Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit Iordania - 5 zile minunate printre nisipuri și valuri


Descriere

Destinatie: Iordania

Durata: 4 nopti

Circuit Iordania - 5 zile minunate printre nisipuri și valuri



Iordania este fără îndoială o țară exotică, ce are foarte multe de oferit, iar toamna este un moment perfect pentru a o vizita. Asta deoarece temperaturile sunt potrivite, Marea Roșie este ca întotdeauna foarte caldă și coralii primitori, Petra este minunată și turiștii mai puțin numeroși, Wadi Rum este pregătit să ne primească cu liniștea și peisajul marțian luminat de un soare blând.

Am învățat din multele noastre excursii acolo și de la cei peste 300 de participanți cu care ne-am întovărășit de-a lungul timpului, că programul acesta este cel mai potrivit pentru cei care își doresc o excursie intensă și activă în Iordania. Pozele din program sunt facute in turele anterioare. 

5 Motive pentru care sa alegeti Circuit Iordania 2019:

🎯Programul este compresat, ne trezim de dimineață pentru a ne aventura în locuri minunate și ajungem seara la locul de cazare, fără timpi morți sau „timp liber”- nu risipim resurse pe extra nopți inutile
🎯Acoperim tot ce este mai important și frumos în această țară minunată: Jerash, Amman, Petra, Petra by night, Wadi Rum, Marea Roșie, Marea Moartă și traversăm țara de la Nord la Sud, printre canioane, deșerturi, munți și văi (Wadis)
🎯Avem cu noi 2 ghizi zâmbitori și pregătiți să ofere o multitudine de informații, de la ecologia și geografia locului, până la istoria bogată și complexă sau cultura aparte și savuroasă- nu vă veți plictisi în preajma lor
🎯Am ales cazările cu grijă, astfel încât să ne bucurăm de ce este mai frumos - de la cerul înstelat din Wadi Rum, până la bucatele savuroase din bucătăria locală
🎯Excursia este una cu multă mișcare, nu este orientată către pelerinaj, însă oferă și posibilitatea vizitării unor locuri ce au importanță religioasă

Programul circuitului:

🕐 Ziua 1:
București- Amman- Jerash- Amman

8:00- întâlnire în aeroportul Otopeni cu ghidul român (Nichita)
12:45- aterizăm în Amman
Vizită Jerash- un oraș greco-roman imens, foarte bine conservat, denumit Pompeiul Orientului
Cazare în Amman

🕐 Ziua 2
Amman- Madaba-Nebo- Wadi Rum

Traversăm aproape întreaga țară, ajungem la Madaba și Nebo- unde o să ne bucurăm de o perspectivă incredibilă asupra văii imense în care s-a format Marea Mortă.
În Wadi Rum alergăm cu jeepurile printre dune și stânci fascinante, sculptate de vânt, în căutarea unui apus incredibil.
Seara o petrecem într-o tabără beduină tradițională, savurăm bucate alese gătite tradițional, sub nisip, admirăm cerul curat specific deșertului(am verificat și luna va răsări după 12 noaptea, ceea ce înseamnă că vom avea parte de cel mai înstelat cer posibil) și dormim în corturi tradiționale (cortul are paturi single sau duble și toalete/dușuri)

🕐 Ziua 3
Wadi Rum- Aqaba- Petra

Dis- de dimineață, cine dorește, poate pleca într-o plimbare cu cămilele în căutarea răsăritului (opțional)
După micul dejun plecăm către Aqaba, un orășel superb, situat la Marea Roșie. Ne îmbarcăm pe un vas de croazieră ce ne va purta pe valuri până într-un loc numai bun pentru distracție și înotat. Aici ne așezăm măștile de snorkeling și pornim printre corali. Cine dorește poate practica sau poate fi inițiat în scuba-diving(opțional). Marea Roșie este recunoscută ca având o biodoversitate fascinantă- este foarte exotică, credeți-ne 😊
Ajunși la mal plecăm către Petra, pe care o vizităm pentru început noaptea. O atmosferă feerică creată de luminile miilor de lumânări ce ne ghidează prin canioanele încâlcite până în momentul ce ne taie răsuflarea- Trezoreria, în fața căreia poposim înconjurați de lumânări, pentru a asculta cântece tradiționale beduine.

