Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

IORDANIA – Program Exclusiv de Aventura in Desert - Tarif promo 749 EUR

de la
1398 
* 2 adulti | perioada 27.09.2022 - 01.10.2022 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Verifica disponibilitate

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.

Descriere

Destinatie: Iordania

Durata: 4 nopti

Plecari: 27 septembrie

IORDANIA – Program Exclusiv de Aventura in Desert

Plecari: 13 septembrie 2022, 27 Septembrie 2022


Am construit cu pasiune cel mai bun program de aventura in Iordania.

Am pus Iordania pe harta pentru mai bine de 400 de turisti, care au evaluat acest program ca fiind Excelent.
Este unul dintre programele Zepelin Tour de al carui succes suntem extrem de mandri.
Ghidul nostru, Nichita, va insoti si urmatorul grup, cu acceasi dedicatie si ne va ajuta sa batem in lung si in lat acesta tara exotica si sa strangem cele mai spectaculoase amintiri.
Iată că încă o țară foarte dragă nouă este pregătită să ne primească și să ne ofere aventuri bune de pus în ramă.☀🏊🏜

Iordania - în ultimii ani am fost de multe ori acolo și de fiecare dată ne-a plăcut nespus, atât nouă, cât și participanților deopotrivă. Exotică, însă foarte aproape, presărată cu locuri cunoscute în toată lumea, însă totodată misterioase, Iordania oferă un cadru perfect pentru aventură și cunoaștere.

Programul de față este unul croit pentru cei care își doresc o aventură condensată, fără timpi „morți” pentru care ai nevoie de puține zile de concediu.
Pentru cei care își doresc o experiență mai tihnită și au la dispoziție mai multe zile pentru o aventură, la final de aprilie mergem în Iordania într-un circuit de 7 zile.

Așadar, suntem pregătiți să ne aventurăm în aceste locuri minunate în poate cel mai potrivit mod posibil pentru că:
🎯 Dacă în mod normal Iordania este vizitată de milioane de turiști anual, sezonul acesta avem ocazia să vedem locuri emblematice precum Petra sau Jerash aerisite, tihnite, asta cu toată atenția necesară vremurilor prin care trecem
🎯 Vizităm tot ce este mai important în Iordania - Petra - una dintre cele 7 noi minuni ale lumii, o necropolă uriașă, care uimește prin impozanță, complexitate și mister. O vom vizita și noaptea luminată de mii de candele - o experiență cu adevărat unică
🎯 Petrecem o noapte într-o tabără tipică de beduini, în mijlocul deșertului selenar Wadi Rum - în corturi tipice (cu toaletă și apă curentă), numărând milioane de stele
🎯 Străbatem același deșert Wadi Rum într-un safari cu jeepuri, înconjurați de un peisaj unic, motiv pentru Hollywood-ul a preferat să vină până aici pentru a turna o mulțime de filme
🎯 Înotăm în apele tropicale ale Mării Roșii, înconjurați de corali și pești exotici, facem snorkeling și chiar scuba diving pentru cei pasionați - da Marea Roșie este o mare tropicală, cu o faună similară cu cea din Maldive, Indonezia sau Australia
🎯 Ajungem la cel mai jos punct de pe Terra - Marea Moartă - (- 430m), unde plutim fără efort în apa suprasalină
🎯 Vizităm capitala Iordaniei - Amman, Madaba și Jerash, orașe antice, printre cele mai vechi din lume, încărcate de istorie și de însemnătate pentru întreaga cultură a lumii. Jerash - un oraș greco-roman imens, foarte bine conservat, denumit Pompeiul Orientului
🎯 Ghizi sunt Nichita din România (geograf, ecolog și cu multe de povestit- fondator Danube Escapes) și Ali din Iordania (bun prieten, vorbitor de română pentru că a studiat la Cluj, pregătit să ne ghideze prin locurile, cultura și istoria Iordaniei)
🎯 Echipele ZepelinTour și DanubeEscapes au experiență de peste 10 ani în domeniul turistic, organizare de grupuri/evenimente.
Această excursie este organizată cu grijă în parteneriat cu prietenii și colegii de la Danube Escapes.
=============================================

Program Circuit Iordania:

Ziua 1: București - Amman
Ne întâlnim cu toții la aeroport la ora 13.30 pentru zborul cu destinația Amman. După aterizare și procesare viză, vom fi transferați către hotel. Cină la hotel și, opțional, cine dorește, poate face o mică plimbare în Amman, capitala Iordaniei.

