Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit IORDANIA – Program Exclusiv de Aventura in Desert - Tarif Promo 599 EUR/ pers


Descriere

Destinatie: Iordania

Durata: 4 nopti

Circuit Iordania - Program Exclusiv de Aventura in Desert 
Oferta: 599 EUR/pers in camera dubla

Am construit cu pasiune cel mai bun program de aventura in Iordania. 250 de turisti, din ultimele 12 luni, au evaluat acest program ca fiind Excelent. 
Este unul dintre programele Zepelin Tour de al carui succes suntem extrem de mandri.

Ghidul nostru, Nichita, va insoti si urmatorul grup, cu acceasi dedicatie. Ali, ghidul iordanian cu studii la Cluj, ne va ajuta sa batem in lung si in lat acesta tara exotica si sa strangem cele mai spectaculoase amintiri.



5 Motive pentru care sa alegeti Circuit Iordania 2021:
 • Acoperim tot ce este mai important și frumos în această țară minunată: Jerash, Amman, Petra, Petra by night, Wadi Rum, Marea Roșie, Marea Moartă și traversăm țara de la Nord la Sud, printre canioane, deșerturi, munți și văi (Wadis)
 • Programul este compresat, ne trezim de dimineață pentru a ne aventura în locuri minunate și ajungem seara la locul de cazare, fără timpi morți 
 • Avem cu noi 2 ghizi zâmbitori și pregătiți să ofere o multitudine de informații, de la ecologia și geografia locului, până la istoria bogată și complexă sau cultura aparte și savuroasă- nu vă veți plictisi în preajma lor
 • Am ales cazările cu grijă, astfel încât să ne bucurăm de ce este mai frumos - de la cerul înstelat din Wadi Rum, până la bucatele savuroase din bucătăria locală. Nu sunt cazări luxoase, ci hoteluri curate, potrivite pentru un somn bun. 
 • Excursia este una cu multă mișcare, nu este orientată către pelerinaj, însă oferă și posibilitatea vizitării unor locuri ce au importanță religioasă. 

Programul circuitului Iordania 2021. 

Ziua 1 București - Amman - Jerash - Amman
13:30 - întâlnire în aeroportul Otopeni cu ghidul român (Nichita)
15:35 - decolam catre Iordania
18:20 - aterizăm în Amman
Cazare în Amman

Ziua 2 Amman - Madaba - Nebo - Wadi Rum

Traversăm aproape întreaga țară, ajungem la Madaba și Nebo- unde o să ne bucurăm de o perspectivă incredibilă asupra văii imense în care s-a format Marea Mortă.
În Wadi Rum alergăm cu jeepurile printre dune și stânci fascinante, sculptate de vânt, în căutarea unui apus incredibil.
Seara o petrecem într-o tabără beduină tradițională, savurăm bucate alese gătite tradițional, sub nisip, admirăm cerul curat specific deșertului și dormim în corturi tradiționale (cortul are paturi single sau duble și toalete/dușuri)

Ziua 3 Wadi Rum - Aqaba - Petra
Dis de dimineață, cine dorește, poate pleca într-o plimbare cu cămilele în căutarea răsăritului (opțional)
După micul dejun plecăm către Aqaba, un orășel superb, situat la Marea Roșie. Ne îmbarcăm pe un vas de croazieră ce ne va purta pe valuri până într-un loc numai bun pentru distracție și înotat. Aici ne așezăm măștile de snorkeling și pornim printre corali. Cine dorește poate practica sau poate fi inițiat în scuba-diving (opțional). Marea Roșie este recunoscută ca având o biodoversitate fascinantă- este foarte exotică, credeți-ne 😊
Ajunși la mal, plecăm către Petra, pe care o vizităm pentru început noaptea. O atmosferă feerică creată de luminile miilor de lumânări ce ne ghidează prin canioanele încâlcite până în momentul ce ne taie răsuflarea- Trezoreria, în fața căreia poposim înconjurați de lumânări, pentru a asculta cântece tradiționale beduine.

