Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Despre Cipru de Nord Cipru

Despre Cipru de Nord Cipru

Litoral Cipru de Nord - Noua Antalya, va ofera resoturi cu all inclusive sau ultra all inclusive...

Citeste mai mult

Despre Cipru de Nord Cipru


Litoral Cipru de Nord

Famagusta este un oraș situat pe coasta de est a Ciprului si este capitala de facto a sectorului Gazimagusa al Republicii Turce a Ciprului de Nord, care este recunoscut doar de Turcia. Aceasta este și capitala regiunii Famagusta din Republica Cipru. Orașul este situat la est de Nicosia și are cel mai adânc port al insulei.

O mare parte din istoria orașului este obscură, deoarece nu există înregistrări scrise. Unii istorici sunt de părere că orașul a fost fondat de regele Ptolomeu Phidelphus din Egipt în 285 î.Hr. Se crede că orașul ocupă locul orașului antic Arsinoe. Orașul găzduiește o universitate, fiind popular pentru turiștii tineri și are o viață de noapte vibrantă. Famagusta este unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură medievală din estul Mediteranei și, în starea sa actuală de conservare, se poate compara cu vechile orașe Carcassone și Ragusa (Dubrovnik).

O zi întreagă petrecută în Famagusta vă va dezvălui o parte din istoria Ciprului. Orașul vechi este înconjurat de una dintre cele mai bune fortificații venețiene conservate în Mediterana de Est. Aici există o mulțime de clădiri medievale renascentiste, care pot fi vizitate. Din păcate, cele mai multe dintre ele au fost grav deteriorate în timpul asediului turcesc al orașului, în 1571.

Demne de remarcat sunt Catedrala Sf. Nicolae (convertită într-o moschee după cucerirea otomană și redenumită Lala Mustafa Pasa Moscheea) și Biserica Sf. Gheorghe cu frescele sale minunate. Partea de sud a orașului modern (cunoscută la nivel internațional ca Varosha) a fost închisă pentru public și este controlată de armata turcă. Puteți vedea zona ruinată de la Palm Beach, dar aveți grijă să nu faceți fotografii și să nu vă apropiați prea mult de zona împrejmuită.

În Famagusta veți găsi o varietate de magazine cu îmbrăcăminte și suveniruri. Cele mai multe magazine pot fi găsite de-a lungul Salamis Road. Orașul oferă o mare varietate de restaurante, atât în orașul vechi, cât și în orașul modern. Cele din orașul vechi sunt în mare parte situate în jurul Namik Kemal Square. Dacă sunteți un fan kebab vizitați restaurantul Aspava. Restaurantul Ginko oferă un meniu mai variat. În orașul modern, cele mai multe restaurante și baruri se află pe Salamis Road.
Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 21 hoteluri