Top 10 cele mai frumoase plaje din Sicilia - zona Palermo

  • Ioni
  • /
  • 11 iulie 2022



Descoperiti cele mai frumoase plaje din Sicilia si gustati deliciile traditionale siciliene intr-o vacanta excelenta pe litoralul din Italia. Cand spui plaje Sicilia te gandesti automat la albastrul turcoaz al marii si simti nisipul fierbinte pe talpi. Top 10 cele mai frumoase plaje din Sicilia - le-ai vazut pe toate?



1. Plaja San Vito Lo Capo

La numai o ora cu masina de Palermo gasiti acest loc fantastic, San Vito Lo Capo. Aceasta întindere superbă de plajă cu nisip alb atrage numerosi turisti mai ales in sezonul estival. Plaja San Vito Lo Capo este premiata cu Blue Falg iar localnicii o considera cea mai frumoasa plaja din Sicilia. Nisipul alb, marea turcoaz si Muntele Monaco sunt o combinatie unica prin frumusetea sa. Chiar daca este o atractie turistica importanta, plaja San Vito Lo Capo este atat de mare incat se pot gasi locuri linistite si romantice.

Stațiunea siciliană San Vito Lo Capo este recomandata atât pentru familiile cu copii, cât și pentru grupurile de prieteni. Pe timpul verii exista numeroase evenimente iar serile sunt animate de petreceri. Daca sunteti in cautarea unei statiuni frumoase si a unei vacante pe litoralul italian trebuie sa ajungeti in Sicilia pentru a va bucura de peisajul uluitor.

Plaja din San Vito Lo Capo este o plajă de nisip fin, lungă de cca. 3 km amplasata la poalele Muntelui Monaco. Pe langa frumusetea spectaculoasa a cadrului natural, plaja are o infrastructura turistica excelenta iar statiunea San Vito Lo Capo va ofera o experienta autentica siciliana.



2. Plaja Mondello
 
Mondello se mândrește cu o plaja superbă de 1,5 km de nisip alb și fin, ape albastre electrice puțin adânci, un tezaur arhitectural, o serie de restaurante excelente cu peste si fructe de mare, numeroase baruri și o atmosferă de vara vibranta. Restaurante gastronomice mărginesc plaja și străzile din Mondello Paese iar mancarea stradală de sezon este absolut delicioasa.

Mondello a fost inițial un sat de pescari centrat în jurul a ceea ce este acum piața principală. Două turnuri fortificate au fost ridicate acolo în secolul al XV-lea ca parte a apărării de coastă a Siciliei.

Mondello este o stațiune situată între stâncile Gallo și Pellegrino, la marginea orasului Palermo iar Rezervația Capo Gallo din apropiere oferă trasee pentru drumeții și vederi panoramice superbe. Se ajunge usor din Palermo cu autobuzul sau masina, de aceea este o plaja aglomerata si animata. Linia de coastă are o infrastructură dezvoltată cu puncte de închiriere echipamente pentru sporturi nautice si sezlonguri si umbrele.
Cluburile nautice au produs campioni mondiali și olimpici la navigație și windsurfing și există o mulțime de oportunități de sporturi acvatice și pentru simplii amatori, inclusiv caiac, surfing, paddle boarding, navigație și windsurfing.




3. Plaja Cefalu

Cefalu are o plajă lungă de aprox. 1.5 km, infrastructura turistica bine pusa la punct si hoteluri confortabile pe malul mării. Ajungeti cu usurinta din Palermo cu trenul si puteti face chiar o excursie de o zi cu plecare dimineta devreme si retur seara tarziu. Cefalu este un orasel tipic sicilian cu stradute inguste si linistite, multe flori ornamentale care se potrivesc fantastic de frumos cu cladirile din piatra iar curatenia este exemplara.

Pe langa plaja, Cefalu ofera turistilor panorame superbe, arhitectura impresionanta, ruine antice, restaurante si cafenele ce construiesc o vacanta perfecta in Sicilia.



4. Scala dei Turchi (Scara turcilor)

Scala dei Turchi este un loc superb, amplasat pe Coasta Agrigento, în apropiere de Realmonte si se spune că aici au găsit refugiu bărcile cu pirați turci. Lasa-te capturat de frumusetea naturii si magia acestui loc fantastic. Roca alba este sculptata de vant, in trepte, si patrunde in marea de smarald taindu-ti respiratia.

Aceasta faleza stancoasa din calcar alb și marnă este erodata in trepte mai mari sau mai mici pe o inaltime de vreo 50m iar la baza există o plajă minunata care atrage numerosi turisti.
Contrastul puternic intre marea albastra şi stancile albe este uluitor.



5. Plaja Cala Capreria

Plaja Cala Capreira este situata in Rezervatia Naturala Zingaro din provincia Trapani si este o plaja salbatica, inconjurata de stanci, cu apa limpede si clara si pietricele colorate. Puteti ajunge la plaja dupa o plimbare de 10-15 minute de la intrarea in rezervatie. Plaja Cala Capreira se aglomereaza in weekend deci recomandarea noastra este sa incercati sa ajungeti aici in timpul saptamanii pentru a va bucura din plin de aceasta plaja salbatica.


6. Plaja Sferracavallo

Sferracavallo este un fost sat pescaresc inclus in Rezervația Naturală Isola delle Femmine – Capo Gallo si este situat la poalele Muntelui Capo Gallo.

Plaja Sferracavallo este potrivita pentru iubitorii de snorkeling si nu numai. Marea are aici o culoare verde-smarald cu plante submerse din genul Posidonia ce creeaza un habitat perfect pentru fauna marina. Infrastructura turistica este foarte buna si veti gasi multe restaurante si baruri pentru a va delecta cu deliciile siciliene.


7. Plaja Terrasini

Plaja Terrasini este amplasata la câțiva kilometri de Cinisi si va oferă ape cristaline și peisaje stâncoase irezistibile. Vei fi uimit de frumusețea impunatoare a rocilor roșii care domină zona aceasta plaja.
Terrasini este un loc potrivit pentru surfing, windsurfing, navigație, sup, kitesurfing și scufundări.



8. Plaja Trappeto

Trappeto este o plaja amplasata in orasul cu acelasi nume, la aprox. 50 km de Palermo. Plaja Trappeto are intrare lina in apa si este o plaja cu nisip. Chiar daca o parte semnificativă a plajei este ocupată de resorturi există încă o zonă destul de mare cu acces gratuit. Facilitățile de plajă sunt disponibile numai contra cost (șezlonguri și umbrele, restaurant pe plajă, vestiare, dușuri, toalete).



9. Plaja Santa Flavia

Santa Flavia este situată la 17 km de Palermo. Vă puteți pierde cu ușurință pe străzile înguste care înconjoară casele de pe malul mării dar cand ajungeti la apa limpede de cristal veti simti ca sunteti in locul perfect de vacanta. De asemenea va puteti cățăra pe stâncile care flancheaza plaja pentru o panorama superba si apoi va puteti relaxa la plajă cu o bere rece.


10. Castellammare del Golfo

Castellammare del Golfo este situat pe coasta de nord-vest a Siciliei, intre Palermo și Trapani si este un orasel boem si romantic pe malul marii. Atmosfera de aici este relaxanta si vibranta in aceeasi masura si este un loc potrivit pentru a descoperii traditiile siciliene si o bucatarie autentica acestei zone. Castellammare del Golfo este un oraș fermecător cu case vechi de un secol, piețe cu peste proaspat si fructe de mare, plaje curate și vin de exceptie.

Cea mai mare plajă din Castellammare del Golfo este Playa, o întindere lungă de nisip, amplasata la aproximativ 1,5 kilometri de centrul orasului.


SOURCE AND TAGS