Ziua 4 Petra - Marea Moartă
Vizităm Petra ziua și rămânem uimiți când vedem imensitatea canionului prin care am rătăcit cu o seară înainte. În mod normal, tururile se opresc la Trezorerie, imagine pe care o avem cu toții în minte când ne gândim la Iordania, însă Nichita, ghidul nostru, vă va ghida către cele mai îndepărtate locuri ale acestui edificiu imens, până la un punct care este denumit sugestiv „The best view in the world”. Pe parcurs trecem pe lângă temple imense săpate în stâncă, urcăm pe scări de gresie, trecem prin canioane și ne aventurăm pe stânci de unde admirăm imensitatea și splendoarea acestui loc.

După terminarea traseului plecă către Marea Moartă, unde ajungem pe înserat, pregătiți să ne relaxăm pe marginea piscinelor hotelului, la taclale.

Ziua 5 Marea Moartă - Amman (Betania opțional)

De dimineață ne aventurăm în Marea Moartă unde plutim relaxat în apa suprasalină, ne bucurăm de masaj și facem împachetări cu nămol terapeutic. Printre toate acestea, ne aducem aminte cu uimire că ne aflăm în cel mai jos punct de pe Terra: 430 m sub nivelul oceanului planetar.

Opțional, putem organiza o vizită la locul botezului lui Isus. Cine dorește, poate rămâne în preajma hotelului de la Marea Moartă până în momentul în care plecăm către aeroport, unde ne îmbarcăm la 19:00

La 21:50 ajungem înapoi în București unde ne luăm rămas bun, pregătiți să ne relaxăm în ziua de duminică ce va urma și în care ne vom aminti cu plăcere de toate momentele minunate petrecute în super excursia din Iordania.

============================

Cine sunt ghizii care vă vor însoți:

 • Nichita Iulian - este geograf și ecolog, fost profesor și fondator al Danube Escapes. Când este vară, conduce grupuri cu caiacul printre canalele încâlcite ale Dunării, pentru a observa minunățiile Deltei sau ale altor locuri faine. El povestește de fiecare dată multe despre geologia, geografia, clima și ecologia acestui loc. 

 • Ali Shafie - de departe cel mai jovial ghid pe care l-am întâlnit în Iordania. Este vorbitor de limba română (a studiat la Cluj cu ani în urmă) și povestește cu drag, printre altele, despre istoria și cultura iordaniană. În fiecare loc în care ajungem cunoaște gazdele și mereu se asigură că suntem foarte bine primiți. 

==========================

Pretul aventurii in Iordania 


IORDANIA – Program Exclusiv de Aventura in  Desert - plecare 11 Mai 2021
✅ 599 euro / persoana în camera dubla
✅ 699 euro / persoana în camera single


============================

În preț sunt incluse:
* Bilete de avion București – Amman și retur
* Mic dejun și cina cu preparate locale delicioase
* Pachetul PRIORITATE la îmbarcare pentru Ryan Air care să aduceți cu dvs 2 bagaje de mână . Primul bagaj poate avea dimeniunile maxime 55cm x 40cm x 20cm ( cel galben, figura 1), iar al doilea bagaj 40 cm x 25 cm x 20 cm 
* Cei mai de treaba ghizi: Nichita și Ali
* Cazare la standard de 3* și 4* în camere duble/triple (pentru familii)/twin
* Transport cu microbuz / autocar cu aer condiționat pe toată perioada sejurului
* Amfiteatrul din Amman
* O noapte în Deșertul Wadi Rum (cazare in desert camp, cină, mic-dejun și party de seară). Corturile au capacitate de 2 persoane și grup sanitar propriu.
* Safari cu jeep-ul prin deșertul Wadi Rum
* Croazieră pe Marea Roșie cu iaht/șalupă cu fund de sticlă pentru observarea vieții marine
* Bilete de intrare la Petra și Petra by night 
* Intrări gratuite la Nebo și Madaba
* Biletele de intrare la Wadi Rum și Marea Moarta
* Intrările la toate obiectivele menționate pe care le vom vizita
* Viza pentru Iordania (in mod normal costa 56 USD)
* Grup fain, ghizi de treaba și cei mai de gașcă oameni cu zâmbetul la purtător :)