Ziua 2: Amman - Madaba - Nebo - Wadi Rum și cină traditională beduină
După micul dejun vom fi preluați de ghidul iordanian, Ali. Facem un tur de oraș in Amman - vizităm Citadela, Ruinele Romane și începem să cunoaște mai bine tradițiile iordaniene.
Continuăm către Madaba și Nebo - unde o să ne bucurăm de o perspectivă incredibilă asupra văii imense în care s-a format Marea Mortă.
Seara o petrecem într-o tabără beduină tradițională, savurăm bucate alese gătite tradițional, sub nisip, admirăm cerul curat specific deșertului și dormim în corturi tradiționale (cortul are paturi single sau duble și toalete/dușuri)

Ziua 3: Jeep safari în Wadi Rum- Marea Roșie (Aqaba)- croazieră, snorkeling și scuba (opțional)- Petra by Night
Cei mai matinali ve vor trezi dis de dimineață pentru a admira cel mai frumos răsărit. Ne regrupăm la micul dejun și pormim imediat cu jeepurile printre dune și stânci sculptate de vânt.
După safari plecăm către Aqaba, un orășel superb, situat la Marea Roșie. Ne îmbarcăm pe un vas de croazieră ce ne va purta pe valuri până într-un loc numai bun pentru distracție și înotat. Aici ne așezăm măștile de snorkeling și pornim printre corali. Cine dorește poate practica sau poate fi inițiat în scuba-diving (opțional). Marea Roșie este recunoscută ca având o biodoversitate fascinantă - este foarte exotică, credeți-ne 😊 Ajunși la mal plecăm către Petra, pe care o vizităm pentru început noaptea. O atmosferă feerică creată de luminile miilor de lumânări ce ne ghidează prin canioanele încâlcite până în momentul ce ne taie răsuflarea - Trezoreria, în fața căreia poposim înconjurați de lumânări, pentru a asculta cântece tradiționale beduine.

Ziua 4: Petra - Marea Moartă
Vizităm Petra ziua și rămânem uimiți când vedem imensitatea canionului prin care am rătăcit cu o seară înainte. În mod normal, tururile se opresc la Trezorerie, imagine pe care o avem cu toții în minte când ne gândim la Iordania, însă Nichita, ghidul nostru, vă va ghida către cele mai îndepărtate locuri ale acestui edificiu imens, până la un punct care este denumit sugestiv „The best view in the world”. Pe parcurs trecem pe lângă temple imense săpate în stâncă, urcăm pe scări de gresie, trecem prin canioane și ne aventurăm pe stânci de unde admirăm imensitatea și splendoarea acestui loc.
După amiază plecăm către Marea Moartă. Cazare și cină la Marea Moartă.

Ziua 5: Marea Moartă -vizită Jerash- Aeroport Amman
De dimineață ne aventurăm în Marea Moartă unde plutim relaxat în apa suprasalină, ne bucurăm de masaj și facem împachetări cu nămol terapeutic. Printre toate acestea, ne aducem aminte cu uimire că ne aflăm în cel mai jos punct de pe Terra: 430 m sub nivelul oceanului planetar.
Dupa check out plecăm către Jerash, ultima noastră oprire din acest circuit. Decolam la ora 17:45 și ajungem în București la 20:35.
=============================================

Preț:
✅ 749 euro / persoana în camera dubla*
*garantăm tariful pentru primii 10 înscriși, ulterior tariful poate să crească, așa că dacă doriți să veniți, dați-ne de știre repejor 😊

