Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

8 zile Tenerife - Tură de Bicicletă cu Dr. Bike pe Vulcanul Teide de 1 Mai


Descriere

Destinatie: Spania

Durata: 7 nopti

8 zile Tenerife - Tură de Bicicletă cu Dr. Bike pe Vulcanul Teide 🚴‍🚴‍


Destinația: Tenerife. Fără carantină la retur. 
Perioada: 30 aprilie - 7 mai 2021
Inclus: zbor, 7 nopți cazare cu mic dejun, 3 ture de bicicletă cu grade diferite de dificultate, închiriere echipament, transferuri, asigurări, taxe de aeroport, bagaj de cala
Însoțitor de Grup: Mircea de la Dr. Bike
Înscrieri până pe: 9 aprilie (avans 50%)
Condiții de călătorie: test COVID 19 la plecare din România. Fără carantină la retur.

Așa cum am promis, revenim în Tenerife! De data aceasta pe 2 roți! Dacă o tură de 100 km, cu diferență de nivel de peste 2000 m îți pare o provocare pe care ai vrea să o încerci, s-ar putea ca aceasta să fie vacanța perfectă pentru tine. 💪

📍Ce îti propunem?
- petrecem împreună 7 zile însorite în Tenerife de Paște - 1 Mai
- avem zbor direct din București
- stăm la apartamente în Playa de las Americas, cea mai faină stațiune din Tenerife - putem face și o baie în ocean sau lenevi la plajă
- avem incluse 3 ture de bicicletă, cu grad diferit de dificultate, cea mai spectaculoasă fiind către Teide
- echipamentul este oferit de compania locală din Tenerife, care ne pune la dispozitie biciclete BMC ROADMACHINE ULTEGRA DISC, RIDLEY FENIX ULTEGRA DISC, BMC SLR02 DISC FOUR 105, KUOTA KRYON ULTEGRA
- Mircea de la Dr. Bike însoțește grupul șî oferă suport tehnic

📍 Program pe zile:

Ziua 1 - Check in și seară liberă - Vineri, 30 aprilie
Întâlnire pe aeroport pentru check in și îmbarcare pentru zborul cu destinația Tenerife. Transfer către hotel și check in. Timp liber seara.

Ziua 2 - BANANA climb, LOS GIGANTES tour - Sâmbată, 1 Mai
Lungime: 60km
Timp pe bicicleta: 3h00-3h30
Transfer la punctul de îmbarcare: 15-30min
Nivel de dificultate: 2/5
Diferența de nivel: 1.200m
Traseu circular de-a lungul coastei de sud-vest a insulei Tenerife. Plecând de la „Adeje” vom începe să urcăm spre „Tejina de Isora”, de unde vom coborî spre „Lago Abama” pentru a continua spre coastă.
Vom continua spre vest până la „Playa San Juan”, unde vom începe să urcăm 12 km de-a lungul unei cărări foarte liniștite numite „urcare Platano” deoarece se află în mijlocul plantațiilor bananiere tipice din Canare.
La sfârșitul urcării în orașul „Chio”, ne va aștepta o răcoritoare binemeritată la „Bar Parada” înainte de a coborî la „Los Gigantes”, stâncile uriașe cu vedere la mare.
De aici ne vom întoarce la punctul de plecare rulând ultimii 20 km de drum de coastă, de-a lungul multor urcușuri și coborâșuri și o priveliște fabuloasă către Oceanul Atlantic și Insula La Gomera.

Ziua 3 - Zi liberă - 2 mai
Plaja este lângă noi, putem profita. Putem închiria o mașină și vizita insula sau putem merge într-o excursie organizată cu ghidul local. Decidem împreună.

Ziua 4 - Punta Teno via Masca - 3 mai
Lungime: 70km
Timp pe bicicleta: 4: 30-5: 00h
Transfer: 30-45min
Nivel de dificultate: 4/5
Diferență de nivel: 1.900m

Turul Punta Teno prin Masca este un traseu circular care începe și se termină în Santiago del Teide. Începem cu urcarea scurtă până la Puerto del Cherfe și coborâm prin frumoasa vale Masca. După ce trecem de Masca continuăm cu urcare de 5 km pentru a ajunge la Puerto de Baracán de unde începem o lungă coborâre spre Buenavista del Norte. Vom vizita apoi farul Punta Teno, care separă nordul și sudul insulei. Ne întoarcem în același mod spre Garachico, de unde urcăm până la Portul Erjos și coborâm înapoi la Santiago del Teide.

