Tenerife Ruta Vulcanului Chinyero

  • 23 ianuarie 2021



Mulți se gândesc la Tenerife ca la o destinație exclusiv pentru plajă - dar dacă sunteți în căutarea unei vacanțe active, în care să combinați câteva zile de plajă cu drumeții si excursii, Tenerife este destinația perfectă. 

Ruta Vulcanului Chineyero este o ruta circulară, în jurul craterului vulcanului, traversând pădurea și zone întregi de lavă. Are 5.7 km și grad mic de dificultate, se poate face în familie. Noi am continuat cu un traseu prin pădure și am ajuns ieri în total la 20 km de plimbare. Traseu este bine marcat. Este obligatoriu să nu vă abateți de la poteca marcată. 

Ruta se poate face tot timpul anului, cu toate că probabil în iulie și august este foarte cald, mai ales pe zonele în care traversați lava, unde nu este deloc umbră.

Este recomandat să aveți încălțăminte adecvată, apă/ gustări cu dvs. (nu veți găsi de cumpărat în zonă) și cremă de soare.  

Peisajul este divers și veți fi impresionati de modul în care ruta face trecerea de la pădurea de pin la zona de scurgere a lavei. 

Vulcanul Chinyero - ultima erupție din Tenerife
Vulcanul Chinyero a erupt în noiembrie 1909 și întreaga erupție a durat 10 zile. Are 1560 m înălțime și este foarte aproape de Teide (3715m), care este de fapt vizibil đin multe zone și face ca peisajul să fie cu atât mai frumos. Întreaga zonă este arie protejată. 















SOURCE AND TAGS