Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Pret


Tip Oferta


Discount


Destinatie


Facilitati

Vezi mai mult

Despre Riviera Olimpului Grecia

Riviera Olimpului se afla in partea de nord a Greciei, la 700 km de Bucuresti si cuprinde mai multe statiuni cu o lungime totala de plaja de aproximativ 70 de km.

Citeste mai mult

Despre Riviera Olimpului Grecia


Despre Riviera Olimpului


Riviera Olimpului se afla in partea de nord a Greciei, la 700 km de Bucuresti si cuprinde mai multe statiuni cu o lungime totala de plaja de aproximativ 70 de km.

Printre cele mai renumite statiuni din zona Riviera Olimpului sunt Paralia Katerini, Olympic Beach, Nei Pori, Platamonas, Leptokaria, Litochoru si Olympic Beach, fiind un loc ideal pentru petrecerea concediului de vara.

Riviera Olimpului este o destinatie ideala de vacanta avand o plaja superba si muntii foarte aproape. Sezonul de vara este lung, din mai pana in octombrie plus sarbatori de iarna. Climatul este bland, vara nu este excesiv de cald si iarna nu este excesiv de frig.


Cele mai importante statiuni din Riviera Olimpului


Nei Pori
Statiunea Nei Pori este amplasata la poalele legendarului Munte Olimp si este cea mai noua statiune din zona Pieria - Riviera Olimpului. Fiind o statiune ce a intrat recent in circuitul turistic are o insfrastructura moderna ce imbina excelent traditia cu prezentul. Trecerea de la micul sat pescaresc la o statiune moderna si eleganta a avut loc treptat. Strazile sunt largi, hotelurile si vilele sunt renovate sau construite recent iar plaja este lata, cu nisip fin si calificativul steag albastru.

Plaja de peste 5 km si latimea de 100 de metri in unele locuri, apa curata si intrarea lina in mare fac statiunea Nei Pori un loc ideal pentru o vacanta in familie. De-a lungul plajei gasim numeroase baruri si taverne, centre pentru sporturi nautice, comercianti ambulanti si magazine de suveniruri.
 
Panaroma superba cu ape turcoaz pe de-o parte si Muntele Olimp pe cealalta parte fac din statiunea Nei Pori un loc de vis in care vrei sa revii in fiecare an.


Litochoro
Litochoro este un oras pitoresc de la poalele muntelui Olimp cu o arhitectura specifica, traditional macedoniena cu multe cafenele si taverne in care localnicii si turistii iau cina la mesele de pe trotuar. Litochoro este amplasat la 24 km de Paralia Katerini si este cea mai folosita cale de acces spre varfurile Skala (2866 m) şi Mytikas (2917 m).
Plaja Litochoro este zona de nisip care începe de la portul Litochoro Gritsa și se termină la Leptokarya. Este un loc magnific ce imbina perfect peisajul de munte cu cel de mare.


Olympic Beach
Olympic Beach este statiune micuta, cu 300 de locuitori, situata la 2.5 kilometri de Paralia Katerini, unde se poate ajunge cu usurinta pe promenada sau cu trenuletul turistic. Plaja lata cu nisip fin este principala atractie, fiind premiata cu calificativul steag albastru. Pe plaja exista zone amenajate cu umbrele si sezlonguri, in apropierea carora gasim baruri si taverne. Cele mai multe dintre barurile de pe plaja ofera sezlonguri si umbrele gratuit daca se face consumatie.

Centrul statiunii Olympic Beach cu zona de faleza este aglomerat in timpul sezonului estival si ofera numeroase restaurante si taverne, minimarketuri si magazine cu suveniruri.


Paralia Katerini
Paralia Katerini (ce se traduce prin plaja) se numara printre destinatiile de vacanta preferate ale romanilor. Desi statiunea este cunoscuta sub numele Paralia Katerini, de fapt este alcatuita din doua zone si plaje diferite aflate la mica distanta (Paralia si Katerini).

Plaja din Paralia Katerini are aprximativ 3 km cu unele portiuni mai late si altele mai iguste fiind preferata in special de familiile cu copii. Intrarea in apa este lina cu nisip fin iar in zonele amenajate gasiti umbrele si sezlonguri precum si salvamari ce ofera siguranta.

Statiunea Partalia Katerini are cate ceva de oferit pentru fiecare categorie de turisti, de la cupluri la familii cu copii si seniori, de la hoteluri de lux la cazare economica in vilute. Exista de asemenea si cluburi, baruri, discoteci, apreciate in special de tineri.