Prețul NU include:
* bagajul de cală (nu este recomandat pentru vacanta noastra)
* mese de prânz (aprox. 50 de dolari toate mesele)
* cheltuieli opționale
* plimbare cu cămilele în deșert (optional: 20 de dolari)
* vizitarea locului botezului lui Isus (opțional, în jur de 40 de dolari în funcție de numărul de participanți)
* canyoning în Wadi Mujib (opțional, în jur de 60 de dolari în funcție de numărul de participanți)
* tipsurile - 20 de dinari/ pers, obligatoriu 
* optional, pentru noaptea petrecută în desert, se poate plăti un supliment de 40 de dinari ce presupune înlocuirea cortului cu o căsuță izolată (totuși, pentru experiența completa, recomandăm cortul tradițional)
* supliment camera single - 90 de euro

Atenție.
În acest moment garantăm prețul pentru primele 10 locuri ocupate, deoarece pot apărea fluctuații mari la prețul biletului de avion.  Număr minim de persoane pentru organizare grup: 15 persoane plătitoare.

Aveți nevoie de pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în Romania. Nu sunt acceptate pasapoarte temporare. Detalii documente necesare pentru Iordania găsești aici 

Plățile în Iordania se fac în moneda locala ce se poate schimba la fața locului din euro sau dolari.
Detalii despre plățile în Iordania și dacă vrei să îți iei Revolut-ul cu tine - click aici 

Recomandăm asigurare de călătorie (optional) - detalii asigurare click aici
===========================

Condiții de anulare:
- anulari dupa plata avansului: penalizare 150 euro / persoană
- anulari cu 30 zile înainte de data plecării: penalizare 100%

Schimbarea numelui este acceptată. Taxa pentru schimbarea numelui este în valoare de 90 euro / persoana.
===========================

Înscrierile se pot face prin email la contact@zepelintour.ro sau la telefon: 0770 624 781 (Ana Craciun - specialistul pentru destinatia Iordania)

============================

Pentru confirmarea înscrierii trebuie plătit un avans de 150 euro/ persoană în limita locurilor disponibile. 
Simultan cu plata avansului se va emite contractul cu agenția de turism. De asemenea se vor emite documentele fiscale aferente precum și documentul destinat protecției datelor cu caracter personal conform reglementărilor în vigoare. Restul sumei poate fi plătit până cu 30 de zile înainte de plecare. 


Destinatie: Iordania

Durata: 4 nopti

Circuit Iordania - Program Exclusiv de Aventura in Desert 
Oferta: 599 EUR/pers in camera dubla

Am construit cu pasiune cel mai bun program de aventura in Iordania. 250 de turisti, din ultimele 12 luni, au evaluat acest program ca fiind Excelent. 
Este unul dintre programele Zepelin Tour de al carui succes suntem extrem de mandri.

Ghidul nostru, Nichita, va insoti si urmatorul grup, cu acceasi dedicatie. Ali, ghidul iordanian cu studii la Cluj, ne va ajuta sa batem in lung si in lat acesta tara exotica si sa strangem cele mai spectaculoase amintiri.



5 Motive pentru care sa alegeti Circuit Iordania 2021:
 • Acoperim tot ce este mai important și frumos în această țară minunată: Jerash, Amman, Petra, Petra by night, Wadi Rum, Marea Roșie, Marea Moartă și traversăm țara de la Nord la Sud, printre canioane, deșerturi, munți și văi (Wadis)
 • Programul este compresat, ne trezim de dimineață pentru a ne aventura în locuri minunate și ajungem seara la locul de cazare, fără timpi morți 
 • Avem cu noi 2 ghizi zâmbitori și pregătiți să ofere o multitudine de informații, de la ecologia și geografia locului, până la istoria bogată și complexă sau cultura aparte și savuroasă- nu vă veți plictisi în preajma lor
 • Am ales cazările cu grijă, astfel încât să ne bucurăm de ce este mai frumos - de la cerul înstelat din Wadi Rum, până la bucatele savuroase din bucătăria locală. Nu sunt cazări luxoase, ci hoteluri curate, potrivite pentru un somn bun. 
 • Excursia este una cu multă mișcare, nu este orientată către pelerinaj, însă oferă și posibilitatea vizitării unor locuri ce au importanță religioasă. 

