Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

EGIPT, croaziera pe NIL 8 zile Avion 2021


Descriere

Destinatie: Egipt

Durata: 1 zi, fara cazare

Circuit EGIPT, croaziera pe NIL 8 zile Avion 2021


Piramidele si Sfinxul din GIZA -Memphis si Piramida in trepte de la Sakkara -Templele Karnak si Luxor -Valea Regilor -Templul Reginei Hatshepsut -Colosii lui Memnon -Templele din Edfu, din Kom Ombo si de la Abu Simbel -Barajul de la Aswan -vechiul Cairo Coptic -Vechiul Bazar -Muzeul de Egiptologie - Alexandria
Servicii incluse:
- Zbor Bucuresti-Cairo si retur, BAGAJ de CALA inclus
- 3 cazari cu mic dejun si 2 cine in hotel 4* la Cairo.
- 2 cazari cu mic dejun si cina in vagon de dormit, cabine cu 2 locuri Cairo -Luxor si Aswan -Cairo.
- 3 cazari cu mic dejun, pranz si cina pe vas de Croaziera 5*.
- Ghid insotitor roman si ghid local vorbitor de engleza
** Taxe Aeroport + transfer Aeroport-hotel-Aeroport 235 €
Servicii neincluse: - Asigurare medicala + storno, excursiile optionale
- Taxa de viza pentru intrarea in Egipt 25 euro / pers.
* Pentru moment, viza se obtine gratuit in aeroport
- Tips & porter, 3 euro / zi / pers




Ziua 1. BUCURESTI -CAIRO (Gizah, Memphis)

Intalnire la 00:30, in aeroportul Otopeni pentru zborul spre Cairo. Dupa formalitatile de frontiera, transfer din aeroport la Hotel. Dupa un somn odihnitor si servirea micului dejun, ne indreptam spre Gizah, pentru a vizita Piramidele si Sfinxul. Piramida lui Keops, cea mai mare dintre cele trei aflate pe platou si cea mai mare piramida construita vreodata, este singura minune a lumii antice, care sfideaza inca trecerea timpului. A fost ridicata ca monument funerar pentru faraonul Keops, intre anii 2700 -2500 i. Hr., si timp de 43 de secole, pana in anul 1889 cand s-a ridicat Turnul Eiffel din Paris, avea sa fie cea mai inalta constructie din intreaga lume, masurand 139 de metri in inaltime. Marele Sfinx de la Giza se bănuiește că a fost construit în perioada faraonului Khafra, regele celei de a 4-a dinastii (2558 - 2532 î,Hr.), capul monumentului având trăsături asemanatoare cu înfățișarea acestuia. Constructia se aliniază cu piramida faraonului, crezându-se că ar fi fost construit pentru a păzi mormântul acestuia. Continuam cu vizita la Institutul de Papirusuri si la un laborator de parfumuri. Timp liber, sau optional 45 euro, excursie la Memphis, oras întemeiat in sec. XXXII î.Hr., un adevarat muzeu în aer liber, care etalează statui de granit și alabastru, de mari dimensiuni, pe locul primei capitale a Egiptului Faraonic. Urmeaza Saqqara, vasta necropola la Memphis-ului, cu piramida faraonului Djoser, veche de 4.700 de ani și considerată drept cea mai veche încă vizibilă din Egipt. Ne intoarcem in Cairo, la hotel pentru check-out. Transfer la gara pentru a ne imbarca in trenul de noapte cu destinatia Luxor, in cabine de doua locuri, la vagonul de dormit. Servirea cinei in tren.

 

Ziua 2. LUXOR -TEMPLELE KARNAK si LUXOR

Mic dejun in tren, apoi din gara Luxor vom porni sa vizitam Templul Karnak -cel mai mare complex antic religios din Egipt, dedicat zeului Amon-Ra, zeitatea suprema a Egiptului. Aflat in inima Tebei, fosta capitala in antichitate a Egiptului, grandiosul templu inca isi pastreaza parca atmosfera sacra. Urmeaza timp liber sau vizita optionala 30 euro la Templul Luxor, pentru a admira aici marmură albă și porticuri cu coloane, obeliscuri din granit si porți gigantice, statui uriase ale faraonilor, picturi murale si inscriptii ce ne descriu prin simboluri, netarmuita putere a celor ce au condus Egiptul in acele epoci. Transfer pentru imbarcare, cina si cazare pe vasul de croaziera.

