Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Facilitati

Vezi mai mult

Despre Cappadocia Turcia

Cappadocia, una dintre destinațiile de top ale Turciei, a înregistrat un număr record de turiști în 2019 - 3,7 milioane, fiind în prezent printre puținele destinații către care se circulă în condiții normale.

Citeste mai mult

Despre Cappadocia Turcia


În 2019, Cappadocia a trecut pragul de 3 milioane de turiști pentru prima dată în istorie. Dintre aceștia, mai mult de 500.000 au ales și zborul cu balonul cu aer cald. În prezent, Turcia este una dintre destinațiile spre care se circulă liber, fără a fi necesar test COVID sau carantinare la întoarcere.


Cum arată o vacanță perfectă în Cappadocia? Am vizitat destinația pentru a găsi cele mai bune soluții. 


Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Cappadocia?


Vara (Iulie și August) este vârful de sezon, dar recomandarea noastra este  mai degrabă de a evita aceste luni. Este cald și arid, și, în plus și ocupat. Turiștii sosesc atât din circuite, cât și din excursii de o zi de pe litoral, ceea ce face ca totul să fie mai scump și mai înghesuit. 


Primăvara, între aprilie și mai și toamna, între septembrie și octombrie, sunt perioade minunate ale anului, în special pentru drumeții pe văi, cu vreme plăcută și precipitații scăzute. 


Cu toate acestea, merită menționat faptul că la începutul lunii aprilie tinde să fie mai vânt, ceea ce poate afecta programul zborurilor cu balonul. Iarna, clima continentală a Capadociei generează un strat gros de zăpadă, peisajul fiind pe cat de neobișnuit, pe atat de frumos.


Turiștii din Capadocia, destinație care se află pe lista patrimoniului cultural mondial al UNESCO din 1985, pot vedea faimoasele coșuri de zână, formațiuni stâncoase naturale, așezări subterane, mănăstiri istorice tăiate în stâncă, precum și să se cazeze la hoteluri tip boutique, ori să meargă în diferite tururi care includ și zborul cu balonul. Peste 559.618 de turiști au făcut plimbări cu balonul cu aer cald în primele 11 luni.Unde se mănâncă cel mai bine în Cappadocia?


Am pregătit mai jos o listă cu restaurante cu specific, numai bună de încercat:


Cappadocian Cuisine Restaurant

Chelnerii, bucătarii și gazdele sunt toți o familie în acest restaurant și se mândresc cu faptul că se ocupă cu prepararea bucătăriei tradiționale. Șansele sunt că veți fi întâmpinați la o masă în aer liber sau în interior de fermecătoarea gazdă a restaurantului din Cappadocia. În meniu, vă așteptați la mâncăruri proaspete de casă, inclusiv oale de lut și vinuri roșii locale la prețuri foarte rezonabile. Ușor în afara drumului principal, poate fi puțin greu de găsit, dar nu ar trebui să lăsați acest lucru să vă descurajeze. Doar ospitalitatea merită efortul.


Seten Anatolian Restaurant

Restaurantul Seten Anatolian Cuisine se bucură de vederi panoramice ale orașului și ale coșurilor sale de zână, dar principalul motiv pentru a lua masa aici este bucătăria. Pentru cei profund interesați de bucătăria anatoliană, Seten oferă cursuri de gătit: începând după micul dejun, vizitați piețele locale cu femei din Göreme care caută cele mai bune ingrediente, explicând ce este disponibil și de ce o aleg. Apoi va întoarceți la bucătăria restaurantului Seten din Cappadocia, pregătești masa sub îndrumarea gazdei tale (ajutat de un traducător) și, în cele din urmă, te bucuri de aperitivul, supa, felul principal și desertul pe care le-ai pregătit.


Elai Restaurant Cappadocia

Intrați în restaurantul Elai din Uçhisar, Cappadocia, și veți crede că sunteți la Istanbul. Odată cafeneaua preferată a localnicilor, Elai a devenit unul dintre cele mai bune restaurante din Cappadocia. Situat la umbra Castelului Üçhisar și cu vedere la o parte din Valea Roșie și Valea Porumbelului, terasa în aer liber oferă priveliști magnifice.


