Top 8 Cele mai frumoase plaje din Turcia, în zona Oludeniz - Fethiye


Cele mai frumoase plaje din zona Oludeniz - Fethiye Turcia

Dacă vrei să călătorești vara aceasta în Oludeniz, cu un grup și un ghid tare fain, iată cum să te înscrii AICI

1. Laguna Albastra Kumburnu din Oludeniz

Plaja de la lagna Albastra este premiata cu Blue Flag pentru curatenie iar culoarea marii este de-a dreptul ireala. Apa calma de culoarea turcoaz este inconjurata de o plaja cu nisip alb si paduri de pini. Este o zona protejata in cadrul unui parc national si se pateste o taxa de intrare de aprox 1 euro/persoana. Daca ajungeti in aceasta zona fabuloasa din Turcia, nu trebuie sa ratati Laguna Albastra, mai ales ca multe ghiduri turistice internationale o includ in top 5 cele mai frumoase plaje din lume.

Laguna Albastra este potrivita pentru toate categoriile de turisti (cupluri, familii cu copii, seniori, tineri, etc.) pentru ca puteti sa va relaxati sau sa aveti o zi activa pe caiac, la snorkeling sau la scufundari.



2. Plaja Patara

Plaja Patara este situata la 75 km de Fethiye si este printre cele mai lungi plaje cu nisip de la Marea Mediterana avand o lungime de cca. 20 km. Plaja din Patara este o plaja salbatica apreciata atat de turisti cat si de broastele testoase care cuibaresc aici. Chiar daca nu sunt restaurante pe plaja, puteti lua masa in statiunea Patara, la 3.5 km de plaja. Mancarea traditionala este proaspata si delicioasa dar si variata, cu multe sortimente vegetariene dar si preparate din carne. Plaja Patara este mentionata in multe ghiduri turistice pentru frumusetea ei.

Plaja Patara este o zona protejata, facand parte dintr-un parc natural. Intrarea in mare este foarte lina, astfel ca este o plaja iddeala pentru familiile cu copii mici sau pentru turistii care nu inaoata foarte bine.

Nu uitati ca aceasta zona este cunoscuta si pentru istoria sa bogata si vestigiile arheologice pe care le intalnim la tot pasul.  Si o bucurie pentru copii, Patara este locul nasterii lui Mos Nicolae in anul 270 d.Hr.



3. Plaja Fluturilor - Butterfly Beach

Plaja Flururilor este o plaja mai salbatica unde se poate ajunge doar cu barca dar cu siguranta merita aceasta excursie. Veti descoperi specii rare de fluturi intr-un peisaj spectaculos. Plaja este flancata de stanci inalte ce-i confera un farmec cu totul special.



4. Plaja Iztuzu din Dalyan - plaja testoaselor Caretta caretta

Dalyan este o localitate amplasata la 60 km de Fethiye. Plaja Iztuzu din Dalyan este  potrivita pentru iubitorii de natura deoarece este un loc preferat de cuibarit pentru testoasele Caretta caretta. Plaja Iztuzu adaposteste cca 300 de cuiburi de testoase/an si este considerata printre cele mai importante locuri de cuibarit de la Mediterana. Raul Dalyan ce strabate localitatea cu acelasi nume se varsa in mare formand o frumoasa delta, foarte importanta pentru conservarea biodiversitatii.
Exista reguli stricte pentru protectia testoaselor, printre care interzicerea accesului pe plaja pe timpul noptii, interzicereea accesului cu autovehicule sau cu caini iar barcile cu motor nu se pot apropia la mai putin de o mila marina de gura de varsare a raului Dalyan.
O atractie turistica speciala in Dalyan o reprezinta baile cu namol terapeutic pe care turistii le incearca cu mare placere.


5. Plaja Belcekiz - Oludeniz

Plaja Belcekiz este plaja municipala din Oludeniz si are o deschidere mare cu intrare un pic mai abrupta in apa. Este o plaja cu nisip si pietris marunt si nu are umbra naturala. Plaja Belcekiz este preferata in special pentru promenada si pentru proximitatea de unitatile de cazare din Oludeniz.


6. Plaja Kidrak - Oludeniz

Plaja Kidrak este amplasata la o plimbare de 30 de minute (cca 2 km) de plaja principala din Oludeniz si este o plaja linistita si fermecatoare. Cu cat va indepartati mai mult de Oludeniz veti gasi o oaza de liniste si puteti admira aterizarile parapantistilor. Bucurati-va de apele limpezi si panorama incantatoare de la Plaja Kidrak. Se plateste o mica taxa de intrare dar merita.


7. Plaja Kaputas

Plaja Kaputas este amplasata la 75 km de Oludeniz si 20 km de orasul Kas. Pentru a ajunge la plaja se coboara vreo 200 de trepte dar cu o priveliste incantatoare. Este o plaja fermecatoare iar apa marii este limpede si de culoarea turcoazului. Este locul perfect pentru inot deoarece se adanceste destul de aproape de mal iar privelistea dinspre larg spre plaja este superba. Se vad stancile maiestuoase care inconjoara acest mic golfulet cu nisip auriu. Merita s-o puneti pe lista de plaje de explorat.


8. Plaja Calis

Plaja Calis este amplasata la 7 km de Fethiye si 25 km de Oludeniz. Este o plaja de 4 km cu nisip si este cea mai cautata plaja din Fethiye, mai ales pentru a admira apusul soarelui pe deasupra insulelor din largul coastei. Este o plaja amenajata unde veti gasi o multime de baruri, restaurante si chioscuri de suveniruri. Plaja Calis este un loc important de cuibarit pentru testoase dar si pentru practicarea de windsurfing si kitesurfing.
Plaja calis este recunoscuta si pentru o viata de noapte activa, cu petreceri pe plaja, cluburi si baruri pentru cu toate genurile muzicale.

Dacă vrei să călătorești vara aceasta în Oludeniz, cu un grup și un ghid tare fain, iată cum să te înscrii AICI


SOURCE AND TAGS