 

Ziua 3. VALEA REGILOR -TEMPLUL HATCHEPSUT -ESNA

Mic dejun pe vas. Continuam calatoria si in cursul diminetii ne vom afla pe malul vestic al Nilului pentru a vizita Valea Regilor, unde au fost construite morminte sofisticate pentru generatii intregi de faraoni si nobili. Descoperim criptele taiate in stanci si pazite de Colosii lui Memnon, doua statui masive din piatră ale faraonului Amenhotep al III-lea. Aici, mormantul lui Tutankhamon este singurul care a fost descoperit intact. Vom mai vizita Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului.  Ne intoarcem la vasul de croaziera pentru cina si cazare. Navigam spre Edfu, traversand gigantica ecluza de la Esna.

 

Ziua 4. EDFU -KOM OMBO -ASWAN

Mic dejun pe vas. Dimineata incepem vizita in Edfu la Templul lui Horus (Zeul Cerului), considerat a fi cel mai bine conservat templu din Egipt. Zidurile sale colosale acoperite cu hieroglife uriașe, transmit aceea senzație de putere atotcuprinzătoare si par să fi fost create pentru giganți. Constructia templului a fost inceputa in anul 237 i.H. si a fost finalizata abia doua secole mai tarziu, in timpul lui Ptolomeu al 12-lea, tatal celebrei Regine Cleopatra. Ne intorcem la vasul de croaziera si navigam spre Kom Ombo. Templul de aici este neobișnuit prin faptul că este dedicat in cinstea a două zeități principale care au fost venerate in aceea perioada. Divinitatea principală a jumătății nordice a templului este Horus, vechiul zeu egiptean al cerului, iar partea de sud a templului este dedicată lui Sobek, vechiul zeu egiptean al fertilității. Deseori reprezentat ca un bărbat cu un cap de crocodil, Sobek este, de asemenea, considerat creatorul lumii. Ne intoarcem la vasul de croaziera pentru cazare si cina si continuam calatoria catre Aswan.

 

Ziua 5. BARAJUL ASWAN -TEMPLUL ABU SIMBEL

Mic dejun pe vas. Ne bucuram de facilitatile vasului de croaziera, sau optional 75 euro, excursie la Templul Abu Simbel, unde descoperim de fapt o stâncă pe malul vestic al Nilului, în a cărei piatră au fost sapate 2 temple antice, în timpul domniei faraonului Ramses al II-lea (cca. 1298 -1213 i. Hr). Complexul arheologic, situat in Nubia, este pazit de patru statui colosale, care îl înfăţişează pe Ramses al II-lea. Continuam cu vizita la Barajul Aswan, a carui constructie care a durat 10 ani, a inceput in 1960. Siturile arheologice din zona, au fost mutate in locatii sigure, iar peste 90.000 de nubieni au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele. La capacitate maxima, pot trece prin baraj la fiecare secunda 11.000 m cubi de apa, ce produc jumatate din productia totala de electricitate a Egiptului. Ne indreptam apoi spre Obeliscul Neterminat, cel mai mare obelisc (cca. 37 de metri) pe care egiptenii antici l-au sculptat vreodată. O parte din obelisc a fost finisată, în vreme ce porțiunea de dedesubt a rămas atașată de roca mamă din care ar fi trebuit să fie extras. Specialiștii estimează că un asemenea bloc de granit ar putea cantari 1000 -1200 de tone, aparitia unei fisuri determinand, se pare, abandonarea lucrarii. Ne intoarcem la vasul de croaziera pentru check-out si ne vom indrepta catre Gara din Aswan, pentru imbarcare cabine de doua locuri in vagonul de dormit. Servirea cinei in tren, in drum spre Cairo.

 

Ziua 6. CAIRO (Cartierul Copt, Muzeul de antichitati egiptene)

Mic dejun in tren. Ajungem la Cairo si ne bucuram de vizita in Cartierul Copt, un adevarat bastion al creștinismului, aflat in zona veche a orasului: Muzeul Copt, Bis. Suspendată și Bis. greacă Sf. Gheorghe, unele dintre aceste structuri datând din sec. VII d.Hr. Urmeaza Old Souk of Khan El Khalili Bazzars, adica Vechiul Bazar, cu străzile sale înguste, pietruite și cu alei sinuoase și interconectate, ce creează o atmosferă magică, ca o călătorie înapoi în timp. Vizita la Muzeul de Antichitati Egiptene, unde de multitudinea exponatelor cu o valoare inestimabila: de la Colosul lui Amenhotep III si Galeriile dedicate lui Tutantkamon, ce gazduiesc peste 1700 de piese, la sculptura in marime naturala a regelui Djoser si Sala Mumiilor, care gazduieste 11 mumii faraonice. Cu peste 136.000 de articole expuse, fara a mai mentiona alte cateva sute de mii de piese aflate la subsol, înființat acum mai bine de 100 de ani, Muzeul de Egiptologie conține cea mai mare colecție de exponate din lume specifice culturii egiptene antice, cuprinzând Regatul Vechi, Regatul Mijlociu și Regatul Nou. Transfer la hotel pentru cina si cazare.

