Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

SRI LANKA - Trip of a Lifetime cu Iulian Nichita

   Sri Lanka

2190 
Vezi detalii

Descriere

Sri Lanka era desemnată în 2019 de către Lonely Planet drept cea mai bună țară din lume de vizitat.
Dintre obiectivele turistice din Sri Lanka, Sigiriya și trenul Kandy - Ella erau pe #bucketlistul călătorilor din întreaga lume.

În noiembrie 2021 am petrecut 2 săptămâni în Sri Lanka pentru a verifica destinația, hoteluri, furnizori. Am făcut peste 1000 km cu tuktukul pe întrega țară și suntem pe deplin încrezători că vacanțele în Sri Lanka sunt, nu numai din capitolul "Trip of a Lifetime", dar și dintre cele mai sigure.

Până acum, 100 de turiști au ales să vadă Sri Lanka împreună cu noi.
 • avem 2 excursii de safari incluse, prima în Parcul Național Wilpattu și una în Parcul Național Minneriy/Kaudulla, pentru a avea timp suficient pentru a vedea elefanți, leoparzi, urs leneș, crocodili, manguste și bivoli
 • urcăm cele 1200 de trepte de la Sigiriya, a opta minune a lumii
 • mergem cu trenul Kandy - Ella, rută ce a fost declarată cea mai pitorească rută de tren din lume
 • vizităm plantațiile de ceai la Ella
 • vedem balene albastre la Mirissa
 • învătăm despre viața traditionala la sat într-un tur ce include orezării, livezi de mango și avocado, scorțișoară, cacao și piper
 • vizitam cele mai importante temple, inclusiv Templul Dintelui din Kandy
 • bem o bere Lion la ocean
 • facem stilt fishing
 • mancăm fish curry și coconut roti și bem suc de ananas, mango sau nuca de cocos în fiecare zi

...facem toate aceste lucruri

 • în grup restrâns
 • însoțit de @Iulian Nichita
 • alături de parteneri locali dragi - Ioana Luca, româncă stabilită în Sri Lanka din 2017, de la Meet Sri Lanka. Meet Sri Lanka este agentia Ioanei, născuta din dragoste de oameni și Sri Lanka și, așa cum spune chiar ea, din frustrarea că la joburile anterioare nu puteau oferi oamenilor o experienta autentică în Sri Lanka
 • numai împreună cu furnizori locali care promovează turismul etic și responsabil - sunt numeroase firme care organziează excursia de Whale Watching la Mirissa, dar una singură s-a remarcat prin responsabilate față de mediu - aceasta este Raja and the Whales și noi cu ei vom mergeZiua 1:  București - Colombo/ Negombo  
Întâlnire cu însoțitorul de grup la 11.50 pentru  îmbarcare pe zborul Fly Dubai, cu escală prin Dubai. Ajungem în Sri Lanka la ora 09.30 și vom face transferul către Anuradhapura/Wilppatu pentru safariul de a doua zi.
Cazare hotel 3*/ 4* în zona Anuradhapura.


Ziua 2: Safari Wilpattu - zi întreagă
Mic Dejun si apoi plecăm în primul safari din aceasta aventură.
Wilpattu este cel mai mare parc național din Sri Lanka, cu o suprafață de 130.000 de hectare. Este, de asemenea, cel mai vechi parc național care a fost redeschis după câțiva ani de închidere din cauza conflictului din țară. Cu câteva decenii în urmă, Wilpattu era cunoscut înaintea lui Yala pentru populația sa de leoparzi. O caracteristică unică a parcului național Wilpattu este că întregul parc este presărat cu lacuri naturale mari cu nisip, cunoscute sub numele de „Villus”. Villus colectează apa de ploaie și tinde să atragă fauna sălbatică mai ales în perioadele de secetă.
Întrucât parcul este foarte întins, vom face aici safari full day. Prânzul este inclus.
Sperăm să fim norocoși și să vedem elefanti, leoparzi, urs leneș, crocodili, manguste și bivoli. Seara, pornim către Habarana unde vom sta 2 nopți.
Cazare Habarana, hotel 3*/ 4*.


