Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

ISLANDA - Aventură pe Ring Road cu Iulian Nichita - August 2024 - 1 loc disponibil

   Islanda

2550 
Vezi detalii

Descriere

1 singur loc disponibil, partaj doamnaISLANDA  - Aventură pe Ring Road cu Iulian Nichita - august 2024

📍zbor din București cu o escală 

📍7 nopți cazare cu mic dejun inclus 

📍grup restrâns și transport minivan 8+1

📍ghid însoțitor din România - Iulian Nichita


Islanda are un singur drum principal: Ruta 1 sau Ring Road. Acest drum face ocolul insulei, are o lungime de 1.332 km și permite vizitatorilor să vadă toate regiunile, cu excepția Westfjords și Peninsula Snæfellsnes.


În august plecăm pe Ring Road. Includem: 

📍Thingvellir: Vom sta la intersecția a doua mari plăci tectonice: Nord Americana si Eurasiatica. 

📍Gheizerele Strokkur si Geysir: Vom vedea unul dintre cele mai faimoase gheizere din lume, Geysir - ce a dat numele întregii clase de fenomene geotermale. 

📍Ghetarul Vatnajokull – Cel mai mare ghetar din Europa (cca 8000 km2): Petrecem 3 ore în inima ghețarului. 

📍Laguna Glaciara Jökulsárlón: Facem un selfie pe faimoasa Diamond Beach și ne vom plimba cu barca amfibie

📍Goðafoss, Gullfoss și Skogafoss: Vizitam cele mai frumoase cascade din Islanda 

📍Plaja Solheimasandur: Vom vedea avionul abandonat pe plaja cu nisip negru 

📍Dimmuborgir: Vom vedea formațiunile vulcanice ce au dat numele formației de black metal

📍Akureyri - Husavik: Vom vedea balene în sălbăticie, în cel mai bun loc din lume pentru observarea balenelor

📍Ape termele: Vom face baie în cele mai frumoase locuri din Islanda, cel mai probabil și la Laguna Albastra

📍Beer SPA: Poate vom merge si la un alt fel de SPA. 

📍Reykjavik: Vom vizita împreună Hallgrimskirkja si Rainbow Street. 

 

Ziua 1 - 24 August 2024: Islanda, venim!

Întâlnire la aeroport la ora 11:00 AM pentru destinația Reykjavik. Avem zbor Austrian Airlines cu o escală de 7h5min la Viena. La ora 21:00 ne îmbarcăm din Viena către destinația noastră din Islanda, capitala Reykjavik, unde ajungem la 23:20.

Preluăm mașina de la aeroport, facem transfer către hotel și ne cazăm.

Cazare Reykjavik: Fosshotel Lind - Reykjavik 3*, mic dejun inclus, camere duble cu baie privată 


Ziua 2 - 25 August 2024: Golden Circle, Craterul Kerid, Skogafoss, Solheimasandur Plane Wreck și Dyrhólaey


Golden Circle este cel mai faimos tur din Islanda. Este adevărat că este și cel mai aglomerat, dar peisajul este superb și nu poate fi ratat. Vizităm Parcul Național Thingvellir, Zona Geotermală Geysir, Cascada Gullfoss și Craterul Kerid, după care ne îndreptăm către Vik, cu opriri la Solheimasandur și Dyrhólaey.

Distanță parcursă:  325 km 


Thingvellir: Vei sta la intersecția a doua mari plăci tectonice: Nord Americana si Eurasiatica.  În anul 2004, a fost inclus în patrimoniul UNESCO drept unul dintre cele mai frumoase și mai interesante locuri de pe Terra. Este și o zonă de importanță istorică - locul unde Alþingi, primul parlament islandez (unul dintre cele mai vechi parlamente din lume), a fost fondat în 930 d.Hr.


Geysir: Este o zonă geotermală în care se află unul dintre cele mai faimoase gheizere din lume, Geysir - ce a dat numele întregii clase de fenomene geotermale. Cu toate acestea, Geysir însuși nu mai erupe regulat, dar alături de el se află un alt gheizer numit Strokkur, care erupe la intervale regulate și pe care îl vom putea admira.