 

Ziua 7. CAIRO -ALEXANDRIA -CAIRO

Mic dejun. Timp liber in Cairo, sau optional 75 euro, excursie la Alexandria, oras fondat de Alexandru Macedon in anul 334 i.Hr. In jurul anului 1300, Marco Polo vorbeste despre Alexandria ca despre unul dintre cele mai aglomerate doua porturi ale lumii, dupa Quanzhou, China. La fel de faimoase ca intemeietorul sau, sunt Farul si Biblioteca din Alexandria. Dintre cele şapte minuni ale lumii antice, numai Farul din Alexandria avea si un scop practic, fiind ridicat pe insulita Pharos pana la inaltimea de 127 m, iar lumina reflectata de oglinda farului, putea fi văzută de la o distanţă de 50 de kilometri de ţărm. Vizitam Catacombele romane -o retea de tuneluri ce constituie cel mai mare sit funerar din perioada greco-romană, iar in apropiere descoprim Columna lui Pompei -monument antic din granit, cu o inaltime de 27 de metri, ridicat in onoarea imparatului Diocletian in anul 297 d.Hr. Urmeaza Citadela Qaitbay, construit în 1477 d.Hr., pe locul pe care se inalta altadata Farul din Alexandria, folosindu-se structurile și pietrele rămase de la acesta, de către sultanul Al-Ashraf Sayf al-Din Qa'it Bay, pentru a apăra Alexandria de atacurile Imperiului Otoman. Servim masa de pranz si ne intoarcem la acelasi hotel din Cairo pentru cina si cazare.

 

Ziua 8. CAIRO -BUCURESTI

Mic dejun. Dupa ce eliberam camerele, transfer  la aeroport pentru imbarcare la zborul cu destinația Bucuresti.


Destinatie: Egipt

Durata: 1 zi, fara cazare

Circuit EGIPT, croaziera pe NIL 8 zile Avion 2021


Piramidele si Sfinxul din GIZA -Memphis si Piramida in trepte de la Sakkara -Templele Karnak si Luxor -Valea Regilor -Templul Reginei Hatshepsut -Colosii lui Memnon -Templele din Edfu, din Kom Ombo si de la Abu Simbel -Barajul de la Aswan -vechiul Cairo Coptic -Vechiul Bazar -Muzeul de Egiptologie - Alexandria
Servicii incluse:
- Zbor Bucuresti-Cairo si retur, BAGAJ de CALA inclus
- 3 cazari cu mic dejun si 2 cine in hotel 4* la Cairo.
- 2 cazari cu mic dejun si cina in vagon de dormit, cabine cu 2 locuri Cairo -Luxor si Aswan -Cairo.
- 3 cazari cu mic dejun, pranz si cina pe vas de Croaziera 5*.
- Ghid insotitor roman si ghid local vorbitor de engleza
** Taxe Aeroport + transfer Aeroport-hotel-Aeroport 235 €
Servicii neincluse: - Asigurare medicala + storno, excursiile optionale
- Taxa de viza pentru intrarea in Egipt 25 euro / pers.
* Pentru moment, viza se obtine gratuit in aeroport
- Tips & porter, 3 euro / zi / pers




Ziua 1. BUCURESTI -CAIRO (Gizah, Memphis)