Lil'a Restaurant Cappadocia

Hotelul Museum este situat pe un deal în Uchisar și deține mai multe camere, terase și o piscină, toate oferind vederi fantastice asupra peisajului Cappadocia. Găzduiește, de asemenea, Lil’a, un restaurant cu experiențe frumoase și gourmet, precum și un bar și lounge pe terasă. Restaurantul este deschis zilnic pentru prânz și cină, iar aici vă puteți bucura de selecții rafinate de bucătărie turcească, alături de gusturile tradiționale din Anatolia și Cappadocia. Multe dintre produsele folosite în vase provin din grădinile hotelului.


Topdeck Cave Restaurant

Restaurantul Topdeck Cave din Cappadocia este unul dintre cele mai bine cotate din Goreme pe TripAdvisor și dintr-un motiv întemeiat. Mâncarea este delicioasă, serviciul este excelent iar recenziile oferite de către clienții restaurantului sunt pe măsura așteptărilor. Restaurantul este o afacere de familie, iar proprietarul a fost un renumit bucătar în Goreme înainte de a deschide restaurantul. Este situat la parterul casei familiei, într-o mică peșteră.


Muti Restaurant

Un semn distinctiv roz invită oaspeții în RESTAURANTUL MUTI. Bucătăria otomană și turcească, mâncărurile regionale și internaționale se amestecă într-o varietate de farfurii elaborate din meniul lui Muti. Bucătăria este rafinată și delicioasă, ceea ce s-ar putea numi „fuziune turcească inventivă”, bucătarul-șef creează combinații interesante și neobișnuite pe care probabil nu le-ați gustat înainte și s-ar putea să nu le gustați nicăieri altundeva. În plus, meniul listează și mâncăruri tradiționale, astfel încât toți clienții să poată găsi ceea ce le place.


Dibek Restaurant

O intrare acoperită de iederă înflorită îi întâmpină pe oaspeții restaurantului Dibek din Cappadocia, în centrul orașului Göreme. Atmosfera tradițională a clădirii vechi de 475 de ani este păstrată de mesele joase din lemn în jurul cărora oaspeții se pot bucura de mâncare tipic turcească și vin de casă. Găluștele, cunoscute local sub numele de manti, se numără printre tipurile preferate ale meniului restaurantului Dibek, împreună cu testi kebabı, kebab gătit lent pregătit (la rezervare) într-o oală de teracotă sigilată care este apoi spartă la masă.


Dimrit Café & Restaurant

Situat în vârful dealului din cartierul Esbelli, spre centrul orașului Ürgüp, Dimrit Café & Restaurant este locul ideal pentru prânz sau cină. O casă veche din piatră, înălțată pe un afloriment de piatră, a fost transformată în restaurant, oferind mese pe mai multe nivele. Există o terasă în aer liber, cu vederi spectaculoase asupra orașului și a văii. Restaurantul oferă o listă completă de mâncăruri turcești și internaționale la prețuri moderate, cu servicii atente. Dimrit este aproape de toate hotelurile, hanurile și pensiunile din cartierul Esbelli din Urgup, Cappadocia.Ce pot face într-o vacanță în Cappadocia? 


Excursia cu balonul cu aer cald, ce nu trebuie sa lipsească din itinerariul de vacanță în Cappadocia. Excursia se face la răsărit, dacă permit condițiile meteo, și durează aproximativ o oră. Recomandată este rezervarea în primele zile ale vacanței astfel încât, dacă vremea nu permite ridicarea baloanelor de la sol, excursia să poată fi reprogramată ulterior ( în limita locurilor disponibile ).


Green Tour - printre cele mai apreciate excursii organizate din zonă, acoperă puncte de interes precum : orașul subteran Derinkuyu, valea Ihlara, manastirea Selime, Pigeon Valley ( Valea Porumbeilor ).


- Derinkuyu: este un refugiu antic pe mai multe niveluri, la aproximativ 40 de kilometri de Goreme, în provincia Nevsehir. Din cele 36 de orașe subterane cunoscute în regiunea Cappadocia, Derinkuyu este cel mai adânc, extinzându-se la aproximativ 60 de metri adâncime. Este suficient de mare pentru a adăposti până la 20.000 de oameni, împreună cu animalele și proviziile lor alimentare. 