Cascadele Skogafoss si Gullfoss: Două dintre cele mai vizitate și iubite cascade din Islanda.


Craterul Kerid - Lac pitoresc ce ocupă un crater vulcanic format în circa 4.000 î.e.n., accesibil pe jos -  taxa de intrare este de cca 3 euro/pers și se achită separat, la fata locului. 


Solheimasandur Plane Wreck:  Epava avionului de pe plaja Solheimasandur este una dintre atracțiile neobișnuite și foarte fotografiate in Islanda. Plaja Solheimasandur se află in apropierea orașului Vik iar accesul catre epavă necesită o plimbare de aproximativ 4 km de la șosea.

Avionul abandonat este un Douglas DC-3 care s-a prăbușit pe plaja Solheimasandur în 1973. Din fericire, toți pasagerii au supraviețuit prăbușirii dar motivul exact al prăbușirii rămâne un subiect de dezbatere și speculație. De-a lungul anilor, a devenit o atracție turistică datorită aspectului său neobișnuit și locației izolate.  Imaginea avionului izolat pe nisipul negru al plajei și înconjurat de peisajul vast atrage numeroși fotografi și turiști.

Era, până relativ de curând o atracție de nișă. Justin Bieber l-a inclus în videoclipul melodiei I'll Show You în 2015 și de atunci, este nelipsit din itinerariu călătorilor. 

 

Dyrhólaey: Dyrhólaey este o peninsulă cunoscută pentru stânca de bazalt - o formațiune spectaculoasă, caracterizată de arcuri naturale și un turn înalt de bazalt. Această stâncă oferă priveliști uimitoare asupra coastei oceanice și este adesea locul de cuibărit pentru păsările marine, inclusiv pufini.

Cazare Vik - Hotel Vik 3* sau similar, mic dejun inclus, camere duble cu baie privată 


Ziua 3 - 26 August 2024: Reynisdrangar, Laguna Glaciară Jökulsárlón, Diamond Beach. Optional, Ice Cave Tour în  Parcul Național Vatnajökull și plimbare cu barca amfibie pe Laguna Glaciara Jökulsárlón.


Poate cea mai frumoasă zi. Începem cu plaja Reynisdrangar, vizităm pe drum Cascada Stjórnarfoss și facem o mică plimbare în Canionul Fjaðrárgljúfur pentru ca, în a doua parte a zilei, să ajungem la Parcul Național Vatnajökull pentru a explora ghețarul. 

Probabil că ați văzut deja faimoasele fotografii ale peșterilor de gheață, emblematice pentru Islanda. Astăzi avem ocazia de a trai o astfel de experiență. 

Distanță parcursă:  295 km 


Reynisdrangar:  Reynisdrangar constă în trei stânci de bazalt, care se ridică din Oceanul  Atlantic și sunt rezultatul activității vulcanice și eroziunii.

În folclorul islandez, există mai multe legende și mituri asociate cu Reynisdrangar. Una dintre ele spune că stâncile sunt de fapt trolli care au fost transformați în piatră la răsăritul soarelui. O altă legendă spune că stâncile sunt nave de război vikinge, pietrificate, care încearcă să atace țărmul.


Jökulsárlón este un lac glacial pitoresc situat în sud-estul Islandei, renumit pentru ghețarii săi plutitori și peisajul spectaculos format de întinderile de gheață care se desprind de ghețarul Vatnajökull și plutesc în apele albastre ale lacului. Lânga Jökulsárlón se află faimoasa Diamond Beach. Excursii Opționale: 

📍 Ice Cave Tour în  Parcul Național Vatnajökull - durează 3 ore si costa cca 160 euro/pers. 

📍 Amphibian Boat Tour  pe Laguna Glaciară Jökulsárlón - durează 35 minute  și costă cca 45 euro/pers.  

Cei care nu doresc să rezerve excursiile opționale, pot rămâne pentru poze pe Diamond Beach.

