Plec în Sri Lanka- Sunt restricții de călătorie?

  • Ioni
  • /
  • 28 februarie 2020

Restricții de călătorie pentru Sri Lanka?

În Sri Lanka nu exista niște restricții drastice pentru călătorie dar este recomandat să ținem seama de câteva reguli de bază ale țării, cum ar fi:

Tatuajele cu semnificație religioasă (ex:Buddha) trebuie să fie acoperite, deoarece puteți fi arestati sau reținuti de către autoritățile locale, în schimb celelalte tipuri de tatuaje nu reprezintă o amenințare.



Nu este permis fumatul in public (ex: în autobuze, trenuri), dacă se încalcă acest aspect puteți primi amendă de până la
10,000 LKR

Traficul, posesia şi consumul de droguri se pedepsesc cu moartea.

Orice fotografie obscenă sau care poate creea orice disconfort pentru localnici langă statuile lui Buddha reprezintă o infracțiune.

(https://www.indiatoday.in/movies/celebrities/story/tahira-kashyap-apologises-deletes-photo-after-being-trolled-for-sitting-on-buddha-statue-in-pune-1551996-2019-06-19)


În spațiul public nu este recomandat șă oferiți gesturi de afecțiune daca sunteți o persoană din comunitatea LGBT.


Condiţii de intrare şi regim de şedere:

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a intra în Sri Lanka, iar pașaportul trebuie să fie valabil cel puțin 6 luni la data intrării în această țară.

Din punctul de vedere al autorităților srilankeze, pașapoartele românești temporare au același regim ca și celelalte tipuri de paşaport.

Străinii pot călători liber în toate regiunile ţării, dar se recomandă să apeleze la serviciile firmelor de turism locale când se efectuează deplasări în Provinciile din Nord şi din Est, acestea cunoscând foarte bine regimul din aceste regiuni .

Recomandări generale:

Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.

Este strict interzisă părăsirea teritoriului srilankez cu plante cu rădăcini, insecte, păsări, şerpi, animale și pești ornamentali vii, ținând seama că reglementările locale din acest domeniu sunt deosebit de drastice.


SOURCE AND TAGS