- Valea Ihlara: este un canion cu o adâncime de aproximativ 100 m și a fost format de râul Melendiz în urmă cu mii de ani. Mărginită de stânci înalte care ascund biserici tăiate în stâncă, este una dintre cele mai populare destinații de drumeții din Cappadocia. Se estimează că valea a găzduit mai mult de patru mii de așezări și o sută de biserici de piatră, decorate cu fresce. 


- Mănăstirea Selime: este o construcție uimitoare tăiată în piatră și cea mai mare structură religioasă din regiunea Cappadocia, cu o biserică de dimensiunea unei catedrale tăiată direct în rocă vulcanică. În secolele X / XI mănăstirea a fost transformată într-un caravanserai, un refugiu pentru călătorii și comercianții care călătoreau de-a lungul drumului mătăsii.


- Pigeon Valley ( Valea Porumbeilor ) : este situată între Göreme și Uçhisar și este ideală pentru plimbări, deoarece traseul este relativ ușor. Numele provine de la miile de cuiburi de porumbei care au fost săpate în stânci încă din cele mai vechi timpuri. Deși pot fi găsite în toată Cappadocia, acestea sunt deosebit de numeroase în această vale. 


Red Tour - cel de-al doilea cel mai apreciat tur organizat în Cappadocia, bifează în traseul său, printre altele, Uçhisar, muzeul în aer liber Goreme, satul Çavuşin, valea Pasabag, Urgup Fairy Chimneys ( hornurile zanelor ), Love Valley etc.


- Muzeul în aer liber Goreme : aflat în patrimoniul UNESCO din 1984, este cel mai vizitat obiectiv turistic din Cappadocia. Seamănă cu un vast complex monahal compus din zeci de mănăstiri și chilii tăiate în stâncă, situate una lângă alta, cu frumoase fresce ale căror culori își păstrează încă din prospețimea originală. 


- Satul Çavuşin : Vechiul sat, care a fost abandonat în urmă cu câteva decenii din cauza căderilor de stâncă, a fost sculptat în coasta dealului. Locuitorii din Çavușin locuiau în case tăiate într-un zid masiv de stâncă.


- Urgup Fairy Chimneys ( Hornurile Zanelor ) : formațiuni geologice cu forme atipice.


- Uçhisar - de fapt un horn de zână, cel mai mare din Cappadocia, poartă numele de castel. În perioada bizantină a avut rol de fortăreață, datorită poziției sale strategice. Împreună cu Ortahisar și o formațiune de stâncă asemănătoare de la Urgup (acum în ruine), au oferit mijloacele pentru un sistem de avertizare timpurie ce folosea oglinzi și lumini, trimițând mesaje între cele 3 cetăți.


Excursie cu ATV-ul într-un cadru natural deosebit, pentru cei în căutare de adrenalină.


Excursie de 1 zi la ski, pe Muntele Erciyes. Cu plecare dimineață și retur seara la hotel, excursia include transport cu autocarul, echipament de schi, masa de pranz. Disponibilă în sezonul de iarnă ( decembrie - martie ).


Baie turcească - o vizită în Turcia nu poate trece fără experiența unui hammam.


Sema- ceremonia dervișilor rotitori - este un ritual vechi de 700 de ani ce combină recitări din poemele Mevlānā, pasaje din Coran acompaniate de muzică tradiţională orientală şi dansul dervişilor, ce intră în transă putând în acest fel să execute la nesfârşit rotiri în jurul propriei axea


Care sunt top 3 cele mai bune excursii în Cappadocia? 


Excursia cu balonul cu aer cald nu trebuie ratată. Green Tour și Red Tour acoperă foarte mare parte din principalele obiective turistice din Cappadocia.
Care sunt cele mai bune hoteluri în Cappadocia?


