Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Pret


Tip Oferta


Discount


Destinatie


Despre Sardinia Italia

Sardinia este o insulă situată în Marea Mediterană, în partea de vest a Italiei, a doua insulă ca mărime din Italia, după Sicilia.

Citeste mai mult

Despre Sardinia Italia


Sardinia este o insulă situată în Marea Mediterană, în partea de vest a Italiei,  a doua insulă ca mărime din Italia, după Sicilia. Sardinia are o populație de aproximativ 1,6 milioane de locuitori și este împărțită în patru provincii: Cagliari, Sassari, Nuoro și Oristano.

Istoric vorbind, Sardinia a fost locuită încă din perioada preistorică, fiind locul unor culturi neolitice și nuragice, care au lăsat o moștenire arheologică importantă. În timpul istoriei, insula a fost stăpânită de diferite puteri, inclusiv fenicieni, romani, vandali, bizantini, sarazini, pizanți, genovezi și spanioli. În cele din urmă, Sardinia a devenit parte a Italiei în 1861, odată cu unificarea țării.

Sardinia este cunoscută pentru peisajele sale frumoase, inclusiv plajele sale spectaculoase și pentru munții săi. Insula are, de asemenea, o cultură bogată, cu tradiții muzicale și dansuri populare unice, precum și o bucătărie delicioasă, cu specialități precum porcul sălbatic, brânza pecorino și vinul Cannonau. În plus, Sardinia are o serie de atracții turistice importante, precum site-ul arheologic Su Nuraxi, care a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în 1997.

Sardinia are, de asemenea, o economie diversificată, care se bazează pe turism, agricultură, pescuit, minerit și alte industrii. În ultimii ani, insula a devenit tot mai populară ca destinație turistică de lux, cu multe hoteluri și resorturi de lux.

Sardinia este cunoscută pentru biodiversitatea sa bogată, cu numeroase specii de plante, animale și insecte. Datorită climei mediteraneene, insula are o varietate de habitate, cum ar fi pădurile de stejar, mlaștinile, zonele de coastă și munții. Iată câteva exemple de specii care sunt specifice pentru Sardinia: muflonul sard, vulturul sard, capra neagra sarda, broasca țestoasă Hermann. Acestea sunt doar câteva exemple de specii care sunt specifice pentru Sardinia, dar insula are o varietate de alte plante, animale și insecte care sunt unice și care contribuie la biodiversitatea sa bogată.Obiective turistice in Sardinia

 

Sardinia este o insulă magnifică, plină de atracții turistice de neratat. Mai jos găsești o listă cu câteva dintre cele mai importante și populare obiective turistice din Sardinia:


    Cetatea de la Alghero

Cetatea de la Alghero este un complex fortificat masiv, situat în orașul Alghero de pe coasta de nord-vest a insulei italiene Sardinia. Construcția cetății a început în anii 1100, dar a fost completată în secolul al XVI-lea, în timpul stăpânirii spaniole, când fortăreața a fost extinsă și modernizată. În prezent, cetatea este una dintre cele mai importante atracții turistice din Alghero.

Cetatea de la Alghero este încă bine păstrată și include patru turnuri masive, pereți groși de apărare și un zid de incintă în formă de stea. Intrarea în cetate se face prin Porta a Mare, o poartă monumentală construită în secolul al XIV-lea, care se deschide spre piața principală a cetății, Piazza Civica.

Pe lângă structurile de apărare, cetatea găzduiește și o serie de monumente importante, inclusiv catedrala San Francesco, biserica San Michele și turnul Garibaldi. Vizitatorii pot explora străzile înguste, piețele și magazinele din interiorul cetății, precum și să se bucure de o varietate de restaurante și cafenele.

Un alt punct de atracție al cetății este Muzeul Coralului, care prezintă istoria și cultura producției de coral din Alghero. Coralul roșu este o tradiție importantă a zonei, iar muzeul oferă o privire fascinantă asupra procesului de producție, precum și asupra designului și a utilizărilor istorice ale bijuteriilor din coral.    Golful Orosei

 

Golful Orosei este o destinație populară în Sardinia, situată pe coasta de est a insulei, între Golful de la Orosei și Golful de la Gonone. Golful Orosei este o oază naturală, caracterizată prin plaje frumoase, apă cristalină, peisaje montane spectaculoase și peșteri impresionante.

Printre cele mai faimoase plaje din Golful Orosei se numără Cala Luna, Cala Mariolu, Cala Goloritze și Cala Sisine. Acestea sunt printre cele mai frumoase plaje din Sardinia, cu nisip fin, apă limpede și peisaje spectaculoase. De asemenea, plajele oferă o varietate de sporturi nautice, inclusiv scufundări, snorkeling, plimbări cu barca și kayak.

În afara plajelor, Golful Orosei găzduiește o serie de peisaje montane impresionante, inclusiv Munții Supramonte și Munții Gennargentu, precum și o serie de rezervații naturale, cum ar fi Parcul Natural Regional Gola di Gorropu și Parcul Natural Regional Tepilora. Aceste zone oferă oportunități excelente pentru drumeții, ciclism și alte activități în aer liber.

Pe lângă frumusețea naturală, Golful Orosei oferă și o varietate de atractii culturale și istorice. Printre acestea se numără situl arheologic Nuraghe Mannu, Muzeul Etnografic al Sardiniei și Castello della Fava, un castel impresionant construit în secolul al XIII-lea.


    Costa Smeralda

Costa Smeralda este o regiune turistică populară din nord-estul insulei Sardinia din Italia. Este situată între Golful Arzachena și Golful Cugnana și este cunoscută pentru plajele sale frumoase, apele cristaline, peisaje spectaculoase și viața de noapte vibrantă.

Costa Smeralda a fost creată în anii 1960, când prințul Karim Aga Khan al IV-lea a decis să dezvolte această zonă într-un centru turistic de lux. Acest lucru a dus la construirea unor hoteluri de lux, cluburi, restaurante, magazine și porturi pentru iahturi, care atrag un număr mare de turiști din întreaga lume.

Pe lângă plajele frumoase, cum ar fi Spiaggia del Principe, Liscia Ruja și Cala di Volpe, Costa Smeralda găzduiește o serie de atractii culturale și naturale. Printre acestea se numără ruinele Nuraghe La Prisgiona, Grădinile Botanice din San Pantaleo și Fortezza di Monte Altura, o fortăreață istorică construită în secolul al XVIII-lea.

Costa Smeralda este, de asemenea, renumită pentru viața de noapte, cu o varietate de cluburi și baruri, inclusiv celebra discotecă Billionaire, care este deținută de fostul proprietar al echipei de Formula 1, Flavio Briatore.


    Nora

Nora este un sit arheologic important situat în sudul Sardiniei, Italia. Aceasta este una dintre cele mai vechi așezări ale insulei și este cunoscută pentru ruinele sale, care datează din perioada feniciană, romană și bizantină.

Istoria orașului Nora datează din secolul al VIII-lea î.Hr., când a fost fondat de către fenicieni. Ulterior, în perioada romană, Nora a devenit un important port comercial, iar orașul a fost extins cu numeroase clădiri publice și private, inclusiv temple, băi publice, un teatru și un amfiteatru. În perioada bizantină, orașul a fost fortificat și a servit drept centru administrativ.

Astăzi, vizitatorii pot explora ruinele orașului antic, inclusiv băile romane, teatrul și amfiteatrul, precum și vechiul port. De asemenea, există un muzeu arheologic care expune artefacte descoperite în zonă, inclusiv mozaicuri, statui și inscripții.

Una dintre cele mai impresionante caracteristici ale sitului arheologic din Nora este un mozaic vechi de 2.000 de ani, care a fost descoperit în anii '50. Acest mozaic impresionant îl reprezintă pe Thalia, una dintre cele nouă muze ale mitologiei grecești, și este considerat unul dintre cele mai frumoase din Italia.    Parcul Național Arcipelago di La Maddalena

 

Parcul Național Archipelago di La Maddalena este un parc național situat în nordul insulei Sardinia, care constă într-un grup de insule frumoase din Marea Mediterană. A fost fondat în 1994 și acoperă o suprafață de aproximativ 12.000 de hectare, inclusiv mai mult de 60 de insule și insulițe, precum și o mare parte a mării din jur.

Parcul este cunoscut pentru plajele sale spectaculoase, apele cristaline și peisajele impresionante. În timp ce unele insule sunt nelocuite, altele sunt populate cu sate pitorești și porturi pitorești.

Printre cele mai populare insule din parc se numără insula Maddalena, Caprera, Spargi, Budelli, Santa Maria și Razzoli. Insula Maddalena este cea mai mare insulă din parc și este un centru important pentru activitățile turistice. Aici se găsesc magazine, restaurante și o varietate de locuri de cazare, inclusiv hoteluri de lux și camping-uri.

O altă atracție populară din parc este Arhipelagul La Maddalena, o serie de insule mici, unele dintre ele nelocuite, care pot fi explorate cu barca sau cu iahtul. Printre cele mai impresionante plaje din parc se numără Spiaggia del Relitto și Cala Corsara de pe insula Spargi și Plaja Rosa de pe insula Budelli, care are nisip roz unic.

Parcul Național Archipelago di La Maddalena este, de asemenea, cunoscut pentru flora și fauna sa unică. Pe insulele parcului trăiesc numeroase specii de păsări, inclusiv pescăruși, cormorani și șoimi, precum și reptile, cum ar fi șopârlele.


    Barumini

Barumini este un sat mic, situat în interiorul insulei Sardinia, la aproximativ 50 km de capitala Cagliari. Este cunoscut în principal datorită sitului arheologic Su Nuraxi, care se află la marginea satului și este considerat unul dintre cele mai importante situri arheologice din Sardinia și a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1997.

Su Nuraxi este un complex de fortificații din epoca bronzului, construit în jurul anului 1500 î.Hr. de către cultura Nuraghică, care a trăit în Sardinia în perioada preistorică. Situl constă dintr-un nuraghe central, o fortificație în formă de turn, înconjurată de patru alte turnuri și o serie de ziduri de apărare. Împrejurimile includ, de asemenea, o serie de cărări și construcții auxiliare, precum și vestigii ale unor locuințe și edificii ritualice.

În centrul satului Barumini se găsesc, de asemenea, câteva muzee care prezintă istoria și cultura zonei, inclusiv muzeul arheologic Casa Zapata, care găzduiește o colecție de artefacte din epoca Nuraghică și romană.

În apropiere de Barumini se află și alte situri arheologice interesante, precum complexul arheologic de la Villaperuccio, care a fost un centru religios important în timpul perioadei Nuraghice, precum și situl arheologic din Santa Vittoria, unde se găsesc vestigii ale unei așezări din epoca Nuraghică.

În plus față de istoria sa bogată, Barumini este situat într-o zonă pitorească a Sardiniei, cu peisaje rurale frumoase și o gamă largă de activități în aer liber, precum drumeții, ciclism și degustare de vinuri.    Grotte di Nettuno

 

Grotte di Nettuno, cunoscut și sub numele de Peștera lui Neptun, este una dintre cele mai frumoase peșteri din Italia și se află în partea de nord-vest a insulei Sardinia, în apropiere de localitatea Alghero. Este o atracție turistică populară datorită frumuseții sale spectaculoase și a istoriei sale fascinante.

Peștera are o lungime de aproximativ 4 kilometri și este compusă din camere și galerii subterane impresionante, precum și din stalactite și stalagmite de dimensiuni impresionante. Accesul în peșteră se face fie pe jos prin scări, fie cu o barcă care pornește din portul din Alghero și face o excursie pe mare de aproximativ 30 de minute până la intrarea în peșteră.

Peștera a fost descoperită în 18 aprilie 1704 de către pescarii locali, care au observat o deschidere în stâncă și au intrat pentru a explora. Peștera a fost numită după zeul roman al mării, Neptun, datorită legăturii sale cu Marea Mediterană, care se află la intrarea în peșteră.

Peștera lui Neptun are o serie de camere frumoase, inclusiv Camera Regilor, care este cea mai mare cameră din peșteră, cu o înălțime de aproximativ 30 de metri. Aceasta este urmată de Camera Mare și Galeria Mare, care au o înălțime de aproximativ 20 de metri. Vizitatorii pot admira stalactite și stalagmite spectaculoase, formațiuni de cristale și ape subterane clare.

Pe lângă vizitarea peșterii, există și alte activități pe care le puteți face în zonă, precum plajele din apropiere și tururi cu barca pentru a explora peisajele spectaculoase ale coastei din apropiere.    Parcul Național Gennargentu

 

Parcul Național Gennargentu este un parc național situat în centrul Sardiniei. Acesta a fost înființat în 1998 și acoperă o suprafață de aproximativ 73.000 de hectare, care include Munții Gennargentu și zonele înconjurătoare.

