RIU Hotels - igienizare si masuri de siguranta pentru sezonul 2020

  • Ana
  • /
  • 13 mai 2020

RIU Hotels a pregătit un ghid și 17 protocoale cu măsuri pentru operarea hotelului.

Lantul hotelier a publicat un ghid in care își prezintă viziunea asupra demersurilor pe care hotelurile trebuie sa le efectueze în urma pandemiei coronavirusului. Compania hotelieră spaniolă, care administrează 99 de hoteluri din 19 țări și este in proportie de 49% detinuta de către Grupul TUI, a elaborat 17 protocoale împreună cu firma de consultanță specializată în domeniul sănătății și securității Preverisk.


Reprezentantii RIU au declarat că ghidul a fost împărtășit cu guvernul spaniol dar si cu cele din alte tari și va fi pus la dispoziția industriei ospitaliere ca parte a unui parteneriat numit Alianța sectorului pentru ospitalitate post-Covid19.

Cele 17 protocoale vor acoperi toate aspectele operațiunilor hoteliere și se bazează pe un grad de ocupare a hotelului cuprins între 50% și 60%, cu excepția cazului în care la nivel local exista necesitatea unor procente de valori mai mici.

Măsurile vor include:

Verificarea temperaturii oaspeților la sosire și prezenta ecranelor de securitate din plexiglas la recepție

Respectarea distanței fizice și utilizarea echipamentului personal de protecție de către personal

Scoaterea tuturor obiectelor neesențiale din camere, cum ar fi mașini de cafea, reviste, materiale promoționale și saci de rufe
Articolele din camere sunt reduse la necesitățile de bază (șampon, săpun) și dezinfectant de mâini în fiecare cameră.

Va exista o echipă specială responsabila cu procesul de dezinfectare în fiecare hotel RIU.

Lantul hotelier va pastra regimul de masa tip bufet, insa mesele vor fi pozitionate in asa fel incat spatiul sa fie sigur pentru turisti si personal. De asemenea, va exista o preocupare mai mare pentru pregatirea anterioara a alimentelor, cat mai compact, pentru a putea fi servite. Va fi in egala masura incurajat gatitul la fata locului, prin intermediul bucatarilor hotelurilor. In restaurant vor fi obligatorii purtatul mastii si al manusilor de unica folosinta, precum si dezinfectarea mainilor la intrare. 
Accesul la piscina va fi atent monitorizat pentru mentinerea unui anumit numar de persoane in piscina, la un moment dat. De asemenea, sezlongurile si umbrelele vor fi amplasate la distante sigure.


Compania a anuntat printr-un comunicat: „Riu Hotels & Resorts lucrează de câteva săptămâni pentru a crea un total de 17 protocoale pentru a ghida operațiunile hoteliere la deschiderea post Covid. Acestea oferă detalii despre activitatea fiecărui departament al hotelului pentru a oferi garanții de securitate oaspeților și personalului. Departamentele care vor aplica de acum înainte noile măsuri în activitatea lor de zi cu zi includ recepție, menaj hotel, restaurante, baruri, bucătării, recepție de bunuri, asistență tehnică, zone de personal, transport personal, fitness și divertisment. "


„Următorul pas va fi crearea unei rețele, formată ca un sindicat larg în sector, pentru a împărtăși și disemina aceste cunoștințe între toți actorii din industrie, având în vedere că acum lucrăm cu un obiectiv comun de a ne restabili activitățile și de a câștiga încrederea clienților în destinații și afaceri."

Sursa: Travelweekly

SOURCE AND TAGS