La o privire atentă, poți găsi atât opțiuni tip buget, cât și hoteluri de lux cu cele mai sofisticate dintre servicii. Ține însă cont de faptul că destinația este una aparte și o cazare la un hotel în stâncă poate fi o experiență pe cât de fascinantă, pe atât de diferită față de ceea ce ești obișnuit, chiar și în cazul hotelurilor din gama de lux. Majoritatea hotelurilor beneficiază de servicii SPA și piscină exterioară, unele dintre ele și de piscină interioară. Ți le prezentăm pe cele mai apreciate în cele ce urmează:


Sultan Cave Suites (Goreme) - Hotelul cu cea mai faimoasă terasă din Cappadocia

Este în același timp și hotelul care apare în cele mai multe dintre materialele de promovare a destinației. Hotelul oferă o priveliște deosebită și este menționat adesea între locurile cele mai bune pentru fotografiat.


Yunak Evleri Cave Hotel (Urgup)- Camere în peșteră datând din secolul V si VI

Un hotel cu o istorie pe măsura celor 120 de camere pe care le conține. Băile de marmură și elementele de lux se îmbină de excepție, hotelul păstrând în același timp un aer intim și cochet.


Kayakapi Premium Caves - Cappadocia - Primul și singurul boutique hotel din Cappadocia

Hotelurile de tip boutique nu sunt neapărat specifice destinației, însă existența câtorva dintre ele face deliciul turiștilor. Kayakapi este primul astfel de hotel, în 2019 bucurându-se de recunoașterea drept Best Luxury Hotel in The World din partea Tripadvisor.


Museum Hotel Cappadocia - Unul dintre cele mai exclusiviste hoteluri din Cappadocia. Camere cu robinete cu vin. Și nu numai atât.

Un hotel cu doar 30 de camere, însă care a obținut deja o serie de premii importante: Best Luxury Gourmet Hotel In Turkey - World Luxury Hotel Awards 2017, Memorable Experience Trophy Relais & Chateaux Awards 2019 // Best Boutique meeting hotel in Europe World Luxury Hotel Awards 2015 // Best Boutique / Special Category in Turkey // Best Hotel architecture in Europe 


Argos In Cappadocia

Un hotel cu o capacitate de 51 de camere, construit într-o fostă mănăstire.


Aydinli Cave Hotel

Un mic și cochet hotel de numai 14 camere, aparținând unei gazde primitoare. Nu ca te-ai entuziasma să fii unul dintre cei care apucă să rezerve o camera la acest hotel?


Eyes Of Cappadocia Cave Hotel

Grădină, terasă și parcare gratuită - asta pune la dispoziția turiștilor săi hotelul Eyes of Cappadocia Cave Hotel.


Kelebek Special Cave Hotel 

Hotelul oferă o vedere panoramică deosebită asupra orașului Goreme. Multe dintre suitele hotelului oferă șeminee sau balcoane private.


Artemis Cave Suites

Cu o notă de 9.3 din 10 pe Booking, hotelul Artemis Cave Suites reprezintă alegerea potrivită pentru oricine își dorește să se cazeze într-unul din hotelurile de stâncă din Cappadocia.


Sacred House

Hotelul combină cu succes luxul și elemente de design deosebite, câștigând premii pentru cea mai de succes renovare dar și cel mai bun design la Boutique International Hotel Awards 2014
Care sunt cele mai bune locuri pentru poze în Cappadocia? 


Hotelul Sultan Cave

Terasa acestui hotel a devenit celebră prin prisma vederii de ansamblu pe care o oferă asupra zonei, lucru remarcat și de turiștii care au căutat acest loc special pentru a își face poze. Notorietatea a devenit atat de mare încât în prezent accesul turiștilor este restricționat, mai puțin pentru cei cazați aici.


Valea Rosie, punct panoramic

Denumirea provine de la rocile de culoare roșiatică prezente în zonă. Acest punct de belvedere îți promite apusuri de neuitat. Pentru cele mai bune poze poți merge la Ali Panorama Cafe.


Locul de lansare al baloanelor

La recepțiile hotelurilor poți afla programul de zbor al diverselor companii de baloane.

În Cappadocia nu se ridică un balon sau două, ci sute de baloane, la răsăritul soarelui, iar lumina care sa răsfrânge în acestea creează o imagine de vis.O plimbare cu balonul 

Probabil că cei mai mulți dintre turiști aleg Cappadocia ca destinație pentru zborul cu balonul.

Este inutil să mai menționăm cat de spectaculoase sunt pozele făcute din balon. Nu uita însă să iei ochii din telefon și să te bucuri de o priveliște cum doar în cărțile lui Jules Verne mai găsești! 


