Despre TUNISIA Cu camilele in desert sau cu ATV -urile?


Ce imi amintesc despre Tunisia la ceva distanta de prima noastra intalnire? Cromatica locului, acea combinatie de alb, bleu si ocru pe care o intalnesti aproape peste tot, de la nisip pana la culoarea marii si cromatica cladirilor - majoritatea albe cu detalii albastre. Este o tara imbietoare in care odata ajuns, trebuie sa explorezi cat mai mult. 

Se pot face multe lucruri in Tunisia: poti alege sa explorezi zona oazelor desertice, te poti bucura de o plaja linistita si lina sau te poti bucura de insusi desertul, pe cat de simplu pe atat de spectaculos. In desert ai doua optiuni majore: sa alegi atv-urile sau sa alegi camilele pentru o ora de explorare. Alegerea nu este simpla la prima incercare si cu siguranta ca la final vei sti mai bine ce sa alegi data viitoare. 

Am notat cateva aspecte de care sa tii cont daca esti inca indecis:  

De ce sa alegi ATV-ul in Tunisia? Principaul argument este acela de a evita mersul pe camila, mai ales daca ai probleme de etica si esti un iubitor al animalelor. Oricat de bine ar ingriji localnicii aceste camile, poate fi solicitant pentru ele sa porneasca in curse care se succed la un interval scurt de timp, doar cu mici pauze intre ele. 

Un alt motiv ar fi acela ca sunt mai potrivite daca iti doresti ceva mai multa adrenalina - viteza de deplasare si mersul pe dune creeaza o atmosfera speciala, astfel ca daca mergi cu prietenii, poate fi mai potrivit sa incerci aceasta varianta. ATV-urile ofera si un grad mai ridicat de confort pe care poate ca l-ai aprecia mai mult daca te cunosti cu probleme la nivelul articulatiilor, musculaturii si al coloanei. Mersul pe camila poate fi usor inconfortabil avand in vedere ca se merge pret de 1 ora, si ca se sta in sa.

De ce sa alegi mersul pe camila? Principalul argument are legatura cu nevoia de experienta autentica. Oamenii obisnuiesc sa mearga pe camile in desert, inca din cele mai vechi timpuri. Este un traseu linistit, care relaxeaza si care invita turistul la visare. 

Poate fi de asemenea mai interesant si mai sigur pentru familiile cu copii care isi doresc liniste si relaxare chiar si in timpul unor astfel de explorari. Camilele nu polueaza mediul inconjurator, asa cum se intampla in cazul ATV-urilor. Daca esti un iubitor al naturii, probabil ca este unul din lucrurile la care tii. Pentru cei mai sensibili care isi doresc si poze mai spectaculoase, un traseu pe camile la apus poate fi un adevarat moment de bucurie. 

Alegerea iti apartine, acum ca ai o minima idee despre ce se petrece in desert! Daca iti doresti sa ajungi in Tunisia vara asta, te invitam sa accesezi linkul Litoral Tunisia 2020 si sa alegi ce ti se potriveste mai bine.

SOURCE AND TAGS