Programul circuitului Iordania 2021. 

Ziua 1 București - Amman - Jerash - Amman
13:30 - întâlnire în aeroportul Otopeni cu ghidul român (Nichita)
15:35 - decolam catre Iordania
18:20 - aterizăm în Amman
Cazare în Amman

Ziua 2 Amman - Madaba - Nebo - Wadi Rum

Traversăm aproape întreaga țară, ajungem la Madaba și Nebo- unde o să ne bucurăm de o perspectivă incredibilă asupra văii imense în care s-a format Marea Mortă.
În Wadi Rum alergăm cu jeepurile printre dune și stânci fascinante, sculptate de vânt, în căutarea unui apus incredibil.
Seara o petrecem într-o tabără beduină tradițională, savurăm bucate alese gătite tradițional, sub nisip, admirăm cerul curat specific deșertului și dormim în corturi tradiționale (cortul are paturi single sau duble și toalete/dușuri)

Ziua 3 Wadi Rum - Aqaba - Petra
Dis de dimineață, cine dorește, poate pleca într-o plimbare cu cămilele în căutarea răsăritului (opțional)
După micul dejun plecăm către Aqaba, un orășel superb, situat la Marea Roșie. Ne îmbarcăm pe un vas de croazieră ce ne va purta pe valuri până într-un loc numai bun pentru distracție și înotat. Aici ne așezăm măștile de snorkeling și pornim printre corali. Cine dorește poate practica sau poate fi inițiat în scuba-diving (opțional). Marea Roșie este recunoscută ca având o biodoversitate fascinantă- este foarte exotică, credeți-ne 😊
Ajunși la mal, plecăm către Petra, pe care o vizităm pentru început noaptea. O atmosferă feerică creată de luminile miilor de lumânări ce ne ghidează prin canioanele încâlcite până în momentul ce ne taie răsuflarea- Trezoreria, în fața căreia poposim înconjurați de lumânări, pentru a asculta cântece tradiționale beduine.

Ziua 4 Petra - Marea Moartă
Vizităm Petra ziua și rămânem uimiți când vedem imensitatea canionului prin care am rătăcit cu o seară înainte. În mod normal, tururile se opresc la Trezorerie, imagine pe care o avem cu toții în minte când ne gândim la Iordania, însă Nichita, ghidul nostru, vă va ghida către cele mai îndepărtate locuri ale acestui edificiu imens, până la un punct care este denumit sugestiv „The best view in the world”. Pe parcurs trecem pe lângă temple imense săpate în stâncă, urcăm pe scări de gresie, trecem prin canioane și ne aventurăm pe stânci de unde admirăm imensitatea și splendoarea acestui loc.

După terminarea traseului plecă către Marea Moartă, unde ajungem pe înserat, pregătiți să ne relaxăm pe marginea piscinelor hotelului, la taclale.

Ziua 5 Marea Moartă - Amman (Betania opțional)

De dimineață ne aventurăm în Marea Moartă unde plutim relaxat în apa suprasalină, ne bucurăm de masaj și facem împachetări cu nămol terapeutic. Printre toate acestea, ne aducem aminte cu uimire că ne aflăm în cel mai jos punct de pe Terra: 430 m sub nivelul oceanului planetar.

Opțional, putem organiza o vizită la locul botezului lui Isus. Cine dorește, poate rămâne în preajma hotelului de la Marea Moartă până în momentul în care plecăm către aeroport, unde ne îmbarcăm la 19:00

La 21:50 ajungem înapoi în București unde ne luăm rămas bun, pregătiți să ne relaxăm în ziua de duminică ce va urma și în care ne vom aminti cu plăcere de toate momentele minunate petrecute în super excursia din Iordania.