Castelul Uchisar

Cel mai înalt punct din Cappadocia, vizibil în întreaga regiune, este castelul Uchisar. Nu doar peisajul este spectaculos, însă și castelul în sine. 


Deverent - Valea Roz

Cunoscută și ca Valea Imaginației, oferă un peisaj spectaculos, asemănător celui selenar. Practic, îți poți imagina că așa ar arăta o zi obișnuită pe Luna. Pozele făcute aici vor fi cu siguranță apreciate pe rețelele de socializare. 


Hotelurile în peșteră

Sunt un specific al locului astfel că nu poți să ratezi o vizită sau chiar să te cazezi în unul dintre ele. Nu doar ca vei face poze inedite, însă vei experimenta și o formă de cazare ca în vremea celor mai vechi dintre civilizații. 


Museum Hotel

Unul din locurile preferate ale instagramerilor, datorită văii spectaculoase în fața căreia se află și a elementelor rustice care alcătuiesc un peisaj idilic. 


Mithra Cave

Un alt hotel în peșteră cu o priveliște pe care nu trebuie să o ratezi! Din poze, am putea spune că Mithra Cave și Sultan Cave Suites oferă cea mai spectaculoasă priveliște dintre hoteluri. Așteptăm părerea ta cu privire la castigatorul locului 1! 


Carpetele Sultanului

Alături de elementele naturale, moștenirea culturală nu întârzie să impresioneze. Carpetele Sultanului (Sultan Carpets) este un alt loc memorabil în care să tragi cele mai bune cadre.7. Cât costă un zbor cu balonul în Cappadocia? Dacă nu vreau să zbor, de unde pot vedea baloanele în Cappadocia? 


Cappadocia este destinația în care dacă ai ajuns, nu ai cum să ratezi zborul cu balonul. Este singurul loc din lume în care sunt lansate zilnic baloane cu aer cald pentru cei aproximativ 2000 de doritori zilnic. 550.000 de turiști au zburat în 2019 cu balonul în Cappadocia. 

Dacă visezi dintotdeauna să faci acest lucru, acum este momentul. În general un zbor cu balonul are un tarif între 110 EUR și 210 EUR în funcție de firma cu care alegi să zbori, dar și a pachetului pe care dorești să îl achiziționezi. Chiar și aici există varianta deluxe, cu mai multe servicii incluse, sau cea de bază, în care ai inclusă o gustare ca mic dejun și băuturi, urmand ca un pahar de șampanie să te aștepte la final. Pachetele includ si transfer de la hotel la locul de lansare. 

Pentru a încuraja turișii să călătorească, tarifele pentru balon au devenit din ce în ce mai atractive. În prezent le poți găsi între 90 și 150 EUR/persoana.


De unde poti vedea baloanele în Cappadocia? Sunt cateva puncte de belvedere pe care ți le recomandăm, ori le poți vedea foarte bine chiar de la punctul de lansare, în momentul în care se ridică oferind o imagine splendidă. Dealul de lângă Goreme este unul din locurile cele mai bune pentru vizionare, însă poți încerca și Valea Iubirii (Love Valley) sau Valea Roz (Rose Valley). Acestea poartă denumirile respective datorită culorii rocilor în bătaia soarelui. Ce pot face în Cappadocia în 4 zile?


Sunt multe lucruri de făcut în Cappadocia, de la zburatul cu balonul, vanatul punctelor de belvedere și pană la vizitarea muzeelor și obiectivelor culturale care oferă o percepție mai amplă asupra zonei în sine. Nu trebuie sa ratezi:


Să dai frau liber entuziasmului primei călătorii cu balonul: ai la dispoziție mai multe companii dornice să își ofere serviciile. Alege oferta cea mai bună și balonul cel mai arătos!


Să dormi în hoteluri peșteră (cave hotels): o experiență pe care ți-o dorim odată ajuns în Cappadocia. Desigur, poți alege și varianta clasică de cazare, însă pentru o experiență completă, îți recomandăm hotelurile în peșteră. 


Să admiri un răsărit de poveste în oricare dintre dimineți. Lumina roșiatică prezent


Să faci o drumeție fără să ai un obiectiv exact, lasă-te surprins!