Ziua 3:  Sigiriya a opta minune a lumii și safari -Minneriy/Kaudulla sau Eco Parc

Mic dejun la hotel și apoi plecăm către Sigiriya.
Sigiriya este probabil motivul pentru care ați ales Sri Lanka.
Denumit de localnici și a a-8a minune a lumii, fortăreața aflată pe un platou stâncos masiv, la 370 de metri deasupra nivelului mării, atrage mii de turiști în fiecare an. Este probabil cea mai vizitată destinație turistică din Sri Lanka.
Urcarea dus întors va dura între 1,5 ore și 3 ore, în funcție de pregătirea fizică, de aglomerație dar mai ales de cât de des ne vom opri să admirăm priveliștea. Sunt aproximativ 1.200 de trepte până în vârful stâncii, unde vom splătit cu vederi panoramice fantastice asupra junglei.
În a doua parte a zilei mergem din nou la safari. Alegem de data acesta un parc natural mai mic, dar în care vom vedea probabil și mai multi elefanți.  Dacă tipul permite, ne oprim și pentru un tur într-un sat tradițional, lânga Habarana.
Cazare Habarana, hotel 3*/ 4*.


Ziua 4: Kandy  și Village Tour

Mic Dejun și apoi plecăm către Kandy.
Kandy este al doilea cel mai mare oraș din Sri Lanka. Este amplasat pe un platou înconjurat de munți, cu plantații de ceai și pădure tropicală cu o mare biodiversitate. Inima orașului este lacul pitoresc Kandy (Lacul Bogambara). Orașul Kandy este renumit pentru siturile sacre budiste, inclusiv Templul Dintelui (Sri Dalada Maligawa), cel mai important templu budist din Sri Lanka.
Din Kandy pornim într-o călătorie pitorească într-un sat tradițional, unde un localnic ne va face un tur ghidat și vom putea conversa cu sătenii și vom afla despre stilul lor de viață. Cutreierăm câmpurile de orez, palmieri și livezi de mango și avocado, cacao, piper, cuișoare, nucșoară și vanilie. Știți că scorțișoara adevărată vine din Sri Lanka?
Cazare Kandy, hotel  3*/ 4*.
 

Ziua 5: Drumeție Hanthana. Tren Kandy - Nannu Oya și vizită Nuwara Eliya. Seara, cazare în Kandy.
Mic dejun la hotel.
Dimineața, facem o mică drumeție în munții Hanthana. Nu vom uita prea repede peisajele de aici. După amiază luăm trenul către  Nannu Oya. Ruta Kandy - Nannu Oya face parte din ceea ce a fost numită cea mai pitorească rută de tren din lune - trenul Kandy - Ella. Călătorim la clasa a 2-a, ca localnicii/ cu localnicii.
Oprim la Nannu Oya pentru o scurtă vizită în țara ceailui la Nuwara Eliya. Autocarul ne așteaptă în Nannu Oya și seara plecăm către Ella.
Cazare Ella, hotel 3*/4*.


Ziua 6: Ella - Drumeție Ella Rock, Vizită Fabrica de Ceai

Mic dejun la hotel.
În Ella vom simți un aer de vacanță european. Găsim terase, restaurante, muzică live, cocktailuri bune și putem face și un pic de shopping. Oprim aici pentru 2 zile pentru a ne bucura din plin de acest minunat orășel de munte, făcut faimos de trenul Ella - Kandy și de Nine Arch Bridge.
Facem o drumeție de cca 10 km la Ella Rock. Traseul în sine nu este deosebit de greu, dar este o excursie un pic aventuroasă, iar priveliștile panoramice incredibile o fac să merite din plin. Excursia la Ella Rock dureaza 3-5 ore.
În a doua parte a zilei vizităm o fabrică de ceai  unde vom vedea plantațile și vom afla de la localnici care este secretul ceaiului de Ceylon, al doilea cel mai mare produs de export din Sri Lanka după textile. Se poate achizitiona ceai negru si verde de la fabrică, un suvenir excelent din Sri Lanka.
Cazare Ella, hotel 3*/4*.


Ziua 7:  Little Adam's Peak, Nine Arch Bridge, cascade. Dupa amiaza plecare către Miriisa
Mic Dejun la hotel.
Rămânem în Ella pentru că mai sunt multe lucruri de făcut. De dimineață mergem către Nine Arch Bridge pentru a face o poză cu vestitul pod iar apoi urcăm către Adam's Peak. În a doua parte a zilei plecăm către plajă și ne răsfățăm cu un cocktail sau un suc natural, preparat din fructe proaspete.
Cazare Mirissa hotel 3*/4*.


Ziua 8, Ziua 9: Mirissa/ Unawatuna
Mic Dejun la hotel.
Rămânem la plajă, deci nu uitați crema de soare. Avem 2 zile pentru a ne bucura de zona de plajă. Opțional, vă recomandăm câteva excursii:

Whale Whatching
Mirissa este dintre cele mai bune locuri din lume pentru a vedea balena albastra și cașalot, iar februarie este chiar sezonul lor.  Nu ratați această experiență, va fi magnific.

