Excursie Egipt la piramide


Excursie Egipt 2023 la piramide


Daca va doriti ceva inedit pentru 2023 noi va propunem cateva circuite de exceptie pentru a vizita Egiptul si cele mai emblematice obiective turistice, piramidele.

1. Circuite Egipt cu excursie la piramide


2. Circuit Egipt 2023
Piramidele si Sfinxul din GIZA - Jeep Safari - Plimbare cu submarinul - Insula Giftun - vechiul Cairo Coptic - Vechiul Bazar - Muzeul de Egiptologie - Alexandria

Piramida lui Keops, cea mai mare dintre cele trei aflate pe platou si cea mai mare piramida construita vreodata, este singura minune a lumii antice care sfideaza inca trecerea timpului. A fost ridicata ca monument funerar pentru faraonul Keops, intre anii 2700 -2500 i.Hr. si timp de 43 de secole, pana in anul 1889 cand s-a ridicat Turnul Eiffel din Paris, avea sa fie cea mai inalta constructie din intreaga lume, masurand 139 de metri.

Marele Sfinx de la Giza se bănuiește că a fost construit în perioada faraonului Khafra, regele celei de a 4-a dinastii (2558 - 2532 î,Hr.), capul monumentului având trăsături asemanatoare cu înfățișarea acestuia. Constructia se aliniază cu piramida faraonului, crezându-se că ar fi fost construit pentru a păzi mormântul acestuia.




3. Circuit Egipt 2023 - Istorie, civilizatie, mister
Durata: 12 nopti // Plecari: 11 martie, 25 martie, 22 aprilie, 29 aprilie, 6 mai, 20 mai

Daca sunteti pasionati de civilizatiile antice, de Sfinx si Piramidele din Giza, de fascinantul oras Luxor, de parfumuri orientale si de aventura atunci acest circuit in Egipt reprezinta vacanta ideala. Va veti bucura de o croaziera pe Nil, de o baie in apa tropicala a Marii Rosii si de vizitarea celor mai importante vestigii arheologice ale lumii antice.
Vezi oferta completa


4. Circuit Egipt cu Croaziera pe Nil - Primavara 2023
Durata: 7 nopti / Plecari: 4 martie
Vizitam Marele Baraj din Aswan, ridicat in anul 1960, Templul Philae, dedicat zeitei Isis, situat pe insula Egelica, salvat de la inundatie cu ajutorul UNESCO, prin participarea a peste 50 de tari. Prin construirea barajului de la Aswan, a luat nastere Lacul Nasser, situat la granita dintre Egipt si Sudan.
Vizita exterioara a piramidelor din Giza. Istoria fascinanta a Egiptului Antic ne va face sa ne intoarcem in timp cu 2750 de ani inainte de Iisus Hristos pentru a explora grandioasele monumente: Piramida lui Keops, Khefren, Micherinos si Sfinxul cu Templul Mortuar.
Se viziteaza orasul Cairo unde vom avea ocazia sa descoperim Citadela, centrul istoric al orasului, care cuprinde mai multe monumente din diferite perioade istorice.
Istoria Citadelei incepe in anul 1176, cand a fost construita o fortificatie de catre Sultanul Ayyubid Saladin, fortificatie ce cuprindea palatul regal, turnuri si nu in ultimul rand un zid gros de aparare. Pe parcursul anilor, constructiile au fost avariate, reconstruite si extinse cu noi monumente, dintre care, in sec. XIX Moscheea de Alabastru-cel mai frumos edificiu religios al capitalei Egiptului. Aceasta se afla in incinta Citadelei Salah El Din (orasul vechi) si este cea mai vizibila din intreg orasul. Are doua minarete, cel mai inalt fiind de 82m, iar domul are o inaltime de 40m. Tot in aceasta zona vizitam una dintre cele mai mari moschei din lume, Moscheea Madrassa, construita de catre Sultanul Hassan.
Vezi oferta completa


SOURCE AND TAGS