Să hoinărești pe străduțele satelor turcești, descoperind cultura locală și oameniiCum e cel mai bine de vizitat Cappadocia? Cu ghid sau individual?


O excursie în Cappadocia ar trebui să cuprindă cel puțin 4 zile pentru a avea timpul necesar de a ajunge în cele mai frumoase locuri oferite de această regiune. Din punctul nostru de vedere Cappadocia merită vizitată atât cu ghid, cât și fără. Cu ghid pentru a descoperi cele mai îndepărtate zone din regiune și individual pentru bucuria imaginației oferite de peisajul Cappadocian.


În Cappadocia găsim orașe subterane, coșuri de zâne, frumuseți naturale și istorice, centre de credință și mai ales forme de relief deosebite. Regiunea Cappadocia este inclusă în Patrimoniului Mondial UNESCO pentru frumusețea și istoria unică a peșterilor dar și a formelor de relief.


Deplasarea în zonă se poate face cu transportul public, prin intermediul tururilor sau prin închirieri auto. Costul închirierii unei mașini este aproape de costul unui tur; puteți alege locurile pe care doriți să le vizitați și să stați cât doriți.


De asemenea, o experiență extraordinară este să vă plimbați cu ATV-uri pe care le puteți închiria din orașul Goreme (lângă stația de autobuz). Drumețiile reprezintă un alt mijloc inedit de deplasare prin frumusețile naturale ale regiunii Cappadocia.


Traseele sunt vizibile și, în unele zone acestea se îmbina realizând un circuit complex de pasaje. Orice mijloc de deplasare ați alege, călătoria prin Cappadocia este fascinantă atat pentru călătorii individuale dar și pentru cele de grup.


Indiferent dacă preferați sa mergeți prin trasee, cu autobuzul, tur sau cu mașina, ghetele de drumeție în Cappadocia sunt printre lucrurile ce nu ar trebui sa lipsească din bagaj. 


Cappadocia este un paradis al celor pasionați de hiking. Peisajele din Capadocia se schimbă, nu numai în spațiu, ci în timp, rafinându-și nuanțele de la alb la trandafir pe măsură ce soarele se mișcă pe cer. Deși drumețiile în Cappadocia fără un ghid sunt posibile, sunt șanse mari să vă pierdeți prin flexiunile nesfârșite ale traseelor de mers pe jos, adesea nemarcate ale regiunii. 


Individual, poți vizita:

Muzeul în aer liber Goreme, un parc conservat de mănăstiri rupestre și locuințe călugărești


Valea Roșie


Castelul Uchisar merită o vizită și este atât de aproape de Goreme încât nu îl puteți rata pe lista de obiective turistice de văzut în Cappadocia. 

Valea Iubirii


În schimb, dacă doriți să vizitați mai multe obiective turistice în aceeași zi, tururile colorate din Cappadocia sunt cele mai bune opțiuni atât pentru iubitorii de cultură dar și pentru cei de aventură:


Turul Roșu Cappadocia include: Muzeul în aer liber Goreme, Bisericile de piatră, Coșurile de Zână, Castelul Uchisar, Dervent - Valea Imaginație + Demonstrație de olărit în Avanos;


Turul Galben Cappadocia include: Valea Roșie, Orașul subteran Kaymakli, Valea Porumbeilor, Valea Gulludere + Vizită la satul Cavusin (sat grecesc antic);


Turul Verde Cappadocia include: Vedere Panoramică de la Castelul Uchisar, Vizită la Mustafapasha (satul grecesc vechi), Vizită la Mănăstirea Keslik, Vizită la Taskinpasha Madrasah (școala construită în sec. XIV, Orașul antic Sobesos, Valea Soganli + Bisericile din peșteri, Orașul subteran Derinkuyu, Valea Porumbeilor, Panoramă asupra orașului Goreme + Vizită atelier prelucrare onix.


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 7 hoteluri

Cappadocia, Turcia
Cappadocia, Turcia
  • Bar
  • Seif
  • Minibar
  • Balcon
  • Restaurant
  • Cameră pentru bagaje
  • Schimb valutar
  • Închirieri auto
Cappadocia, Turcia Vezi locatia pe harta
VALENTINE'S DAY