Seara, cazare la Höfn - Berjaya Iceland Hotels 3* sau similar, mic dejun inclus, camere duble cu baie privată. Ziua 4 - 27 August 2024: Coasta de Sud-Est a Islandei 

Stokksnes - Pasul Almannaskard - Djúpivogur - Padurea Hallormsstaður. Seara, dacă timpul ne permite, ne relaxăm la băile termale Vok.

Distanță parcursă:  325 km 


După micul dejun, vizităm Stokksnes, trecem apoi prin Pasul si Tunelul Almannaskard, vizităm Djúpivogur, Breiddalsvik și Padurea Hallormsstaður. 


Stokksnes: e o plajă pitorească situată lângă Höfn ce oferă o combinație spectaculoasă de munți, mare și plaje de nisip negru. Este mai puțin aglomerată față de altele, iar fotografii o vor aprecia în mod special - adâncimea mica a apei din lagună creează  impresia că poți merge pe apă, iar muntele se reflectă perfect pe luciul apei.  Plaja este privată și o taxa de cca 5 EUR/pers se achită pentru acces. 


Pasul si Tunelul Almannaskard: Se afla la o altitudine de 660 de metri și oferă priveliști panoramice asupra regiunii montane și văilor înconjurătoare, cu pante stâncoase și câmpii acoperite de iarbă și licheni. Dacă avem noroc, este posibil ca aici sa vedem chiar și reni.Djúpivogur:  Djúpivogur este un mic oraș (unul dintre puținele orașe din regiunea de est a țării) situat pe coasta de est a fiordului Berufjörður. Acest oraș pitoresc este recunoscut pentru frumusețea sa naturală și pentru activitățile tradiționale de pescuit. Djúpivogur este renumit pentru o serie de sculpturi din piatră așezate în lungul țărmului, ce  reprezintă ouă de păsări locale și au fost create de artistul local Sigurður Guðmundsson. Ouăle din Golful Fericirii adaugă o notă artistică distinctivă peisajului orașului.

Breiðdalsvík: Breiðdalsvík: Micuța comunitate de numai 139 de locuitori are un hotel, piscina, magazin și..  o berărie artizanală. Am zis că merită o mică oprire.


Padurea Hallormsstaður: Hallormsstaður este cea mai mare pădure din Islanda și este situată în apropierea lacului Lagarfljót. Pădurea acoperă o suprafață de aproximativ 740 de hectare și este compusă în principal din pini norvegieni și mesteceni. Există trasee amenajate care permit vizitatorilor să exploreze frumusețea naturală a acestei regiuni iar în apropiere găsim câteva plăci de piatră vechi care conțin inscripții runice cu importanță istorică.


Vok Baths: Băile Vök reprezinta cel mai mare centru balnear din estul Islandei si are două piscine la nivelul lacului, bazine fierbinți cu vedere spre lac și un tunel care duce în lac.  Băile Vok oferă o saună, un bar într-una dintre piscine și un Tea Bar care folosește ierburi islandeze și apă de izvor pentru a produce ceai tradițional de plante. Există vestiare cu dușuri și o recepție unde puteți închiria costume de baie și prosoape, precum si un restauran unde se servesc supe de sezon și preparate locale.


Cazare Egilsstadir, Hérað - Berjaya Iceland Hotels -  3*, mic dejun inclus, camere duble cu baie privată Ziua 5 - 28 August 2024: Coasta de Est - 250 km, Egilsstadir - Akureyri

Călătorim către Lacul Myvatn, vizităm Canionul Jökulsárgljúfur și Cascada Dettifos, și, după o scurta oprire la Băile Myvatn, vizităm Goðafoss și apoi ne cazăm la Akureyri. 

Distanta: 335 km


Canionul Jökulsárgljúfur: Canionul Jökulsárgljúfur este un canion impresionant din Islanda, oferind peisaje spectaculoase cu stânci înalte, cascade impunătoare și vegetație luxuriantă.

Canionul are aprox 25 de km lungime iar forma sa a fost creată prin procese de eroziune si oferă trasee de drumeții cu priveliști minunate și cascade impunătoare. Este un loc popular pentru iubitorii de natură și aventurieri care doresc să exploreze frumusețea naturală a Islandei.


