Statiuni recomandate din Riviera Olimpului


Statiuni recomandate din Riviera Olimpului

Riviera Olimpului se gaseste in partea de nord a Greciei, la numai 700 km de Bucuresti si cuprinde mai multe statiuni (Paralia Katerini, Nei Pori, Olympic Beach, Platamonas, Leptokaria, Litochoru) cu o lungime totala de plaja de aproximativ 70 de km. Riviera Olimpului este un loc ideal pentru petrecerea concediului de vara, avand o plaja superba cu nisip fin si muntii foarte aproape.

Nei Pori

Statiunea Nei Pori este amplasata la poalele legendarului Munte Olimp si este cea mai noua statiune din zona Pieria - Riviera Olimpului. Fiind o statiune ce a intrat recent in circuitul turistic are o insfrastructura moderna ce imbina excelent traditia cu prezentul. Trecerea de la micul sat pescaresc la o statiune moderna si eleganta a avut loc treptat. Strazile sunt largi, hotelurile si vilele sunt renovate sau construite recent iar plaja este lata, cu nisip fin si calificativul steag albastru.

Plaja de peste 5 km si latimea de 100 de metri in unele locuri, apa curata si intrarea lina in mare fac statiunea Nei Pori un loc ideal pentru o vacanta in familie. De-a lungul plajei gasim numeroase baruri si taverne, centre pentru sporturi nautice, comercianti ambulanti si magazine de suveniruri.
 
Panaroma superba cu ape turcoaz pe de-o parte si Muntele Olimp pe cealalta parte fac din statiunea Nei Pori un loc de vis in care vrei sa revii in fiecare an.


Paralia Katerini

Paralia Katerini (ce se traduce prin plaja) se numara printre destinatiile de vacanta preferate ale romanilor. Desi statiunea este cunoscuta sub numele Paralia Katerini, de fapt este alcatuita din doua zone si plaje diferite aflate la mica distanta (Paralia si Katerini).

Plaja din Paralia Katerini are aprximativ 3 km cu unele portiuni mai late si altele mai iguste fiind preferata in special de familiile cu copii. Intrarea in apa este lina cu nisip fin iar in zonele amenajate gasiti umbrele si sezlonguri precum si salvamari ce ofera siguranta.

Statiunea Partalia Katerini are cate ceva de oferit pentru fiecare categorie de turisti, de la cupluri la familii cu copii si seniori, de la hoteluri de lux la cazare economica in vilute. Exista de asemenea si cluburi, baruri, discoteci, apreciate in special de tineri.

Paralia Katerini este un loc indragit de iubitorii de cumparaturi. In centrul statiunii gasiti  magazine de suveniruri, obiecte de artizanat, banuri si aur. Nu uitati, totul se negociaza!

In Paralia Katerini va puteti plimba pe strada principala sau pe promenada, puteti sa va distrati la karting si in parcurile de distractii sau puteti merge in diverse excursii optionale oferite de agentiile de turism locale, de la croaziere la drumetii montane.


Platamonas

Platamonas este o statiune din partea de sud a zonei Pieria, cu o populatie de circa 1.500 de locuitori. Platamonas este o destinatie preferata de catre turisti  iar reperul cel mai important este Castelul Platamonas. Castelul este amplasat in partea de sud a Muntelui Olimp si dateaza din perioada bizantina, sec al X-lea. Este un castel impresionant, amplasat pe un deal si ofera o panorama superba a zonei. Castelul se poate vizita zilnic intre orele 8:00 AM - 8:00 PM iar pretul biletului este aproximativ 2 euro.

Gasiti in Platamonas numeroase taverne, restaurante, cafenele si hoteluri, fiind o destinatie de vacanta apreciata de catre turisti. Puteti ajunge foarte usor in orasele Larissa si Katerini cu autobuzul, trenul sau masina personala.

Plaja din Platamonas este una una dintre cele mai lungi plaje din Grecia. Este o plaja cu Steagul Albastru si este inconjurata de o vegetatie bogata fiind ideala pentru o vacanta de neuitat.


Litochoro

Litochoro este un oras pitoresc de la poalele muntelui Olimp cu o arhitectura specifica, traditional macedoniena cu multe cafenele si taverne in care localnicii si turistii iau cina la mesele de pe trotuar. Litochoro este amplasat la 24 km de Paralia Katerini si este cea mai folosita cale de acces spre varfurile Skala (2866 m) şi Mytikas (2917 m).
Plaja Litochoro este zona de nisip care începe de la portul Litochoro Gritsa și se termină la Leptokarya. Este un loc magnific ce imbina perfect peisajul de munte cu cel de mare.


Olympic Beach

Olympic Beach este statiune micuta, cu 300 de locuitori, situata la 2.5 kilometri de Paralia Katerini, unde se poate ajunge cu usurinta pe promenada sau cu trenuletul turistic. Plaja lata cu nisip fin este principala atractie, fiind premiata cu calificativul steag albastru. Pe plaja exista zone amenajate cu umbrele si sezlonguri, in apropierea carora gasim baruri si taverne. Cele mai multe dintre barurile de pe plaja ofera sezlonguri si umbrele gratuit daca se face consumatie.

Centrul statiunii Olympic Beach cu zona de faleza este aglomerat in timpul sezonului estival si ofera numeroase restaurante si taverne, minimarketuri si magazine cu suveniruri.


Leptokarya
Leptokarya este o statiune construita relativ recent si atrage turistii cu plajele cu nisip fin sau pietricele, cu statut de steag albastru. Statiunea Leptokarya este amplasata la 25 km de Katerini si la o ora cu masina de Salonic.

Leptokarya este situata la poalele Muntelui Olimp air din partea vestica a statiunii se observa o priveliste foarte frumoasa asupra Muntelui Olimp, casa a zeilor Greciei Antice. Statiunea are 4.000 de locuitori si ofera diverse posibilitati de cazare pentru turisti. Gasiti in statiune taverne si restaurante, baruri cu atmosfera de petrecere si 2 discoteci.



SOURCE AND TAGS