🕐 Ziua 4
Petra- Marea Moartă

Vizităm Petra ziua și rămânem uimiți când vedem imensitatea canionului prin care am rătăcit cu o seară înainte. În mod normal, tururile se opresc la Trezorerie, imagine pe care o avem cu toții în minte când ne gândim la Iordania, însă Nichita, ghidul nostru, vă va ghida către cele mai îndepărtate locuri ale acestui edificiu imens, până la un punct care este denumit sugestiv „The best view in the world”. Pe parcurs trecem pe lângă temple imense săpate în stâncă, urcăm pe scări de gresie, trecem prin canioane și ne aventurăm pe stânci de unde admirăm imensitatea și splendoarea acestui loc.

După terminarea traseului plecă către Marea Moartă, unde ajungem pe înserat, pregătiți să ne relaxăm pe marginea piscinelor hotelului, la taclale.

🕐 Ziua 5
Marea Moartă- Amman (Betania și Wadi Mujib opțional)

De dimineață ne aventurăm în Marea Moartă unde plutim relaxat în apa suprasalină, ne bucurăm de masaj și facem împachetări cu nămol terapeutic. Printre toate acestea, ne aducem aminte cu uimire că ne aflăm în cel mai jos punct de pe Terra: 430 m sub nivelul oceanului planetar.
Opțional, putem organiza o vizită la locul botezului lui Isus sau pentru cei mai aventuroși, la Wadi Mujib, un canion cu ape limpezi unde se poate practica canyoningul, înconjurați fiind de un peisaj superb. An de an canionul se închide în preajma acestei date dacă sunt condiții de precipitații, așadar va trebui să verificăm în timpul excursiei pentru a fi siguri.
Cine dorește, poate rămâne în preajma hotelului de la Marea Moartă până în momentul în care plecăm către aeroport, unde ne îmbarcăm la 18:05

La 21:00 ajungem înapoi în București unde ne luăm rămas bun, pregătiți să ne relaxăm în ziua de duminică ce va urma și în care ne vom aminti cu plăcere de toate momentele minunate petrecute în super excursia din Iordania.

============================

Cine sunt ghizii care vă vor însoți:

👍 Nichita Iulian - este geograf și ecolog, fost profesor și fondator al Danube Escapes. Când este vară, conduce grupuri cu caiacul printre canalele încâlcite ale Dunării, pentru a observa minunățiile Deltei sau ale altor locuri faine. El povestește de fiecare dată multe despre geologia, geografia, clima și ecologia acestui loc.

👍 Ali Shafie - de departe cel mai jovial ghid pe care l-am întâlnit în Iordania. Este vorbitor de limba română (a studiat la Cluj cu ani în urmă) și povestește cu drag, printre altele, despre istoria și cultura iordaniană. În fiecare loc în care ajungem cunoaște gazdele și mereu se asigură că suntem foarte bine primiți.

==========================

Pretul aventurii este de doar 
✅ 599 euro / persoana în camera dubla (pentru primii 10 inscrisi) -- epuizat pentru plecarea din 19 noiembrie  
✅ 659 euro / persoana în camera dubla

✅ 549 euro / persoana în camera tripla -  6 locuri disponibile pentru plecarea din 19 noiembrie  
✅ 619 euro / persoana în camera dubla



============================

În preț sunt incluse:
* Bilete de avion București – Amman și retur
* Mic dejun și cina cu preparate locale delicioase
* Bagaje de mână - 2 bagaje
* Cei mai de treaba ghizi: Nichita și Ali
* Cazare la standard de 3* și 4* în camere duble/triple (pentru familii)/twin
* Transport cu microbuz / autocar cu aer condiționat pe toată perioada sejurului
* Amfiteatrul din Amman
* O noapte în Deșertul Wadi Rum (cazare in desert camp, cină, mic-dejun și party de seară). Corturile au capacitate de 2 persoane și grup sanitar propriu.
* Safari cu jeep-ul prin deșertul Wadi Rum
* Croazieră pe Marea Roșie cu iaht/șalupă cu fund de sticlă pentru observarea vieții marine
* Bilete de intrare la Petra și Petra by night
* intrări gratuite la Nebo și Madaba
* Biletele de intrare la Wadi Rum și Marea Moarta
* Intrările la toate obiectivele menționate pe care le vom vizita
* Viza pentru Iordania (in mod normal costa 56 USD)
* Grup fain, ghizi de treaba și cei mai de gașcă oameni cu zâmbetul la purtător :)
* Pachetul PRIORITATE la îmbarcare

