Sri Lanka este back on the map ... 10 motive pentru a vizita această țără minunată.


1. Climatul prielnic din Sri Lanka

Sri Lanka este o țară tropicală, așa că așteptați-vă la o mulțime de soare fericit și cer albastru practic pe tot parcursul anului, cu excepția sezonului musonului (lunile de vară), când poate fi ceva mai umed și ploios. Apusurile sunt cu adevărat deosebite și perfecte pentru un moment de yoga și relaxare spirituală pe plajă. 



 2. Diversitatea gastronomică din Sri Lanka

Sri Lanka este o bijuterie a mâncărurilor, ce abundă de condimente exotice care încântă gusturile si celor mai pretențioși turisti. Fiind o insulă cu climat tropical, nuca de cocos și peștele sunt două dintre cele mai influente componente în bucătărie. 



 3. Prezintă o raritate a speciilor de animale...     Având în vedere că este un “hotspot” al vieții sălbatice, cele 26 de parcuri naționale și 2 parcuri marine cuprind numeroase specii protejate de păsări, crocodili sau reptile care captează interesul turiștilor. Parte a călătoriei noastre cuprinde vizita la Udawalawe National Park, adăpost al nesfârșitelor turme de elefanți, precum și a speciilor de pasări rare ca Malarbar Pied Hornbills și Green Bee-Eater. 



 4. Moștenirea budistă din Sri Lanka

Budismul a jucat un rol cheie în țară de-a lungul secolelor și există multe temple antice punctate în toată țara. Aceste temple vechi prezintă o istorie bogată a țării, precum și un model arhitectural aparte. Se vor vedea aceste elemente și în călătoria noastră, în cadrul vizitei la Galle. 



 5. Ușurința comunicării in Sri Lanka

Limba singaleză, precum și cea tamilă sunt limbile principale vorbite în Sri Lanka. Cu toate acestea, vorbitorii de limbă engleză nu sunt puțini. Astfel, zonele turistice cele mai cunoscute prezintă un personal cunoscător de limbă engleză.


 6. Cazarea perfectă in Sri Lanka

Sri Lanka are o gamă largă de opțiuni de cazare. Colombo oferă nu numai o serie de hoteluri moderne de cinci stele, dar și hoteluri emblematice din epoca colonială, cu farmecul și romantismul unei ere trecute. O importantă parte dintre hoteluri sunt proiectate de Geoffrey Bawa, unul dintre cei mai importanți arhitecți asiatici ai secolului XX. Viziunea lui Bawa cuprinde un stil denumit "modernism tropical" în care forme contemporane sunt frumos reprezentate și îmbogățite de influențele tradiționale și de peisajele din jur. Există, de asemenea, un număr tot mai mare de hoteluri de tip boutique pe coasta de vest și de sud, în principal în centrul orașului Galle. 



 7. Eco-turism in Sri Lanka

 Bucurați-vă de ecoturismul din Sri Lanka care este un sector de nișă în creștere. Vă oferă oportunitatea de a vă bucura de atracții, cum ar fi cei mai înalți munți, cele mai lungi plaje, cele mai diverse religii ale lumii (budism și hinduism), civilizație magnifică, tradiții glorioase, monumente artistice, o diversitate incredibilă de peisaje, climat, floră și faună, bio-diversitate inegalabilă, variații topografice etc. Elementele de atracție pentru spațiul Sri Lankan sunt varietatea, frumusețea și cultura, toate fiind parte dintr-un amalgam spectaculos pentru oameni calzi, prietenoși și zâmbitori. Când alegeți o stațiune ecoturistică, alegeți să păstrați mediul, cultura și patrimoniul și să beneficiați de comunitățile locale care sunt custodele cheie ale resurselor naturale și joacă un rol activ și critic în conservarea biodiversității valoroase. 

Pentru că se încearcă înțelegerea și adaptarea acestor concepte noi în vederea dezvoltării unui turism de durată care să lase o urmă pozitivă și pentru alți turiști care își doresc să găsească un spațiu îngrijit, curat și care să adopte un model de dezvoltare, se pot avea în vedere următoarele : 
  • Impact minim asupra mediului 
  • Învățarea și respectarea culturii și mediului local
  • Obținerea de experiențe pozitive pentru toți 
  • Documentarea asupra problemelor politice, sociale și de mediu locale 
  • Asumarea unor cheltuieli în vederea conservării spațiului 
  • Asistența la păstrarea unui habitat special, cum ar fi fauna sălbatică, agricultura, natura, apa etc. 
  • Învățarea și preluarea noilor idei înapoi pentru a vă influența propriul mediu 
  • Acestea conducând la o beneficiere nu numai pentru Sri Lanka, ci și pentru restul lumii.  

8. Spiritualism la superlativ

Budismul a devenit extrem de popular în țările occidentale, iar în Sri Lanka vizitatorii pot experimenta învățăturile pure ale lui Buddha, amestecându-se printre budiștii locali în locuri de pelerinaj și făcând parte din credința populară singhaleză. Una dintre cele mai importante moaște ale budismului, un molar sfânt, se păstrează în templul din Dalada Maligawa din Kandy. Un alt loc important de pelerinaj este Vârful lui Adam, un munte sfânt atât pentru budiști, hinduși, creștini, cât și pentru musulmani. Vizitatorii se pot alătura plimbării până în vârf pentru a se bucura de apusul soarelui și atmosfera spirituală. În ziua 6 a circuitului nostru vom ajunge la Adam's Peak.



 9. Plajele ca dintr-o carte poștală

Sri Lanka reușește să impresioneze la un alt nivel și în privința acestui capitol, fiind o insulă ce abundă de plaje cu nisip alb strălucitor și apă de culoarea azurului luate parcă dintr-o pictură făcută de Botticelli unde în prim-plan se înfățișează Venus. 



 10. Shopping accesibil in Sri Lanka

Guvernul a redus recent impozitele pentru o serie de articole de lux, ceea ce duce la cumpărături mai ieftine. Colombo are multe centre comerciale de unde puteți obține aproape orice și o gamă largă de buticuri mai mici. Este cu adevărat o afacere când vine vorba de compararea prețurilor articolelor de aici cu cele la care acestea ar fi vândute în alte țări precum Statele Unite sau pe teritoriul Europei. Cele mai bune oferte se găsesc pentru articolele vestimentare. Exportul de haine este unul dintre principalele fluxuri de venit din Sri Lanka și de aici vizitatorii le pot cumpăra pentru o parte din cost. Bijuteriile sunt mici chilipiruri, parte a unei producții la un preț foarte scăzut.



SOURCE AND TAGS