Plata:
150 EUR la rezervare si integral cu o luna înainte de plecare

=============================================

Pentru rezervări și întrebări:
☎️ +40770624781 - Ana
sau
📧contact@zepelintour.ro
Mai multe tururi și informații despre noi
https://www.zepelinonline.ro
https://www.danubeescapes.ro
=============================================

În tarif sunt incluse:
* bilete de avion București – Amman și retur
* mic dejun și cina cu preparate locale delicioase
* bagaj mic de mana- dimensiuni (40cm x 20cm x 25cm), trebuie să încapă sub scaun
* cei mai de treaba ghizi: Nichita și Ali
* cazare la standard de 3* și 4* în camere duble/triple (pentru familii)/twin
* transport cu microbuz / autocar cu aer condiționat pe toată perioada sejurului
* amfiteatrul din Amman
* o noapte în Deșertul Wadi Rum (cazare in desert camp, cină, mic-dejun și party de seară). Corturile au capacitate de 2 persoane și grup sanitar propriu.
* safari cu jeep-ul prin deșertul Wadi Rum
* croazieră pe Marea Roșie cu iaht/șalupă cu fund de sticlă pentru observarea vieții marine
* bilete de intrare la Petra și Petra by night
* intrări la Nebo și Madaba
* biletele de intrare la Wadi Rum și Marea Moarta
* intrările la toate obiectivele menționate pe care le vom vizita
* viza pentru Iordania (in mod normal costa 56 USD)
* grup fain, ghizi de treaba și cei mai de gașcă oameni cu zâmbetul la purtător 🙂

Prețul NU include:
* bagajul de cală (nu este recomandat pentru vacanta noastră)
* mese de prânz (aprox. 50 de dolari toate mesele)
* cheltuieli opționale
* plimbare cu cămilele în deșert (opțional: 20 de dolari)
* tipsurile - 20 de dinari/ pers pentru întreaga perioadă, obligatoriu
* opțional, pentru noaptea petrecută în desert, se poate plăti un supliment de 40 de dinari ce presupune înlocuirea cortului cu o căsuță izolată (totuși, pentru experiența completa, recomandăm cortul tradițional)
* supliment camera single - 100 de euro

Atenție.
În acest moment garantăm prețul pentru primele 10 locuri ocupate, deoarece pot apărea fluctuații mari la prețul biletului de avion. Număr minim de persoane pentru organizare grup: 15 persoane plătitoare.


Să ne vedem voioși printre dune 🥳

Destinatie: Iordania

Durata: 4 nopti

Plecari: 27 septembrie

IORDANIA – Program Exclusiv de Aventura in Desert

Plecari: 13 septembrie 2022, 27 Septembrie 2022


Am construit cu pasiune cel mai bun program de aventura in Iordania.

Am pus Iordania pe harta pentru mai bine de 400 de turisti, care au evaluat acest program ca fiind Excelent.
Este unul dintre programele Zepelin Tour de al carui succes suntem extrem de mandri.
Ghidul nostru, Nichita, va insoti si urmatorul grup, cu acceasi dedicatie si ne va ajuta sa batem in lung si in lat acesta tara exotica si sa strangem cele mai spectaculoase amintiri.
Iată că încă o țară foarte dragă nouă este pregătită să ne primească și să ne ofere aventuri bune de pus în ramă.☀🏊🏜

Iordania - în ultimii ani am fost de multe ori acolo și de fiecare dată ne-a plăcut nespus, atât nouă, cât și participanților deopotrivă. Exotică, însă foarte aproape, presărată cu locuri cunoscute în toată lumea, însă totodată misterioase, Iordania oferă un cadru perfect pentru aventură și cunoaștere.

Programul de față este unul croit pentru cei care își doresc o aventură condensată, fără timpi „morți” pentru care ai nevoie de puține zile de concediu.
Pentru cei care își doresc o experiență mai tihnită și au la dispoziție mai multe zile pentru o aventură, la final de aprilie mergem în Iordania într-un circuit de 7 zile.

