Georgia - Snowboarding


Georgia - Snowboarding

Cu cativa ani în urmă, nu ne imaginam ca ne vom "da" in Georgia. De fapt, nu auzise nimeni de Georgia, iar in Gudauri, cea mai buna statiune a lor, nu se aventurau decat localnicii si cativa sportivi excentrici.

Dar totul in Georgia se schimba. 💙

Aeroporturile sunt modernizate si se fac investitii majore in infrastructura; numai in Gudauri proiectul de investitii este de 180 mil USD si inseamna constructia unei statiuni cu totul noua, New Gudauri, cu 26 de unitati noi de cazare. Radisson Blu investeste, de asemenea, si va deschide un hotel direct pe partie, de 5 stele, desigur. Arata spectaculos!


Domeniul Schiabil si Infrastructura in Gudauri

Sunt in total 57 de km de partie, de la 2000 la 3200 m, cabina si scaune moderne de la Doppelmayr. Skipassul, la un incredibil tarif de 15 euro pe zi. Partiile sunt toate peste nivelul padurii iar peisajul peste Muntii Caucaz este incredibil.

In Romania, preferam Transalipna Ski Resort  pentru weekenduri. Ne place, apreciem gondola si partia, peisajul si apreskiul la termale la Calimanesti. Dar skipassul este 110 Lei/ adica aproape 25 EUR pentru 5 km functionali de partie. 

Amatorii de partii negre se vor bucura de zona off piste - practic, optiunile sunt nelimitate. 






Temperaturi si Sezon de Schi 
Temperaturile, de asemenea, ne-au surprins.  Ne asteptam la frig. Ger. Doar e vecina cu Rusia, nu?  E Caucaz, sunt munti inalti, cei mai inalti, deci frig, frig. Am descoperit de fapt ca muntii acestia inalti blocheaza aerul rece (dinspre Rusia) si permit aerului cald dintre mare sa te rasfete. Da, au 90% zile insorite. Mai ceva ca in Italia :)

Sezonul de schi durează din decembrie până în aprilie. Se schiaza si in luna mai, dar numai pe partiile mai inalte. 








Cum se ajunge la Gudauri?

Tarom zboara catre Tibilisi si ofera transpotul gratuit al echipamentului de schi/ snowboard. Noi am  profitat de oferta Tarom lansata pe 15 ianuarie, cu tarife pentru Tbilisi de 99 EUR/pers. In mod normal, un pret bun ar fi in jur de 200 EUR/pers.

Din Tbilisi va recomandam sa rezervati un transfer. Drumul este dificil, pe o singura banda, si traficat de camioane. Am numarat la retur un total de 200! Nu  recomandam inchiriere masina, mai ales ca cel mai probabil veti sta mai mult in statiune.




Cazare  si Facilitati New Guaduri

Unitati nou construite  va asteapta si toate se afla chiar la baza partiei. Nu exista si nu este nevoie de shuttle, iar oferta este variata - de la apartamente bine dotate la camere deluxe.

Designul modern al camerelor ne-a atras, exista un SPA bun  in statiune si cca 10 restaurante moderne, cu mancare georgiana delicioasa si petreceri cu muzica live in fiecare seara. 

Veti gasi mai multe supermarketuri, un club si cateva magazine de echipament. Pentru echipament oferta este insa redusa - recomandam sa il aduceti pe al dumneavoastra din tara. 
 
Si tineti totusi cont de faptul ca totul este inca in constructie.  Trotuarele sunt aproape inexistente in unele zone, farmacie nu am vazut, nu veti gasi malluri sau patinoar.

Rezervarile din timp sunt recomandate - capacitatea de cazare este mica raportata la cerere si, mai ales pe varf de sezon si weekend, hotelurile sunt ocupate 100%. 









Alte activitati
Paragliding - practic, cea mai mare parte a turistilor ce ajung in Gudauri vor incerca si paraglinding. Zona este perfecta pentru aceasta iar un zbor de 20 min costa putin peste 100 EUR.  

In rest, timpul ramas se poate ocupa cu mancare excelenta, renumitul vin gerogian si bere craft....












Alte informatii?
Cu drag, Andreea  0747 011 553


SOURCE AND TAGS