Cascada Goðafoss (Cascada Zeilor) este o cascada situată în nordul Islandei și este una dintre cele mai frumoase cascade din Islanda. Se găsește în apropiere de drumul principal 1 (Ring Road) și este ușor accesibilă pentru turiști. 

Numele cascadei are origini legate de convertirea la creștinism în Islanda la începutul secolului al XI-lea. Potrivit legendei, la acea vreme, un conducător local a aruncat statuile zeilor păgâni în această cascadă, marcând astfel schimbarea religioasă.

Cascada Goðafoss are o lățime de aproximativ 30 de metri și o cădere verticală de aproximativ 12 metri. Peisajul înconjurător este marcat de stânci și vegetație verde, iar cascada în sine are o formă semicirculară.

Cascada atrage mulți turiști și fotografi datorită frumuseții sale naturale și accesibilității, fiind un punct popular de oprire pentru cei care călătoresc în nordul Islandei.


Cascada Dettifoss: Aflată în partea de sus a canionului, cascada Dettifoss este o atracție majoră și un punct de referință în regiune, cu un debit impresionant de apă și un zgomot puternic. Pe lângă Dettifoss, în canionul Jökulsárgljúfur există și alte cascade notabile, cum ar fi Selfoss și Hafragilsfoss, ce contribuie la peisajul spectaculos al canionului.


Lacul Mývatn este considerat unul dintre cele mai frumoase și interesante locuri din Islanda. Numele său, "Mývatn", se traduce ca "Lacul Muștelor", sugerând o biodiversitate remarcabilă si o zonă importantă pentru păsări. Mývatn este al patrulea cel mai mare lac din Islanda și are o adâncime medie de aproximativ 2,5 metri, fiind format în urma activității vulcanice. În jurul lacului se găsesc numeroase formațiuni vulcanice impresionante - coloane bazaltice,  cratere vulcanice si o zonă cu formațiuni stâncoase ciudate.


Dimmuborgir, sau Cetatea Neagră, este o întindere dramatică de lavă din zona Lacului Mývatn. Plină de folclor, este una dintre cele mai populare destinații pentru călătorii din nordul Islandei.


În apropiere de Mývatn, există băi termale, cum ar fi Grjótagjá iar in partea de nord-est de lac, avem craterul Hverfjall -  un crater vulcanic masiv cu o formă circulară, oferind o priveliște spectaculoasă asupra regiunii. Profităm și facem o baie rapidă.   


De-a lungul timpului, Grjótagjá a devenit un obiectiv turistic important iar peisajul interior impresionant a fost inclus în diverse filme și seriale, inclusiv în celebrul serial "Game of Thrones". Într-una dintre scenele acestui serial, Jon Snow și Ygritte au o scenă romantică în peșteră.


The Myvatn Nature Baths: Stațiune termală situată într-o zonă cu activitate geotermală semnificativă, iar apa este îmbogățită cu minerale cu proprietăți benefice asupra pielii. Stațiunea oferă mai multe bazine termale cu temperaturi diferite, astfel încât vizitatorii pot alege nivelul de căldură potrivit.   Intrare: cca 45 EUR, optional. 


Cazare Akureyri, Akureyri - Berjaya Iceland Hotels 3*, mic dejun inclus, camere duble cu baie privatăZiua 6 - 29 August 2024: Coasta de vest, Akureyri - Whale Watching si Bird Watching 

Suntem în zona cea mai bună zona pentru observarea balenelor, așa ca le dedicam această zi. După amiază, mergem în căutarea pufinilor. 

Distanta: 175 km


Húsavík este un mic oraș situat pe coasta nordică a Islandei, cunoscut în mod special pentru activitatea de observare a balenelor - unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a vedea balenele în mediul lor natural. În timpul excursiilor de whale watching, turiștii au șanse mari să vadă diverse specii de balene si delfini, inclusiv balene cu cocoașă, balene cu bot lung, marsuini, balene albastre, balene ucigase, delfini și altele.