Așadar, suntem pregătiți să ne aventurăm în aceste locuri minunate în poate cel mai potrivit mod posibil pentru că:
🎯 Dacă în mod normal Iordania este vizitată de milioane de turiști anual, sezonul acesta avem ocazia să vedem locuri emblematice precum Petra sau Jerash aerisite, tihnite, asta cu toată atenția necesară vremurilor prin care trecem
🎯 Vizităm tot ce este mai important în Iordania - Petra - una dintre cele 7 noi minuni ale lumii, o necropolă uriașă, care uimește prin impozanță, complexitate și mister. O vom vizita și noaptea luminată de mii de candele - o experiență cu adevărat unică
🎯 Petrecem o noapte într-o tabără tipică de beduini, în mijlocul deșertului selenar Wadi Rum - în corturi tipice (cu toaletă și apă curentă), numărând milioane de stele
🎯 Străbatem același deșert Wadi Rum într-un safari cu jeepuri, înconjurați de un peisaj unic, motiv pentru Hollywood-ul a preferat să vină până aici pentru a turna o mulțime de filme
🎯 Înotăm în apele tropicale ale Mării Roșii, înconjurați de corali și pești exotici, facem snorkeling și chiar scuba diving pentru cei pasionați - da Marea Roșie este o mare tropicală, cu o faună similară cu cea din Maldive, Indonezia sau Australia
🎯 Ajungem la cel mai jos punct de pe Terra - Marea Moartă - (- 430m), unde plutim fără efort în apa suprasalină
🎯 Vizităm capitala Iordaniei - Amman, Madaba și Jerash, orașe antice, printre cele mai vechi din lume, încărcate de istorie și de însemnătate pentru întreaga cultură a lumii. Jerash - un oraș greco-roman imens, foarte bine conservat, denumit Pompeiul Orientului
🎯 Ghizi sunt Nichita din România (geograf, ecolog și cu multe de povestit- fondator Danube Escapes) și Ali din Iordania (bun prieten, vorbitor de română pentru că a studiat la Cluj, pregătit să ne ghideze prin locurile, cultura și istoria Iordaniei)
🎯 Echipele ZepelinTour și DanubeEscapes au experiență de peste 10 ani în domeniul turistic, organizare de grupuri/evenimente.
Această excursie este organizată cu grijă în parteneriat cu prietenii și colegii de la Danube Escapes.
=============================================

Program Circuit Iordania:

Ziua 1: București - Amman
Ne întâlnim cu toții la aeroport la ora 13.30 pentru zborul cu destinația Amman. După aterizare și procesare viză, vom fi transferați către hotel. Cină la hotel și, opțional, cine dorește, poate face o mică plimbare în Amman, capitala Iordaniei.

Ziua 2: Amman - Madaba - Nebo - Wadi Rum și cină traditională beduină
După micul dejun vom fi preluați de ghidul iordanian, Ali. Facem un tur de oraș in Amman - vizităm Citadela, Ruinele Romane și începem să cunoaște mai bine tradițiile iordaniene.
Continuăm către Madaba și Nebo - unde o să ne bucurăm de o perspectivă incredibilă asupra văii imense în care s-a format Marea Mortă.
Seara o petrecem într-o tabără beduină tradițională, savurăm bucate alese gătite tradițional, sub nisip, admirăm cerul curat specific deșertului și dormim în corturi tradiționale (cortul are paturi single sau duble și toalete/dușuri)