============================

Cine sunt ghizii care vă vor însoți:

 • Nichita Iulian - este geograf și ecolog, fost profesor și fondator al Danube Escapes. Când este vară, conduce grupuri cu caiacul printre canalele încâlcite ale Dunării, pentru a observa minunățiile Deltei sau ale altor locuri faine. El povestește de fiecare dată multe despre geologia, geografia, clima și ecologia acestui loc. 

 • Ali Shafie - de departe cel mai jovial ghid pe care l-am întâlnit în Iordania. Este vorbitor de limba română (a studiat la Cluj cu ani în urmă) și povestește cu drag, printre altele, despre istoria și cultura iordaniană. În fiecare loc în care ajungem cunoaște gazdele și mereu se asigură că suntem foarte bine primiți. 

==========================

Pretul aventurii in Iordania 


IORDANIA – Program Exclusiv de Aventura in  Desert - plecare 11 Mai 2021
✅ 599 euro / persoana în camera dubla
✅ 699 euro / persoana în camera single


============================

În preț sunt incluse:
* Bilete de avion București – Amman și retur
* Mic dejun și cina cu preparate locale delicioase
* Pachetul PRIORITATE la îmbarcare pentru Ryan Air care să aduceți cu dvs 2 bagaje de mână . Primul bagaj poate avea dimeniunile maxime 55cm x 40cm x 20cm ( cel galben, figura 1), iar al doilea bagaj 40 cm x 25 cm x 20 cm 
* Cei mai de treaba ghizi: Nichita și Ali
* Cazare la standard de 3* și 4* în camere duble/triple (pentru familii)/twin
* Transport cu microbuz / autocar cu aer condiționat pe toată perioada sejurului
* Amfiteatrul din Amman
* O noapte în Deșertul Wadi Rum (cazare in desert camp, cină, mic-dejun și party de seară). Corturile au capacitate de 2 persoane și grup sanitar propriu.
* Safari cu jeep-ul prin deșertul Wadi Rum
* Croazieră pe Marea Roșie cu iaht/șalupă cu fund de sticlă pentru observarea vieții marine
* Bilete de intrare la Petra și Petra by night 
* Intrări gratuite la Nebo și Madaba
* Biletele de intrare la Wadi Rum și Marea Moarta
* Intrările la toate obiectivele menționate pe care le vom vizita
* Viza pentru Iordania (in mod normal costa 56 USD)
* Grup fain, ghizi de treaba și cei mai de gașcă oameni cu zâmbetul la purtător :)

Prețul NU include:
* bagajul de cală (nu este recomandat pentru vacanta noastra)
* mese de prânz (aprox. 50 de dolari toate mesele)
* cheltuieli opționale
* plimbare cu cămilele în deșert (optional: 20 de dolari)
* vizitarea locului botezului lui Isus (opțional, în jur de 40 de dolari în funcție de numărul de participanți)
* canyoning în Wadi Mujib (opțional, în jur de 60 de dolari în funcție de numărul de participanți)
* tipsurile - 20 de dinari/ pers, obligatoriu 
* optional, pentru noaptea petrecută în desert, se poate plăti un supliment de 40 de dinari ce presupune înlocuirea cortului cu o căsuță izolată (totuși, pentru experiența completa, recomandăm cortul tradițional)
* supliment camera single - 90 de euro

Atenție.
În acest moment garantăm prețul pentru primele 10 locuri ocupate, deoarece pot apărea fluctuații mari la prețul biletului de avion.  Număr minim de persoane pentru organizare grup: 15 persoane plătitoare.

