Cum e cel mai bine de vizitat Cappadocia



__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

❗️ IMPORTANT ❗️

Daca doriti sa aveti parte de o super experienta in CAPPADOCIA, am lansat urmatoarea plecare: 6 - 10 Octombrie  - Excursie Cappadocia 2022
Pentru detalii program si inscriere click aici
_______________________________________________________________________________________________________________________________________


În Cappadocia găsim orașe subterane, coșuri de zâne, frumuseți naturale și istorice, centre de credință și mai ales forme de relief deosebite. Ele dau senzația de a fi pe o altă planetă. Regiunea întâmpină sute de mii de vizitatori locali și străini în fiecare an. Regiunea Cappadocia este inclusă în Patrimoniului Mondial UNESCO pentru frumusețea și istoria unică a peșterilor dar și a formelor de relief. Conform specialiștilor, casele din peșteri erau sculptate și finalizate în decurs de o lună.

Cappadocia oferă amintiri și experiențe unice vizitatorilor săi prin geografia sa unică. O zi sau 2 zile de vacanță nu sunt suficiente pentru a vizita cele mai frumoase zone în Cappadocia. Pentru a experimenta pe deplin regiunea și a simți cu adevărat atmosfera, ar trebui planificat un program de vacanță de cel puțin 4 zile.


Deplasarea în zonă se poate face cu transportul public, prin intermediul tururilor sau prin închirieri auto. Costul închirierii unei mașini este asemănător cu a unui tur; puteți alege locurile pe care doriți să le vizitați și să stați cât doriți. De asemenea, o experiență extraordinară este să vă plimbați cu ATV-uri pe care le puteți închiria din orașul Goreme (acestea le veți găsi lângă stația de autobuz). Drumețiile reprezintă un alt mijloc inedit de deplasare prin frumusețile naturale ale regiunii Cappadocia. Traseele sunt vizibile și, în unele zone acestea se îmbină realizând un circuit complex de pasaje. Orice mijloc de deplasare ați alege, călătoria prin Cappadocia este fascinantă atat pentru călătorii individuale dar și pentru cele de grup.

Indiferent dacă preferați sa mergeți prin trasee, cu autobuzul, tur sau cu mașina, ghetele de drumeție în Cappadocia sunt printre lucrurile ce nu ar trebui sa lipsească din bagaj. În unele dintre trasee pantele sunt alunecoase și din cauza substratului poros, rocile se pot sfărâma. Călcați încet și așteptați-vă să alunecați din loc in loc. Evitați papucii și sandalele.


Cappadocia este un paradis al celor pasionați de hiking. Este destul de rar să găsești o regiune cu trasee de mers pe jos, alunecând prin văi, tuneluri de stâncă și arcade, care să facă legătura între orașele istorice și siturile din Capadocia. Peisajele din Capadocia se schimbă, nu numai în spațiu, ci în timp, rafinându-și nuanțele de la alb la trandafir pe măsură ce soarele se mișcă pe cer. Deși drumețiile în Cappadocia fără un ghid sunt posibile, sunt șanse mari să vă pierdeți prin flexiunile nesfârșite ale traseelor de mers pe jos.


De la Muzeul în aer liber din Goreme și olăriile din Avanos până la orașele subterane la sud de Nevsehir și castelul de la Uchisar, iubitorii de cultură nu duc lipsă de locuri de vizitat în timp ce călătoresc în Cappadocia. Vă puteți caza în Goreme și puteți folosi transportul public, drumețiile sau taxiurile pentru a explora cele mai interesante locuri din zonă:


a) Muzeul în aer liber este un parc conservat de mănăstiri rupestre și locuințe călugărești. Unele case rupestre sunt decorate cu picturi murale și fresce, altele sunt locuințe de peșteră goale, fără ornamente. Muzeul în aer liber se află la aproximativ 20 de minute de mers pe jos de Goreme.


b) Valea Roșie este numită astfel pentru rocile roșii, roz și galbene care se regăsesc aici. Culorile rocilor din Valea Roșie din Cappadocia au legătură directă cu tipul rocilor, acesta fiind poros. Puteți face drumeții din Goreme sau puteți admira priveliștea de sus, printr-un tur cu balonul.


c) Castelul Uchisar merită o vizită și este atât de aproape de Goreme încât nu îl puteți rata pe lista de obiective turistice de văzut în Cappadocia. Castelul este o stâncă uriașă și există un oraș mic construit în jurul său. Puteți explora peșterile săpate în castel. După ce ați terminat vizita castelului, mergeți până la baza văii până ajungeți pe drumul principal. Veți găsi tarabe de suveniruri și o stație de autobuz nemarcată, de unde puteți lua înapoi autobuzul de întoarcere spre Goreme sau puteți merge pe poteca care se presupune că traversează Valea Roșie pe drumul de întoarcere spre Goreme.


d) Valea Iubirii - este locul în care puteți vedea coșurile de zână de aproape. În același timp, frumusețea deosebită a rocilor din jur vă va impresiona cu siguranță. Cu toate acestea, este un punct de călătorie ideal în care puteți merge pe jos și puteți explora cât de mult doriți.


În schimb, dacă doriți să vizitați mai multe obiective turistice în aceeași zi, tururile colorate din Cappadocia sunt cele mai bune opțiuni atât pentru iubitorii de cultură dar și pentru cei de aventură:

1. Turul Roșu Cappadocia include: Muzeul în aer liber Goreme, Bisericile de piatră, Coșurile de Zână, Castelul Uchisar, Dervent - Valea Imaginație + Demonstrație de olărit în Avanos;

2. Turul Galben Cappadocia include: Valea Roșie, Orașul subteran Kaymakli, Valea Porumbeilor, Valea Gulludere + Vizită la satul Cavusin (sat grecesc antic);

3. Turul Verde Cappadocia include: Vedere Panoramică de la Castelul Uchisar, Vizită la Mustafapasha (satul grecesc vechi), Vizită la Mănăstirea Keslik, Vizită la Taskinpasha Madrasah (școala construită în sec. XIV, Orașul antic Sobesos, Valea Soganli + Bisericile din peșteri, Orașul subteran Derinkuyu, Valea Porumbeilor, Panoramă asupra orașului Goreme + Vizită atelier prelucrare onix.

O excursie în Cappadocia ar trebui să cuprindă cel puțin 4 zile pentru a avea timpul necesar de a ajunge în cele mai frumoase locuri oferite de această regiune. Din punctul nostru de vedere Cappadocia merită vizitată atât cu ghid, dar și invididual. Turul Verde Cappadocia este cel mai cuprinzător ajungând pâna la Valea Soganli trecând pe la Castelul Uchisar și Valea Porumbeilor. Astfel, recomandăm acest tur pentru a vizita cele mai îndepărtate obiective față de Goreme sau Urgup. În același timp prin frumusețea locului Cappadocia este probabil cea mai inedită zonă pentru iubitorii de hiking și cei ce doresc sa descopere singuri Bisericile de piatră, Valea Roșie, Coșurile de Zâne, Castelul Uchisar sau Muzeul în aer liber din Goreme.


Cum e cel mai bine de vizitat Cappadocia? Cu ghid pentru a descoperi cele mai îndepărtate zone din regiune și individual pentru bucuria imaginației oferite de peisajul Cappadocian.

SOURCE AND TAGS