Top 10 Piete de Craciun din Viena


Top 10 Piete de Craciun din Viena

Pietele de Craciun din Viena se deschid incepand cu luna noiembrie iar Viena este printre cele mai frumoase orase din lume in aceasta perioada. Mirosul prajiturilor, al castanelor coapte si vinul fiert cu scortisoara va introduc in povestea Pietei de Craciun de la Viena.


1.  Piata de Craciun de la Primarie – Rathausplatz

Rathausplatz este cea mai mare si mai faimoasa Piata de Craciun din Viena, fiind organizata chiar in fata Primariei din Viena.

Pe langa casutele cu bunataturi de toate felurile si cele de ornamente si suveniruri, aici gasiti si locuri de joaca pentru copii, amenajate in spiritul sarbatorilor de iarna. Privelistea este magica cu luminitele si ghirlandele specifice, cladirea primariei si imensul brad de Craciun impodobit cu bun gust.

Cele aproximativ 150 de casute va ademenesc cu mirosul de paine proaspata, strudel, cartofi copti si castane coapte.

Piata de Craciun Rathausplatz se organizeaza incepand cu mijlocul lunii noiembrie pana pe 26 decembrie. Apoi se restrange pentru a face loc petrecerii de revelion.


 2.  Piata de Craciun Maria Tereza

Piata de Craciun Maria Tereza din Viena este amplasata in zona centrala a Vienei, intre Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul de Arte Plastice si se organizeaza in perioada 18 noiembrie 2020 – 6 ianuarie 2021. Cele aproximativ 70 de casutele ofera obiecte de artizanat hand made si produse specifice sarbatorilor de iarna, perfecte pentru cadourile de Craciun.


3.  Piata de Craciun de la Palatul Belvedere

Palatul Belvedere, un somptuos edificiu cultural in stil baroc ce adaposteste una dintre cele mai valoroase colectii de arta din Viena ofera un spectacol magic in preajma sarbatorilor de iarna. Piata de Craciun este organizata in parcul palatului si impresioneaza prin multitudinea produselor artizanale si delicateselor cumlinare.


4. Piata de Craciun de la Palatul Schoenbrunn

Fermecatoarea Piata de Craciun de la Palatul Schonbrunn impresioneaza prin concerte, ateliere tematice pentru copii si decoratiuni de Craciun realizate manual. Cele aproximativ 80 de standuri, decorate cu bun gust, in spiritul sarbatorilor de iarna, ofera o gama variata de jucarii, decoratiuni si delicatese traditionale de sezon. Nu ratati ocazia de a gusta turta dulce, clatitele cu stafide sau castanele coapte.


5.  Piata de Craciun Stephansplatz

In fata Catedralei Sf. Stefan se organizeaza  Piata de Craciun Stephansplatz cu aproximativ 40 de casute decorate cu ghirlande si luminite. Gasiti aici produse din carne, produse de patiserie, branzeturi, vin fiert, punch, lichior de oua si multe alte delicii culinare.


6. Piata de Craciun Riesenradplatz

Piata de Craciun ce se organizeaza la Roata Uriasa din Viena atrage turistii prin concertele live si distractia pentru toate varstele. Nu este o piata de craciun tipica, ci mai degraba un loc frumos de intalnire cu multe acivitati atat pentru cei mari cat si pentru cei mici.


7.  Piata de Craciun Michaelerplatz

Piata de Craciun Michaelerplatz este amplasata intr-o zona nobila, foarte aproape de vechiul domicioliu regal, Palatul Hofburg. Cladirile ce inconjoara aceasta Piata de Craciun au o arhitectura impresionanta ce amintesc de printi si printese oferind un spectacol extraordinar prin modul in care standurile cu produse traditionale se contopesc in decorul imperial. Casutele de aici nu sunt cele tipice, din lemn ci sunt albe si spatioase, construite special pentru Piata de Craciun Michaelerplatz.

Pe langa obiectele de artizant tipice Pietelor de Craciun, aici gasiti si bijuterii si obiecte de arta.

8. Piata de Craciun Karlsplatz

Piata de Craciun din Karlsplatz este printre cele mai populare si toate delicatesele culinare sunt certicate ca produse bio. Daca vreti sa va simtiti rasfatati nu ratati aceasta minunata Piata de Craciun ce ofera activitati pentru toate varstele: ateliere pentru copii, concerte live  ateliere demonstrative de mestesuguri traditionale si spectacole de dans si jonglerii.


9. Piata de Craciun Freyung – centrul vechi

Aceasta este Piata de Craciun ce pastreaza cel mai bine traditiile oferind optiuni nelimitate pentru cadourile de Craciun pentru cei dragi; gasiti aici variante potrivite pentru toate gusturile. Desigur, cel mai potrivit moment pentru vizita este seara, cand mii de luminite impodobesc casutele frumos decorate si se asculta colinde. Aceasta Piaa de Craciun se organizeaza in perioada 20 Noiembrie – 23 Decembrie.


10. Piata de Craciun Spittelberg

Piata de Craciun Spittelberg a devenit o atractie importanta pentru turisti in ultimii ani si ofera o atmosfera romantica, promovand in primul rand obiecte de arta si artizanat. Fiind amplasata in cartierul istoric Biedermeier puteti admira frumoasa arhitectura locala in timp ce sorbiti dintr-o cana cu vin fiert si gustati o turta dulce aromata.


Aromele covrigilor si castanelor combinate cu vinul fiert cu scortisoara plutesc prin aerul rece al Vienei impodobite in straie de sarbatoare. Este o experienta ce nu trebuie ratata. Gasiti ofertele noastre aici: Piata de Craciun Viena 2020


Cuvintele nu sunt suficiente pentru a exprima magia Pietelor de Craciun si atmosfera de poveste a sarbatorilor de iarna la Viena. Trebuie sa traiti aceasta experienta unica.


SOURCE AND TAGS