Aveți nevoie de pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în Romania. Nu sunt acceptate pasapoarte temporare. Detalii documente necesare pentru Iordania găsești aici 

Plățile în Iordania se fac în moneda locala ce se poate schimba la fața locului din euro sau dolari.
Detalii despre plățile în Iordania și dacă vrei să îți iei Revolut-ul cu tine - click aici 

Recomandăm asigurare de călătorie (optional) - detalii asigurare click aici
===========================

Condiții de anulare:
- anulari dupa plata avansului: penalizare 150 euro / persoană
- anulari cu 30 zile înainte de data plecării: penalizare 100%

Schimbarea numelui este acceptată. Taxa pentru schimbarea numelui este în valoare de 90 euro / persoana.
===========================

Înscrierile se pot face prin email la contact@zepelintour.ro sau la telefon: 0770 624 781 (Ana Craciun - specialistul pentru destinatia Iordania)

============================

Pentru confirmarea înscrierii trebuie plătit un avans de 150 euro/ persoană în limita locurilor disponibile. 
Simultan cu plata avansului se va emite contractul cu agenția de turism. De asemenea se vor emite documentele fiscale aferente precum și documentul destinat protecției datelor cu caracter personal conform reglementărilor în vigoare. Restul sumei poate fi plătit până cu 30 de zile înainte de plecare. 


Itinerariu

Ziua 1: BUCURESTI – AMMAN

13:30 - întâlnire în aeroportul Otopeni cu ghidul român (Nichita)
15:35 - decolam catre Iordania
18:20 - aterizăm în Amman
Cazare în Amman

ZIUA 2 – WADI IBN HAMMD / NEBO si MADABA – PETRA

Traversăm aproape întreaga țară, ajungem la Madaba și Nebo- unde o să ne bucurăm de o perspectivă incredibilă asupra văii imense în care s-a format Marea Mortă.
În Wadi Rum alergăm cu jeepurile printre dune și stânci fascinante, sculptate de vânt, în căutarea unui apus incredibil.
Seara o petrecem într-o tabără beduină tradițională, savurăm bucate alese gătite tradițional, sub nisip, admirăm cerul curat specific deșertului și dormim în corturi tradiționale (cortul are paturi single sau duble și toalete/dușuri)

ZIUA 3 – PETRA – WADI RUM

Dis de dimineață, cine dorește, poate pleca într-o plimbare cu cămilele în căutarea răsăritului (opțional)
După micul dejun plecăm către Aqaba, un orășel superb, situat la Marea Roșie. Ne îmbarcăm pe un vas de croazieră ce ne va purta pe valuri până într-un loc numai bun pentru distracție și înotat. Aici ne așezăm măștile de snorkeling și pornim printre corali. Cine dorește poate practica sau poate fi inițiat în scuba-diving (opțional). Marea Roșie este recunoscută ca având o biodoversitate fascinantă- este foarte exotică, credeți-ne 😊
Ajunși la mal, plecăm către Petra, pe care o vizităm pentru început noaptea. O atmosferă feerică creată de luminile miilor de lumânări ce ne ghidează prin canioanele încâlcite până în momentul ce ne taie răsuflarea- Trezoreria, în fața căreia poposim înconjurați de lumânări, pentru a asculta cântece tradiționale beduine.

ZIUA 4 – WADI RUM – AQABA – MAREA MOARTA

Vizităm Petra ziua și rămânem uimiți când vedem imensitatea canionului prin care am rătăcit cu o seară înainte. În mod normal, tururile se opresc la Trezorerie, imagine pe care o avem cu toții în minte când ne gândim la Iordania, însă Nichita, ghidul nostru, vă va ghida către cele mai îndepărtate locuri ale acestui edificiu imens, până la un punct care este denumit sugestiv „The best view in the world”. Pe parcurs trecem pe lângă temple imense săpate în stâncă, urcăm pe scări de gresie, trecem prin canioane și ne aventurăm pe stânci de unde admirăm imensitatea și splendoarea acestui loc.

