Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Tip Oferta


Destinatie


Facilitati


Despre Tenerife Spania

Despre Tenerife Spania

• Insula Primaverii • Cel mai inalt punct din Spania - 3718 m...

Citeste mai mult

Despre Tenerife Spania


Tenerife, cunoscuta si ca Insula Primaverii, este cea mai mare, cea mai înalta (3718m) şi cea mai populata dintre insulele din Arhipelagul Canare.

Insulele Canare aparţin de Spania dpdv administrativ si de Africa dpdv geografic. Insula Fuerteventura este cea care se află cel mai aproape de Africa, la circa 100 km, in timp ce Tenerife se gaseste la aprox. 300 km. Din punct de vedere administrativ Insulele Canare sunt împărţite in două provincii spaniole: Provincia Santa Cruz de Tenerife de care apartin Tenerife, La Gomera, El Hierro si La Palma, si Provincia Las Palmas de Gran Canaria de care apartin Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria.

În ciuda faptului că toate insulele sunt de origine vulcanică sunt foarte diferite una fata de cealalta, de exemplu pe insula Tenerife domină munţii înalţi, iar pe insula Lanzarote domină munţii mai puţin stâncoşi şi mai puţin înalţi. Cel mai înalt punct de pe insulele Canare, care de fapt este şi cel mai înalt punct din Spania, este Pico del Teide de Teide 3718 metri. Vârful muntelui este acoperit de zăpadă timp de mai multe săptămâni în timpul "iernii" în timp ce pe plajele de pe partea sudică turiştii se bucură de temperaturi de 25 - 28 grade.

Temperatura apei Oceanului Atlantic este intre 20-23 grade C. Populaţia totală a insulelor este în jur de 1.5 milioane, din care o treime trăieşte pe insula Gran Canaria. Băştinaşii de pe insule sunt prietenoşi în general, dar în locurile unde s-a dezvoltat turismul ei au devenit mai atenti si mai suspiciosi cu strainii.

Veniturile principale provin din turism, agricultură şi comerţ. Se cultivă in cantităţi însemnate: banane, roşii, tutun si vita de vie.

Locuitorii insulelor adoră sărbătorile locale care ţin de obicei minim trei zile. Majoritatea festivităţilor sunt legate de religie şi in acest timp de la mic la mare se îmbracă in costumele locale tradiţionale şi se servesc mâncăruri tradiţionale. Cea mai vestită sărbătoare este Carnavalul, la care participa atît localnici cît şi turişti veniţi special pentru această ocazie, care ţine din februarie până în martie chiar o lună de zile, cu fel de fel de programe artistice, iar noaptea sunt organizate petreceri pe strada in costume de carnaval. Petrecerile de noapte încep oricum după ora 00.00 şi sunt mai aglomerate la sfârşituri de săptămână.
Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 96 hoteluri