Ziua 5- Zi liberă - 4 mai
Plaja este lângă noi, putem profita. Putem închiria o mașină și vizita insula sau putem merge într-o excursie organizată cu ghidul local. Decidem împreună.

Ziua 6 - El Teide Tour - 5 mai
Lungime: 108 km
Timp pe bicicletă: 4h30-5h30
Transfer: 15-30min
nivel de dificultate: 5/5
Diferența de nivel: 2.890m

În timpul acestui traseu circular spectaculos, vom urca El Teide din La Camella prin Granadilla până la Boca Tauce și coborâm la Chio înainte de a ne întoarce la punctul de plecare.
În urcare, putem admira împrejurimile frumoase din puncte de belvedere precum La Cantinela și centre urbane precum San Miguel și Granadilla de Arona. Începem să urcăm prin Pădurea Corona (sic!) și pinii săi până la Vilaflor, cel mai înalt sat. De aici mai avem încă 15 km de urcat până la pietrele vulcanice din Boca Tauce înainte de a începe coborârea lungă care ne va duce, traversând Chio, Guia de Isora, Adeje și America înapoi la punctul de plecare al traseului nostru.

Ziua 7- Zi liberă - 6 mai
Plaja este lângă noi, putem profita. Putem închiria o mașină și vizita insula sau putem merge într-o excursie organizată cu ghidul local. Decidem împreună.

Ziua 8 - Check out și transfer către hotel
Check our după micul dejun. Transfer către aeroport și zbor către București.

📍 Tarif:
1290 EUR/pers - cu 3 ture de bicicletă incluse
990 EUR/ pers - fără turele de bicicletă incluse
590 EUR/ copil sub 12 ani, fără turele de bicicletă, însoțit de 2 adulți 


📍 Include:
7 nopți cazare in apartamente cu 1 dormitor si living (ocupat de 2 pers)
mic dejun la hotel
zbor direct
taxe de aeroport
bagaj de mână și bagaj de cală
transfer aeroport-hotel - aeroport
3 excursii pe bicicletă (închiriere bicicletă, echipament, ghid local)
însoțitor de grup - Mircea@ Dr. Bike

📍 Nu include:
test COVID-19
asigurare medicală și storno - 87 lei/pers

📍 Condiții de călătorie către Spania:
1. Pașaport sau CI valid
Este necesar pașaport sau carte de identitate validă pe perioada călătoriei.
2. Test PCR negativ
La data lansării acestui tur - 03.03.2021 - Spania solicita dovada prezentării rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Spania. Nu sunt exceptate persoanele vaccinate și nici cele care au făcut boala. Cost orientativ 250 - 280 lei.
3. Completarea unui formular HES
De asemenea, toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.
4. La data lansării acestui tur, Spania nu se află pe lista galbenă și nu se impune carantinare la retur.

Lista Galbenă, de carantinare, se updatează săptămânal, în funcție de numărul nou de cazuri confirmate, în ultimele 14 zile, raportat la 100.000 de locuitori. 

Indicele României în data de 07.04.2021 - 363.9
Incidele Spaniei  în data de 07.04.2021 - 163.9

Numai dacă indicele Spaniei depășește pe cel al României se intră în carantină la retur - dar matematic acest lucru este foarte puțin probabil. 

📍 Cui se adresează turul?
Urcarea pe Teide presupune un nivel bun de pregătire, așadar îl recomandăm cicliștilor amatori experimentați. În ziua 6, pe Teide, ne-am propus să acoperim 100 km cu o diferența de nivel de peste 2000 m. 
Traseele alese au grad de dificulate mediu spre ridicat - începem cu cel mai lejer, al doilea mediu și, cireașa de pe tort, va fi Teide. În cazul in care constatăm ca ruta este prea dificilă, ea se poate scurta sau devia, astfel încât să fie confortabil pentru întregul grup.

Pentru cine dorește să călătorească în familie și unul dintre parteneri nu dorește să participe la turele de bicicletă - ei bine, suntem în Tenerife, lângă cea mai bună plajă. Opțiunile sunt nelimitate. În plus, aveți ghid local la dispozitie, cu care puteți merge în excursii pe Teide, la Masca, Puerto de la Cruz sau pentru whale whatching. 


