Test COVID pentru Egipt


Test COVID obligatoriu pentru calatoria in Egipt


    Mai jos este informarea oficiala privind conditiile de calatorie in Egipt in contextul pandemiei de coronavirus, valabile pentru turistii romani.


    Începând cu data de 1 septembrie, toți pasagerii curselor aeriene care intră în Republica Arabă Egipt, prin orice aeroport, trebuie să prezinte un test molecular negativ (PCR) pentru infecția COVID-19 efectuat cu maxim 72 de ore înainte de călătorie.

    Această normă se aplică și pasagerilor aflați în tranzit pe aeroporturile din Republica Arabă Egipt, chiar dacă destinația finală nu impune prezentarea testului molecular negativ (PCR) pentru infecția COVID-19.

    Este necesar ca testul să fie de tipul RT-PCR
, efectuat de către un laborator specializat, autentificat prin ștampilă, fără a fi aplicate pe document corecții și/sau modificări. În mod obligatoriu, testul tip PCR prezentat autorităților egiptene trebuie să conțină data și ora recoltării probei biologice și să fie tradus în limba engleză sau arabă.

    Copiii sub vârsta de 6 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.


Vezi ofertele noastre pentru Egipt in statiunile Sharm el Sheikh si Hurghada

    La data de 30.08.2020, autoritățile egiptene au anunțat că cetățenii străini care sosesc pe cale aeriană direct pe aeroporturile din Hughada, Marsa Matrouh, Sharm El Sheikh și Taba pot efectua testul molecular tip PCR pe aceste aeroporturi, contracost (30 USD/persoană).

    La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada (guvernoratul Red Sea), Sharm El Sheikh (guvernoratul Sinaiul de Sud), Luxor și Aswan turiștii români sunt scutiți de obținerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (până la 31 octombrie 2020). Cetățenii români care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viză de intrare, care se obține de la Ambasada Republicii Arabe Egipt la București sau direct de la autoritățile de frontieră din aeroport.

    Pe toată perioada sejurului este interzisă ieșirea din stațiunea turistică pentru efectuarea de vizite la diverse obiective turistice din Republica Arabă Egipt.

    În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate măsuri de protecție speciale, iar în cazul depistării unei infectări cu COVID-19, respectiva persoana va fi carantinată în camere special amenajate în hotel iar în cazul agravării bolii va fi spitalizată (situație care va genera condiții speciale de tratament – în sarcina părții egiptene - și întoarcerea în țară pe cheltuiala turistului).


    Daca o persoana este depistata pozitiv la testul COVID-19 va sta 14 zile in carantina in hotelul in care are rezervat sejurul iar diferentele de cost sunt suportate de catre turist sau asigurator (in cazul in care turistul detine o polita de asigurare internationala care acopera acest tip de cazuri). Intoarcerea in Romania se face pe cursele charter in limita locurilor disponibile iar costurile vor fi acoperite de catre turist.





SOURCE AND TAGS