Top 10 cele mai frumoase plaje din Sicilia - zona Catania

  • Ioni
  • /
  • 12 iulie 2022

​​​Top 10 cele mai frumoase plaje din Sicilia Isola Bella Taormina Catania

1. Plaja Isola Bella


La mica distanta de Taormina, la malul marii, gasiti Isola Bella, o insulita foarte frumoasa si emblematica in aceasta zona a Siciliei. Puteti face snorkeling sau puteti opta pentru o excursie cu barca in jurul insulei. Isola Bella este o rezervatie naturala si ofera turistilor o plaja cu pietris iar in unele locuri gasiti un amesec de nisip si pietris. Peisajul natural este deosebit de frumos iar contrastul dintre culoarea patrunzatoare a apei si plaja este fabulos.

Insula Isola Bella este legată de coastă printr-un istm îngust care dispare la nivelul maxim de flux. Din Taormina puteti ajunge la plaja din Isola Bella cu autobuzul local sau cu gondola.






2. Plaja Giardini Naxos


Giardini Naxos este o mica stațiune pe malul marii, apropae de Taormina, perla Siciliei. Plaja Giardini Naxos este împărțită în două segmente, cu o parte gratuita iar cealalta parte apartnie hotelurilor.
Aceasta statiune este mai putin costisitoare decat Taormina si este amplasata chiar pe malul marii. Golful Naxos are o plaja cu nisip iar in apropiere gasiti multe baruri si restaurante pentru o vacanta relaxanta la mare.




3. Plaja Fontane Bianche

Plaja Fontane Bianche este faimoasă pentru apele putin adanci din zona ce se incalzesc foarte tare in timpul verii. Apa este atat de limpede și curată incat poti vedea cu usurinta fundul marii iar plaja este amenajata cu umbrele si sezlonguri, baruri si restaurante. Plaja Fontane Bianche este amplasata la 12 km de Siracuza si este potrivita pentru snorkeling sau pentru o vacanta linistita cu familia.



4. Plaja Carratois

Plaja Carratois este amplasata la 60 km de Siracuza si este o plaja cu o infrastructura turistica foarte buna, preferata in general de turistii cu un nivel de trai destul de ridicat si de iubitorii de windsurfing.
Plaja Carratois este situata în apropiere de oraselul Portopalo di Capopassero si oferta turistilor un nisip moale, curatenie deplina si o intrare foarte lina in apa.



5. Plaja Cala Mosche

Cala Mosche este o plajă foarte de frumoasă, amplasata in rezervatia Vendikari si atrage mii de turiști in fiecare an. Este o plaja destul de salbatica, cu maluri stancoase si panorame incantatoare. Plaja este un mic golf nisipos care se întinde pe aproximativ 200 de metri, delimitat de două zone stancoase care fac un scut in fata curentilor, rezultand o apa calda si limpede.
Intrarea in apa este foarte lina si este ideala pentru mai ales pentru copiii care vin aici cu familiile. Apoi apa se adanceste treptat iar lanaga stancile ce delimiteaza golful, eroziunea marină a permis formarea unor grote naturale, care pot fi vizitate după o scurtă baie. Puteti pătrunde chiar în meandrele spectaculoase ale acestei zone feerice. Fundul mării este bogat in flora si fauna si atrage multi turisti pasionati de snorkeling.



6. Plaja Santa Tecla

Plaja Santa Tecla este una dintre plajele din Acireale si este formata dintr-o stâncă splendidă de lavă la care se adaugă o mică plajă cu pietriș negru care ii confera un aspect elegant, fiind un loc foarte apreciat de catre turistii care viziteaza Sicilia.



​7. Plaja Praiola

Plaja Praiola este amplasata lângă Giarre, intre Acireale si Taormina si este o plajă formată din pietre vulcanice si un recif mai puțin stâncos decât cea mai mare parte a falezei din această zonă. Peisajul vulcanic decorat cu magma face aceasta coasta a Siciliei un loc pitoresc pentru turisti. Marea albastră este limpede ca cristalul si ofera peisaje spectaculoase prin contrastul unor culori deosebite.​



​8. Plaja La Playa

La Playa este o plajă cu nisip auriu, foarte lungă și largă, care se întinde pe 18 km de la Agnone TOILETS, un cătun din Augusta din provincia Siracuza, până la periferia de sud a Cataniei, de-a lungul coastei de est a Siciliei.

Numărul mare de cluburi pe plajă, campinguri, parcuri acvatice, stațiuni, hoteluri și tabere de vară pentru copii a făcut din La Playa cea mai populară plajă din provincia Catania, atât ziua, cât și noaptea, când devine destinația preferată a verii.​



9. Plaja Santa Maria la Scala

Această plajă cu pietriș este înconjurată de o stâncă vulcanică impresionanta iar marea limpede este foarte apreciată de iubitorii de snorkeling si scafandri. Plaja Santa Maria la Scala este amplasata la 3 km de Acireale.
Micul sat tipic sicilian, Santa Maria La Scala, este construit în jurul portului Scalo Grande iar in partea de sud veți intalni o moară inca funcționala. Zona este renumita pentru frumusetea sa naturala, printre care Peștera Porumbeilor si intrarea lavei in apa marii de o culoare idilica.



​10. Plaja Fondachello

Plaja Fondachello este amplasata la 20 km nord de Acireale. Apele extraordinar de limpezi și o plajă cu pietriș fac această stațiune de pe litoralul sicilian foarte populară. Plaja Fondachello este o plaja cu pietricele colorate si netede.​


SOURCE AND TAGS