Despre Sicilia, o vacanta de nerefuzat

  • Ioni
  • /
  • 22 iulie 2019

Despre Sicilia, o vacanta de nerefuzat



4 din 6 zepelini au fost in Sicilia - este atat de frumoasa ca trebuie experimentata iar sunt insuficiente pentru a descrie cat de fabuloasa este Sicilia.


Dintre principalele atractii turistice din Sicilia (Taormina, Giardini Naxos, Vulcanul Etna, Palermo, Catania) noi am ratat numai Palermo. Si acesta nu este singurul motiv pentru care ne-am intoarce aici, oricand.


Am facut excursia pe Vulcanul Etna, cel mai inalt vulcan activ din Europa ce se afla intr-o stare de activitate aproape permanenta. Vulcanul Etna are cea mai lungă perioadă de activitate (6000 ani) si o inaltime de 3340 m.




Vulcanul Etna erupe in fiecare an iar aria de actiune distrugatoare se intinde pe o suprafata de 1250 km². Cu toate acestea, poalele vulcanului sunt dens populate; acest fapt se explică prin fertilitatea deosebită a solului. Lava vulcanică adusă de erupții a creat un sol adecvat pentru cultivarea viței de vie, a pomilor fructiferi și a măslinilor.




Taormina este o statiune incantatoare, una dintre principalele atractii turistice ale Siciliei. Se afla pe coasta de est a Siciliei si este o statiune foarte aglomerata in lunile iulie si august, multi italieni preferand aceasta perioada pentru a-si petrece concediile. Poate fi vizitata din mai pana in octombrie, cu posibilitatea de a face plaja si baie in mare. Multi dintre turistii care ajung in Taormina prefera sa se cazeze in statiunile invecinate, Giardini Naxos si Letojanni, unde tarifele de cazare sunt ceva mai scazute.





I. Cum ajungi in Taormina:
Cu trenul: Din aeroportul Catania luati autobuzul local (aprox 1 euro) pana in Gara Catania. De aici sunt legaturi foarte bune cu Gara Taromina - Giardini Naxos. Atentie insa, gara se afla la 2 km "sub" centrul orasului, deci va trebui sa urcati cu un taxi, autobuz sau telecabina.
Cu autobuzul: Din aeroportul Catania exista autobuz direct catre Taormina. Circula cu o frecventa buna (la fiecare 1-2 ore), costa cca 10 euro si are avantajul ca va lasa foarte aproape de centrul orasului. Pentru un transfer privat, va rugam sa ne contactati.



II. Ce puteti face in Taormina:
Centru orasului este pietonal; aleea se numeste Corso Umberto. Recomandam plimbarile lungi si romantice, urmate e o cina intr-unul din restaurantele din centru si neaparat, o inghetata. Toata lume astie - cea mai buna inghetata se gaseste in Sicilia. Urcati dealul catre Teatrul Grec, cel mai vestit monument din Taormina, un amfitetaru roman impresionant. De aici veti avea cele mai grozave privelisti asupra Etnei si zonei de coasta. Biletul de intrare costa cca 8 euro/pers.







Admirati, de asemenea, Turnul cu Ceas si odiniti-va in zonele de belvedere din zona pietonala. In oras, Corso Umberto, care trece prin centrul vechi, e un loc potrivit pentru cumparaturi si observarea oamenilor. Aici, in baruri, se afla oameni din toata lumea, dar atmosfera este cea de sat.

Oricum, atmosfera de sat nu ascunde faptul ca Taormina este o asezare penru cei bogati - nicaieri altundeva nu veti gasi o asemenea concentrare de Valentino si Armani. Agetiile de tursim organizeaza excursii cu autocarul catre Etna (pana aproape de varf) si Cheile Alcantarei. Tariful este de cca 100 euro/pers.



III. Plaja din Taormina: Plaja este conectata de oras printr-o telecabina, care circula de la 08.00 la 01.00 am si costa 3 euro/sens. Plaja principala se numeste Manzarro.











SOURCE AND TAGS