Prețul NU include:
* bagajul de cală (nu este nevoie)
* mese de prânz (aprox. 50 de dolari toate mesele)
* cheltuieli opționale
* plimbare cu cămilele în deșert (optional: 20 de dolari)
* vizitarea locului botezului lui Isus (opțional, în jur de 20 de dolari în funcție de numărul de participanți)
* canyoning în Wadi Mujib (opțional, în jur de 50 de dolari în funcție de numărul de participanți)
* tipsurile - 20 de dinari/ pers
* optional, pentru noaptea petrecută în desert, se poate plăti un supliment de 40 de dinari ce presupune înlocuirea cortului cu o căsuță izolată (totuși, pentru experiența completa, recomandăm cortul tradițional)
* supliment camera single - 90 de euro

Atenție!!! În acest moment garantăm prețul pentru primele 10 locuri ocupate, deoarece pot apărea fluctuații mari la prețul biletului de avion.
Aveți nevoie de pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în Romania iar plățile în Iordania se fac în moneda locala ce se poate schimba la fața locului din euro sau dolari. Recomandăm asigurare de călătorie (optional).

===========================

Înscrierile se pot face prin email la
📧 contact@zepelintour.ro sau la telefon: 0770 624 781 //

Menționați vă rugăm: "În atenția Anei Crăciun, cu privire la excursia în Iordania: 19 - 23 noiembrie"
============================

Pentru confirmarea înscrierii trebuie plătit un avans de 150 euro/ persoană în limita locurilor disponibile.
Simultan cu plata avansului se va emite contractul cu agenția de turism. De asemenea se vor emite documentele fiscale aferente precum și documentul destinat protecției datelor cu caracter personal conform reglementărilor în vigoare. Restul sumei poate fi plătit până la data de 25 septembrie.

Destinatie: Iordania

Durata: 4 nopti

Circuit Iordania - 5 zile minunate printre nisipuri și valuri



Iordania este fără îndoială o țară exotică, ce are foarte multe de oferit, iar toamna este un moment perfect pentru a o vizita. Asta deoarece temperaturile sunt potrivite, Marea Roșie este ca întotdeauna foarte caldă și coralii primitori, Petra este minunată și turiștii mai puțin numeroși, Wadi Rum este pregătit să ne primească cu liniștea și peisajul marțian luminat de un soare blând.

Am învățat din multele noastre excursii acolo și de la cei peste 300 de participanți cu care ne-am întovărășit de-a lungul timpului, că programul acesta este cel mai potrivit pentru cei care își doresc o excursie intensă și activă în Iordania. Pozele din program sunt facute in turele anterioare. 

5 Motive pentru care sa alegeti Circuit Iordania 2019:

🎯Programul este compresat, ne trezim de dimineață pentru a ne aventura în locuri minunate și ajungem seara la locul de cazare, fără timpi morți sau „timp liber”- nu risipim resurse pe extra nopți inutile
🎯Acoperim tot ce este mai important și frumos în această țară minunată: Jerash, Amman, Petra, Petra by night, Wadi Rum, Marea Roșie, Marea Moartă și traversăm țara de la Nord la Sud, printre canioane, deșerturi, munți și văi (Wadis)
🎯Avem cu noi 2 ghizi zâmbitori și pregătiți să ofere o multitudine de informații, de la ecologia și geografia locului, până la istoria bogată și complexă sau cultura aparte și savuroasă- nu vă veți plictisi în preajma lor
🎯Am ales cazările cu grijă, astfel încât să ne bucurăm de ce este mai frumos - de la cerul înstelat din Wadi Rum, până la bucatele savuroase din bucătăria locală
🎯Excursia este una cu multă mișcare, nu este orientată către pelerinaj, însă oferă și posibilitatea vizitării unor locuri ce au importanță religioasă

Programul circuitului:

🕐 Ziua 1:
București- Amman- Jerash- Amman

8:00- întâlnire în aeroportul Otopeni cu ghidul român (Nichita)
12:45- aterizăm în Amman
Vizită Jerash- un oraș greco-roman imens, foarte bine conservat, denumit Pompeiul Orientului
Cazare în Amman

🕐 Ziua 2
Amman- Madaba-Nebo- Wadi Rum

Traversăm aproape întreaga țară, ajungem la Madaba și Nebo- unde o să ne bucurăm de o perspectivă incredibilă asupra văii imense în care s-a format Marea Mortă.
În Wadi Rum alergăm cu jeepurile printre dune și stânci fascinante, sculptate de vânt, în căutarea unui apus incredibil.
Seara o petrecem într-o tabără beduină tradițională, savurăm bucate alese gătite tradițional, sub nisip, admirăm cerul curat specific deșertului(am verificat și luna va răsări după 12 noaptea, ceea ce înseamnă că vom avea parte de cel mai înstelat cer posibil) și dormim în corturi tradiționale (cortul are paturi single sau duble și toalete/dușuri)

🕐 Ziua 3
Wadi Rum- Aqaba- Petra

Dis- de dimineață, cine dorește, poate pleca într-o plimbare cu cămilele în căutarea răsăritului (opțional)
După micul dejun plecăm către Aqaba, un orășel superb, situat la Marea Roșie. Ne îmbarcăm pe un vas de croazieră ce ne va purta pe valuri până într-un loc numai bun pentru distracție și înotat. Aici ne așezăm măștile de snorkeling și pornim printre corali. Cine dorește poate practica sau poate fi inițiat în scuba-diving(opțional). Marea Roșie este recunoscută ca având o biodoversitate fascinantă- este foarte exotică, credeți-ne 😊
Ajunși la mal plecăm către Petra, pe care o vizităm pentru început noaptea. O atmosferă feerică creată de luminile miilor de lumânări ce ne ghidează prin canioanele încâlcite până în momentul ce ne taie răsuflarea- Trezoreria, în fața căreia poposim înconjurați de lumânări, pentru a asculta cântece tradiționale beduine.

🕐 Ziua 4
Petra- Marea Moartă

Vizităm Petra ziua și rămânem uimiți când vedem imensitatea canionului prin care am rătăcit cu o seară înainte. În mod normal, tururile se opresc la Trezorerie, imagine pe care o avem cu toții în minte când ne gândim la Iordania, însă Nichita, ghidul nostru, vă va ghida către cele mai îndepărtate locuri ale acestui edificiu imens, până la un punct care este denumit sugestiv „The best view in the world”. Pe parcurs trecem pe lângă temple imense săpate în stâncă, urcăm pe scări de gresie, trecem prin canioane și ne aventurăm pe stânci de unde admirăm imensitatea și splendoarea acestui loc.

După terminarea traseului plecă către Marea Moartă, unde ajungem pe înserat, pregătiți să ne relaxăm pe marginea piscinelor hotelului, la taclale.

🕐 Ziua 5
Marea Moartă- Amman (Betania și Wadi Mujib opțional)

De dimineață ne aventurăm în Marea Moartă unde plutim relaxat în apa suprasalină, ne bucurăm de masaj și facem împachetări cu nămol terapeutic. Printre toate acestea, ne aducem aminte cu uimire că ne aflăm în cel mai jos punct de pe Terra: 430 m sub nivelul oceanului planetar.
Opțional, putem organiza o vizită la locul botezului lui Isus sau pentru cei mai aventuroși, la Wadi Mujib, un canion cu ape limpezi unde se poate practica canyoningul, înconjurați fiind de un peisaj superb. An de an canionul se închide în preajma acestei date dacă sunt condiții de precipitații, așadar va trebui să verificăm în timpul excursiei pentru a fi siguri.
Cine dorește, poate rămâne în preajma hotelului de la Marea Moartă până în momentul în care plecăm către aeroport, unde ne îmbarcăm la 18:05

La 21:00 ajungem înapoi în București unde ne luăm rămas bun, pregătiți să ne relaxăm în ziua de duminică ce va urma și în care ne vom aminti cu plăcere de toate momentele minunate petrecute în super excursia din Iordania.