Paralia Katerini este un loc indragit de iubitorii de cumparaturi. In centrul statiunii gasiti  magazine de suveniruri, obiecte de artizanat, banuri si aur. Nu uitati, totul se negociaza!

In Paralia Katerini va puteti plimba pe strada principala sau pe promenada, puteti sa va distrati la karting si in parcurile de distractii sau puteti merge in diverse excursii optionale oferite de agentiile de turism locale, de la croaziere la drumetii montane.


Platamonas
Platamonas este o statiune din partea de sud a zonei Pieria, cu o populatie de circa 1.500 de locuitori. Platamonas este o destinatie preferata de catre turisti  iar reperul cel mai important este Castelul Platamonas. Castelul este amplasat in partea de sud a Muntelui Olimp si dateaza din perioada bizantina, sec al X-lea. Este un castel impresionant, amplasat pe un deal si ofera o panorama superba a zonei. Castelul se poate vizita zilnic intre orele 8:00 AM - 8:00 PM iar pretul biletului este aproximativ 2 euro.

Gasiti in Platamonas numeroase taverne, restaurante, cafenele si hoteluri, fiind o destinatie de vacanta apreciata de catre turisti. Puteti ajunge foarte usor in orasele Larissa si Katerini cu autobuzul, trenul sau masina personala.

Plaja din Platamonas este una una dintre cele mai lungi plaje din Grecia. Este o plaja cu Steagul Albastru si este inconjurata de o vegetatie bogata fiind ideala pentru o vacanta de neuitat.



Obiective Turistice Riviera Olimpului


1. Meteora

Manastirile de la Meteora sunt un important centru monahal crestin-otodox din Grecia si se afla aproape de orasul Kalambaka. Accest complex a fost construit in Evul Mediu si a avut in perioada de glorie 24 de manastiri dintre care mai sunt functionale 6 in ziua de azi. Aceste manastiri sunt construite pe piloni de gresie si creeaza o imagine inedita a zonei. Treptele ce duc la manastiri au fost construite in 1920 permitand astfel un acces mai facil catre lacasurile cocotate pe stanca.  

In secolulul XI au venit la Meterora primii calugari pustnici, care locuiau in pesteri iar mai tarziu, in sec. al XIV-lea au fost construite primele manastiri. Dupa ce a fost expulzat din Muntele Athos (cel mai mare si important complex de manastiri din Grecia), Sf. Atanasie a fondat Manastirea Marele Meteor (cu hramul Schimbarea la Fata). Aceasta a fost folosita in permanenta, de la fondare pana in prezent. Incepand cu secolul al XVII-lea, unele manastiri au fost abandonate si deterioarate sau distruse  in timpul razboiului.


Meteora este monument UNESCO inca din anul 1988.


Cele 6 manastiri functionale de la Meteora:

Manastirea Marele Meteor cu hramul Schimbarea la Fata este cea mai veche dintre manastirile de la Meteora. A fost construita in jurul anului 1340 si restaurata in 1483 si 1552. Biserica principala a fost ridicata in 1387 iar picturile dateaza din intervalul 1483 - 1552.

Manastirea Marele Meteor este amplasata in extremitatea vestica a padurii de piatra la o inaltime de 613 m de la nivelul marii iar accesul se face cu ajutorul celor 115 trepte abrupte, sapate in stanca.

Manastirea Marele Meteor este deschisa zilnic intre orele 9.00-13.00 si 15.00-18.00, cu exceptia zilei de marti. Veti gasi aici un muzeu cu multe icoane vechi si bucataria manastirii care se pastreaza asa cum era folosita in trecut precum si scripetii si plasa cu care calatorii erau trasi catre varful stancii.



Manastirea Agios Nikolaos
are hramul Sf. Nicolae si a fost construita in sec al XVI-lea, fiind amplasata pe o stâncă de 85 m. Biserica este pictată de catre pictorul cretan Theophanis Strelitzas, in 1527.


Manastirea Agios Stefanos
(Sf Stefan) este singura manastire vizibila din Kalambaka, fiind destul de usor accesibila. Manastirea a fost bombardata in timpul celui de al doilea razboi mondial si devine manastire de calugarite incepand cu anul 1961.


Manastirea Aghia Triada (Sfânta Treime) a fost construita in 1475 iar accesul a fost facilitat de constructia celor 140 de trepte cioplite in piatra in 1925. Este a 3-a cea mai veche manastire de la Meteora iar de sus panorama este superba.