📍 Unde vom sta?
Am ales un complex de apartamente renovate in 2021, aflate chiar lângă plaja din Playa de las Americas. Puteți ajunge în câteva minute la plajă, iar în zonă veți găsi restaurante și o zona bună de shopping. Chiar în complex există un mic magazin, iar la distanță de cca 10 min de mers pe jos un supermarket. 

Pentru cei care doresc să rămână la hotel, există piscină. Pentru cei care vin însoțiti de copii, există piscină pentru copii ( supravegheată) și loc de joacă pentru copii. 

Aveți la dispozitie o bucătărie complet utilata - plită electrică, frigider, veselă.  


📍La ce temperaturi să ne așteptăm?
Cca 20 de grade, pe zi. În Playa de las Americas veți face baie, plaja este cu nisip și intrare lină, în mici golfulețe care fac ca temeperatura apei să fie potrivită chiar și pentru copii. 


📍Ce pot face cei care nu vor să se dea cu bicicleta?
Sunteți în Tenerife, opțiunile sunt nelimitate. În prima sau a doua zi vă veți întâlni cu ghidul local, vorbitor de limbă română, care vă va prezenta opțiunile pentru excursii.  Recomandăm să nu ratați excursiile către Teide, Icod de los Vinos, Garachico & Masca sau cea de whale whatching.  Puteți să mergeți în excursii organizate cu ghidul nostru sau puteți închiria mașina. 

Mircea / Dr. Bike oferă strict suport tehnic pentru turele de bicicletă. Pentru toate excursiile locale, veți avea la dispozitie un alt ghid, vorbitor de limbă română, acolo. 


📍Despre Mircea, responsabil cu suportul tehnic și însoțitorul de grup
- Dh National Champion 2017
- Dh National Champion 2018
Îl găsiți zilnic la Dr. Bike Shop, în Cotroceni, pe Strada Doctor Grigore Țăranu 5, București.

📍Pentru rezervări și întrebări
Mircea - 0722 936 779 Dr. Bike
Andrea - 0747 011 553 Zepelin Tour

📍 contact@zepelintour.roDestinatie: Spania

Durata: 7 nopti

8 zile Tenerife - Tură de Bicicletă cu Dr. Bike pe Vulcanul Teide 🚴‍🚴‍


Destinația: Tenerife. Fără carantină la retur. 
Perioada: 30 aprilie - 7 mai 2021
Inclus: zbor, 7 nopți cazare cu mic dejun, 3 ture de bicicletă cu grade diferite de dificultate, închiriere echipament, transferuri, asigurări, taxe de aeroport, bagaj de cala
Însoțitor de Grup: Mircea de la Dr. Bike
Înscrieri până pe: 9 aprilie (avans 50%)
Condiții de călătorie: test COVID 19 la plecare din România. Fără carantină la retur.

Așa cum am promis, revenim în Tenerife! De data aceasta pe 2 roți! Dacă o tură de 100 km, cu diferență de nivel de peste 2000 m îți pare o provocare pe care ai vrea să o încerci, s-ar putea ca aceasta să fie vacanța perfectă pentru tine. 💪

📍Ce îti propunem?
- petrecem împreună 7 zile însorite în Tenerife de Paște - 1 Mai
- avem zbor direct din București
- stăm la apartamente în Playa de las Americas, cea mai faină stațiune din Tenerife - putem face și o baie în ocean sau lenevi la plajă
- avem incluse 3 ture de bicicletă, cu grad diferit de dificultate, cea mai spectaculoasă fiind către Teide
- echipamentul este oferit de compania locală din Tenerife, care ne pune la dispozitie biciclete BMC ROADMACHINE ULTEGRA DISC, RIDLEY FENIX ULTEGRA DISC, BMC SLR02 DISC FOUR 105, KUOTA KRYON ULTEGRA
- Mircea de la Dr. Bike însoțește grupul șî oferă suport tehnic

📍 Program pe zile:

Ziua 1 - Check in și seară liberă - Vineri, 30 aprilie
Întâlnire pe aeroport pentru check in și îmbarcare pentru zborul cu destinația Tenerife. Transfer către hotel și check in. Timp liber seara.

