Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

2 nopti Sighisoara + Tura de o zi cu Bicicleta Electrica la Saschiz

   Sighisoara, Romania


Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.

Descriere


Vara asta te trimitem la pedalat.

Nu oriunde, ci în inima Transilvaniei. Nu oricum, ci însoțit de probabil cel mai bun ghid din zonă.

Pe @Sergiu Paca îl urmărim de ceva vreme. Știam de turele fantastice de bicicletă pe care le organizează în zona Sighișoara - Viscri încă din 2009. Ne-a cucerit de când a spus "Safety first - toată lumea merge cu echipament de protecție, grupul nu poate fi mai mare de 6 persoane, pentru că de când fac eu turele astea așa am văzut că e mai bine". A crescut între colinele acestea, amenajează trasee, știe unde se mănâncă cel mai bine la prânz și cine are cele mai bune prune... pentru o pălincă desăvârșită. Că doar nu le-ai prăpădi pe un gem!

Să mai spunem și că e campion al României la downhill - categoria master?


Ne-ar fi plăcut să organizăm ceva împreună, dar era tot timpul ocupat cu turiștii veniți din Marea Britanie. Anul acesta, a venit rândul nostru.


Așadar, te trimitem la pedalat!

Iți propunem o vacanța de 2 nopți Sighisoara + 1 zi Tura de E bike full day Sighișoara - Saschiz - Sighișoara. O buna parte din traseu este pe ViaTransilvanica :)
Turul se poate rezerva pentru oricare 2 nopți, în perioada 1 aprilie - 1 noiembrie 2021. Programul este individual și recomandat pentru un grup de 6 prieteni.

Ziua 1:
Sosire in Sighișoara și cazare hotel 3* în cetate. Timp liber.

Ziua 2:
Mic Dejun. Întâlnire cu ghidul și instructaj ebike. În jurul orei 9.00 se pleacă către Saschiz. Zona este locul de joacă al ghizilor noștri - au crescut aici și, de mai bine de 10 ani, se ocupă de identificarea și marcarea traseelor de bicicletă din zona satelor saxone. Traseul este amenajat special pentru bicicletă și evită traficul și zonele aglomerate.

Plecarea din oraș se face pe Valea Mănăstirii. Prima parte a zilei se parcurge în urcare. Sunt 10 km până în culmea dealului, dintre care 4 km de asfalt. După "Crucea Vulcanului" (o intersecție în cruce cu troiță cum se cere la toate răspântiile) rămâne în urmă partea grea și începe traseul la umbra pădurii, pe poteca ADEPT, special construită pentru biciclete și care leagă Sighișoara de Viscri via Saschiz. Să tot fie vreo 10 km pe culmea dealului prin padure și pe pajisti până se virează stânga din traseul de pe muchie și coborârea spre Saschiz.

La prânz se face o pauză de masă la Saschiz, la Anca de la Casa de pe Deal. Anca face dulcețuri, iar șoțul ei, Charlie (zis Charlică), bere craft. Dacă avem noroc, le vom găsi și în meniu. Prânzul este inclus în pachet și avem timp și de povești.

Este un loc cu totul special pentru noi. Anca și Charile s-au cunoscut la Sibiu. El a lăsat zona Bordeaux, de unde provine, pentru a se stabili la Saschiz, unde a crescut Anca. Vorbește românește cu accest aredelenesc/ franțuzesc, o combinatie unică. Charlie este tâmplar și camerele de oaspeți, uzina de făcut dulcețuri dar și căsuța de turtă dulce unde mai organizează degustări de dulcețuri stau mărturie pentru dibăcia lui.

Anca face dulcețuri și zacuscă de peste 10 ani... sau făcea. Au avut și pentru comercializare, dar acum face numai pentru vizitatorii ei - cei doi au schimbat pe bere craft. Saschizul e zona cu tradiție în cultivarea hameiului, așa că așa ceva s-a potrivit perfect. Și dacă avem noroc să-i vizităm exact când deschide un lot nou, nu o sa uităm prea curând berea de Saschiz. Charlie și Anca transformă cam tot pe ce pune mâna în aur. Sună a clișeu, dar în cazul lor este adevărat.

Cu greu, după prânz, repornim către Sighișoara. Vom străbate unul din puținele drumuri agricole asfaltate din zonă, care ne va ajută să economism energie la întoarcerea spre casa. Vom urma Via Transilvanica până deasupra satului Daia de unde trecand din nou pe la Crucea Vulcanului vom folosi de data asta poteca ADEPT pentru a ne întoarce în Sighișoara.


În jur de ora 16.00 veți ajunge înapoi la hotel.
Seara, timp liber.

