Tunisia si Iberostar Averroes


Tunsia si Iberostar Averroes


Tunisia este o destinatie la moda dar si inedita, surprinzatoare si provocatoare in felul ei.

Initial, a fost promovata ca alternativa pentru litoralul turcesc, deja atat de cautat de catre turisti. Cele doua destinatii au pe langa cele cateva asemanari, mai multe particularitati care le diferentiaza si le fac speciale. 

Tunisia este o destinatie all inclusive, apreciata pentru litoralul ei, precum Turcia; insa, spre deosebire de resorturile turcesti, cele tunisiene te invita sa iesi din incinta hotelului si sa mergi in explorare. Tunisia face de altfel eforturi sustinute in ultimii ani spre a deveni o destinatie sigura tocmai in acest sens. 

Desertul si oazele sale atat de celebre, zona portului El Quantaoui, Sousse, Sidi Bou Said sunt doar cateva dintre locurile in care poti ajunge daca alegi un sejur de minim 7 zile, pentru ca Tunisia este in general o destinatie accesibila. 


Oaza Chebika




Desigur, daca doresti doar sa te relaxezi petrecand timp la plaja, poti face acest lucru. Statiunea Yasmine Hammamet poate fi alegerea excelenta pentru orice familie care isi propune sa se relaxeze intr-un loc cu peisaje spectaculoase, departe de agitatia din Sousse sau Tunis. 

Aici, la doar cateva sute de metri de Carthage Land, cel mai mare parc de distractii din zona de litoral (un fel de Disneyland al Tunisiei), se afla hotelul Iberostar Averroes, unul dintre cele mai bune din zona si pe care noi il recomandam dupa ce l-am vizitat. 

Hotelul este situat chiar pe malul marii, fiind despartit de aceasta printr-un gazon impecabil pe care se poate sta pe sezlong, in fata piscinei sau catre mare.


Iberostar Averroes

Din punct de vedere tactil, alternanta iarba/nisip fin este una dintre cele mai interesante propuneri ale hotelului Averroes si ale lantului Iberostar in general, iar soarele completeaza numai bine peisajul. Plaja este lata, cu nisip fin, iar intrarea in apa este lina. 




Hotelul pune de asemenea la dispozitia clientilor sai un centru SPA, doua terenuri de golf si camere ori suite cu terasa sau balcon. Poate ca all inclusive-ul tunsian nu este la fel de elaborat si variat precum cel turcesc, insa specificul mancarii tunisiene atrage chiar si cei mai pretentiosi turisti: condimentele, fructele proaspete, sucurile naturale si cafeaua tunisiana iti vor satisface acea nevoie de autenticitate pe care orice turist cu experienta o resimte.


Iberostar Averroes




Orasul Hammamet este o atractie in sine, el fiind cel mai vechi centru turistic din Tunisia. Este numit astfel (Yasmine Hammamet) datorita iasomiei, astfel ca prin oras veti gasi suveniruri pe baza de iasomie la tot pasul. 


Medina Hammamet






Tunisia invita la explorare iar pentru aceasta nu ai nevoie decat de un partener de drum - calatoriile sunt mai frumoase in (cel putin) doi, un rucsac bine facut, un turban de pus pe cap pentru protectie solara si multa, multa apa. Cea mai buna perioada pentru o vacanta este din iunie pana in octombrie.















SOURCE AND TAGS