Intalnire la 00:30, in aeroportul Otopeni pentru zborul spre Cairo. Dupa formalitatile de frontiera, transfer din aeroport la Hotel. Dupa un somn odihnitor si servirea micului dejun, ne indreptam spre Gizah, pentru a vizita Piramidele si Sfinxul. Piramida lui Keops, cea mai mare dintre cele trei aflate pe platou si cea mai mare piramida construita vreodata, este singura minune a lumii antice, care sfideaza inca trecerea timpului. A fost ridicata ca monument funerar pentru faraonul Keops, intre anii 2700 -2500 i. Hr., si timp de 43 de secole, pana in anul 1889 cand s-a ridicat Turnul Eiffel din Paris, avea sa fie cea mai inalta constructie din intreaga lume, masurand 139 de metri in inaltime. Marele Sfinx de la Giza se bănuiește că a fost construit în perioada faraonului Khafra, regele celei de a 4-a dinastii (2558 - 2532 î,Hr.), capul monumentului având trăsături asemanatoare cu înfățișarea acestuia. Constructia se aliniază cu piramida faraonului, crezându-se că ar fi fost construit pentru a păzi mormântul acestuia. Continuam cu vizita la Institutul de Papirusuri si la un laborator de parfumuri. Timp liber, sau optional 45 euro, excursie la Memphis, oras întemeiat in sec. XXXII î.Hr., un adevarat muzeu în aer liber, care etalează statui de granit și alabastru, de mari dimensiuni, pe locul primei capitale a Egiptului Faraonic. Urmeaza Saqqara, vasta necropola la Memphis-ului, cu piramida faraonului Djoser, veche de 4.700 de ani și considerată drept cea mai veche încă vizibilă din Egipt. Ne intoarcem in Cairo, la hotel pentru check-out. Transfer la gara pentru a ne imbarca in trenul de noapte cu destinatia Luxor, in cabine de doua locuri, la vagonul de dormit. Servirea cinei in tren.

 

Ziua 2. LUXOR -TEMPLELE KARNAK si LUXOR

Mic dejun in tren, apoi din gara Luxor vom porni sa vizitam Templul Karnak -cel mai mare complex antic religios din Egipt, dedicat zeului Amon-Ra, zeitatea suprema a Egiptului. Aflat in inima Tebei, fosta capitala in antichitate a Egiptului, grandiosul templu inca isi pastreaza parca atmosfera sacra. Urmeaza timp liber sau vizita optionala 30 euro la Templul Luxor, pentru a admira aici marmură albă și porticuri cu coloane, obeliscuri din granit si porți gigantice, statui uriase ale faraonilor, picturi murale si inscriptii ce ne descriu prin simboluri, netarmuita putere a celor ce au condus Egiptul in acele epoci. Transfer pentru imbarcare, cina si cazare pe vasul de croaziera.

 

Ziua 3. VALEA REGILOR -TEMPLUL HATCHEPSUT -ESNA

Mic dejun pe vas. Continuam calatoria si in cursul diminetii ne vom afla pe malul vestic al Nilului pentru a vizita Valea Regilor, unde au fost construite morminte sofisticate pentru generatii intregi de faraoni si nobili. Descoperim criptele taiate in stanci si pazite de Colosii lui Memnon, doua statui masive din piatră ale faraonului Amenhotep al III-lea. Aici, mormantul lui Tutankhamon este singurul care a fost descoperit intact. Vom mai vizita Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului.  Ne intoarcem la vasul de croaziera pentru cina si cazare. Navigam spre Edfu, traversand gigantica ecluza de la Esna.

 

Ziua 4. EDFU -KOM OMBO -ASWAN

Mic dejun pe vas. Dimineata incepem vizita in Edfu la Templul lui Horus (Zeul Cerului), considerat a fi cel mai bine conservat templu din Egipt. Zidurile sale colosale acoperite cu hieroglife uriașe, transmit aceea senzație de putere atotcuprinzătoare si par să fi fost create pentru giganți. Constructia templului a fost inceputa in anul 237 i.H. si a fost finalizata abia doua secole mai tarziu, in timpul lui Ptolomeu al 12-lea, tatal celebrei Regine Cleopatra. Ne intorcem la vasul de croaziera si navigam spre Kom Ombo. Templul de aici este neobișnuit prin faptul că este dedicat in cinstea a două zeități principale care au fost venerate in aceea perioada. Divinitatea principală a jumătății nordice a templului este Horus, vechiul zeu egiptean al cerului, iar partea de sud a templului este dedicată lui Sobek, vechiul zeu egiptean al fertilității. Deseori reprezentat ca un bărbat cu un cap de crocodil, Sobek este, de asemenea, considerat creatorul lumii. Ne intoarcem la vasul de croaziera pentru cazare si cina si continuam calatoria catre Aswan.

