Zanzibar - Totul despre Nungwi


Vacanta Zanzibar - Totul despre Nungwi

Nungwi este cea mai frumoasă și mai populară plajă din Zanzibar, aleasă de CNN drept una dintre cele mai bune plaje pentru 2018.


Nungwi este special din doua motive. In primul rand, spre deosebire de coastele de Est și Vest, zona de nord a insulei se bucura de faptul ca nu are maree. Acest lucru face ca Nungwi să fie un loc perfect dacă doriți să înotați toata ziua, fără a fi nevoie să mergeți prea mult pentru a ajunge la apă.  

In al doilea rând, Nungwi este cunoscut pentru atmosfera sa de petrecere. Nu trebuie comparat cu destinațiile din Europa, ci, mai degraba, trebuie privit ca o zonă care vă oferă posibilitatea de a încerca diferite restaurante, baruri, plaje, activități și unde s-au dezvoltat mai putin  resorturile all inclusive. 


Puteți alege să stați aproape de plaja principală unde se întâmplă totul sau să rămâneți în Ras Nungwi, la 5 minute distanță, dacă sunteți în căutarea unui loc izolat, romantic, pentru a vă petrece timpul. 


Fii însă pregătiți pentru destul de puțin timp de relaxare la o plimbare pe plaja - vânzătorii ambulanți sunt mulți și vă vor opri probabil la fiecare 10 minute. 




A. Cum ajungi in Nungwi, din aeroport 

Aeroportul este micuț. Nu vă așteptați la business lounge, deși există unul. Toaleta - de preferat să folosiți și să vă schimbați în haine confortabile  înainte de a coborî din avion 




Din Stone Town călătoria  durează între 1 și 2 ore, în funcție de drum/ gropi, punctele de control ale poliției și de numărul de opriri pe care șoferul le face pe traseu. Deși pare că există numeroase variante, de departe cea mai bună este să aveți un transfer asigurat - fie că îl rezervați la hotel sau la o companie locala de transfer. 

Adam, șoferul nostru de pe transfer


Puteți, desigur să închiriați o mașina - dar drumurile din Zanzibar sunt în stare precară și vacanța poate deveni o aventură prea solicitantă. În plus, veți petrece cea mai mare parte a timpului pe plaja sau pe barcă - deci mașina ar deveni inutilă o bună parte din vreme.

Există shuttle din aeroprt - însă are program numai în sezon și o singură plecare - la 09:00 am. Singura companie care operează în prezent acest serviciu este The Zanzibus - rezervați bilete prin intermediul site-ului lor web. 

Doriți să trăiți o experiență autentică? Dacă da, luați un dala dala. Dala dala sunt microbuze - taxiuri în Tanzania. De multe ori supraaglomerate și operate la viteze nesigure, aceste microbuze s-au dezvoltat ca răspuns la un sistem de transport public insuficient din țară.   Numele vine de la cuvăntul „dolar” și cred că asta spune tot în ceea ce le privește. 
Dala dala nr 116 pleacă la fiecare 10 minute, până la ora 18:00, de la piața Stone Town și face cca 1,5 ore până la Nungwi. Întotdeauna este plin de localnici prietenoși, așa că să nu vă mire dacă un localnic vă va da un copil mic de ținut pe genunchi. Nungwi este ultima stație. 




B. Și totuși, ce veți face in Nungwi?

1. Poze

 La apusul soarelui, aproximativ 50 de bărci pleacă din Nungwi, toate cu pânze albe, întinse la un anumit unghi, pentru a merge la pescuit. 



2. Acvariul 
Acvariul din Nungwi este de fapt, o laguna naturala unde sunt îngrijite broaștele țestoase găsite pe plajă sau care au fost prinse în plasele pescarilor. Când sunt suficient de mari, țestoasele sunt  eliberate  în mare.  Dacă ești în Zanzibar pe 20 februarie, Centrul Marin care manageriază acest acvariu organizează "Release Day" - ziua în care cele mai multe animale din centru sunt eliberate. La sărbătoare sunt invitate și comunitățile locale, dar și turiștii și este o excelentă oportunitate de a interacționa cu localnicii. 

Centrul are, de asemenea, un program de recilare care se numește "Trash to Treasures”, prin care comunitățile locale sunt învățate cum să recicleze, în special plasticul. 

Costul unei vizite este de cca 10 USD. Deși este permis să înotați cu țestoasele, nu recomandăm deloc acest lucru - poate fi o experientă neplăcută pentru testoase :).Dacă totuși doriți să înotați cu ele, încercați să folosiți cât mai puțină cremă de soare (sau deloc) și să mențineti distanța. 

