Revelion 2024 Cuba - o petrecere unica

  • Ioni
  • /
  • 14 iulie 2022


Am pregatit ofertele pentru Revelion in Cuba. Stiti cum se spune, cine se scoala de dimineata, departe ajunge! Petreceti trecerea dintre ani in maneca scurta, cu un cocktail racoritor si picioarele goale in nisip, in briza calda a Caraibelor. Daca doriti o oferta personalizata sunati-ne la 0747011553!

Chiar de revelion, in 1959, forțele revoluționare conduse de Fidel Castro au răsturnat guvernul dictatorului Fulgencio Batista iar 2 ani mai târziu, Castro a proclamat natura marxist-leninistă a revoluției. Cuba a devenit astfel izolată din punct de vedere economic de Statele Unite, pe măsură ce a dezvoltat legături strânse cu Uniunea Sovietică.
 
Astfel, de revelion, in Cuba, se sarbatoreste Ziua Eliberării sau Triunfo de la Revolucion.

Ofertele noastre pentru Vacanta Cuba le puteti rezerva direct pe site. Dar sa mai aflam cate ceva despre Cuba si despre ce mancam de revelion in Cuba.




Un pic despre Cuba...



Cuba este cea mai mare insula din Caraibe si cuprinde, pe langa insula principala, mai multe arhipelaguri formate din peste 4000 de insule cu dimensiuni variabile, unele sub 1 km² iar cea mai mare (Isla de la Juventud), exceptand insula principala, are 2200 km².

Cuba a fost revendicată  în 1492 de catre Cristofor Columb pentru Spania si a devenit cea mai importantă sursă de zahăr brut a imperiului spaniol în secolul al XVIII-lea, iar mai târziu a câștigat supranumele de Perla Antilelor. Deși Spania a trebuit să lupte mai multe campanii dificile și costisitoare împotriva mișcărilor de independență, a păstrat stăpânirea asupra Cubei până în 1898, când a fost învinsă de Statele Unite ale Americii și forțele cubaneze în războiul numit hispano-american. Cuba și-a câștigat în curând independența formală.



Ce mancam bun in Cuba de Revelion?


In primul rand, daca urmam traditia, de Revelion trebuie neaparat sa mancam 12 boabe de struguri la miezul noptii si sa ne punem cate o dorinta la fiecare bob. Cubanezii sunt un popor petrecaret si exista multe feluri de mancare ce se prepara pentru sarbatori.


Lechon Asado: Friptura de porc este una dintre preparatele speciale de sărbătorile cubaneze. Fiecare familie sau restaurant cubanez are propria metodă de preparare a cărnii de porc. Cu toate acestea, toate retetele au in comun timpul lung de gătire și salsa mojo, acest sos cubanez prin excelență compus din usturoi, condimente și oțet. Acesta este secretul pentru obținerea aromei autentice a fripturii de porc in stil cubanez.


Yucca cu mojo: Yucca (manioc) cu sousl traditional cubanez, mojo, este un alt fel de mâncare găsit întotdeauna la sărbătorile de familie cubaneze. Este un preparat simplu și sănătos oferit de obicei ca aperitiv. Tuberculul de yucca are o concentratie mare de carbohidrati si nu este recomandat in cantitati foarte mari. Există două tipuri diferite de gătit pentru yucca cu mojo: fiert și prăjit dar in ambele cazuri este necesar să fierbeți maniocul pentru a obține o textură moale si apoi adaugati sosul mojo.


Chilindrón de Chivo: Acesta este un fel de mâncare tipic din bucătăria cubaneză. Se gătește mai ales în mediul rural deoarece este din ce în ce mai greu să găsești carne de capră în măcelăriile din orașele noastre. Este o rețetă ușor de preparat, dar cu câteva secrete esențiale pentru a obține o aromă autentică și delicioasă.


Congri (Orez cu fasole neagra) - Orezul și fasolea neagră se gătesc împreună, de aceea acest preparat este inchis la culoare. Ardeii, ceapa, usturoiul, chimenul și dafinul dau acestui fel de mâncare o aromă exceptională. Congri nu numai că este delicios, dar este și vegan, fără gluten, bogat în fibre, proteine ​​și sărac în grăsimi.


Cascos de Guayaba: Dulciurile tradiționale sunt întotdeauna binevenite la masa de Revelion. Cojile de guava sunt un desert foarte popular și consumat în mai multe țări din America Latină. Acest desert are origine colonială iar acum este servit cu cremă de brânză sau biscuiți.



Unde ne cazam in Cuba?


Majoritatea turistilor care ajung in Cuba se cazeaza in Varadero, o stațiune turistică cu peste 20 km de plaje cu nisip alb. Turismul a crescut la începutul anilor 1930, când Irénée du Pont, un milionar american, și-a construit moșia aici (acum Maison Xanadu sau Casa DuPont). Varadero primește peste 1 milion de turiști anual si este vizitat în principal de turiști europeni și canadieni.

Anii 1990 au adus începutul unei campanii de construire a hotelurilor de tip resort, in principal de 4 si 5 stele in parteneriat cu marile lanturi precum Melia, Barcelo, Iberostar, etc. Pe măsură ce turismul internațional a fost deschis, viata culturala si sociala din Varadero s-a modificat mult iar populația locală s-a adaptat în favoarea turismului all-inclusive.


Acum, intrebarea este, 7 nopti sau 9 nopti de Revelion in Cuba?



SOURCE AND TAGS