Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Despre Evia Grecia

Evia este a doua cea mai mare insulă din Grecia, situată în Marea Egee, la est de peninsula Attica și de coasta continentală a Greciei. Evia este o insulă foarte frumoasă, cu o varietate de peisaje și plaje, cu munți pitorești, sate tradiționale și o istorie bogată.

Citeste mai mult

Despre Evia Grecia


Despre Evia

 

Evia (sau Eubeea) este a doua cea mai mare insulă din Grecia, situată în Marea Egee, la est de peninsula Attica și de coasta continentală a Greciei. Insula este de aproximativ 180 km lungime și are o suprafață de aproximativ 3.655 km².

Evia este o insulă frumoasă, cu o varietate de peisaje și plaje, cu munți pitorești, cu sate tradiționale și cu o istorie bogată. Cele mai importante așezări sunt orașele Chalcis și Eretria. Evia are o mare importanță istorică și a fost locuită încă din antichitate, fiind un centru important al culturii grecești. În prezent, insula Evia este populară printre turiști, oferind o gamă variată de activități, cum ar fi plimbări pe plajă, excursii montane, vizitarea siturilor arheologice și a satelor tradiționale.

Pe insulă există o mulțime de atractii turistice, cum ar fi templul din Artemis la Eretria, Castelul Kastelli la Chalkida, Biserica Sf. Nicolae la Avlonari, sau satul tradițional Steni, cunoscut pentru producția sa de miere și de dulceață.

Evia poate fi accesată cu feribotul din orașe precum Atena sau Volos, sau din insulele învecinate precum Skiathos sau Skopelos.

 

Cele mai frumoase plaje din Evia    Plaja Hiliadou - situată în partea de nord-est a insulei, aceasta este o plajă populară și impresionantă cu nisip fin și ape cristaline. Este adesea considerată una dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă.

    Plaja Agios Nikolaos - situată la aproximativ 40 km sud de orașul Chalkida, această plajă își datorează numele bisericii din apropiere și este un loc popular pentru înot și plajă.

    Plaja Kalamos - situată la aproximativ 27 km nord de Chalkida, aceasta este o plajă frumoasă cu ape cristaline și nisip fin. Este populară pentru sporturi nautice, cum ar fi windsurfingul și kiteboardingul.

    Plaja Karystos - situată la sud-est de insulă, aceasta este o plajă lungă și populară, cu nisip fin și ape cristaline. Este populară pentru sporturi nautice și este adesea comparată cu plajele din insula Creta.

    Plaja Pefki - situată la nord de insulă, aceasta este o plajă populară, cu nisip fin și ape cristaline. Este populară pentru sporturi nautice, cum ar fi windsurfingul și este adesea considerată una dintre cele mai frumoase plaje din partea de nord a insulei.

Acestea sunt doar câteva dintre plajele cele mai cunoscute din Evia, însă există multe altele care merită vizitate.

 

 

Obiective turistice Evia

 

Evia are o varietate de obiective turistice interesante, printre care se numără:

    Acropola din Chalcis - un sit arheologic situat pe dealul Kanithou din Chalcis, capitala insulei. Aici se pot vedea ruinele antice ale cetății și ale unui templu dedicat zeiței Athena.

    Canalul Euripus - un canal îngust care separă orașul Chalcis de insula Opuntia. Canalul este faimos pentru curenții săi puternici, care se schimbă de patru ori pe zi.

    Mănăstirea Galataki - o mănăstire ortodoxă situată în Munții Dirfi, la aproximativ 25 de kilometri de orașul Chalcis. Mănăstirea datează din secolul al XVIII-lea și oferă o vedere impresionantă a zonei din jur.

    Castelul Kastelli - un castel bizantin situat în Chalcis. A fost construit în secolul al VI-lea, pe ruinele unui castel roman, și a fost folosit ca fortăreață în timpul cruciadelor.

    Templele din Artemis și Hera - două temple antice situate în Eretria, care datează din secolul al V-lea î.Hr. Acestea sunt exemple impresionante ale arhitecturii grecești antice și au fost reconstruite în timpul perioadei romane.

    Satul Marmari - un sat tradițional situat în sud-vestul insulei, cunoscut pentru casele sale vechi și pentru portul său pitoresc.

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile turistice pe care le puteți vizita în Evia. Insula are multe alte obiective turistice interesante, cum ar fi muzee, galerii de artă, plaje și zone naturale protejate, cum ar fi Parcul Național Parnassus.

 

 

Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1 hoteluri