============================

Cine sunt ghizii care vă vor însoți:

👍 Nichita Iulian - este geograf și ecolog, fost profesor și fondator al Danube Escapes. Când este vară, conduce grupuri cu caiacul printre canalele încâlcite ale Dunării, pentru a observa minunățiile Deltei sau ale altor locuri faine. El povestește de fiecare dată multe despre geologia, geografia, clima și ecologia acestui loc.

👍 Ali Shafie - de departe cel mai jovial ghid pe care l-am întâlnit în Iordania. Este vorbitor de limba română (a studiat la Cluj cu ani în urmă) și povestește cu drag, printre altele, despre istoria și cultura iordaniană. În fiecare loc în care ajungem cunoaște gazdele și mereu se asigură că suntem foarte bine primiți.

==========================

Pretul aventurii este de doar 
✅ 599 euro / persoana în camera dubla (pentru primii 10 inscrisi) -- epuizat pentru plecarea din 19 noiembrie  
✅ 659 euro / persoana în camera dubla

✅ 549 euro / persoana în camera tripla -  6 locuri disponibile pentru plecarea din 19 noiembrie  
✅ 619 euro / persoana în camera dubla



============================

În preț sunt incluse:
* Bilete de avion București – Amman și retur
* Mic dejun și cina cu preparate locale delicioase
* Bagaje de mână - 2 bagaje
* Cei mai de treaba ghizi: Nichita și Ali
* Cazare la standard de 3* și 4* în camere duble/triple (pentru familii)/twin
* Transport cu microbuz / autocar cu aer condiționat pe toată perioada sejurului
* Amfiteatrul din Amman
* O noapte în Deșertul Wadi Rum (cazare in desert camp, cină, mic-dejun și party de seară). Corturile au capacitate de 2 persoane și grup sanitar propriu.
* Safari cu jeep-ul prin deșertul Wadi Rum
* Croazieră pe Marea Roșie cu iaht/șalupă cu fund de sticlă pentru observarea vieții marine
* Bilete de intrare la Petra și Petra by night
* intrări gratuite la Nebo și Madaba
* Biletele de intrare la Wadi Rum și Marea Moarta
* Intrările la toate obiectivele menționate pe care le vom vizita
* Viza pentru Iordania (in mod normal costa 56 USD)
* Grup fain, ghizi de treaba și cei mai de gașcă oameni cu zâmbetul la purtător :)
* Pachetul PRIORITATE la îmbarcare

Prețul NU include:
* bagajul de cală (nu este nevoie)
* mese de prânz (aprox. 50 de dolari toate mesele)
* cheltuieli opționale
* plimbare cu cămilele în deșert (optional: 20 de dolari)
* vizitarea locului botezului lui Isus (opțional, în jur de 20 de dolari în funcție de numărul de participanți)
* canyoning în Wadi Mujib (opțional, în jur de 50 de dolari în funcție de numărul de participanți)
* tipsurile - 20 de dinari/ pers
* optional, pentru noaptea petrecută în desert, se poate plăti un supliment de 40 de dinari ce presupune înlocuirea cortului cu o căsuță izolată (totuși, pentru experiența completa, recomandăm cortul tradițional)
* supliment camera single - 90 de euro

Atenție!!! În acest moment garantăm prețul pentru primele 10 locuri ocupate, deoarece pot apărea fluctuații mari la prețul biletului de avion.
Aveți nevoie de pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în Romania iar plățile în Iordania se fac în moneda locala ce se poate schimba la fața locului din euro sau dolari. Recomandăm asigurare de călătorie (optional).

===========================

Înscrierile se pot face prin email la
📧 contact@zepelintour.ro sau la telefon: 0770 624 781 //

Menționați vă rugăm: "În atenția Anei Crăciun, cu privire la excursia în Iordania: 19 - 23 noiembrie"
============================

Pentru confirmarea înscrierii trebuie plătit un avans de 150 euro/ persoană în limita locurilor disponibile.
Simultan cu plata avansului se va emite contractul cu agenția de turism. De asemenea se vor emite documentele fiscale aferente precum și documentul destinat protecției datelor cu caracter personal conform reglementărilor în vigoare. Restul sumei poate fi plătit până la data de 25 septembrie.