Ziua 2 - BANANA climb, LOS GIGANTES tour - Sâmbată, 1 Mai
Lungime: 60km
Timp pe bicicleta: 3h00-3h30
Transfer la punctul de îmbarcare: 15-30min
Nivel de dificultate: 2/5
Diferența de nivel: 1.200m
Traseu circular de-a lungul coastei de sud-vest a insulei Tenerife. Plecând de la „Adeje” vom începe să urcăm spre „Tejina de Isora”, de unde vom coborî spre „Lago Abama” pentru a continua spre coastă.
Vom continua spre vest până la „Playa San Juan”, unde vom începe să urcăm 12 km de-a lungul unei cărări foarte liniștite numite „urcare Platano” deoarece se află în mijlocul plantațiilor bananiere tipice din Canare.
La sfârșitul urcării în orașul „Chio”, ne va aștepta o răcoritoare binemeritată la „Bar Parada” înainte de a coborî la „Los Gigantes”, stâncile uriașe cu vedere la mare.
De aici ne vom întoarce la punctul de plecare rulând ultimii 20 km de drum de coastă, de-a lungul multor urcușuri și coborâșuri și o priveliște fabuloasă către Oceanul Atlantic și Insula La Gomera.

Ziua 3 - Zi liberă - 2 mai
Plaja este lângă noi, putem profita. Putem închiria o mașină și vizita insula sau putem merge într-o excursie organizată cu ghidul local. Decidem împreună.

Ziua 4 - Punta Teno via Masca - 3 mai
Lungime: 70km
Timp pe bicicleta: 4: 30-5: 00h
Transfer: 30-45min
Nivel de dificultate: 4/5
Diferență de nivel: 1.900m

Turul Punta Teno prin Masca este un traseu circular care începe și se termină în Santiago del Teide. Începem cu urcarea scurtă până la Puerto del Cherfe și coborâm prin frumoasa vale Masca. După ce trecem de Masca continuăm cu urcare de 5 km pentru a ajunge la Puerto de Baracán de unde începem o lungă coborâre spre Buenavista del Norte. Vom vizita apoi farul Punta Teno, care separă nordul și sudul insulei. Ne întoarcem în același mod spre Garachico, de unde urcăm până la Portul Erjos și coborâm înapoi la Santiago del Teide.

Ziua 5- Zi liberă - 4 mai
Plaja este lângă noi, putem profita. Putem închiria o mașină și vizita insula sau putem merge într-o excursie organizată cu ghidul local. Decidem împreună.

Ziua 6 - El Teide Tour - 5 mai
Lungime: 108 km
Timp pe bicicletă: 4h30-5h30
Transfer: 15-30min
nivel de dificultate: 5/5
Diferența de nivel: 2.890m

În timpul acestui traseu circular spectaculos, vom urca El Teide din La Camella prin Granadilla până la Boca Tauce și coborâm la Chio înainte de a ne întoarce la punctul de plecare.
În urcare, putem admira împrejurimile frumoase din puncte de belvedere precum La Cantinela și centre urbane precum San Miguel și Granadilla de Arona. Începem să urcăm prin Pădurea Corona (sic!) și pinii săi până la Vilaflor, cel mai înalt sat. De aici mai avem încă 15 km de urcat până la pietrele vulcanice din Boca Tauce înainte de a începe coborârea lungă care ne va duce, traversând Chio, Guia de Isora, Adeje și America înapoi la punctul de plecare al traseului nostru.

Ziua 7- Zi liberă - 6 mai
Plaja este lângă noi, putem profita. Putem închiria o mașină și vizita insula sau putem merge într-o excursie organizată cu ghidul local. Decidem împreună.

Ziua 8 - Check out și transfer către hotel
Check our după micul dejun. Transfer către aeroport și zbor către București.