Ziua 3: Jeep safari în Wadi Rum- Marea Roșie (Aqaba)- croazieră, snorkeling și scuba (opțional)- Petra by Night
Cei mai matinali ve vor trezi dis de dimineață pentru a admira cel mai frumos răsărit. Ne regrupăm la micul dejun și pormim imediat cu jeepurile printre dune și stânci sculptate de vânt.
După safari plecăm către Aqaba, un orășel superb, situat la Marea Roșie. Ne îmbarcăm pe un vas de croazieră ce ne va purta pe valuri până într-un loc numai bun pentru distracție și înotat. Aici ne așezăm măștile de snorkeling și pornim printre corali. Cine dorește poate practica sau poate fi inițiat în scuba-diving (opțional). Marea Roșie este recunoscută ca având o biodoversitate fascinantă - este foarte exotică, credeți-ne 😊 Ajunși la mal plecăm către Petra, pe care o vizităm pentru început noaptea. O atmosferă feerică creată de luminile miilor de lumânări ce ne ghidează prin canioanele încâlcite până în momentul ce ne taie răsuflarea - Trezoreria, în fața căreia poposim înconjurați de lumânări, pentru a asculta cântece tradiționale beduine.

Ziua 4: Petra - Marea Moartă
Vizităm Petra ziua și rămânem uimiți când vedem imensitatea canionului prin care am rătăcit cu o seară înainte. În mod normal, tururile se opresc la Trezorerie, imagine pe care o avem cu toții în minte când ne gândim la Iordania, însă Nichita, ghidul nostru, vă va ghida către cele mai îndepărtate locuri ale acestui edificiu imens, până la un punct care este denumit sugestiv „The best view in the world”. Pe parcurs trecem pe lângă temple imense săpate în stâncă, urcăm pe scări de gresie, trecem prin canioane și ne aventurăm pe stânci de unde admirăm imensitatea și splendoarea acestui loc.
După amiază plecăm către Marea Moartă. Cazare și cină la Marea Moartă.

Ziua 5: Marea Moartă -vizită Jerash- Aeroport Amman
De dimineață ne aventurăm în Marea Moartă unde plutim relaxat în apa suprasalină, ne bucurăm de masaj și facem împachetări cu nămol terapeutic. Printre toate acestea, ne aducem aminte cu uimire că ne aflăm în cel mai jos punct de pe Terra: 430 m sub nivelul oceanului planetar.
Dupa check out plecăm către Jerash, ultima noastră oprire din acest circuit. Decolam la ora 17:45 și ajungem în București la 20:35.
=============================================

Preț:
✅ 749 euro / persoana în camera dubla*
*garantăm tariful pentru primii 10 înscriși, ulterior tariful poate să crească, așa că dacă doriți să veniți, dați-ne de știre repejor 😊

Plata:
150 EUR la rezervare si integral cu o luna înainte de plecare

=============================================

Pentru rezervări și întrebări:
☎️ +40770624781 - Ana
sau
📧contact@zepelintour.ro
Mai multe tururi și informații despre noi
https://www.zepelinonline.ro
https://www.danubeescapes.ro
=============================================

În tarif sunt incluse:
* bilete de avion București – Amman și retur
* mic dejun și cina cu preparate locale delicioase
* bagaj mic de mana- dimensiuni (40cm x 20cm x 25cm), trebuie să încapă sub scaun
* cei mai de treaba ghizi: Nichita și Ali
* cazare la standard de 3* și 4* în camere duble/triple (pentru familii)/twin
* transport cu microbuz / autocar cu aer condiționat pe toată perioada sejurului
* amfiteatrul din Amman
* o noapte în Deșertul Wadi Rum (cazare in desert camp, cină, mic-dejun și party de seară). Corturile au capacitate de 2 persoane și grup sanitar propriu.
* safari cu jeep-ul prin deșertul Wadi Rum
* croazieră pe Marea Roșie cu iaht/șalupă cu fund de sticlă pentru observarea vieții marine
* bilete de intrare la Petra și Petra by night
* intrări la Nebo și Madaba
* biletele de intrare la Wadi Rum și Marea Moarta
* intrările la toate obiectivele menționate pe care le vom vizita
* viza pentru Iordania (in mod normal costa 56 USD)
* grup fain, ghizi de treaba și cei mai de gașcă oameni cu zâmbetul la purtător 🙂