Itinerariu

Ziua 1: București- Amman - Jerash - Amman

8:00- întâlnire în aeroportul Otopeni cu ghidul român (Nichita) 12:45- aterizăm în Amman Vizită Jerash- un oraș greco-roman imens, foarte bine conservat, denumit Pompeiul Orientului Cazare în Amman

Ziua 2 Amman- Madaba - Nebo - Wadi Rum

Traversăm aproape întreaga țară, ajungem la Madaba și Nebo- unde o să ne bucurăm de o perspectivă incredibilă asupra văii imense în care s-a format Marea Mortă. În Wadi Rum alergăm cu jeepurile printre dune și stânci fascinante, sculptate de vânt, în căutarea unui apus incredibil. Seara o petrecem într-o tabără beduină tradițională, savurăm bucate alese gătite tradițional, sub nisip, admirăm cerul curat specific deșertului(am verificat și luna va răsări după 12 noaptea, ceea ce înseamnă că vom avea parte de cel mai înstelat cer posibil) și dormim în corturi tradiționale (cortul are paturi single sau duble și toalete/dușuri)

Ziua 3 Wadi Rum - Aqaba- Petra

Dis-de dimineață, cine dorește, poate pleca într-o plimbare cu cămilele în căutarea răsăritului (opțional) După micul dejun plecăm către Aqaba, un orășel superb, situat la Marea Roșie. Ne îmbarcăm pe un vas de croazieră ce ne va purta pe valuri până într-un loc numai bun pentru distracție și înotat. Aici ne așezăm măștile de snorkeling și pornim printre corali. Cine dorește poate practica sau poate fi inițiat în scuba-diving(opțional). Marea Roșie este recunoscută ca având o biodoversitate fascinantă- este foarte exotică, credeți-ne 😊 Ajunși la mal plecăm către Petra, pe care o vizităm pentru început noaptea. O atmosferă feerică creată de luminile miilor de lumânări ce ne ghidează prin canioanele încâlcite până în momentul ce ne taie răsuflarea- Trezoreria, în fața căreia poposim înconjurați de lumânări, pentru a asculta cântece tradiționale beduine.

Ziua 4 Petra- Marea Moartă

Vizităm Petra ziua și rămânem uimiți când vedem imensitatea canionului prin care am rătăcit cu o seară înainte. În mod normal, tururile se opresc la Trezorerie, imagine pe care o avem cu toții în minte când ne gândim la Iordania, însă Nichita, ghidul nostru, vă va ghida către cele mai îndepărtate locuri ale acestui edificiu imens, până la un punct care este denumit sugestiv „The best view in the world”. Pe parcurs trecem pe lângă temple imense săpate în stâncă, urcăm pe scări de gresie, trecem prin canioane și ne aventurăm pe stânci de unde admirăm imensitatea și splendoarea acestui loc. După terminarea traseului plecă către Marea Moartă, unde ajungem pe înserat, pregătiți să ne relaxăm pe marginea piscinelor hotelului, la taclale.

Ziua 5 Marea Moartă- Amman (Betania și Wadi Mujib opțional)

De dimineață ne aventurăm în Marea Moartă unde plutim relaxat în apa suprasalină, ne bucurăm de masaj și facem împachetări cu nămol terapeutic. Printre toate acestea, ne aducem aminte cu uimire că ne aflăm în cel mai jos punct de pe Terra: 430 m sub nivelul oceanului planetar. Opțional, putem organiza o vizită la locul botezului lui Isus sau pentru cei mai aventuroși, la Wadi Mujib, un canion cu ape limpezi unde se poate practica canyoningul, înconjurați fiind de un peisaj superb. An de an canionul se închide în preajma acestei date dacă sunt condiții de precipitații, așadar va trebui să verificăm în timpul excursiei pentru a fi siguri. Cine dorește, poate rămâne în preajma hotelului de la Marea Moartă până în momentul în care plecăm către aeroport, unde ne îmbarcăm la 18:05 La 21:00 ajungem înapoi în București unde ne luăm rămas bun, pregătiți să ne relaxăm în ziua de duminică ce va urma și în care ne vom aminti cu plăcere de toate momentele minunate petrecute în super excursia din Iordania.