Parcul este cunoscut pentru peisajele sale impresionante, care variază de la păduri de stejari și de pini la stânci abrupte și zone alpine. Gennargentu este, de asemenea, casa unor animale sălbatice, cum ar fi muflonii și vulturi, precum și a multor specii endemice de plante.

În parc există multe trasee de drumeții și de trekking, care oferă oportunități de a explora frumusețea naturii, inclusiv Cascada Lequarci și Vârful Bruncu Spina, cel mai înalt punct din Gennargentu, la 1.829 de metri.

Parcul Național Gennargentu este, de asemenea, un loc important pentru iubitorii de arheologie și istorie. Aici se găsesc numeroase situri arheologice, inclusiv nuraghe (turnuri vechi), tombe de giganti (morminte megalitice) și alte structuri vechi, care datează din perioada preistorică și a civilizației nuragice.

O altă atracție importantă în parc este Lago di Gusana, un lac pitoresc care oferă o priveliște frumoasă asupra peisajelor înconjurătoare.


Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele turistice importante din Sardinia. Insula are multe alte atracții turistice, inclusiv plaje uimitoare, orașe pitorești, situri arheologice și o gamă largă de sporturi nautice și activități de agrement.


Cele mai populare plaje din Sardinia, zona Alghero

 
 

Zona Alghero are o mulțime de plaje frumoase, așa că există o mulțime de opțiuni din care să alegeți. Iată câteva dintre cele mai populare plaje din zona Alghero:

  1. Spiaggia Maria Pia - Aceasta este o plajă populară situată la nord de Alghero, cu nisip fin și ape cristaline. Este o plajă destul de mare, care oferă spațiu suficient pentru toți vizitatorii, iar în apropiere se află o serie de baruri și restaurante.
  2. Spiaggia di Bombarde - Această plajă cu nisip fin și apă cristalină se află la aproximativ 10 km de Alghero. Este o plajă populară, dar poate deveni destul de aglomerată în timpul sezonului de vârf. Aici există și un club nautic, astfel încât puteți închiria echipament de sporturi nautice sau puteți participa la lecții de surfing sau windsurfing.
  3. Spiaggia del Lazzaretto - Această plajă frumoasă se află la aproximativ 5 km de Alghero și este una dintre cele mai frumoase plaje din zonă. Este mai mică decât alte plaje, dar are nisip fin și ape cristaline, ceea ce o face o destinație populară pentru înot și snorkeling.
  4. Le Bombarde - Acesta este un complex turistic de plajă situat la aproximativ 12 km de Alghero, care oferă acces la mai multe plaje frumoase. Plajele sunt de nisip fin, iar apele sunt cristaline. Aici există, de asemenea, o serie de baruri și restaurante, precum și o serie de facilități de agrement, cum ar fi terenuri de tenis, terenuri de fotbal și terenuri de golf.
  5. Spiaggia di Porto Ferro - Această plajă izolată se află la aproximativ 20 km de Alghero și este una dintre cele mai puțin aglomerate plaje din zonă. Are nisip fin și ape cristaline, ceea ce o face o destinație populară pentru înot și snorkeling. Aici există, de asemenea, un restaurant și un parc natural, astfel încât puteți petrece o zi întreagă relaxându-vă în natură.
 
Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 41 hoteluri

oferta
speciala
de la 1767  1730  / camera * 2 adulti | perioada 21.09.2024 - 28.09.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 2088  1809  / camera * 2 adulti | perioada 20.06.2024 - 27.06.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 2198  1967  / camera * 2 adulti | perioada 27.06.2024 - 04.07.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 2038  2006  / camera * 2 adulti | perioada 21.09.2024 - 28.09.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 2058  2026  / camera * 2 adulti | perioada 21.09.2024 - 28.09.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 2599  2557  / camera * 2 adulti | perioada 21.09.2024 - 28.09.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 1079  1061  / camera * 2 adulti | perioada 21.09.2024 - 28.09.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii

- 219 €
de la 1418  1199  / camera * 2 adulti | perioada 20.06.2024 - 27.06.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 1389  1219  / camera * 2 adulti | perioada 20.06.2024 - 27.06.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 1358  1337  / camera * 2 adulti | perioada 21.09.2024 - 28.09.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 1446  1415  / camera * 2 adulti | perioada 12.09.2024 - 19.09.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii