Unde se mănâncă cel mai bine în Cappadocia



__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

❗️ IMPORTANT ❗️

Daca doriti sa aveti parte de o super experienta in CAPPADOCIA, am lansat alte noua plecare: Excursie Cappadocia 6 - 10 Octombrie 2022
Pentru detalii program si inscriere, click aici
_______________________________________________________________________________________________________________________________________


Cappadocia are de asemenea gusturi excelente când este vorba de mâncare, asa cum regăsim în toate părțile Anatoliei. Restaurantele din Cappadocia, mai ales cele din Ürgüp, Göreme și Uchisar fac minuni când este vorba despre pregătirea meselor. Cel mai faimos preparat tradițional rămâne kebabul. însă, este recomandat să încercați și Dugun Cobasi (faimoasa supa din carne de miel), Tandir (friptura miel), Guvec ve Sac Tava (preparat traditional cu legume si carne pui).

Noi am făcut o selecție de cele mai bune restaurante din regiune ce merită încercate pentru următoarea vizită în Cappadocia:

Lil'a Restaurant


Hotelul Museum este situat pe un deal în Uchisar și deține mai multe camere, terase și o piscină, toate oferind vederi fantastice asupra peisajului din Cappadocia. Găzduiește, de asemenea Lil’a, un restaurant cu experiențe inedite și gourmet, precum și un bar și lounge pe terasă. Restaurantul este deschis zilnic pentru prânz și cină, iar aici vă puteți bucura de selecții rafinate din bucătăria turcească, alături de gusturile tradiționale din Anatolia și Cappadocia. Multe dintre produsele folosite provin din grădinile hotelului. Pentru gustări și băuturi, Terrace Bar & Lounge servește cocktailuri, beri și vinuri din Cappadocia, toate cu priveliști uimitoare. Savurați băuturile sau lăsați-vă confortabil lângă șemineul deschis pe terasă noaptea. Cu o atmosferă sofisticată și elegantă, Lil’a este un loc fantastic, fie pentru un prânz sau cină, un brunch duminical pe acoperiș (10: 00-14: 00) sau câteva băuturi romantice. Rezervările sunt recomandate atât pentru restaurant, cât și pentru barul de pe terasă și nu uitați că codul vestimentar este smart casual.

Elai Restaurant Cappadocia


Intrați în restaurantul Elai din Uçhisar, Cappadocia și veți crede că sunteți la Istanbul: o primire călduroasă, pahare strălucitoare și tacâmuri pe fețe de masă decorate în alb, lumini slabe, jazz sau muzică clasică pe fundal. Un meniu sofisticat și o listă bună de vinuri și băuturi. Odată cafeneaua preferata a localnicilor, Elai a devenit unul dintre cele mai bune restaurante din Cappadocia. Situat la umbra Castelului Üçhisar și cu vedere la o parte din Valea Roșie și Valea Porumbelului, terasa în aer liber oferă priveliști magnifice. Splenditul peisaj cappadocian se întinde până la Muntele Erciyes și este o bucurie pentru clienții restaurantului. Oaspeții se pot bucura de vinuri și cocktailuri pe terasă, precum și de un meniu elaborat în atmosfera autentică a sălilor de mese sculptate în stâncă. Meniul turcesc de fuziune reunește mâncăruri tradiționale locale cu o întorsătură modernă din bucătăriile internaționale.

MUTI Restaurant


Un semn distinctiv roz invită oaspeții în restaurantul MUTI. Bucătăria turcească, mâncărurile regionale și internaționale se amestecă într-o varietate de farfurii elaborate din meniul lui Muti. Oaspeții pot alege dintr-o gamă senzațională de aperitive, pot alege o salată, paste sau mâncare din carne sau pot încerca o specialitate turcească sau armeană, cum ar fi karnıyarık (vinete umplute cu carne tocată și sos de roșii) sau topik (pastă de naut cu o ceapă, coacăze , umplutură de chimen și tahini). Bucătăria este rafinată și delicioasă, ceea ce s-ar putea numi „fuziune turcească inventivă”, bucătarul-șef creează combinații interesante și neobișnuite pe care probabil nu le-ați gustat înainte și s-ar putea să nu le gustați nicăieri altundeva. În plus, meniul listează și mâncăruri tradiționale, astfel încât restaurantul oferă preparate pentru toate gusturile.

