Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Tip Oferta


Destinatie


Despre Busteni Romania

Obiective turistice: Castelul Cantacuzino, Biserica Domnească, Monumentul Ultima Grenadă, Cascada Urlătoarea, Babele, Sfinxul, partia de schi Kalinderu - toate acestea la numai 129 km de Bucuresti.

Citeste mai mult

Despre Busteni Romania


Busteni, statiune pe Valea Prahovei



Distante: Distanta Bucuresti-Busteni  pe DN1 (E 15), cat si pe calea ferata,  este de 129 km. Distanta Busteni - Brasov distanta este de 37 km.

Bușteni este un orasel de munte în nordul judetului Prahova, in centrul României. Este localizat pe Valea Prahovei, la poalele Munților Bucegi si este situat la 135 km de București. Busteni se întinde pe circa 7 km de-a lungul văii Prahovei, între "Vadul Cerbului" și tunelul săpat în pintenul muntelui "Muchia Lungă".

Altitudinea medie a orașului Bușteni este de 850 m. Este una din cele mai populare stațiuni de munte, oferind panorame spectaculoase, o mulțime de oportunități și activități de vacanță, de la schi la excursii montane. Clima este specifică Culoarului Prahovean, cu ierni blânde și veri răcoroase.

Stațiunea Busteni, înconjurată de munți, a fost în anul 1916 locul unor confruntări militare în timpul Primului Război Mondial. În vârful Munților Caraiman, la altitudinea de 2.291 m, veghează un monument comemorativ înalt de 25 m, Crucea Eroilor Neamului, construit între 1926 - 1928. Monumentul a fost construit în memoria eroilor căzuți în primul razboi mondial, din inițiativa reginei Maria, cu bani colectați de la diverși deponenți, inclusiv Casa regală britanică și guvernele țărilor aliate.


Obiective turistice in Busteni


Pentru turiștii care nu caută neapărat drumețiile montane, stațiunea Busteni oferă o bogată paletă de obiective turistice atât în interiorul ei:
•  Casa scriitorului Cezar Petrescu- construită în 1918 (arhitectură tradițională).
•  Castelul Cantacuzino - construit in anul 1910 de catre Gheorghe Cantacuzino;
• Biserica Domnească - construită în anul 1889, ctitorie a regelui Carol I și a reginei Elisabeta, se remarcă prin arhitectura deosebită, dotările interioare (icoanele din interior sunt originale fiind pictate Gheorghe Tattarescu) și vechimea sa.
•  Casa Româno-Franceză.
•  Monumentul "Ultima Grenadă" - a fost ridicat în anul 1928 și dedicat eroului "Caporal Vasile Mușat".

cat și în exterior:

•  Monumente naturale: Cascada Urlătoarea, Babele, Sfinxul, Grupul Bătrânilor etc.
•  Rezervații naturale: Parcul Național Bucegi, Poiana Crucii, Babele etc.

Multe alte obiective turistice care merită vizitate se află în Sinaia (Castelul Peleș), Mănăstirea Sinaia etc, Bran (Castelul Bran), Râșnov, Brașov etc.


Partia de schi Kalinderu este situata in Busteni si va mira sau nu, este singura din tara care se afla in proprietatea Primariei, ceea ce probabil o face si una din cele mai bine dotate partii din Romania.
Ca nivel de dificultate partia de schi Kalinderu are un nivel mediu cu o inclinatie de 37% a pantei. Lungimea este de 1.500 m, latimea medie de 40 m si diferenta de nivel 300 m. Partia Kalinderu a fost omologata de Federatia Internationala de Schi, putand fi folosita si de catre sportive.

Partia Kalideru are si instalatie de produs zapada: o conducta de-a lungul intregii partii, 4 tunuri automate de produs zapada, 21 de hidranti si un bazin de apa cu o capacitate de 5.000 mc. Apa este captata direct din raul Valea Alba.

Pentru un strat de 20 cm de zapada instalatia trebuie sa functioneze 120 ore la o temperature de -4 grade Celsius si 72 ore la o temperature de -7 grade Celsius.



Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 67 hoteluri