Manastirea Roussanou adaposteste astazi 10 maicute si este renumita pentru frescele pictate in stilul scolii cretane. La fel ca celelalte manastiri de la Meteora, accesul se facea cu ajutrul unr scari de sfoara, scripeti si plasa. Pe la 1900 se construiesc 2 poduri de lemn ce vor fi inlocuite cu poduri de piatra pentru a facilita accesul catre manastire.


Manastirea Varlaam
este a doua ca marime din complexul Meteora, construita in 1541 pe o stanca de 373 m si are hramul Toti Sfintii. In 1923 s-au cioplit 195 de trepte in stanca pentru accesul catre manastire iar plasele si scripetii se folosesc in contiunuare pentru transportul alimentelor. Manastirea adaposteste 7 calugari iar o parte din ea functoneaza ca muzeu.



Excursiile la Meteora cuprind de obicei vizita la ateliere de icoane bizantine unde se poate vedea tehnica de pictare a icoanelor cu fiota de aur. Prezentarile sunt foarte interesante iar la final, turistii pot achizitiona suveniruri sau icoane. Excursia la Meteora costa aprox 25 de euro / persoana si merita din plin. Drumul este spectaculos cu pisaje pitoresti si presarat cu stanci gigantice.



2. Muntele Olimp
Multele Olimp a fost declarat Parc Natural inca din 1938, fiind primul de acest fel din Grecia iar mai tarziu, in 1981, a primit statutul UNESCO de Rezervatie a Biosferei. Ascensiunea pe Muntele Olimp catre Varful Mytikas incepe din Litohoro, supranumit Orasul Zeilor. Altitudinea maxima este de 2917 m in Varful Mytikas.
Peisajul este fantastic, de la canioane si prapastii pana la izvoare cristaline si flora alpina viu colorata. Pe Muntele Olimp au fost identificate peste 1700 de specii de plante, dintre care 23 sunt endemice. Fauna Muntelui Olimp cuprinde 32 de specii de mamifere si 108 specii de pasari, precum si specii de reptile si amfibieni.

Pana la un punct (cabana Prionia) se poate ajunge cu masina pe munte, apoi urmeaza traseul marcat pana in varful cel mai inalt. Din Litochoro pana la cabana Prionia sunt 17 km iar ultimul km este pe drum neasfaltat. Puteti lasa masina in parcarea amenajata si sa incepeti drumetia pe munte. Prima parte de traseu de 3h30min de la cabana pana la refugiul Agapitos este pe o poteca amenajata si marcata E4. Se poate inaopta la refugiu sau se poate continua ascensiunea catre varf. Singura parte mai dificila din traseu este ultima portiune de urcus de la Skala la Mytikas, traseu cotat cu gradul III YDS.

Muntele Olimp atrage aproximativ 10.000 de turisti anual iar majoritatea se opresc la varful Skolio. Cea mai buna perioada din an pentru vizita este vara, din luna iunie pana in septembrie.


La poalele Muntelui Olimp este orasul Dion numit si orasul lui Zeus de catre localnici, unde puteti vizita situl arheologic, teatrul grecesc, sanctuarul lui Isis (zeita egipteana) si sanctuarul zeitei Demeter, sora lui Zeus.



Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 71 hoteluri


- 56 €
de la 372  316  / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2025 - 16.05.2025 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 438  392  / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2025 - 16.05.2025 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii

- 75 €
de la 499  424  / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2025 - 16.05.2025 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii

- 110 €
de la 560  450  / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2025 - 16.05.2025 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii

- 110 €
de la 560  450  / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2025 - 16.05.2025 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii

- 113 €
de la 576  463  / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2025 - 16.05.2025 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 523  479  / camera * 2 adulti | perioada 26.09.2025 - 03.10.2025 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 544  534  / camera * 2 adulti | perioada 23.05.2025 - 30.05.2025 | transport cu autocarul | plecare din Ploiesti
Vezi detalii

- 134 €
de la 679  545  / camera * 2 adulti | perioada 02.05.2025 - 09.05.2025 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 632  548  / camera * 2 adulti | perioada 23.05.2025 - 30.05.2025 | transport cu autocarul | plecare din Ploiesti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 614  548  / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2025 - 16.05.2025 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
oferta
speciala
de la 679  606  / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2025 - 16.05.2025 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii

- 166 €
de la 845  679  / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2025 - 16.05.2025 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii

- 143 €
de la 826  683  / camera * 2 adulti | perioada 26.09.2025 - 03.10.2025 | transport cu autocarul | plecare din Ploiesti
Vezi detalii

- 176 €
de la 893  717  / camera * 2 adulti | perioada 02.05.2025 - 09.05.2025 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii