Totul despre vacanța ta în Cipru de Nord

  • Ioni
  • /
  • 23 aprilie 2024


Cipru de Nord - Know before you go

Am vizitat Cipru de Nord în Aprilie 2024 și cred că ar trebui să îl vizitezi și tu :)

Lasa-ne un mesaj

Solicită Oferte pentru Cazare în Cipru 2024 - Izabella (0727 219 124) a vizitat destinația în aprilie 2024 și vă poate sfătui.

Cipru de Nord este mai mult decât o destinație de vacanță - este o călătorie într-o lume a poveștilor antice, a peisajelor și a ospitalității. Cu plaje aurii, mănăstiri și orașe cu farmec mediteranean, această regiune promite o experiență de neuitat pentru cei dornici să descopere un colț încă neatins de turismul de masă. Am stat o săptămână în Cipru de Nord, unde am vizitat diverse hoteluri, explorat plaje și orașe, hrănit măgăruși și mâncat mese delicioase.

 
Dincolo de apele limpezi ale Mării Mediterane, Cipru de Nord are peisaje spectaculoase, de la munții impunători până la plajele liniștite cu nisip fin. Indiferent dacă ești pasionat de aventură sau căutător de relaxare, aici vei găsi locuri care îți vor răsfăța simțurile și îți vor încărca bateriile.

Cu o istorie veche de mii de ani, Cipru de Nord este o bogat in situri arheologice, monumente istorice și lăcașe de cult. Fie că explorezi vechile fortărețe, mănăstirile pitorești sau satele tradiționale, vei simți cultura vibrând în jurul tău.


Bucătăria cipriotă este o călătorie culinară în sine, unde aromele mediteraneene se îmbină armonios cu influențele turcești și grecești. De la mezze-ul tradițional, plin de gustări delicioase, până la preparatele din pește proaspăt și deserturi, vei descoperi aici o varietate de arome și savoare.

Unele dintre locurile care trebuie vizitate:

Portul Kyrenia
Chiar dacă vizitați doar pentru o plimbare, portul Kyrenia este un loc minunat pentru a vă relaxa, pentru a savura preparate tradiționale sau o băutură rece și pentru a privi lumea trecând.

Orașul cu ziduri din Famagusta & Varosha
Cufundat în istorie, orașul Famagusta este plin de străzi interesante, locuri de interes istoric și mici magazine și restaurante de vizitat. Vizitarea Varosha, un cartier abandonat, oferă o oportunitate unică de a explora o zonă încărcată de istorie și mister, în care timpul pare să se fi oprit, oferind o privire într-o parte din trecutul tumultuos al insulei.

Abația Bellapais
Această veche abație din secolul al XIII-lea încă găzduiește concerte și evenimente și este cu adevărat o priveliște uimitoare. Satul Bellapais Village oferă, de asemenea, taverne și restaurante încântătoare și priveliști spectaculoase asupra Kyreniei.

Peninsula Karpaz
Cunoscută și sub numele de panhandle, Peninsula Karpaz merită o vizită cât timp vă aflați în Cipru de Nord. Vedeți măgari sălbatici și flori și peisaje uimitoare.


1. Insula Cipru a fost dăruită cândva reginei Cleopatra de către generalul Marc Antoniu.
La prima vedere, nu la fel de romantic ca bijuteriile. Dar, ca loc strategic și politic, regina egipteană ar fi fost probabil încântată de cadoul primit.

2. În Cipru se găsește cel mai vechi vin fabricat din lume.
Potrivit Guinness World Records, vinul Commandaria își are originile în anul 2000 î.Hr.

3. Pe insulă sunt mai multe pisici decât oameni
În Cipru trăiesc cel puțin 1,5 milioane de pisici. Asta înseamnă cu cel puțin 300.000 de pisici mai multe decât oameni.

4. Nicosia este singura capitală din lume împărțită între două națiuni
Capitala Ciprului este împărțită de "Linia Verde", cunoscută și sub numele de zona tampon a ONU. Ciprul este divizat din 1974, când Turcia a invadat nordul ca răspuns la o lovitură de stat militară pe insulă.

5. În Cipru se conduce pe stânga, și în Nord, dar și în Sud. Așa că ai grijă când treci strada :)

6. În Cipru de Nord, etajul 1 este considerat parterul și tot așa.

7. Atât în Cipru de Nord, cât și în Sud, prizele au același format ca în Marea Britanie.

8. Ai nevoie de pașaport valid cel puțin 6 luni de la data întoarcerii

SOURCE AND TAGS