Trasee de bicicleta in Skiathos


Trasee de bicicleta in Skiathos




Insula Skiathos este locul ideal pentru drumetii si trasee montane cu bicicleta. Potecile sunt bine marcate si intretinute iar peisajul este fabulos, cu izvoare cu apa rece, iz de oregano si menta salbatica, paduri de pini si platani.

In Skiathos gasim 25 de trasee care totalizeaza aproape 200 km. Se pot inchiria biciclete de la centrele de inchirieri si puteti explora Insula Skiathos in cel mai ecologic mod, cu bicicleta.


Mai jos sunt cateva propuneri pentru trasee cu bicicleta in Skiathos pe care le puteti efectua cu ghid local din Grecia sau chiar pe cont propriu, daca inchiriati biciclete.


1. Ruta cu Bicicleta din orașul Skiathos până la Kastro


Traseul incepe de la stația de autobuz nr.3 (brutărie) și dupa o incalzire ușoară până la prima urcare la stația de autobuz nr. 2, incepe urcarea de 1 km pana la intrarea pe o potecă de ascensiune destul de tehnică. Distanța nu este foarte mare si se ajunge la drumul asfaltat pe care se continua aprox 2 km.
Urmând acest traseu se ajunge la Mănăstirea Evangelistria și apoi începe coborârea pe o potecă destul de tehnică (pârâul Agalianous). Apoi, urmează o ascensiune dificilă către Sfântul Charalampos. Se incheie ascensiunea si urmeaza o portiune de relaxare pe o pistă simplă care trece prin pădure. Se ajunge în cea mai nordică parte a insulei Skiathos, Kastro.
Urmeaza intoarcerea catre Skiathos Town, fie pe asfalt, fie pe poteci.
Distanță: 25km - Durată: 5-5:30 ore - Nivel de dificultate: Greu





2. Ruta cu Bicicleta din orașul Skiathos până la plaja Kehria


Traseul incepe de la stația de autobuz nr.3 (brutărie) și se continuă pe drumul asfaltat de coastă care duce la Koukounaries. După 6 km de asfalt ajungem la Saint Paraskevi și facem dreapta. De acolo începe frumoasa noastră aventură în Kechria. Urmam poteca de pamant si trecem frumosul pârâu al lui Achilas cu atenție, deoarece există câteva puncte tehnice și ajungem la plaja Kechria. Aici ne oprim pentru odihnă și înot și avem posibilitatea de a mânca ceva de la taverna care se află pe plaja din Kehria. Pentru întoarcere, in cazul turei organizate se poate opta pentru acelasi traseu sau unul diferit.


3. Ruta cu Bicicleta din Koukounaries - plaja Agia Eleni si plaja Mandraki

Este un traseu de aproximativ 8 km si este genial pentru bicicleta, cu urcari si coborari sinuoase si panorame superbe. Cea mai mare parte a traseului este prin padurea de pini din Rezervatia Naturala Mandraki. Trebuie sa aveti grija la zonele cu nisip care mai provoaca mici derapaje dar altfel, potecile sunt incantatoare.



SOURCE AND TAGS