Ziua 1: București- Amman - Jerash - Amman

8:00- întâlnire în aeroportul Otopeni cu ghidul român (Nichita) 12:45- aterizăm în Amman Vizită Jerash- un oraș greco-roman imens, foarte bine conservat, denumit Pompeiul Orientului Cazare în Amman

Ziua 2 Amman- Madaba - Nebo - Wadi Rum

Traversăm aproape întreaga țară, ajungem la Madaba și Nebo- unde o să ne bucurăm de o perspectivă incredibilă asupra văii imense în care s-a format Marea Mortă. În Wadi Rum alergăm cu jeepurile printre dune și stânci fascinante, sculptate de vânt, în căutarea unui apus incredibil. Seara o petrecem într-o tabără beduină tradițională, savurăm bucate alese gătite tradițional, sub nisip, admirăm cerul curat specific deșertului(am verificat și luna va răsări după 12 noaptea, ceea ce înseamnă că vom avea parte de cel mai înstelat cer posibil) și dormim în corturi tradiționale (cortul are paturi single sau duble și toalete/dușuri)

Ziua 3 Wadi Rum - Aqaba- Petra

Dis-de dimineață, cine dorește, poate pleca într-o plimbare cu cămilele în căutarea răsăritului (opțional) După micul dejun plecăm către Aqaba, un orășel superb, situat la Marea Roșie. Ne îmbarcăm pe un vas de croazieră ce ne va purta pe valuri până într-un loc numai bun pentru distracție și înotat. Aici ne așezăm măștile de snorkeling și pornim printre corali. Cine dorește poate practica sau poate fi inițiat în scuba-diving(opțional). Marea Roșie este recunoscută ca având o biodoversitate fascinantă- este foarte exotică, credeți-ne 😊 Ajunși la mal plecăm către Petra, pe care o vizităm pentru început noaptea. O atmosferă feerică creată de luminile miilor de lumânări ce ne ghidează prin canioanele încâlcite până în momentul ce ne taie răsuflarea- Trezoreria, în fața căreia poposim înconjurați de lumânări, pentru a asculta cântece tradiționale beduine.

Ziua 4 Petra- Marea Moartă

Vizităm Petra ziua și rămânem uimiți când vedem imensitatea canionului prin care am rătăcit cu o seară înainte. În mod normal, tururile se opresc la Trezorerie, imagine pe care o avem cu toții în minte când ne gândim la Iordania, însă Nichita, ghidul nostru, vă va ghida către cele mai îndepărtate locuri ale acestui edificiu imens, până la un punct care este denumit sugestiv „The best view in the world”. Pe parcurs trecem pe lângă temple imense săpate în stâncă, urcăm pe scări de gresie, trecem prin canioane și ne aventurăm pe stânci de unde admirăm imensitatea și splendoarea acestui loc. După terminarea traseului plecă către Marea Moartă, unde ajungem pe înserat, pregătiți să ne relaxăm pe marginea piscinelor hotelului, la taclale.

Ziua 5 Marea Moartă- Amman (Betania și Wadi Mujib opțional)

De dimineață ne aventurăm în Marea Moartă unde plutim relaxat în apa suprasalină, ne bucurăm de masaj și facem împachetări cu nămol terapeutic. Printre toate acestea, ne aducem aminte cu uimire că ne aflăm în cel mai jos punct de pe Terra: 430 m sub nivelul oceanului planetar. Opțional, putem organiza o vizită la locul botezului lui Isus sau pentru cei mai aventuroși, la Wadi Mujib, un canion cu ape limpezi unde se poate practica canyoningul, înconjurați fiind de un peisaj superb. An de an canionul se închide în preajma acestei date dacă sunt condiții de precipitații, așadar va trebui să verificăm în timpul excursiei pentru a fi siguri. Cine dorește, poate rămâne în preajma hotelului de la Marea Moartă până în momentul în care plecăm către aeroport, unde ne îmbarcăm la 18:05 La 21:00 ajungem înapoi în București unde ne luăm rămas bun, pregătiți să ne relaxăm în ziua de duminică ce va urma și în care ne vom aminti cu plăcere de toate momentele minunate petrecute în super excursia din Iordania.