ZIUA 5 – MAREA MOARTA – AMMAN

De dimineață ne aventurăm în Marea Moartă unde plutim relaxat în apa suprasalină, ne bucurăm de masaj și facem împachetări cu nămol terapeutic. Printre toate acestea, ne aducem aminte cu uimire că ne aflăm în cel mai jos punct de pe Terra: 430 m sub nivelul oceanului planetar. Opțional, putem organiza o vizită la locul botezului lui Isus. Cine dorește, poate rămâne în preajma hotelului de la Marea Moartă până în momentul în care plecăm către aeroport, unde ne îmbarcăm la 19:00 La 21:50 ajungem înapoi în București unde ne luăm rămas bun, pregătiți să ne relaxăm în ziua de duminică ce va urma și în care ne vom aminti cu plăcere de toate momentele minunate petrecute în super excursia din Iordania.

Ziua 1: BUCURESTI – AMMAN

13:30 - întâlnire în aeroportul Otopeni cu ghidul român (Nichita)
15:35 - decolam catre Iordania
18:20 - aterizăm în Amman
Cazare în Amman

ZIUA 2 – WADI IBN HAMMD / NEBO si MADABA – PETRA

Traversăm aproape întreaga țară, ajungem la Madaba și Nebo- unde o să ne bucurăm de o perspectivă incredibilă asupra văii imense în care s-a format Marea Mortă.
În Wadi Rum alergăm cu jeepurile printre dune și stânci fascinante, sculptate de vânt, în căutarea unui apus incredibil.
Seara o petrecem într-o tabără beduină tradițională, savurăm bucate alese gătite tradițional, sub nisip, admirăm cerul curat specific deșertului și dormim în corturi tradiționale (cortul are paturi single sau duble și toalete/dușuri)

ZIUA 3 – PETRA – WADI RUM

Dis de dimineață, cine dorește, poate pleca într-o plimbare cu cămilele în căutarea răsăritului (opțional)
După micul dejun plecăm către Aqaba, un orășel superb, situat la Marea Roșie. Ne îmbarcăm pe un vas de croazieră ce ne va purta pe valuri până într-un loc numai bun pentru distracție și înotat. Aici ne așezăm măștile de snorkeling și pornim printre corali. Cine dorește poate practica sau poate fi inițiat în scuba-diving (opțional). Marea Roșie este recunoscută ca având o biodoversitate fascinantă- este foarte exotică, credeți-ne 😊
Ajunși la mal, plecăm către Petra, pe care o vizităm pentru început noaptea. O atmosferă feerică creată de luminile miilor de lumânări ce ne ghidează prin canioanele încâlcite până în momentul ce ne taie răsuflarea- Trezoreria, în fața căreia poposim înconjurați de lumânări, pentru a asculta cântece tradiționale beduine.

ZIUA 4 – WADI RUM – AQABA – MAREA MOARTA

Vizităm Petra ziua și rămânem uimiți când vedem imensitatea canionului prin care am rătăcit cu o seară înainte. În mod normal, tururile se opresc la Trezorerie, imagine pe care o avem cu toții în minte când ne gândim la Iordania, însă Nichita, ghidul nostru, vă va ghida către cele mai îndepărtate locuri ale acestui edificiu imens, până la un punct care este denumit sugestiv „The best view in the world”. Pe parcurs trecem pe lângă temple imense săpate în stâncă, urcăm pe scări de gresie, trecem prin canioane și ne aventurăm pe stânci de unde admirăm imensitatea și splendoarea acestui loc.

ZIUA 5 – MAREA MOARTA – AMMAN

De dimineață ne aventurăm în Marea Moartă unde plutim relaxat în apa suprasalină, ne bucurăm de masaj și facem împachetări cu nămol terapeutic. Printre toate acestea, ne aducem aminte cu uimire că ne aflăm în cel mai jos punct de pe Terra: 430 m sub nivelul oceanului planetar. Opțional, putem organiza o vizită la locul botezului lui Isus. Cine dorește, poate rămâne în preajma hotelului de la Marea Moartă până în momentul în care plecăm către aeroport, unde ne îmbarcăm la 19:00 La 21:50 ajungem înapoi în București unde ne luăm rămas bun, pregătiți să ne relaxăm în ziua de duminică ce va urma și în care ne vom aminti cu plăcere de toate momentele minunate petrecute în super excursia din Iordania.