📍 Tarif:
1290 EUR/pers - cu 3 ture de bicicletă incluse
990 EUR/ pers - fără turele de bicicletă incluse
590 EUR/ copil sub 12 ani, fără turele de bicicletă, însoțit de 2 adulți 


📍 Include:
7 nopți cazare in apartamente cu 1 dormitor si living (ocupat de 2 pers)
mic dejun la hotel
zbor direct
taxe de aeroport
bagaj de mână și bagaj de cală
transfer aeroport-hotel - aeroport
3 excursii pe bicicletă (închiriere bicicletă, echipament, ghid local)
însoțitor de grup - Mircea@ Dr. Bike

📍 Nu include:
test COVID-19
asigurare medicală și storno - 87 lei/pers

📍 Condiții de călătorie către Spania:
1. Pașaport sau CI valid
Este necesar pașaport sau carte de identitate validă pe perioada călătoriei.
2. Test PCR negativ
La data lansării acestui tur - 03.03.2021 - Spania solicita dovada prezentării rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Spania. Nu sunt exceptate persoanele vaccinate și nici cele care au făcut boala. Cost orientativ 250 - 280 lei.
3. Completarea unui formular HES
De asemenea, toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.
4. La data lansării acestui tur, Spania nu se află pe lista galbenă și nu se impune carantinare la retur.

Lista Galbenă, de carantinare, se updatează săptămânal, în funcție de numărul nou de cazuri confirmate, în ultimele 14 zile, raportat la 100.000 de locuitori. 

Indicele României în data de 07.04.2021 - 363.9
Incidele Spaniei  în data de 07.04.2021 - 163.9

Numai dacă indicele Spaniei depășește pe cel al României se intră în carantină la retur - dar matematic acest lucru este foarte puțin probabil. 

📍 Cui se adresează turul?
Urcarea pe Teide presupune un nivel bun de pregătire, așadar îl recomandăm cicliștilor amatori experimentați. În ziua 6, pe Teide, ne-am propus să acoperim 100 km cu o diferența de nivel de peste 2000 m. 
Traseele alese au grad de dificulate mediu spre ridicat - începem cu cel mai lejer, al doilea mediu și, cireașa de pe tort, va fi Teide. În cazul in care constatăm ca ruta este prea dificilă, ea se poate scurta sau devia, astfel încât să fie confortabil pentru întregul grup.

Pentru cine dorește să călătorească în familie și unul dintre parteneri nu dorește să participe la turele de bicicletă - ei bine, suntem în Tenerife, lângă cea mai bună plajă. Opțiunile sunt nelimitate. În plus, aveți ghid local la dispozitie, cu care puteți merge în excursii pe Teide, la Masca, Puerto de la Cruz sau pentru whale whatching. 


📍 Unde vom sta?
Am ales un complex de apartamente renovate in 2021, aflate chiar lângă plaja din Playa de las Americas. Puteți ajunge în câteva minute la plajă, iar în zonă veți găsi restaurante și o zona bună de shopping. Chiar în complex există un mic magazin, iar la distanță de cca 10 min de mers pe jos un supermarket. 

Pentru cei care doresc să rămână la hotel, există piscină. Pentru cei care vin însoțiti de copii, există piscină pentru copii ( supravegheată) și loc de joacă pentru copii. 

Aveți la dispozitie o bucătărie complet utilata - plită electrică, frigider, veselă.  


📍La ce temperaturi să ne așteptăm?
Cca 20 de grade, pe zi. În Playa de las Americas veți face baie, plaja este cu nisip și intrare lină, în mici golfulețe care fac ca temeperatura apei să fie potrivită chiar și pentru copii. 


📍Ce pot face cei care nu vor să se dea cu bicicleta?
Sunteți în Tenerife, opțiunile sunt nelimitate. În prima sau a doua zi vă veți întâlni cu ghidul local, vorbitor de limbă română, care vă va prezenta opțiunile pentru excursii.  Recomandăm să nu ratați excursiile către Teide, Icod de los Vinos, Garachico & Masca sau cea de whale whatching.  Puteți să mergeți în excursii organizate cu ghidul nostru sau puteți închiria mașina. 

Mircea / Dr. Bike oferă strict suport tehnic pentru turele de bicicletă. Pentru toate excursiile locale, veți avea la dispozitie un alt ghid, vorbitor de limbă română, acolo. 


📍Despre Mircea, responsabil cu suportul tehnic și însoțitorul de grup
- Dh National Champion 2017
- Dh National Champion 2018
Îl găsiți zilnic la Dr. Bike Shop, în Cotroceni, pe Strada Doctor Grigore Țăranu 5, București.

📍Pentru rezervări și întrebări
Mircea - 0722 936 779 Dr. Bike
Andrea - 0747 011 553 Zepelin Tour

📍 contact@zepelintour.ro