Warner Brothers London - The Making of Harry Potter





Desi am ajuns la Londra de cateva ori in ultimii ani, abia primavara aceasta am avut noroc de disponibilitate la turul "Warner Brothers London - The Making of Harry Potter". 






Fana fiind a universului creat de JK Rowling, fiecare viitoare calatorie la Londra insemna o potentiala vizita si studio-urile unde s-au filmat cele 8 parti din saga Harry Potter. Dar, fiind unul dintre obiectivele care atrage foarte multi turisti in Londra, sansa mea s-a lasat asteptata. 
 
Fiind atat de solicitat, este recomandata rezervarea cu cel putin 2 luni inainte de vizita. Chiar mai mult daca nu vrei sa intri la ultima ora de acces si sa fii presat de timp.
 
Dar cu ocazia ultimei vizite, luna trecuta, mi-am facut temele din timp si SUCCES ! Am reusit sa rezerv ultimele 3 locuri disponibile pe toata luna aprilie :) Biletele de intrare se rezerva obligatoriu in avans, la fata locului sunt cele mai mari sanse sa nu existe disponibilitate, deoarece un numar limitat de turisti incepe turul la ora prestabilita.


 
 
Studio-ul este foarte accesibil din centrul orasului. Cea mai simpla ruta : tren overground de la statia Euston pana la Watford Junction - 20 de minute + shuttle bus express din fata statiei de tren - 15 minute.  
 
Bonus : traseul shuttle bus-ului este minunat, traverseaza in mare parte o zona de padure si cateva cartiere rezidentiale, formate din casute construite tipic englezesc, asa numitele "english cottages".
 
 
Din momentul in care incepi turul, singura grija trebuie sa fie bateria si memoria suficienta a telefonului / camerei foto. Pentru ca vei face multe fotografii. Multe in care apar mici clone ale personajelor principale, dar care dau si mai mult farmec fotografiilor.
 
Inauntru, totul este replica perfecta a scenelor din film : marea sala de mese, banca Gringotts, biroul profesorului Dumbledore, sali de curs, Padurea Interzisa, dulapul de sub scari, Hogwarts Express, Aleea Diagon si multe altele.





 



Insa nu numai scenele reproduse merita atentie, ci si filmele proiectate si schitele care prezinta tot efortul, pasiunea si imaginatia depuse de o armata de oameni care in final a dat viata cartilor, de la costume si masti, obiecte de recuzita create manual pana la efecte speciale si dresajul animalelor care au aparut in toate filmele.



 





Turul se termina cu o imensa macheta a castelului Hogwarts. Daca ai ramas in urma, ai noroc si prinzi un cadru curat, in care nu apar si alti turisti :)




 
Inainte de iesire, nu rata magazinul de suveniruri, este interesant de explorat, fiind amenajat in stilul magazinelor din film. Gasesti aici de la dulciuri cu nume specifice la baghete si pelerine.






Mai jos cateva poze suplimentare :)
















SOURCE AND TAGS