Excursie în Turcia. Oludeniz și Fethiye. O zi la Butterfly Valley


Iată AICI cum te poți înscrie la excursia noastră cu un grup și un ghid fain, la Oludeniz și Fethiye, din vara lui 2023.


Te trezești cu zâmbet de vacanță, îți iei hainele și papucii de plajă și pășești pe nisip, sub soarele sclipitor care te invită la energie și voie bună. Te bucuri de atmosfera aceasta faină de vacanță… sorbind ușor dintr-o cafea turcească înmiresmată. Și ziua este abia la început…Cam așa încep zilele în vacanța din Oludeniz și Fethiye.
 
Iar una dintre frumoasele aventuri cu care poți umple o zi întreagă este excursia la Butterfly Valley și Insula Gemiler. Vei citi mai jos cum decurge o zi la Butterfly Valley.

Valea este situată între resortul Oludeniz și localitatea Uzunyurt. Ea se află chiar la poalele Muntelui Babadag, însă și în vecinătatea Mării Mediterane. În continuarea văii către apă, acolo unde munții înalți se întâlnesc cu marea, se formează și o mică fâșie de plajă cu nisip alb, creând un peisaj impresionant. Oludeniz este numit și Laguna Albastră datorită apelor sale turcoaz.Cel mai ușor mod de a ajunge la Butterfly Valley este să rezervi excursia în prealabil, ca parte dintr-o excursie de grup. Astfel vei fi preluat de la hotel sau dintr-un punct de întâlnire din zonă. Ne vom îmbarca într-o plimbare cu barca de la Oludeniz către Butterfly Valley, în care vom putea admira apele de azur ale lagunei și Golful Fethiye. Pe drum vom face o oprire la frumoasa Blue Cave (numită Mavi Magara), unde vom putea înota în apele de azur și, în funcție de numărul de doritori, se poate face snorkelling. 
Ajunși la Butterfly Valley, ne bucurăm iarăși de înotul în apele line, facem plajă sau explorăm valea aceasta renumită pentru numeroasele specii de fluturi identificate aici. Vom petrece aici aproximativ 2 ore și din experiența noastră o metodă bună de a petrece timpul este să facem un scurt trekking în canion până la cascadă. Tot la Butterfly Valley ne așteaptă și un prânz delicios pe barcă. Cu ceva noroc vei putea fotografia fluturi în perioada iunie - septembrie.În aceeași zi vom face o escapadă cu barca la Insula Gemiler, unde vom putea înota într-un mic golf iar pentru cei doritori de mișcare vom parcurge un scurt drum până la ruinele medievale. Ne întoarcem la finalul zilei, acostăm și suntem transferați către punctul de preluare, petrecem noaptea la hotel, unde avem cina inclusă.

Iată AICI cum te poți înscrie la excursia noastră cu un grup și un ghid fain, la Oludeniz și Fethiye, din vara lui 2023.

SOURCE AND TAGS