Noi am ales să nu vizităm acvariul, fiind îngrijorați de  feedbackul primit de pe plan local care sugerează faptul că țestoasele nu sunt bine îngrijite, ba chiar ținute acolo mai mult decât trebuie pentru interes turistic. 


3. Scuba și Snorkeling în Zanzibar

Cea mai buna zonă de scufundari este  cea din jurul  atolului Mnemba. Cost estimativ: 180 USD cu East Africa Diving pentru scufundare dublă. Utilizați Diving Poseidon pentru 140 USD pentru 2 scufundări.  Noi am ales Spanish Dancer Divers pentru 140 USD cu barcă rapidă și am primit 10% reducere la rezervare prin e-mail.

Siturile mai apropiate de Nungwi sunt mai ieftine, dar nu la fel de ofertante.

Cele mai multe dintre centrele de scufundare oferă, de asemenea, scufundări de noapte. Scufundările de noapte vă oferă șansa de a vedea tot felul de vieți care nu sunt active în timpul zilei, inclusiv caracatiță, dansatori spanioli și chiar sepie.

În ceea ce privește snorkeling-ul în larg, este destul de slab, din cauza pescuitului. Chiar și pentru snorkeling - recomandăm excursia la Mnemba.

Luați cu dvs papuci speciali - veți întâlni arici de mare la tot pasul. 


4. Croaziera la Apus, spre Kendwa

Faceți o croazieră la apusul de 2 ore într-un drum spre Kendwa și înapoi (cca 15 USD de persoană). Puteți închiria și o barcă privată și, dacă doriți, puteți negocia pentru a avea și timp de baie sau snorkeling.


5. Inchiriați o bicicletă în Zanzibar

Puteți închiria o bicicletă de la hotel sau de la o agentie specializată care organizează tururi.  Este un mod interesant și nou, care duce oamenii în locuri ascunse și frumoase din satele de nord din Zanzibar. Faci un pic de exercițiu, afli  un pic despre cultura și tradițiile locale,  toate condimentate cu multă distracție. Excursiile durează de obicei  o jumătate de zi. Puteți găsi astfel de tururi pe www.zanzibarcyclingadventures.com. 


6. Alte activități în Nungwi, Zanzibar

Pescuit la mare adâncime, cu „Hooked on Fishing”, Z Hotel, Nungwi Beach.
Parasailing este de asemenea disponibil, deși este destul de scump la 80 USD de persoană.




C. Bani în Zanzibar
Atenție, cashul este de bază în Zanzibar. Este recomandat să aveți dolari sau shilingi  tanzani. Este recomandat să aveți dolari în bancnote mici. 
Cursul de schimb cel mai bun,  pe care l-am putut găsi noi,  a fost la aeroport 1  USD =  2285 TZS și este recomandat să vorbiți cu ghidul dvs de transfer  să vă astepte 5 minute pentru a face și schimb valutar în aeroport.  

Cam atâția silingi am primit pentru 1000USD.



ATM 
Majoritatea bancomatelor sunt în Stone Town și sunt foarte puține în jurul insulei. Un bancomat este situat pe aeroportul din Zanzibar și sunt puține altele împrăștiate în Stone Town. În  Nungwi se găsește un bancomat, , lângă poliția care se află  la 20 de minute de mers pe jos de plajă. Un alt bancomat veți găsi în Paje. 
Limita maximă de retragere este de 400.000 de șilingi (180 dolari) pentru o singură tranzacție. În cazul în care aveți nevoie de mai mulți bani, puteți retrage de mai multe ori.

Exchange
Există puține locuri de schimb în Nungwi, iar rata lor nu este la fel de bună ca prețurile din Stone Town. Veți avea nevoie de șilingi pentru plata restaurantelor, barurilor și magazinelor. Cu toate acestea, pentru Hoteluri și Activități, veți găsi o rată mai bună la plata în USD.


Cărți de Credit
Majoritatea hotelurilor și centrelor de activitate respectate acceptă carduri, precum și unele restaurante. De obicei se aplică însă o suprataxă de 5% care este impusă de bănci. Consultați hotelul dvs. în cazul în care intenționați să plătiți cu cardul. 


D. Limba 

Se vorbeste Swahili, și noi toți deja vorbim un pic de swahili - vă spune ceva - Hakuna Matata?  