Excursie în Galle și pe coastă
Galle este un oraș patrimoniu UNESCO, o fostă fortăreață portugheză. Pe lângă istoria extrem de frumoasă a locului, veți găsi aici aerul de vacanța din Ella - magazine de bijuterii, magazine de suveniruri, cafenele cochete și restaurante cu preparate delicioase.

Galle este o bijuterie. Vechiul port comercial este exotic și vă va cuceri prin frumusețea sa. Fostă fortăreață portugheză și oraș patrimoniu UNESCO, Galle este o încântare de explorat pe jos.

Stilt fishing
Ei bine, aceasta este o experiență în sine. Și puține lucruri spun Sri Lanka mai bine decât stilt fishing.


Ziua 10:  Colombo și decolare către București
Mic Dejun la hotel.
Ultima zi în Sri Lanka o dedicăm orașului Colombo.
Checkout dupa micul dejun și plecare către Colombo. Tur de oraș și timp liber pentru shoppinng. Sosire ziua urmatoare in Bucuresti.Orar de zbor - Fly Dubai ianuarie 2024
18 ianuarie 2024 Bucuresti - Colombo 14:35 - 09:30
29 ianuarie 2024 Colombo - Bucuresti 01:55 - 15:10  


Tarif: 2190 EUR/persoană în cameră dublă 
Supliment single: 150 EUR
Tariful este valid pentru un grup de minim 20  pers. Pentru grup mai mic, tariful se recalculeaza ( supliment  150 EUR/pers pentru grup de 15-20 pers)


Modalitate de plata:
avans 350 EUR/pers la rezervare
350 EUR/ pers pers pana pe 15 octombrie 2023
integral cu 21 de  zile înainte de check in.

Tariful include:

 • zbor Fly Dubai, cu escală în Dubai
 • taxe de aeroport
 • bagaj de mana și bagaj de cală
 • 9 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri de 3/4 *
 • transport local conform cu itinerariul, autocar 32 locuri, cu aer conditionat
 • ghid local
 • full Day Safari În Parcul National Wilpattu, cu prânz inclus
 • urcare la Sigiriya (taxa Sigiriya inclusă)
 • safari -Minneriy/Kaudulla sau Eco Parc / jumătate de zi
 • Village Tour în Kandy
 • Tur de oraș în Kandy
 • Drumeție Hanthana
 • Bilet de tren clasa a 2a, Kandy - Nannu Oya
 • Drumeție Ella Rock
 • Vizită la Fabrica de ceai din Ella
 • Tur de Ella cu  Little Adam's Peak, Nine Arch bridge, Cascade


Nu include:

 • asigurare medicală și storno
 • taxă de viză ( 58 USD), se achita separat
 • bacșiș pentru ghizii locali
 • excursiile opționale (Whale Whatching/ Lagoon safari - Kogala / Stilf Fishing / Seară sri lankeză)

Cost excursii neincluse Sri Lanka - Trip of a Lifetime (cost orientativ)
 • Whale Whatchin in Mirissa - 56 USD/persoana
 • Lagoon safari - Kogala - intre 15 - 25 USD/persoana
 • Stilt fishing - 15 - 20 USD/persoana
 • Seara sri lankeza -50 USD/persoana

Documente necesare calatoria Sri Lanka

 • pașaport valid încă 6 luni de la data întrării în țară
 • viză


Servicii incluse

zbor Fly Dubai, cu escală în Dubai taxe de aeroport bagaj de mana și bagaj de cală 10 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri de 3/4 * transport local cf cu itinerariul, autocar 32 locuri, cu aer conditionat ghid local ghid român însoțitor - Ioana Luca pentru Habarana - Kandy - Ella  full Day Safari În Parcul National Wilpattu, cu prânz inclus urcare la Sigiriya (taxa Sigiriya inclusă) safari -Minneriy/Kaudulla sau Eco Parc / jumătate de zi Village Tour în Kandy Tur de oraș în Kandy Drumeție Hanthana Bilet de tren clasa a 2a, Kandy - Nannu Oya Drumeție Ella Rock Vizită la Fabrica de ceai din Ella Tur de Ella cu Little Adam's Peak, Nine Arch bridge, Cascade

Detalii

 • Tip serviciu: Pachet
 • Transport: avion
 • Plecare din: Bucuresti
Servicii
Perioada
Pret
Plata
Anulare
Status
Rezervare

Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.

Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.