Zanzibar - perioada ideala pentru vizita



Care este perioada cea mai buna pentru a vizita Zanzibarul? 
Dacă puteți călători în perioada iunie - octombrie, totul va fi hakuna matata. Adică fără probleme. 



Cel mai bun moment pentru a vizita Zanzibar este din iunie până în octombrie în timpul lunilor răcoroase și uscate ale primăverii. Nu va ploua, iar temperaturile sunt numai bune pentru relaxare si plimbari. Un al doilea moment popular pentru a vizita Zanzibarul este decembrie - februarie, când este cald și uscat, poate prea cald pentru unele persoane. În decembrie există și un risc de ploaie, dar vor fi numai averse scurte. 


Când plouă în Zanzibar?   În general, principalul sezon ploios, sau „ploile lungi”, durează din martie până în mai . Martie este riscant, dar puteți avea și noroc de vreme bună. Modelele meteo din Africa devin din ce în ce mai imprevizibile și poate întâmpla să întâlnim secete dăunătoare când ar trebui să cadă ploi.

În noiembrie și decembrie avem al doilea sezon ploios: „ploile scurte”. Acestea sunt însă mult mai ușoare și pot, eventual, să vă forțeze să vă mutați de pe șezlong la o terasă. 


Dacă sunteți interesați de scufundări, există două momente bune pentru scufundări în largul coastei Zanzibarului, în iulie și august și în februarie și martie. Scufundarea pe coasta de nord este deosebit de bună din iunie până în octombrie și în largul coastei de sud între noiembrie și martie.

Noi am ales pentru vacanța în Zanzibar perioada 15-26  decembrie  - pe sezonul lor cald, vara. Soarele arde puternic, trebuie să aveti grijă să folosiți multă cremă de soare, mai ales dacă veți merge în excursiile cu barca. La amiză nu poți face altceva decât plajă sub palmieri, baie si relaxare. 


Am avut si  o zi cu ploaie, tocmai bună pentru un photoshooting si relaxat apoi la o terasă. 

  



SOURCE AND TAGS