Sezonul de observare a balenelor este între aprilie și sfârșitul lunii octombrie. Cu toate acestea, cele mai bune luni sunt iunie, iulie și august. 

Cost orientativ: 100 EUR/pers, 3 ore După croazieră, vom porni către Tjörnes în căutarea pufinilor. Cu 8 până la 10 milioane de pufini care locuiesc pe insulă, Islanda găzduiește mai mult de 60% din întreaga populație de pufini de Atlantic din lume, iar aprilie - august este perioada cu cele mai mari șanse de a îi vedea. 


Seara, optional, putem încerca The Beer SPA. Cost SPA, cca 100 EUR/pers. 


The Beer Spa

The Beer Spa este o destinație unică prin faptul că oferă o experiență de relaxare în băi cu bere, combinând proprietățile benefice ale berii cu efectele terapeutice ale apei termale. Se spune că această combinație de malț, drojdie de bere si apa geotermala are beneficii pentru piele și poate contribui la relaxare.

The Beer Spa oferă saune, jacuzzi-uri și zone de relaxare ce creeaza o experiență plăcută. În timp ce te relaxezi în apă, poți savura bere proaspătă pentru a completa experiența.


Cazare Akureyri, Akureyri - Berjaya Iceland Hotels 3*, mic dejun inclus, camere duble cu baie privatăZiua 7 - 30 August 2024: Coasta de Vest a Islandei: Akureyri - Reykjavik. 

Pornim catre Reykjavik, explorânad coasta de vest a Islandei 

Distanta: 420 km 


Fiordul Borgarfjordur

Borgarfjörður este un fiord situat în partea de vest a Islandei, la 70 de km nord-vest de capitala Reykjavik. De-a lungul fiordului există câteva localități, dintre care cele mai notabile sunt Borgarnes și Akranes, ce oferă facilități turistice și sunt puncte de plecare pentru explorarea regiunii. Borgarfjörður este înconjurat de peisaje impresionante și variate. Zona este cunoscută pentru cascadele sale pitorești, precum Hraunfossar și Barnafoss, care se varsă dintr-un câmp de lavă. 


Fiordul Borgarfjörður este ușor accesibil cu mașina, iar drumurile oferă peisaje spectaculoase pe tot parcursul anului. Borgarfjörður oferă și alte atracții turistice, cum ar fi Deildartunguhver, cea mai puternică fântână termală din lume, și Grábrók, un complex vulcanic cu conuri de scurgere de lavă.


Drumetie pe Grabrok Vulcano

Grábrók este un complex vulcanic format din trei conuri, situat în vestul Islandei. Craterele sunt rezultatul erupțiilor vulcanice care au avut loc acum aproximativ 3.000 de ani. Acestea au creat formațiuni geologice remarcabile care atrag vizitatori dornici să exploreze peisajul vulcanic.

Grábrók poate fi explorat prin intermediul unor poteci și platforme de observare care oferă vederi panoramice asupra regiunii înconjurătoare. Există și un drum care duce aproape de vârful craterului, permițând vizitatorilor să se aventureze în apropierea craterului. Peisajul reflecta geologia spectaculoasă a zonei, remarcându-se în special vegetația specifica, adaptată solurilor formate pe câmpuri de lavă. Totodată se poate observa "pe teren" cum plantele colonizeaza câmpurile de lavă formate în urma erupțiilor.Izvorul Termal Deildartunguhver

Deildartunguhver este situat în apropierea orașului Reykholt și este ușor accesibilă cu mașina. Are un debit de apă de aproximativ 180 de litri pe secundă, ceea ce o face cea mai puternică fântână termală din lume în ceea ce privește volumul de apă.

Apa are o temperatură extrem de ridicată, ajungând până la 97 de grade Celsius. Deoarece este prea fierbinte pentru a fi folosită direct în băile termale, apa este folosită pentru a încălzi localitățile din împrejurimi.