Topdeck Cave Restaurant


Restaurantul Topdeck Cave din Cappadocia este unul dintre cele mai bine cotate din Göreme pe TripAdvisor și dintr-un motiv întemeiat. Mâncarea este delicioasă, serviciul este excelent iar recenziile oferite de către clienții restaurantului sunt pe măsura așteptărilor. Restaurantul este o afacere de familie, iar proprietarul a fost un renumit bucătar în Göreme înainte de a deschide restaurantul. Este situat la parterul casei familiei, într-o mică peșteră. Restaurantul Topdeck Cave este foarte confortabil și intim. Jumătate din mesele din Topdeck sunt tradiționale turcești, dar există și câteva mese obișnuite dacă nu doriți să stați pe podea. Există doar aproximativ 10 mese, deci este foarte recomandat să faceți rezervare, mai ales în lunile de vară.

Dibek Restaurant


O intrare închisă în iederă înflorită îi întâmpină pe oaspeții restaurantului Dibek din Cappadocia, în centrul orașului Göreme. Atmosfera tradițională a clădirii vechi de 475 de ani este păstrată de mesele joase din lemn în jurul cărora oaspeții se pot bucura de mâncare tradițională turcească și vin de casă. Găluștele, cunoscute local sub numele de manti, se numără printre tipurile preferate ale meniului restaurantului Dibek, împreună cu testi kebab, kebab gătit lent pregătit (pentru acest fel de mânacare este nevoie de rezervare în avans) într-o oală de teracotă sigilată care este apoi spartă la masă.

Dimrit Café & Restaurant


Situat în vârful dealului din cartierul Esbelli, spre centrul orașului Ürgüp, Dimrit Café & Restaurant este locul ideal pentru prânz sau cină. O casă veche din piatră, înălțată pe un afloriment de piatră, a fost transformată în restaurant, oferind mese pe mai multe nivele. Există o terasă în aer liber, cu vederi spectaculoase asupra orașului și a văii. Restaurantul oferă o listă completă de mâncăruri turcești și internaționale la prețuri accesibile, cu servicii atente. Dimrit Café & Restaurant este aproape de toate hotelurile, hanurile și pensiunile din cartierul Esbelli din Ürgüp, Cappadocia.

Seten Anatolian Restaurant


Restaurantul Seten Anatolian Cuisine se bucură de o vedere panoramică asupra orașului Göreme și ale coșurilor sale de zână, dar principalul motiv pentru a servi masa aici este bucătăria. Mâncărurile tradiționale sunt pregătite cu grijă din ingrediente locale, inclusiv cele organice și provin din grădinile proprii ale restaurantului. Oaspeții pot savura farfurii precum yaprak sarma (orez înfășurat în frunze de viță de vie și gătit într-un cuptor) și çiçek dolması (flori de dovleac umplute în stil Göreme). Pentru cei profund interesați de bucătăria anatoliană, restaurantul Seten oferă cursuri de gătit: începând după micul dejun, vizitați piețele locale cu femeile din Göreme care caută cele mai bune ingrediente, explicând ce este disponibil și de ce aleg acele ingrediente. Apoi va întoarceți în bucătăria restaurantului Seten din Cappadocia, pregătești masa sub îndrumarea gazdei tale (ajutat de un traducător) și, în cele din urmă, te bucuri de aperitivul, supa, felul principal și desertul pe care le-ai pregătit.

Cappadocian Cuisine Restaurant


Chelnerii, bucătarii și gazdele sunt toți o familie în acest restaurant și se mândresc cu faptul că se ocupă cu prepararea bucătăriei tradiționale. Șansele sunt că veți fi întâmpinați la o masă în aer liber sau în interior de fermecătoarea gazdă a restaurantului din Göreme. În meniu, să vă așteptați la mâncăruri proaspete de casă, inclusiv servirea preparatelor în oale de lut și vinuri roșii locale la prețuri foarte rezonabile. Ușor în afara drumului principal, poate fi puțin greu de găsit, dar nu ar trebui să lăsați acest lucru să vă descurajeze. Doar ospitalitatea merită efortul.

Indiferent dacă veți alege cazarea în orașul Ürgüp, Göreme sau Uchisar fiecare dintre aceste restaurante au farmecul său specific, astfel încât vă puteti bucura de masă tradițională turcească.

Propunem astfel un circuit prelungit în Turcia pentru Minivacanța de 1 Decembrie, ce include pe langă Cappadocia, și Istanbul și Ankara. Este ocazia perfectă pentru a va bucura de vacanța așteptată și de a vă delecta cu mâncarurile tradiționale turcești. Oferta detaliată o puteti vizualiza accesând următorul link.

SOURCE AND TAGS