Prețul NU include:
* bagajul de cală (nu este recomandat pentru vacanta noastră)
* mese de prânz (aprox. 50 de dolari toate mesele)
* cheltuieli opționale
* plimbare cu cămilele în deșert (opțional: 20 de dolari)
* tipsurile - 20 de dinari/ pers pentru întreaga perioadă, obligatoriu
* opțional, pentru noaptea petrecută în desert, se poate plăti un supliment de 40 de dinari ce presupune înlocuirea cortului cu o căsuță izolată (totuși, pentru experiența completa, recomandăm cortul tradițional)
* supliment camera single - 100 de euro

Atenție.
În acest moment garantăm prețul pentru primele 10 locuri ocupate, deoarece pot apărea fluctuații mari la prețul biletului de avion. Număr minim de persoane pentru organizare grup: 15 persoane plătitoare.


Să ne vedem voioși printre dune 🥳

Itinerariu

Ziua 1: București - Amman

Ne întâlnim cu toții la aeroport la ora 13.30 pentru zborul cu destinația Amman. După aterizare și procesare viză, vom fi transferați către hotel. Cină la hotel și, opțional, cine dorește, poate face o mică plimbare în Amman.

Ziua 2: Amman - Madaba- Nebo - Wadi Rum și cină traditională beduină

După micul dejun vom fi preluați de ghidul iordanian, Ali. Facem un tur de oraș in Amman - vizităm Citadela, Ruinele Romane și începem să cunoaște mai bine tradițiile iordaniene. Continuăm către Madaba și Nebo - unde o să ne bucurăm de o perspectivă incredibilă asupra văii imense în care s-a format Marea Mortă. Seara o petrecem într-o tabără beduină tradițională, savurăm bucate alese gătite tradițional, sub nisip, admirăm cerul curat specific deșertului și dormim în corturi tradiționale (cortul are paturi single sau duble și toalete/dușuri)

Ziua 3: Jeep safari în Wadi Rum- Marea Roșie (Aqaba)- croazieră, snorkeling și scuba (opțional)- Petra by Night

Cei mai matinali ve vor trezi dis de dimineață pentru a admira cel mai frumos răsărit. Ne regrupăm la micul dejun și pormim imediat cu jeepurile printre dune și stânci sculptate de vânt. După safari plecăm către Aqaba, un orășel superb, situat la Marea Roșie. Ne îmbarcăm pe un vas de croazieră ce ne va purta pe valuri până într-un loc numai bun pentru distracție și înotat. Aici ne așezăm măștile de snorkeling și pornim printre corali. Cine dorește poate practica sau poate fi inițiat în scuba-diving (opțional). Marea Roșie este recunoscută ca având o biodoversitate fascinantă - este foarte exotică, credeți-ne 😊 Ajunși la mal plecăm către Petra, pe care o vizităm pentru început noaptea. O atmosferă feerică creată de luminile miilor de lumânări ce ne ghidează prin canioanele încâlcite până în momentul ce ne taie răsuflarea - Trezoreria, în fața căreia poposim înconjurați de lumânări, pentru a asculta cântece tradiționale beduine.

Ziua 4: Petra - Marea Moartă

Vizităm Petra ziua și rămânem uimiți când vedem imensitatea canionului prin care am rătăcit cu o seară înainte. În mod normal, tururile se opresc la Trezorerie, imagine pe care o avem cu toții în minte când ne gândim la Iordania, însă Nichita, ghidul nostru, vă va ghida către cele mai îndepărtate locuri ale acestui edificiu imens, până la un punct care este denumit sugestiv „The best view in the world”. Pe parcurs trecem pe lângă temple imense săpate în stâncă, urcăm pe scări de gresie, trecem prin canioane și ne aventurăm pe stânci de unde admirăm imensitatea și splendoarea acestui loc. După amiază plecăm către Marea Moartă. Cazare și cină la Marea Moartă.