Oamenii din Zanzibar sunt foarte primitori și aproape fiecare persoană pe care o întâlnești te va întâmpina într-una din următoarele modalități:

Karibu (bun venit). Ar trebui să răspunzi Asante Sana (mulțumesc foarte mult)
Jambo (Bună ziua). Ar trebui să răspunzi Jambo
Habari Gani? (Cum ești?) Ar trebui să răspunzi Mzuri Sana (foarte bine), na wewe? (si tu?)
Mambo Vipi? (cum ești?) Ar trebui să răspunzi Poa (bine)
Hakuna Matata (Fără probleme)
Pole Pole (încet încet)
1 Moja, 2 Mbili, 3 Tatu, 4 Nne, 5 Tanu, 6 Sita, 7 Saba, 8 Nane, 9 Tisa, 10 Kumi



Se vorbește de asemenea arabă și engleză. 





D. Mancare in Nungwi, Zanzibar 

Restaurante
Majoritatea restaurantelor își închid bucătăria în jurul orei 21:30. Un fel de mâncare rezonabil în Nungwi va costa în majoritatea locurilor 7-15 USD. Există multe restaurante bune în Nungwi, așa că puteți încerca unul diferit în fiecare zi.

Le Macis
Situat în interiorul Atii Garden Bungalows, într-o frumoasă grădină tropicală. Le Macis este cel mai tare restaurant din Nungwi  datorită bucătarului lor talentat francez. Oferă o varietate de feluri de mâncare fusion, precum și tapasuri excelente. Prețuri decente și atmosferă minunată.

Langi Langi
Unul dintre cele mai bune restaurante din Nungwi, care oferă atmosferă excelentă și mâncare delicioasă la prețuri rezonabile. Specializat pe bucătăria picantă indoneziană. Cele mai bune feluri sunt peștele și fructele de mare din Curry sau Masala. Fără îndoială, Langi Langi este un loc minunat pentru o cină romantică și petrecerea unei seri aici este un must!

Baraka Bungalow
Oferă un grătar minunat de pește și fructe de mare cu orez și legume pentru cină. Foarte ieftin și gustos. Mese sunt pe plajă, pește și mâncare de mare sunt expuse pentru a putea alege. Alegere excelentă pentru cină. 





Mama Mia
Dacă vă place o pizza, acestea este cea mai buna din Nungwi! La fel și multe alte preparate italiene bune și înghețată și deserturi grozave. Excelent atât pentru prânz cât și pentru cină.

Cabanele Flame Tree
Bucurați-vă de o cină romantică, într-o grădină liniștită, în timp ce vă înmuiați picioarele în nisip și ascultați sunetul Oceanului. Oferind mâncăruri proaspăt gătite: prinderea zilei, creveți Jumbo, homar (precomandă) și o bună selecție de preparate swahili și internaționale.

Hanul Nungwi
Oferă paste, pizza, pește, etc. Locul bun pentru a lua masa pe plajă în timpul zilei.

Mâncare tradițională
Chiar lângă supermarketul satului, veți găsi atât Chef Bakery cât și restaurante Munira. Servesc mâncare locală excelentă, gustoasă, curată și de bună calitate. Majoritatea clienților sunt de fapt turiști. De la 7.000 de silingi o porție.

Baruri
În majoritatea zilelor, barurile din Nungwi se golesc înainte de miezul noptii.  Deci, nu trebuie să ajungeți târziu! În medie, o bere va costa 5.000 de silingi și un cocktail cca 10.000 silingi tanzani. 

Barul lui Mangi
Cel mai bun bar din Nungwi. Aici veți găsi toți expații din Nungwi. Un loc minunat pentru o băutură la apusul soarelui. Locul pentru a urmări liga europeană de fotbal. Petrecerile spontane se întâmplă foarte des, iar Mangi va rămâne deschis până la ultiml client. De departe, cel mai popular bar din Nungwi. Și acesta este locul unde să ne găsim noaptea 😉

Barul lui Gerry
Mic bar confortabil, cu atmosferă excelentă, precum și muzică bună și băuturi. Este situat lângă hotelul Hilton, departe de plaja principală, făcându-l astfel mai puțin aglomerat. În plus, barul oferă o bucătărie foarte bună în stil sud-african.

Barul lui Cholo
Este cel mai renumit bar din Zanzibar. La petrecerea de joi seara este plin și poate fi frumos. În caz contrar, în alte zile de săptămână nu se întâmplă prea multe.

Kendwa Rocks
Dacă sunteți în căutarea unei petreceri aglomerate, acesta este în mod evident locul. În fiecare sâmbătă de la 22:00 până dimineața. Este situat în plaja Kendwa. Taxiul costă 10.000 tz pe fiecare sens, iar taxele de intrare sunt de 20.000 tz.

SOURCE AND TAGS