Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Tip Oferta


Destinatie

Vezi mai mult

Facilitati

Vezi mai mult

Despre Lefkada Grecia

Lefkada este destinaţia perfectă pentru o vacanţă în familie sau cu prietenii, în care vă veţi bucura de soare, plajă şi de ospitalitatea oraşelor tipic mediteraneene.

Citeste mai mult

Despre Lefkada Grecia


Despre Insula Lefkada

Descoperiţi în următoarea vacanta Insula Lefkada, o destinatie din Marea Ionică mai puţin cunoscuta de turiştii români dar foarte apreciata de cei străini. Lefkada este o una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei. Veţi descoperi aici plaje nesfârşite, o vegetaţie luxuriantă şi sate tradiţionale unde se conservă intacte obiceiurile şi bucătăria autentică grecească.

Lefkada este destinaţia perfectă pentru o vacanţă în familie sau cu prietenii, în care vă veţi bucura de soare, plajă şi de ospitalitatea oraşelor tipic mediteraneene.


Lefkada (cunoscută și sub numele de Lefkas) este o insulă grecească situată în Marea Ionică, la nord-vest de Grecia continentală. Este cea de-a patra insulă ca mărime din Insulele Ionice și este legată de continent printr-un pod mobil lung de 50 de metri.

Insula este cunoscută pentru plajele sale frumoase, apele cristaline, sporturile nautice și peisajele pitorești. Porto Katsiki și Egremni sunt două dintre cele mai faimoase plaje ale insulei, cu apă turcoaz și stânci înalte.

Lefkada are o istorie bogată și este legată de mitologia greacă. Legenda spune că poetul grec Homer a murit pe Insula Lefkada si exista multe locuri cu semnificație mitologică, cum ar fi Templul lui Apollo din Episkopi.

Insula are o cultură tradițională puternică și o bucătărie locală delicioasă, cu preparate pe bază de pește proaspăt și produse locale, cum ar fi uleiul de măsline și brânza feta.

Lefkada este un loc popular de vacanță, iar sezonul turistic începe în general din luna mai și durează până în octombrie.


Lucruri de facut in lefkada

Există multe lucruri interesante de făcut în Lefkada, atât pentru iubitorii de plajă cât și pentru cei interesați de cultură și istorie. Iată câteva dintre cele mai populare activități turistice din Lefkada:

Explorarea plajelor - Lefkada are unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, cum ar fi Porto Katsiki, Egremni, Kathisma, Agios Nikitas și Pefkoulia. Aici poți face baie, snorkeling, surfing, kitesurfing sau doar să te relaxezi pe nisip.


Vizitarea satelor pitorești - Lefkada are multe sate pitorești, cum ar fi Nidri, Vassiliki, Sivota, Karya și Englouvi, unde poți explora arhitectura tradițională și cultura locală.

Închirierea de ambarcațiuni - Daca ai permis de conducere autovehicul, categoria B, atunci poți închiria o barcă sau un iaht și să navighezi pe Marea Ionică, să explorezi plajele și insulele înconjurătoare sau să pescuiești.

Vizitarea monumentelor și a obiectivelor turistice - În Lefkada poți vizita Templul lui Apollo din Episkopi, Castelul Agia Mavra, Muzeul Arheologic din Lefkada, Muzeul de Artă Populară din Karya și Muzeul de Artă Contemporană din Nydri.

Participarea la festivaluri și evenimente culturale - Lefkada are multe festivaluri și evenimente culturale pe tot parcursul anului, cum ar fi Festivalul de Jazz de la Lefkada, Festivalul de Teatru de la Nydri și Festivalul de Artă Populară de la Karya.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare lucruri de facut in Lefkada. Insula oferă o gamă largă de activități pentru toate gusturile și interesele de la relaxare la plaja pana la o vacanta activa si intens culturala.

 

Statiuni turistice in Lefkada

 

Lefkada are multe stațiuni turistice și sate pitorești, fiecare cu propriul său farmec și caracteristică. Iată câteva dintre cele mai populare stațiuni turistice din Lefkada:

Nydri - Este una dintre cele mai populare stațiuni turistice din Lefkada și este situată pe coasta de est a insulei. Aici poți găsi o gamă largă de hoteluri, taverne, cafenele și magazine, precum și un port de feriboturi care oferă servicii regulate către insulele din apropiere.

Vassiliki - Este situată pe coasta de sud-vest a insulei și este cunoscută pentru plajele sale frumoase, sporturile nautice și vânturile constante, care o fac o destinație populară printre iubitorii de windsurf și kitesurf.

Agios Nikitas - Este un sat pitoresc situat pe coasta de vest a insulei, înconjurat de munți și vegetație luxuriantă. Aici poți găsi o gamă largă de taverne și baruri și o plajă frumoasă.