Ziua 5: Marea Moartă -vizită Jerash- Aeroport Amman

De dimineață ne aventurăm în Marea Moartă unde plutim relaxat în apa suprasalină, ne bucurăm de masaj și facem împachetări cu nămol terapeutic. Printre toate acestea, ne aducem aminte cu uimire că ne aflăm în cel mai jos punct de pe Terra: 430 m sub nivelul oceanului planetar. Dupa check out plecăm către Jerash, ultima noastră oprire din acest circuit. Decolam la ora 19:00 și ajungem în București la 21:50.

Ziua 1: București - Amman

Ne întâlnim cu toții la aeroport la ora 13.30 pentru zborul cu destinația Amman. După aterizare și procesare viză, vom fi transferați către hotel. Cină la hotel și, opțional, cine dorește, poate face o mică plimbare în Amman.

Ziua 2: Amman - Madaba- Nebo - Wadi Rum și cină traditională beduină

După micul dejun vom fi preluați de ghidul iordanian, Ali. Facem un tur de oraș in Amman - vizităm Citadela, Ruinele Romane și începem să cunoaște mai bine tradițiile iordaniene. Continuăm către Madaba și Nebo - unde o să ne bucurăm de o perspectivă incredibilă asupra văii imense în care s-a format Marea Mortă. Seara o petrecem într-o tabără beduină tradițională, savurăm bucate alese gătite tradițional, sub nisip, admirăm cerul curat specific deșertului și dormim în corturi tradiționale (cortul are paturi single sau duble și toalete/dușuri)

Ziua 3: Jeep safari în Wadi Rum- Marea Roșie (Aqaba)- croazieră, snorkeling și scuba (opțional)- Petra by Night

Cei mai matinali ve vor trezi dis de dimineață pentru a admira cel mai frumos răsărit. Ne regrupăm la micul dejun și pormim imediat cu jeepurile printre dune și stânci sculptate de vânt. După safari plecăm către Aqaba, un orășel superb, situat la Marea Roșie. Ne îmbarcăm pe un vas de croazieră ce ne va purta pe valuri până într-un loc numai bun pentru distracție și înotat. Aici ne așezăm măștile de snorkeling și pornim printre corali. Cine dorește poate practica sau poate fi inițiat în scuba-diving (opțional). Marea Roșie este recunoscută ca având o biodoversitate fascinantă - este foarte exotică, credeți-ne 😊 Ajunși la mal plecăm către Petra, pe care o vizităm pentru început noaptea. O atmosferă feerică creată de luminile miilor de lumânări ce ne ghidează prin canioanele încâlcite până în momentul ce ne taie răsuflarea - Trezoreria, în fața căreia poposim înconjurați de lumânări, pentru a asculta cântece tradiționale beduine.

Ziua 4: Petra - Marea Moartă

Vizităm Petra ziua și rămânem uimiți când vedem imensitatea canionului prin care am rătăcit cu o seară înainte. În mod normal, tururile se opresc la Trezorerie, imagine pe care o avem cu toții în minte când ne gândim la Iordania, însă Nichita, ghidul nostru, vă va ghida către cele mai îndepărtate locuri ale acestui edificiu imens, până la un punct care este denumit sugestiv „The best view in the world”. Pe parcurs trecem pe lângă temple imense săpate în stâncă, urcăm pe scări de gresie, trecem prin canioane și ne aventurăm pe stânci de unde admirăm imensitatea și splendoarea acestui loc. După amiază plecăm către Marea Moartă. Cazare și cină la Marea Moartă.

Ziua 5: Marea Moartă -vizită Jerash- Aeroport Amman

De dimineață ne aventurăm în Marea Moartă unde plutim relaxat în apa suprasalină, ne bucurăm de masaj și facem împachetări cu nămol terapeutic. Printre toate acestea, ne aducem aminte cu uimire că ne aflăm în cel mai jos punct de pe Terra: 430 m sub nivelul oceanului planetar. Dupa check out plecăm către Jerash, ultima noastră oprire din acest circuit. Decolam la ora 19:00 și ajungem în București la 21:50.