Ziua 3: Mic dejun si check-out.
Dacă doriți se poate asigura, opțional, o a doua tură de zi sau o jumătate de zi.


Tarif: 629 lei/pers
Plată și cu tichete de vacanță.
Tarif valid pentru un grup de minim 6 persoane plătitoare. Dacă nu ai gașca ta, ne poți spune și iți indicăm noi date pentru care au confirmat alti turiști.

Include:
închiriere ebike
tur ghidat pe ebike Sighișoara - Saschiz - Sighișoara
2 nopti de cazare la Hotel Sighișoara 3* (sau similar)
2 X mic dejun la hotel
1X prânz la Anca de la Casa de pe Deal, cu dulcețuri și cu bere craft
inchiriere echipament de protecție
ghid montan atestat și bun cunoscător al locurilor


Tariful nu include:
transport


Modalitate de plată:
avans 200 lei la rezervare și integral cu 2 săptămâni înainte de plecare. Plata se poate face card, cash, tichete de vacanța.

Ce echipament veți folosi:
Majoritatea bicicletelor electrice din flota sunt Haibike SDURO HardNine sau Haibike SDURO HardSeven 2020. Două dintre biciclete sunt din 2018 dsr, dar sunt servisate la zi și funcționează impecabil, la fel ca celelalte. Sunt câteva și Mondraker Prime.


Mituri despre Ebike, în caz că vă întrebați
Bicicletele electrice sunt pentru grași! GREȘIT!
Câți dintre noi vor să meargă într-o excursie ca să se întoarcă din ea mai în formă?!
Bicicletele electrice îți permit sa te bucuri mai mult de natura care te înconjoară, să poți sa lungești o pauză într-o poieniță însorită fără să te tot uiți la ceas, sa savurezi o bere la birtul satului dintre dealuri și să ai timp să schimbi o vorbă cu localnicii, să mănânci un prânz "slow food" fără sa te gândești ca o să ajungi să pedalezi pe întuneric la finalul zilei și de ce nu, să te bucuri mai tare de persoanele speciale care te-au însoțit în excursie.


Cazare:
Am ales pentru acest program Hotel Sighisoara 3* - o clădire istorică de la 1520, aflată chiar în inima cetății Sighișoara, la 50 m de turn. Hotelul deține un restaurant, o cramă și un mic centru SPA cu Jacuzzi, masaj, saună, fitness și servicii de kinetoterapie. Camerele au 20 mp și oferă baie privată. Parcarea este publică, se află în apropierea hotelului și este contra cost - cca 10 lei/zi.

Cui se adresează acest tur?
Bucuria unei plimbări cu bicicleta pe ColineleTransilvaniei devine acum accesibilă și pentru grupurile în care nivelul de pregătire fizică este diferit. Nu toți stăm, vorba aceea, toată ziua bună ziua, în șa și deseori vacanțele de acest tip sunt anulate din start întrucât oamenii resimt anxietate față de capacitatea lor de a ține pasul cu grupul sau de a finaliza un astfel de traseu.
Am spune că aceasta este partea cea mai frumoasă în ceea ce privește bicicletele electrice - „boostul” de pedalare permite oamenilor cu diferite niveluri de fitness să se bucure împreună de vacanță.
Folosim biciclete electrice de cea mai bună calitate pentru a îti oferi o experiență nouă. Turul nostru este recomandat pentru:

Cupluri
Cuplurile își doresc adesea o astfel de experiență, dar unul pedalează mai greu. Not any more!

Familii extinse, cu mai multe generații
Vacanțele de familie se confruntă cu aceleași provocări - nu toti membrii familiei pot merge la aceeași viteză sau parcurge aceeași distanță. Bicicletele electrice oferă o soluție pentru toată lumea de a participa și de a menține un nivel plăcut de efort.

Persoanele care nu pedalează des
Nu trebuie să îți mai faci griji că ești mai lent și nu vei putea să te bucuri de traseu.

Oricine!
Chiar și bicicliștii avizi sau turiștii experimentați se pot bucura de avantajele unei biciclete electrice. Un pic de ajutor când urcați dealurile este întotdeauna apreciat. Mai ales după o masă copioasă.


Info suplimentare:
Dacă doriți să stați mai mult, se pot organiza excursii suplimentare către Criț, Cloașterf, Șapartoc, Viscri, Meșendorf.
Turul se poate organiza și cu biciclete standard.
Pentru grupuri mai mari de prieteni/ teambuilding etc organizăm programe personalizate, cu bicicleta, plimbari cu caiacul, degustări de produse locale, participare la activități tradiționale.


Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.





















Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.