Sivota - Este situată pe coasta de sud a insulei și este cunoscută pentru plajele sale frumoase și portul natural. Aici poți găsi o gamă largă de hoteluri, taverne și magazine, precum și servicii de închiriere de ambarcațiuni.

Lygia - un sat pescăresc situat pe coasta de est a insulei Lefkada, la aproximativ 5 km distanță de capitala insulei, orașul Lefkada. Este una dintre cele mai liniștite stațiuni din Lefkada, cu o plajă mică și o atmosferă relaxantă.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare stațiuni turistice din Lefkada, dar insula are multe alte destinații interesante care merită vizitate.

 

Cele mai frumoase plaje din Lefkada


Lefkada are câteva dintre cele mai frumoase plaje din Grecia și este o destinație populară pentru iubitorii de plajă și sporturi nautice. Iată câteva dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada:

Porto Katsiki - Aceasta este una dintre cele mai celebre plaje din Lefkada și este situată la sud-vest de insulă. Este cunoscută pentru apele sale turcoaz și pentru stâncile albe și abrupte care o înconjoară.

Egremni - Această plajă superbă este situată la sud-vest de insulă și este una dintre cele mai lungi și mai frumoase plaje din Lefkada. Este înconjurată de stânci înalte și oferă o priveliște spectaculoasă asupra Mării Ionice.

Kathisma - Această plajă frumoasă este situată pe coasta de vest a insulei și este cunoscută pentru apele sale cristaline și pentru nisipul fin. Este populară printre iubitorii de sporturi nautice.

Agios Nikitas - Această plajă pitorească este situată pe coasta de vest a insulei, lângă satul Agios Nikitas. Este înconjurată de stânci și oferă o priveliște spectaculoasă asupra Mării Ionice.

Pefkoulia - Această plajă superbă este situată pe coasta de vest a insulei și este cunoscută pentru nisipul fin și apele cristaline. Este populară printre iubitorii de surf și kiteboarding.

 

10 Obiective turistice in Lefkada

Insula Lefkada este o destinație turistică populară în Grecia, datorită peisajelor sale pitorești, plajelor frumoase și atracțiilor culturale. Iată câteva dintre cele mai populare obiective turistice din Lefkada:

  1. Plaja Porto Katsiki: Este una dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada și chiar din lume. Este o plajă spectaculoasă, cu apă albastră cristalină, stânci impresionante și nisip fin.

  2. Plaja Egremni: Este o plajă cu apă cristalină, nisip fin și stânci impresionante, aflată la poalele unui deal. Deși plaja a fost afectată de un cutremur în 2015, aceasta este încă o destinație populară pentru turiști.

  3. Plaja Kathisma: Este o plajă cu nisip fin și ape cristaline, situată la aproximativ 15 km sud-vest de capitala insulei, Lefkada.

  4. Rezervația Naturală a Golfului Porto Katsiki: Este o zonă naturală protejată, situată pe coasta de vest a insulei, care oferă oportunități de drumeții și explorare a peisajelor unice ale insulei.

  5. Castelul Agia Mavra: Este un castel bizantin situat la intrarea în orașul Lefkada. Acesta a fost construit în secolul al XIV-lea și este unul dintre cele mai bine conservate castele din Grecia.

  6. Satul tradițional Karya: Este un sat pitoresc, situat în interiorul insulei Lefkada. Aici se pot vedea case tradiționale, biserici vechi și meșteșugari locali care produc țesături și alte obiecte de artizanat.

  7. Muzeul Folcloric din Karya: Este un muzeu care prezintă istoria și cultura insulei Lefkada, cu expoziții de costume tradiționale, obiecte de uz casnic și alte artefacte istorice.

  8. Satul pescăresc Vassiliki: Este un sat situat pe coasta de sud-vest a insulei, popular pentru activitățile de windsurfing și kiteboarding datorită vântului puternic.

  9. Satul turistic Nidri: Este un sat situat pe coasta de est a insulei, cu o atmosferă vibrantă și o varietate de restaurante și baruri. Aici se pot organiza croaziere la insulele din apropiere și alte activități turistice.

  10. Manastirea Faneromeni: Este o mănăstire situată pe un deal deasupra orașului Lefkada, fondată în secolul al XVII-lea. Aceasta este una dintre cele mai importante locuri de cult din insulă și oferă o priveliște spectaculoasă asupra orașului și a mării.

 

Recomandari Cazare Lefkada


Hotel x

vezi ofera cazare Lefkada la Hotel x


Hotel x

vezi ofera cazare Lefkada la Hotel x


Hotel x

vezi ofera cazare Lefkada la Hotel x

 

Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 48 hoteluri