Cazare Reykjavik, Hotel Fron 3*, mic dejun inclus, camere duble cu baie privatăZiua 8  - 31 August 2024: Reykjavik

Reykjavik este capitala și cel mai mare oraș al Islandei, situat pe coasta de vest a țării. Este centrul cultural, politic și economic al Islandei și găzduiește o varietate de atracții, evenimente și activități interesante. Este cel mai populat oraș din Islanda, deși populația sa este relativ mică în comparație cu alte capitale europene (122.853 din totalul de 335.439).

Orașul găzduiește diverse atracții turistice, printre care se numără Turnul Hallgrímskirkja, un impresionant turn de biserică; Harpa Concert Hall, o clădire modernă și centru cultural; Muzeul Național al Islandei, care prezintă istoria și cultura islandeză și lacul Tjörnin, un loc pitoresc pentru plimbări și observarea păsărilor.

Reykjavik este un centru cultural vibrant, oferind o gamă largă de evenimente artistice și culturale. Viața de noapte este animată, cu numeroase baruri, cluburi și pub-uri unde localnicii și turiștii se pot bucura de atmosfera de petrecere.

Ca și restul Islandei, Reykjavik se bucură de resurse geotermale iar numeroase băi termale, cum ar fi Blue Lagoon, sunt accesibile în apropiere.


Seara, transfer către aeroport. Decolam pe 1 septembrie 2024, la ora  01:05. Tarif: 2550 EUR/persoana 


Servicii incluse:

📍7 nopti cazare in hoteluri de 3*, camera dubla cu baie proprie

📍mic dejun inclus

📍zbor Bucuresti - Reykjavik - Bucuresti, cu escala in Viena la dus și Frankfurt la retur 

📍taxe de aeroport

📍bagaj de mână și bagaj de cală

📍transport cu minivan 8+1, Volkswagen Transporter sau similar  (combustibil inclus, taxe de parcare incluse pe toată durata sejurului)

📍 transfer aeroport - hotel - aeroport

📍 însoțitor de grup - Iulian Nichita


Servicii neincluse:

📍excursii optionale

📍asigurari medicale și storno

📍Intrările și excursiile opțioanle


Excursii Opționale:

📍Whale Watching in Akureyri - 100 EUR/pers

📍Ice Cave Tour în  Parcul Național Vatnajökull - 160 euro/pers. 

📍Plimbare cu barca amfibie pe Laguna Glaciara Jökulsárlón - 45 EUR/pers 

📍Laguna Albastră - cca 90 EUR/pers 

📍The Myvatn Nature Baths sau Vok Baths - cca 45 EURModalitate de plată:

📍avans 750 euro la înscriere

📍înca 750 pana pe 02 iunie 2024

📍integral cu o lună înainte de plecareLocuri disponibile: 8

Programul se poate suplimenta cu încă 4 locuri, situație în care se inchiriază suplimentar o mașină de 5 locuri în regim self drive.


Orar de zbor: 

Zbor  Austrian (escala Viena) / Lufthansa (escala Munchen) 

Bucharest - Reykjavik Sambata, 24 August 2024 13:15 - 23:20

Reykjavik - Bucharest Duminica, 1 Septembrie 2024 01:05 - 11:55


 

Documente necesare călătorie Islanda

pașaport sau carte de identitate

asigurarea medicala sau storno este opțională ( 80-150 lei/pers)

 


Pentru rezervari: 

Corina 0722 69 34 69 (telefon sau whatsapp) sau  contact@zepelintour.ro 

Servicii incluse

7 nopti cazare in hoteluri de 3*, camera dubla cu baie proprie mic dejun inclus zbor Bucuresti - Reykjavik - Bucuresti, cu escala in Viena la dus si Frankfurt la retur taxe de aeroport bagaj de mână și bagaj de cală transport cu minivan 8+1, Volkswagen Transporter sau similar (combustibil inclus, taxe de parcare incluse pe toată durata sejurului) transfer aeroport - hotel - aeroport însoțitor de grup - Iulian Nichita

Detalii

  • Tip serviciu: Pachet
  • Transport: avion
  • Plecare din: Bucuresti
Servicii
Perioada
Pret
Plata
Anulare
Status
Rezervare

Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.

Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.