sălbatice, cum ar fi leii, elefanții, urșii și mai mult de 200 de specii de păsări.

    Rezervația Pădurii Pluviale Sinharaja - Este unul dintre cele mai bine păstrate păduri pluviale din lume, declarată patrimoniu mondial UNESCO. Aici puteți explora frumusețea naturii și puteți observa o varietate de animale, cum ar fi maimuțe, păsări și reptile.

    Muntele Lipton - Este o zonă montană spectaculoasă din centrul Sri Lankăi, unde puteți face o plimbare prin livezi de ceai și puteți admira peisajele impresionante.

    Sigiriya Rock Fortress - Este un castel antic construit pe un munte de piatră în secolul al V-lea d.Hr. Aici puteți admira frescele vechi de peste 1500 de ani și puteți explora gradinile și bazinul de apă vechi.

    Plajele frumoase - Sri Lanka are numeroase plaje frumoase, printre care se numără Unawatuna, Mirissa, Hikkaduwa și Negombo. Aceste plaje oferă oportunități pentru surfing, snorkeling, scufundări și relaxare.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare obiective turistice din Sri Lanka. Țara are multe alte locuri interesante și fascinante de explorat, care oferă oamenilor o experiență de neuitat.


Monumente UNESCO in Sri Lanka

Sri Lanka are 8 locuri din patrimoniul mondial UNESCO, printre care se numără:

    Cetatea Kandy și Templul Dintelui - Acest sit istoric și cultural din Kandy include Templul Dintelui, o clădire sacra budistă care găzduiește un dinte sacru al lui Buddha.

    Fortul Galle - Este o fortăreață olandeză din secolul al XVII-lea, situată pe coasta sudică a Sri Lankăi. Fortul Galle este considerat a fi unul dintre cele mai bine conservate exemple de fortificații europene din Asia de Sud.

    Parcul Național Sinharaja - Este o pădure tropicală pluvială din sud-vestul Sri Lankăi. Este considerată a fi una dintre cele mai importante zone de conservare a biodiversității din regiune.

    Templele rupestre din Dambulla - Aceste temple rupestre sunt un complex de cinci temple budiste rupestre, situate în apropierea orașului Dambulla.

    Situl arheologic din Polonnaruwa - Acest sit arheologic din Polonnaruwa cuprinde ruinele vechiului oraș Polonnaruwa, capitala Sri Lankăi între secolele al 11-lea și al 13-lea.

    Peisajul cultural din Anuradhapura - Acest sit arheologic este situat în orașul Anuradhapura și include ruinele vechiului oraș, capitala regatului Sinhalese între secolele al 5-lea și al 11-lea.

    Peisajul cultural din Sigiriya - Acest sit arheologic este situat în apropierea orașului Dambulla și include ruinele unui castel vechi de peste 1500 de ani construit pe un munte de piatră.

    Peisajul cultural din Kandy - Acest sit cultural include orașul Kandy, considerat a fi unul dintre cele mai importante centre culturale și spirituale din Sri Lanka.

Aceste locuri sunt toate impresionante din punct de vedere istoric, cultural și natural și oferă oamenilor oportunitatea de a experimenta bogăția și diversitatea țării Sri Lanka.

Sri Lanka - Trip of a Lifetime

Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 6 circuite

Best Deal

Itinerariu: Maldive

Durata: 12 nopti

Plecari: 24 octombrie, 21 noiembrie

Itinerariu: Maldive

Durata: 11 nopti

Plecari: 26 octombrie

Itinerariu: Sri Lanka

Durata: 10 nopti

Plecari: 7 noiembrie

Itinerariu: Sri Lanka

Durata: 12 nopti

Plecari: 8 noiembrie

Itinerariu: Sri Lanka

Durata: 12 nopti

Plecari: 23 noiembrie