 

Ziua 5. BARAJUL ASWAN -TEMPLUL ABU SIMBEL

Mic dejun pe vas. Ne bucuram de facilitatile vasului de croaziera, sau optional 75 euro, excursie la Templul Abu Simbel, unde descoperim de fapt o stâncă pe malul vestic al Nilului, în a cărei piatră au fost sapate 2 temple antice, în timpul domniei faraonului Ramses al II-lea (cca. 1298 -1213 i. Hr). Complexul arheologic, situat in Nubia, este pazit de patru statui colosale, care îl înfăţişează pe Ramses al II-lea. Continuam cu vizita la Barajul Aswan, a carui constructie care a durat 10 ani, a inceput in 1960. Siturile arheologice din zona, au fost mutate in locatii sigure, iar peste 90.000 de nubieni au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele. La capacitate maxima, pot trece prin baraj la fiecare secunda 11.000 m cubi de apa, ce produc jumatate din productia totala de electricitate a Egiptului. Ne indreptam apoi spre Obeliscul Neterminat, cel mai mare obelisc (cca. 37 de metri) pe care egiptenii antici l-au sculptat vreodată. O parte din obelisc a fost finisată, în vreme ce porțiunea de dedesubt a rămas atașată de roca mamă din care ar fi trebuit să fie extras. Specialiștii estimează că un asemenea bloc de granit ar putea cantari 1000 -1200 de tone, aparitia unei fisuri determinand, se pare, abandonarea lucrarii. Ne intoarcem la vasul de croaziera pentru check-out si ne vom indrepta catre Gara din Aswan, pentru imbarcare cabine de doua locuri in vagonul de dormit. Servirea cinei in tren, in drum spre Cairo.

 

Ziua 6. CAIRO (Cartierul Copt, Muzeul de antichitati egiptene)

Mic dejun in tren. Ajungem la Cairo si ne bucuram de vizita in Cartierul Copt, un adevarat bastion al creștinismului, aflat in zona veche a orasului: Muzeul Copt, Bis. Suspendată și Bis. greacă Sf. Gheorghe, unele dintre aceste structuri datând din sec. VII d.Hr. Urmeaza Old Souk of Khan El Khalili Bazzars, adica Vechiul Bazar, cu străzile sale înguste, pietruite și cu alei sinuoase și interconectate, ce creează o atmosferă magică, ca o călătorie înapoi în timp. Vizita la Muzeul de Antichitati Egiptene, unde de multitudinea exponatelor cu o valoare inestimabila: de la Colosul lui Amenhotep III si Galeriile dedicate lui Tutantkamon, ce gazduiesc peste 1700 de piese, la sculptura in marime naturala a regelui Djoser si Sala Mumiilor, care gazduieste 11 mumii faraonice. Cu peste 136.000 de articole expuse, fara a mai mentiona alte cateva sute de mii de piese aflate la subsol, înființat acum mai bine de 100 de ani, Muzeul de Egiptologie conține cea mai mare colecție de exponate din lume specifice culturii egiptene antice, cuprinzând Regatul Vechi, Regatul Mijlociu și Regatul Nou. Transfer la hotel pentru cina si cazare.

 

Ziua 7. CAIRO -ALEXANDRIA -CAIRO

Mic dejun. Timp liber in Cairo, sau optional 75 euro, excursie la Alexandria, oras fondat de Alexandru Macedon in anul 334 i.Hr. In jurul anului 1300, Marco Polo vorbeste despre Alexandria ca despre unul dintre cele mai aglomerate doua porturi ale lumii, dupa Quanzhou, China. La fel de faimoase ca intemeietorul sau, sunt Farul si Biblioteca din Alexandria. Dintre cele şapte minuni ale lumii antice, numai Farul din Alexandria avea si un scop practic, fiind ridicat pe insulita Pharos pana la inaltimea de 127 m, iar lumina reflectata de oglinda farului, putea fi văzută de la o distanţă de 50 de kilometri de ţărm. Vizitam Catacombele romane -o retea de tuneluri ce constituie cel mai mare sit funerar din perioada greco-romană, iar in apropiere descoprim Columna lui Pompei -monument antic din granit, cu o inaltime de 27 de metri, ridicat in onoarea imparatului Diocletian in anul 297 d.Hr. Urmeaza Citadela Qaitbay, construit în 1477 d.Hr., pe locul pe care se inalta altadata Farul din Alexandria, folosindu-se structurile și pietrele rămase de la acesta, de către sultanul Al-Ashraf Sayf al-Din Qa'it Bay, pentru a apăra Alexandria de atacurile Imperiului Otoman. Servim masa de pranz si ne intoarcem la acelasi hotel din Cairo pentru cina si cazare.

 

Ziua 8. CAIRO -BUCURESTI

Mic dejun. Dupa ce eliberam camerele, transfer  la aeroport pentru imbarcare la zborul cu destinația Bucuresti.